Jump to content

Бомбашки напад у московском метроу!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Izvini meni nije jasno šta ti napisa!ali da probam:Znači po tebi muslimani trebaju da pogledaju u ono što ih islam uči i da one stvari koje uzimaju oni koji imaju nasilne metode da ih odbace a ostalo da ostave!

Није битно шта "они" узимају. Муслимани би требало да ставе своје верске књиге на сто и онда крену редом да тумаче. Оно што је јасно од Бога - монотеизам, пост, молитва, милосрђе итд. - да истакну као основу своје вере, а оно друго - полигамија, убијање, насиље, џихад - да некако реше. Мој предлог - неке ствари би требало једноставно "дерогирати" (нпр. полигамија), друге протумачити у пренесеном смислу (убијање и кажњавање грешника - оставити Богу, за "онај свет"), треће протумачити духовно уместо дословно (џихад, борба против неверника - да буде духовна, унутрашња борба против греха) итд.

Када би се то успешно спровело у исламском свету, онда би исламски терористи били мале и безначајне групе (попут ових несрећних "хришћана" које си навео) које не би успеле ништа озбиљно да ураде. Овако, док им Ислам даје идеолошку потпору, њих је временом све више и све више недужних ће страдати.

Hmm, zanimljiv predlog! Izvini ja sam tebe do sada pogrešno zamišljao, tražim oprost od tebe!Mislio sam da si čovjek agresivan ali ono što si mi poslao kao poruku prije desetak dana tek sam sada skonto! Brate ti si čovjek koji se zaista boriš da nestane bilo kakvog nasilja na zemlji! Cjenim tvoj stav, imamo isto mišljenje po pitanju nenasilja  na zemlji samo što ja mislim da je cilj islama da spreći bilo kakvo zlo na! I mi muslimani uzimamo islam onako kako nam je objavljen ne onako kako bi neko želio da bude!Brate Zvonko koliki je broj tih ljudi koji na takav način djeluju u islamu i u ime islama!Ako gledam na njihov procenat on nije veći od 0,0000000000000000000000000000000001 posto!Znaš brate uvijek ima slaboumnika! Kako to da ogromna većina muslimana ne razumijevaju islam kao oni koji uradiše što uradiše u Moskvi! Jeli moguće da ta grupa nesretnika jedino razumiju islam!Nemoj reći da je to priroda bosanaca da su miroljubivi!Mi smo beznačajan procenat u islamu! Samo mislim da taj procenat naši nesretnika nije nimalo veći od procenta vaših fanatika! Brate islam je čist od toga što mu iz neznanja pripisuju neki!Problem je u pokvarenoj ljudskoj prirodi!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 143
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Молим вас да дискусију наставите у међурелигијском дијалогу. Брате Звонко, молим Вас, отворите тему.

Оставимо ову тему за исказивање саучешћа и нове вести.

Нећу више толерисати дискусије на овој теми.

Подели на овим сајтовима

Hmm, zanimljiv predlog! Izvini ja sam tebe do sada pogrešno zamišljao, tražim oprost od tebe!Mislio sam da si čovjek agresivan ali ono što si mi poslao kao poruku prije desetak dana tek sam sada skonto! Brate ti si čovjek koji se zaista boriš da nestane bilo kakvog nasilja na zemlji!

Хвала! Праштам, опрости и ти мени ако сам те нечим увредио.

Да се држимо овде теме, да не правимо Ољи посао без потребе.

Сејо праштај и помени

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Гости

Hmm, zanimljiv predlog! Izvini ja sam tebe do sada pogrešno zamišljao, tražim oprost od tebe!Mislio sam da si čovjek agresivan ali ono što si mi poslao kao poruku prije desetak dana tek sam sada skonto! Brate ti si čovjek koji se zaista boriš da nestane bilo kakvog nasilja na zemlji!

Хвала! Праштам, опрости и ти мени ако сам те нечим увредио.

Да се држимо овде теме, да не правимо Ољи посао без потребе.

Сејо праштај и помени

Ништа, брате, није ово моја тема...Ево отворићу ако ниси.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5113.msg139359.html#msg139359

Подели на овим сајтовима

OTKRIVEN IDENTITET DRUGE „CRNE UDOVICE" IZ METROA U MOSKVI

Nastavnica raznela 23 ljudi

Žena samoubica, koja je ubila 23 osobe na stanici moskovskog metroa „Lubjanka", identifikovana je kao Marjam Magomedova (28), nastavnica informatike iz Dagestana

Постављена слика

Ruski istražitelji otkrili su identitet druge žene samoubice koja je prošle nedelje sa 17-godišnjom Dženet Abdurakmanov počinila masakr u moskovskom metrou. Reč je o 28-godišnjoj nastavnici informatike Marjam Magomedov, iz ruske republike Dagestan.

Telo Magomedove identifikovao je njen otac Rasul, koji je istražiteljima potvrdio da je ona druga „crna udovica" iz moskovskog metroa. Pretpostavlja se da je ona aktivirala eksploziv na stanici „Lubjanka", na kojoj je poginulo najmanje 23 ljudi, od ukupno 40 koji su izgubili živote u dva bombaška napada.

Osveta zbog mučenja brata

Otac „crne udovice", inače seoski učitelj u Dagestanu, izjavio je za ruski list „Novaja gazeta" da su on i supruga prepoznali svoju ćerku čim su videli slike na televiziji.

- Kad je supruga poslednji put videla Marjam, ona je nosila isti crveni šal koji je imala na fotografijama na televiziji - rekao je Magomedov.

On je dodao da je njegova ćerka diplomirala matematiku i psihologiju na Pedagoškom fakultetu 2005. godine u Dagestanu. Nakon toga, ona se vratila u selo, nastavila da živi sa roditeljima i zaposlila se u lokalnoj školi, u kojoj je predavala informatiku.

Rasulu Magomedovu nije jasno zbog čega bi njegova ćerka izvela samoubilačku misiju.

- Nadam se da će istraga otkriti šta se zaista dogodilo u vezi s tim napadom. Nije nam uopšte jasno kako je Marjam stigla do Moskve. Ona je bila jako religiozna, ali nikada nije pokazivala nikakva radikalna uverenja - kaže otac „crne udovice".

Prema njegovim rečima, Marjam su i ranije pripadnici lokalnih bezbednosnih snaga optuživali da održava veze sa pobunjenim čečenskim grupama.

- Ona me je uveravala da to nije istina. Nikada nije uradila ništa loše - tvrdi Marjamin otac.

Постављена слика

JEDNA OD „CRNIH UDOVICA"... Dženet Abdurakmanov i muž Umalat Magomedov

Magomedov je naveo da je pre dve godine njegov sin uhapšen zbog optužbi da je terorista. On kaže da su ga u pritvoru mučili sve dok optužbe nisu odbačene i dok nije pušten na slobodu. Otac „crne udovice" misli da možda tu leži razlog zbog kojeg je Marjam odlučila da u metro ušeta sa eksplozivom.

- Marjam je bila mirna i samopouzdana osoba koja je uvek volela da uči. Bila je saradnik na čak tri naučna rada. Niko nikad nije primetio bilo kakve znake ekstremizma ili neprimerenog ponašanja kod nje - naveo je njen otac.

Pogrešne pretpostavke

Ruski listovi ranije su naveli da je druga žena samoubica Marka Ustarkanova (20), devojka koja se vodi kao nestala, a poreklom je iz Čečenije. Ona je navodno bila udovica čečenskog pobunjenika Saida-Emina Kizrijeva, koji je ubijen u oktobru prošle godine.

Bombaški napad u Ingušetiji

Dva policajca su poginula, a dva povređena u bombaškom napadu koji se juče dogodio ispred policijske stanice u gradu Karabulak, u ruskom regionu Ingušetija, na severu Kavkaza.

Napadač je došao do policijske stanice peške i aktivirao eksploziv, usled čega su izgorela dva automobila koja su se nalazila na parkingu, ali zgrada policije nije oštećena.

U Ingušetiji su napadi na policiju skoro svakodnevni. Za njih vlasti optužuju islamističke teroriste.

On je ubijen u obračunu sa policijom nakon što je otkriveno da je učestvovao u prošlogodišnjem atentatu na predsednika Čečenije Ramzana Kadirova. Čečenske vlasti demantovale su, međutim, da je Ustarkanova bila jedna od bombašica.

Podsetimo, prva „crna udovica" iz moskovskog metroa identifikovana je prošle nedelje kao 17-godišnja Dženet Abdurakmanova. Ona je bila udovica pobunjeničkog militanta sa Kavkaza Umalata Magomedova, ubijenog u specijalnoj akciji 31. decembra prošle godine u Dagestanu. Nakon njegove smrti Dženet su vrbovale vehabije, koje su je obučile za samoubilačku misiju. Njen suprug bio je poznat po nadimku Al-Bara i bio je blizak lideru čečenskih pubunjenika Dokuu Umarovu, koji je preuzeo odgovornost za napade u Moskvi.  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...