Никола Поповић Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Не знам колико је неко у току са овим горе именима, или правцем, међутим, видим да све више људи крећу овим путем самоисцељивања и окретењу према моћи мисли. Лично, немам проблем са радом на себи и радом на својим мислима, благе мисли и добре мисли свакако могу да помогну и да целу ситуацију и окружење преокрену на боље, међутим, моменат у коме користимо те исте мисли као мантре и тежимо да их материјализујемо (попут књиге/филма "Тајна" ако је неко гледао) ми је мало чудан и не желим да се упуштам у то. Лујза Хеј је неко ко је од своје несреће направио озбиљну животну причу и неко ко је свакако многима помогао. Иако се не бих сложио са свиме, сматрам да има итекако у њеном писанију добрих савета како се ослободити "демона" из прошлости и узети храбро живот у своје руке. Опет, када дођем до овог дела у коме би требало да материјализујемо своје мисли, попут закона привлачења, мене то мало одбије. Вејн Диер (нисам баш сигуран да се овако транскрибује презиме на српски, оргигинал је: Wayne Dyer) ми се чак и мало више допада, јер на посебан начин објашњава како функсионише тај закон привлачења, али са друге стране учи људе да се окану те тежње за свеопштом контролом и крену да живе своје аутентичне животе и аутентичну стварност, што свакако се не коси са нашим учењем (Отложи попеченије... итд). Сама идеја о Вортексу је по мени, интересантна, али некако, мало ми је то и замлаћивање. И за широке масе. Фали ми мало дубине. Да има добрих ствари, свакако да, и ту је тај закон привлачења доминантан, али опет тај моменат тежње да се и материјално манифестује ме одбија јер сматрам да Бог даје човеку оно што му је потребно, а и сам је Господ рекао "иштите најпре Царство Небеско, а остало ће вам се придодати". Но, свакако ово не може да шкоди, или се само заваравам, ако се чује и погледа као једна од могућности посматрања ствари и ситуација у животу. Него, шта ви мислите о томе? Нека искуства? Позитивна, негативна? Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Лујза Хеј - читала сам. Ово друго ништа. Шта знам, јесте помогла многима, није лоша. Али дубину видим највећу у Православљу , све што нас занима пише у Светом Писму. ИгорМ, Bokisha and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2016 све што нас занима пише у Светом Писму. Иако желим да свим срцем изговорим ово, морам да признам да мени фали помоћ или бар тумачења како бих могао да применим на данашњи дан и ситуације. Anika је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Nidzo pokusaj da nađes na netu kritiku pozitivne psihologije. Men se to nista ne sviđa. I nije bas ni strucno ako cemo posteno i puno je osporavano od struke kao secerna vodica Da, nekima je radilo, ali to zasto i kako je imalo razloge svoje, al napravilo je i puno stete. Kad neko krene da mantra pa ocekuje ne znam koje rezultate, kad oni izostanu padne jos dublje. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Хеј, скроз се слажем, јер знам да од тога "Ја сам хепи, хепи" може опасно да се скрене. Али рецимо гледао сам нека предавања овог Вејна, али и читао Лујзу Хеј и могу ти рећи да они проблему прилазе врло темељно и нису у фазону - само ти мисли позитивно и биће све окej, већ умеју да натерају човека да се опасно отргне из комфорне зоне и крене да ради на себи. У суштини, мислим да нису за душу погубни, зато и ово јавно говорим, али поновићу да ми онај део у коме се све материјализује ми је скроз стран. Мада, то највише налазим у вортексу као методи и правцу, него код ово двоје. Anika је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Kod mene sestra citala tu Lujzu, pa nalozila burazera i on mi slao, ja krenuo to da citam i kad sam video da spominje neke energije, i na netu da ima veze sa nju ejdzerima, odmah sam batalio, cisto da ne trosim vreme. Iskreno mi idu na (op, op, op! pazi na recnik!) ti lajfkocovi i kad krenu te tako price. Evo bas ovde u naslovu termin ''vorteks''. Sta mu to dodje? Zakon privlacenja, kosmicke energije. Bogohuljenje na fiziku i nauku. Mozda gresim oko te zene, ako je nekome pomogla, verovatno nije izmislila toplu vodu, takve metode postoje i u mnogim religijama i filosofijama, ukljucujuci i pravoslavlje samo nema ovako nabudzeni naziv. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Слажем се, свакако. Али ово узима маха, све више познајем људи који су у фазону "вортекс", љубав, волим себе, прихватам себе, прихватам друге... Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Слажем се, свакако. Али ово узима маха, све више познајем људи који су у фазону "вортекс", љубав, волим себе, прихватам себе, прихватам друге... Ma sve to zvuci bajno, nego koji je smisao toga? Meni to deluje kao jos jedan proizvod na trzistu za ublazavanje stresa. Prosto, takvi proizvodi se traze u trenucima kriza i ocaja. Ljudi izgube posao, razvedu se, raskinu, drustvo se lose ophodi prema njima, i onda u tim situacijama ti lajfkocovi nude resenja, obicno brza resenja. U religijama barem imas neki smisao. U hriscanstvu spasenje sveta, u buduzmu izlaz iz metafizickog kruga patnje, a ovde je to zasnovano cisto na resavanju stresa. Meni tako deluje. Kao, voli sebe, ceni sebe i druge, budi optimistican i tako ces naci poso, srecu, ljubav bla bla. Mozda gresim jer nisam nikad citao takve stvari jer mi nisu privlacne, kao da nemaju neku filozofsku podlogu kakvu volim. A i estetski me ne privlaci, to je verovatno glavni razlog Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Znas sta, ozbiljan psihoterapijski rad zahteva novce, zivce i vreme. Ja kao neko ko ce se time uskoro baviti mogu da pricam do sutra a opet da nekome sa strane to nista ne znaci. Svofi se na princip-dođi i vidi, probaj. Ima jedna taktika, ako se ubacis u nesto i mislis da je to samo to i nista vise najbolje savrseno vako nako, na krivom si putu il sto bi mi rekli u prelesti. Ni konvencionalna,psihijatrija ne leci sve iso, postoje manje vise prookoli nastali na,ozbiljnim dugogodisnjim,istrazivanjima sta gde opilike radi poso, al desi se da nekom i ne radi. Ne postoji univerzalan lekic. I meni je tu problem,sa energijama i cudesima. Mislim vako, da se ne lazemo da, pravoslavlje jeste odgovor na sva covekova pitanja al ne pistoji kao datost, gotov odgovor, nego godine truda i rada na sebi. Pravoslavlje poznaje itekako energiju al bas zato sto zna da to nije za svakoga i da su to opasne stvari asketika, mistika Isusova molitva i slicno nisu za picetnike i obicne svetovne ljude, pogotovo ne bez par decenija ozbiljnog podviga. Ja sam trener asertivne komunikacije i prvo sto su me naucili je bilo - biti asertivan znaci slobodno izrazavati svoje misli, osecanja i sve redom uz uvazavanje drugog kao i socijalnog konteksta kao i da to sto radis ne vodi automatski sreci, blagostanju, uspehu i slicno. Tj izrazavaj se koliko volis al odnos je odnos dvoje ljudi i kako ti imas prava da budes ok,tako taj drugi ima prava i da ne bude i to sta ti uradis ne vodi automatski bilo cemu. Znas da sam ja na,psihodrami, ja sam se zaljubila u nju jer je meni pomogla, nije direktivna, nije savetodavna i vrlo je pravoslavna. Sam njen osnivac je verovao u Boga kao stvaraoca i kreativca i smatrao da svi ljudi imaju za to potencijal, da ne treba da se fokusiramo na negativno nego da razvijamo kreativno, a samim tim ce i sve ono neuroticno da se smanji i prestane da dominira. Uprkos misljenju biti spontan nije raditi sta ti volja po svaku cenu, nego na postojece situacije davati nove odgovore i osmisljavati svoj zivot, a ne boriti se s vetrenjacama. Ali ni psihodrama nije za svakog, niti je carobni lek. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 30, 2016 Пријави Подели Написано Март 30, 2016 Наравно да има делова које треба прескочити, али генерално су позитивни ставови. Има делова који су у потпуном складу са оним чему нас и вера учи. Мада је у тим књигама донекле присутан и неки хедонистички дух, али добро. Ипак, свака част жени како се изборила са својим сопственим проблемима и траумама из прошлости. Треба после свега изаћи нормалан и здрав, са љубављу према животу и себи, а она је у томе прилично успела. Читала сам и Жану Полјаков (уредницу Сенсе), мада ми смета њена опчињеност Индијом. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 30, 2016 Пријави Подели Написано Март 30, 2016 Ma sve to zvuci bajno, nego koji je smisao toga? Meni to deluje kao jos jedan proizvod na trzistu za ublazavanje stresa. Prosto, takvi proizvodi se traze u trenucima kriza i ocaja. Ljudi izgube posao, razvedu se, raskinu, drustvo se lose ophodi prema njima, i onda u tim situacijama ti lajfkocovi nude resenja, obicno brza resenja. U religijama barem imas neki smisao. U hriscanstvu spasenje sveta, u buduzmu izlaz iz metafizickog kruga patnje, a ovde je to zasnovano cisto na resavanju stresa. Meni tako deluje. Kao, voli sebe, ceni sebe i druge, budi optimistican i tako ces naci poso, srecu, ljubav bla bla. Mozda gresim jer nisam nikad citao takve stvari jer mi nisu privlacne, kao da nemaju neku filozofsku podlogu kakvu volim. A i estetski me ne privlaci, to je verovatno glavni razlog Толико је бесмисла у много томе што се нуди...наравно требало би испитивати духове који су у позадини тога...имао сам прилике да видим мотивационе картице или како се то већ зове госн Синише Убовића са мотивационим порукама...сачувај нас Боже...све је то екипа да овај народ ојађени и муком изгубљени одвуче од истине и истинитог Бога...а по промислу се и открива као у скорашњој Хуманитарној акцији коју је организовала комплет екипа из целе те папазјаније...наизглед свака вашка обашка па одједаред на гомили сви Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 30, 2016 Пријави Подели Написано Март 30, 2016 Znas sta, ozbiljan psihoterapijski rad zahteva novce, zivce i vreme. Ja kao neko ko ce se time uskoro baviti mogu da pricam do sutra a opet da nekome sa strane to nista ne znaci. Svofi se na princip-dođi i vidi, probaj. Ima jedna taktika, ako se ubacis u nesto i mislis da je to samo to i nista vise najbolje savrseno vako nako, na krivom si putu il sto bi mi rekli u prelesti. Ni konvencionalna,psihijatrija ne leci sve iso, postoje manje vise prookoli nastali na,ozbiljnim dugogodisnjim,istrazivanjima sta gde opilike radi poso, al desi se da nekom i ne radi. Ne postoji univerzalan lekic. I meni je tu problem,sa energijama i cudesima. Mislim vako, da se ne lazemo da, pravoslavlje jeste odgovor na sva covekova pitanja al ne pistoji kao datost, gotov odgovor, nego godine truda i rada na sebi. Pravoslavlje poznaje itekako energiju al bas zato sto zna da to nije za svakoga i da su to opasne stvari asketika, mistika Isusova molitva i slicno nisu za picetnike i obicne svetovne ljude, pogotovo ne bez par decenija ozbiljnog podviga. Ja sam trener asertivne komunikacije i prvo sto su me naucili je bilo - biti asertivan znaci slobodno izrazavati svoje misli, osecanja i sve redom uz uvazavanje drugog kao i socijalnog konteksta kao i da to sto radis ne vodi automatski sreci, blagostanju, uspehu i slicno. Tj izrazavaj se koliko volis al odnos je odnos dvoje ljudi i kako ti imas prava da budes ok,tako taj drugi ima prava i da ne bude i to sta ti uradis ne vodi automatski bilo cemu. Znas da sam ja na,psihodrami, ja sam se zaljubila u nju jer je meni pomogla, nije direktivna, nije savetodavna i vrlo je pravoslavna. Sam njen osnivac je verovao u Boga kao stvaraoca i kreativca i smatrao da svi ljudi imaju za to potencijal, da ne treba da se fokusiramo na negativno nego da razvijamo kreativno, a samim tim ce i sve ono neuroticno da se smanji i prestane da dominira. Uprkos misljenju biti spontan nije raditi sta ti volja po svaku cenu, nego na postojece situacije davati nove odgovore i osmisljavati svoj zivot, a ne boriti se s vetrenjacama. Ali ni psihodrama nije za svakog, niti je carobni lek. Мислим да би сте требали да да проширите избор литературе у којој ћете наћи да Исусова молитва није опасна као ни неке остале наведене ствари...опростите на примедби јер штета је због погрешних сазнања не чинити оно што доноси право Божје исцељење Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 30, 2016 Пријави Подели Написано Март 30, 2016 Sinisa Ubovic je prodavac magle, on prodaje svoj proizvod i neko to kupuje, nekom i to pomogne, sta cemo sto ljudi sto cudi. Psihijatrija, psihologija, psihoterapija se time na taj nacin ne bave al to je vec bauk. Ljudi ce pre otici kod Sinise jer im je to kao prihvatljivije, valjda se ne osecaju "ludim", a ako bi otisli kod strucnjaka imali bi taj osecaj. Kao da psiha nije isto kao i telo ponekad je treba nastelovati. Pa nismo ludi kad odemo kod zubara, ne verujemo manje u Boga kad odemo kod hirurga... Umeju biti jako napadni, ali nije bas ni sve sto pricaju bez veze. Samo pazite prevaranta. Uvek gledajte da taj neko ima sertifikat priznat od strane relevantnog udruzenja. Taj papir nije sam po sebi ono garancija, al ako je neko ulozio godine truda da postane nesto, u formalnom smislu, on je prosto ozbiljniji. Ne garantuje to nista, al govori vise nego ono priuceni kurs od jednog vikenda. Cak i taj kouc, ima kouc skola gde se isto godinama uci za to, a imate fazon plati par hiljada evra dobices ga za dva vikenda. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 30, 2016 Пријави Подели Написано Март 30, 2016 Свратих само рећи да сам за Лујзу Хеј чуо од Еда Маајке, у пјесми Приказе Плутон and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 30, 2016 Пријави Подели Написано Март 30, 2016 Sinisa Ubovic je prodavac magle, on prodaje svoj proizvod i neko to kupuje, nekom i to pomogne, sta cemo sto ljudi sto cudi. Psihijatrija, psihologija, psihoterapija se time na taj nacin ne bave al to je vec bauk. Ljudi ce pre otici kod Sinise jer im je to kao prihvatljivije, valjda se ne osecaju "ludim", a ako bi otisli kod strucnjaka imali bi taj osecaj. Kao da psiha nije isto kao i telo ponekad je treba nastelovati. Pa nismo ludi kad odemo kod zubara, ne verujemo manje u Boga kad odemo kod hirurga... Umeju biti jako napadni, ali nije bas ni sve sto pricaju bez veze. Samo pazite prevaranta. Uvek gledajte da taj neko ima sertifikat priznat od strane relevantnog udruzenja. Taj papir nije sam po sebi ono garancija, al ako je neko ulozio godine truda da postane nesto, u formalnom smislu, on je prosto ozbiljniji. Ne garantuje to nista, al govori vise nego ono priuceni kurs od jednog vikenda. Cak i taj kouc, ima kouc skola gde se isto godinama uci za to, a imate fazon plati par hiljada evra dobices ga za dva vikenda. Kolko mi se čini i g din Ubović je pratilac škole Lujze Hej...ne zamerite površno sam upoznat sa tom tematikom ali se meni čini da su oni svi prodavci magle...viđeni fragmenti tih dela mi deluju kao forsiranje ega ...nema tu osvrta da je čovek biće zajednice da je potrebna empatija saosećanje prema drugima i sl...možda su to predrasude na osnovu veoma površnog osvrta al sam nešto alergičan na njih Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука