Grizzly Adams Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Па и закон гравитације има ману да кад паднеш боли... Али је закон природе. Није "добар или лош". Кад би неко кренуо да исправља "неправду" и бори се против "екстра" гравитације, ми би га вероватно послали у лудницу. Али зато је марксистичко трабуњање против "суровог закона понуде и потражње" и "екстра профита" увек добро дошло и међу људима од којих би се то најмање очекивало. А заслужује одприлике исти третман као и овај претходни борац против гравитације. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 nagon stvaranja je jaci od svega toga tačno 100% kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Па и закон гравитације има ману да кад паднеш боли... Али је закон природе. Није "добар или лош". Кад би неко кренуо да исправља "неправду" и бори се против "екстра" гравитације, ми би га вероватно послали у лудницу. Али зато је марксистичко трабуњање против "суровог закона понуде и потражње" и "екстра профита" увек добро дошло и међу људима од којих би се то најмање очекивало. А заслужује одприлике исти третман као и овај претходни борац против гравитације. drugo je zakon gravitacije, a trece je gravitacija kao prirodna sila, danas je taj zakon ovakav, sutra ce biti onakav, neces sad da od ponude i potraznje valjda da pravis prirodnu silu. trgovci su sebi uzeli ono sto im ne pripada i drmaju cijelim svijetom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Питања има колико хоћеш... Само би волео да се не користе толико ти епитети. Просечан западни и северни Европљанин није неки нарочит социјалиста по убеђењу, већ воли живот. Европљани раде да би живели, а Амери живе да би радили. Амери не могу заиста да одмарају (типа седе у парку на сунцу и кулирају), већ им је и сваки одмор увек нека активност, увек нешто морају да раде. Они траће огроман број сати на привидан и непродуктиван рад. Толики рад није заиста неопходан за исти крајњи резултат, већ је вероватно у питању бежање од себе, као и код сваке зависности. Pa zato sam stavio "socijalista" i socijalista posto ne verujem da nema pravih socijalista, sta vise znam da ima, ali se slazem da je to uglavnom etiketa pa sam zato i stavio navodnike. Ne znam, to sam ja vise tako glasno razmisljao i ne bih da izvlacim bilo kakve zakljucke ali ako je tako kao sto kazes cudno mi je sto su bas toliko ocito bogatiji od Evropljana. Kako se stvara taj visak vrednosti ako oni uglavnom gube vreme na mnogo vise sati bez ucinka? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 eto grizli, ne znam cim se bavis, web developmentom ili cime, ako da, onda odlicno znas da neko mlati pare preko tvojih ledja, a jedini trud mu je sto ima poslovne veze, a ti uracunaj svoj trud i neprekidno obrazovanje, jel to fer? ak ojest, eto ti, palim ti svijecu sutra... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 drugo je zakon gravitacije, a trece je gravitacija kao prirodna sila, danas je taj zakon ovakav, sutra ce biti onakav, neces sad da od ponude i potraznje valjda da pravis prirodnu silu. trgovci su sebi uzeli ono sto im ne pripada i drmaju cijelim svijetom То што кажеш никако не стоји и последица је комунистичке индоктринације, коју мрзиш исто колико и ја. Само још ниси све препознао и расчистио. И то је велика трагедија код нас, што они који би требало да коначно униште комунизам се још од њега нису потпуно излечили... Али даће Бог. Полако. florenntina and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 eto grizli, ne znam cim se bavis, web developmentom ili cime, ako da, onda odlicno znas da neko mlati pare preko tvojih ledja Kojih ledja, kad lezi zavaljen u nekoj lezaljci sa laptopom u krilu negde na plazi ispijajuci koka kolu koju mu sluzi neka lepotica u bikiniju? kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Па ја нисам рекао да су радили 4 сата дневно и да им је животни век био 120 година... Само сам рекао да је био напредак у односу на претходну ситуацију. Ok onda tu se slazemo. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 brate stoji to sto ti kazes, ali ja sam rekao nesto drugo, rekao sam da to nije presudno, nagon stvaranja je jaci od svega toga Tacno ali moze se stvarati malo ucinkovito, moze se stvarati malo vise ucinkoviti, pa osrednje i veom ucinkoviti. Citava skala. E sad po mom saznaju nesto sto sustinski utice na ucinkovitost bilo kakvog stvaranja je vremenska organizacija i fokusiranje na odredjene delatnosti. Niko nece stici da se bavi nikakvom naukom ni iznenjeringom ako svi moraju da proizvode svu hranu koju zele jesti, osim sto to nije ni moguce zbog geografije,klime, osnovne fizike stvari, svu odecu koju zele nositi, objekte u kojima zele stanovati. Ako svi zele sve da rade za sebe tu ce malo sta biti napravljeno a i to ce biti neka totalna beda. Zato je bitna podela rada i podla vremena koju svako ulaze u ono sta radi. A nakon toga je potrebna ne razmena tih stovrenih vrednosti. Za robnu razmenu znamo da je vrlo neucinkovita pa nam treba neki neutralni marker vrednosti, da bi pekar mogao da zna sta moze dobiti za klilo hleba, a stolar sta za jednu stolicu ili vrata potreban je novac kao taj meta marker vrednosti. Eto nas kod trogovine i ekstra profita. Dalje je vec sve manje vise jasno, bez robno novcane razmene i ekstra profita nema ni ucinkovitog stvaranje bilo cega, pogace ili racunara. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 eto grizli, ne znam cim se bavis, web developmentom ili cime, ako da, onda odlicno znas da neko mlati pare preko tvojih ledja, a jedini trud mu je sto ima poslovne veze, a ti uracunaj svoj trud i neprekidno obrazovanje, jel to fer? ak ojest, eto ti, palim ti svijecu sutra... То је сасвим погрешан поглед на свет. Никада нисам тако гледао на ствари. А радио сам за друге, био мало плаћен итд. Али то је била моја ситуација, нико ме није натерао, већ сам добровољно прихватио. То ми је тада била најбоља могућност и захвалан сам људима који су ми је пружили. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Tacno ali moze se stvarati malo ucinkovito, moze se stvarati malo vise ucinkoviti, pa osrednje i veom ucinkoviti. Citava skala. E sad po mom saznaju nesto sto sustinski utice na ucinkovitost bilo kakvog stvaranja je vremenska organizacija i fokusiranje na odredjene delatnosti. Niko nece stici da se bavi nikakvom naukom ni iznenjeringom ako svi moraju da proizvode svu hranu koju zele jesti, osim sto to nije ni moguce zbog geografije,klime, osnovne fizike stvari, svu odecu koju zele nositi, objekte u kojima zele stanovati. Ako svi zele sve da rade za sebe tu ce malo sta biti napravljeno a i to ce biti neka totalna beda. Zato je bitna podela rada i podla vremena koju svako ulaze u ono sta radi. A nakon toga je potrebna ne razmena tih stovrenih vrednosti. Za robnu razmenu znamo da je vrlo neucinkovita pa nam treba neki neutralni marker vrednosti, da bi pekar mogao da zna sta moze dobiti za klilo hleba, a stolar sta za jednu stolicu ili vrata potreban je novac kao taj meta marker vrednosti. Eto nas kod trogovine i ekstra profita. Dalje je vec sve manje vise jasno, bez robno novcane razmene i ekstra profita nema ni ucinkovitog stvaranje bilo cega, pogace ili racunara. znam ja da mora postojati podjela rada, organizacija vremena, resursa, imam i zivog iskustva sa time, problem je za mene ekstra profit i tacka, nikada ga necu odobravati, to je moj stav i gotovo, monetarni sistem je takav kakav je, donio je mnogo dobra, ali bi mogao biti i zamjenjen ili makar modernizovan, dosta ga je bilo, sto si ti toliko konzervativan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Кад смо код тога, требало би радници да примају увек бруто плату, па да онда сами плаћају порез. Тада би људима неке ствари биле очигледније... Ovde je tako. Bas su nas pre dva dana istresli za 20.000$, jos smo i platili teti da im to lepo obracuna i ubaci u sistem . Inace, ovde su sve cene u neto iznosu i onda tek na kasi platis punu cenu tako da nema sanse da izgubis svest o tome koliko te "sisaju", ako nista drugo... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 ja bi pare zamjenio nekim klasama, napravio bi 5 klasa ljudi, prva klasa bi bila oni koji su nesposobni za privredjivanje, druga klasa oni koji su sposobni ali nece, treca klasa bi bila srednja klasa, 4 klasa bi bili intelektualci koji doprinose drustvu, 5 klasa ja i zasluzni gradjani, za sebe bi mozda i 6 klasu uveo, vec sa prvom klasom ne bi bio gladan, zedan i na ulici, kako klase rastu tako bi i luksuz rastao, ali ograniceno, nema rasipnistva bolesnog, pa nek se svako za svoju klasu izbori sam, tu mu treba dati slobode, ako je neko genije, nek se bavi intelektualnim radom ako oce, ako nece nek ide pa radi ono sto i debili, njegov izbor. ionako ce sve da bude automatizovanu u industriji, sa ovakvim sistemom bi vec odavno i bilo, a mopnetarni sistem sve ovo koci, jer bi se sunovratio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 ja bi pare zamjenio nekim klasama, napravio bi 5 klasa ljudi, prva klasa bi bila oni koji su nesposobni za privredjivanje, druga klasa oni koji su sposobni ali nece, treca klasa bi bila srednja klasa, 4 klasa bi bili intelektualci koji doprinose drustvu, 5 klasa ja i zasluzni gradjani, za sebe bi mozda i 6 klasu uveo, vec sa prvom klasom ne bi bio gladan, zedan i na ulici, kako klase rastu tako bi i luksuz rastao, ali ograniceno, nema rasipnistva bolesnog, pa nek se svako za svoju klasu izbori sam, tu mu treba dati slobode, ako je neko genije, nek se bavi intelektualnim radom ako oce, ako nece nek ide pa radi ono sto i debili, njegov izbor. ionako ce sve da bude automatizovanu u industriji, sa ovakvim sistemom bi vec odavno i bilo, a mopnetarni sistem sve ovo koci, jer bi se sunovratio Ево ова није лоша: Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 ja bi pare zamjenio nekim klasama, napravio bi 5 klasa ljudi, prva klasa bi bila oni koji su nesposobni za privredjivanje, druga klasa oni koji su sposobni ali nece, treca klasa bi bila srednja klasa, 4 klasa bi bili intelektualci koji doprinose drustvu, 5 klasa ja i zasluzni gradjani, za sebe bi mozda i 6 klasu uveo, vec sa prvom klasom ne bi bio gladan, zedan i na ulici, kako klase rastu tako bi i luksuz rastao, ali ograniceno, nema rasipnistva bolesnog, pa nek se svako za svoju klasu izbori sam, tu mu treba dati slobode, ako je neko genije, nek se bavi intelektualnim radom ako oce, ako nece nek ide pa radi ono sto i debili, njegov izbor. ionako ce sve da bude automatizovanu u industriji, sa ovakvim sistemom bi vec odavno i bilo, a mopnetarni sistem sve ovo koci, jer bi se sunovratio Samo ako bi unapred propisao svim ljudima u svakoj klasi sta smeju da trose za koji period vremena. Ali protiv toga bi se svi pobunili i od toga ne bi bilo nista, ako bi pak to sproveo nekom silom sami ljudi tog sistema bi sve vise i vise smatrali taj sistem neprijateljskim pa ti ni zbog toga ne bi bilo dugo to carstvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука