o. Miroljub Написано Март 25, 2016 Пријави Подели Написано Март 25, 2016 Помаже Бог! Напоменуо бих да је у ПГ овај текст штампан као писмо “Евдоксију ретору” (ПГ 37.153). Интересантно је да га у XV веку налазимо код деспота Стефана Лазаревића као “Одговор Григорија Богослова Филагрију”. Парафразирајући Св. Григорија, деспот Стефан Лазаревић у овој рукописној јеремијади осликава време у којем је живео. Ако се не варам, овај српскословенски текст је, са преко 1000 средњевековних српских рукописних књига и 300.000 наслова, изгорео у пламену 6. Априла 1941 год. када је између осталих здања наше престонице бомбардована и Народна Библиотека у операцији “Одмазда”. о. Мирољуб Ведран*, Милан Ракић and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2016 Помаже Бог! Напоменуо бих да је у ПГ овај текст штампан као писмо “Евдоксију ретору” (ПГ 37.153). Да, и ја сам у једном мом старом тексту навео ово као Евдоксију. Мињово је погрешно. Зато постоји наука која исправља такве омашке. Овде нисам хтео да гушим са напоменама, тако да сам и то прескочио да напоменем. Битан ми је био текст и интригантност и његова актуелност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Март 25, 2016 Пријави Подели Написано Март 25, 2016 neće!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 25, 2016 Пријави Подели Написано Март 25, 2016 neće!!! јеси ли пробао 20-30 пута? Ламех је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 25, 2016 Пријави Подели Написано Март 25, 2016 neće!!! јеси ли пробао 20-30 пута? Eво "турио" сам на МЕГА-у... https://mega.nz/#!WhBiBZzY!FSkt8SakELF-WUiBRTXKPvZwl1TK_hXMmphXOeOKJEU Плутон and Ламех је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 26, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2016 Чекај оче, ти као патролог би требао да знаш да су у старини, посебно у првим вековима, земљом ходали свеци, који су једини били достојни причешћа и славе Божије. Шалу на страну, ове ствари су невероватно потребне народу, јер као што су ови из Цркве направили велики пропуст и створили неку слику Цркве која није природна и која је монашко-бајковита, тако је ово веома потребно да се направи баланс и да људи почну да схватају шта је све то. Једини је проблем, што је Хумберт већ рекао, нема воље да се то финансира и штампа. Предложићу Патријарху да ме постави за срБског интернет Архиепископа, а ако је то много, онда барем за Архимандрита! Први Сајбер архимандрит, како то гордо звучи! А зашто не протојереја? Зато што овде проводим више времена него са рођеном ми женом! verum est in beer, Џуманџи and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 26, 2016 Пријави Подели Написано Март 26, 2016 А што не протојереја? Кад би већ уводили сајбер протојереје, онда би морали увести и сајбер "требе". А где има "треба" има и пара Протиница би се онда можда (?) макар мало мање љутила. А још кад би увели и митрофорне протојереје! Где би вам био крај. И слава и част, и паре и протиница. Све. Само како би се спасавали кад вам ништа не би фалило? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 26, 2016 Пријави Подели Написано Март 26, 2016 Kriste, Sine Boga živoga, ti si s križa razbojniku raj otvorio -pokojnike koji su smrću i ukopom tebi postali slični pridruži k sebi u slavi uskrsnuća. Molitva iz casosl. 2 večernja , velika subota .Što više čitam časoslov , ove liturgijske molitve ko da je sastavio sam Ava. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 26, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2016 Kriste, Sine Boga živoga, ti si s križa razbojniku raj otvorio -pokojnike koji su smrću i ukopom tebi postali slični pridruži k sebi u slavi uskrsnuća. Molitva iz casosl. 2 večernja , velika subota .Što više čitam časoslov , ove liturgijske molitve ko da je sastavio sam Ava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука