Џуманџи Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Нема посла, нема призива који не би бар мало могао да буде „трансформисан“, али не у смислу веће ефикасности или боље организације, већ у смислу људске вредности. Овде је потребан исти напор унутрашње организације свих наших односа, јер смо ми слободна људска бића, која су постала (често и не знајући) заробљеници система који прогресивно дехуманизује свет. Ако наша вера има неки смисао, он треба да обухвати живот у свој његовој комплексности. Хиљаде људи мисле да промене долазе само споља, од револуција и промена спољашњих услова. Ми хришћани треба да докажемо да у стварности све долази изнутра – из вере и из живота сагласног са вером. Када се Црква укључила у грчко-римски свет, није жигосала ропство, није позивала на револуцију. Али њена вера, њена нова визија човека и живота, прогресивно су онемогућавале постојање ропства. Један од светих – а овде се под „светим“ подразумева човек који своју веру увек озбиљно узима – учиниће више за промену света него хиљаде штампаних програма. Једини прави револуционар у овом свету је човек светог живота. Из књиге Велики пост, протојереја Александра ШмеманаОва порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! ivana626, Рапсоди and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2016 sklon da se drzim misljenja koje Ivan zastupa. Kapiram da u tom misljenju ima nejasnoca i supljina Шта бре шупље!? За читање и уживање! obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Eticki je itekako opravdano i pozeljno kupovati takve proizvode jer je to trenutno jedini nacin da bar stoti deo tako potrosenog dolara dodje do tog nesrecnog coveka u fabrici. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 smatram da je ono ipak podosta logicnije nego jedna nezainteresovanost za problem, ili recimo stav "nije to nasa briga". Па нико овде није "незаинтересован". Ја сам свакако заинтересован да сви људи живе што боље, само не видим да "етичка куповина" у томе помаже. Напротив, то само може да успори њихов излазак из беде. A ovo posebno od kad sam svojevremeno video slike pojedinih fabrika u Kini, `de radnici osim sto rade takodje i zive u krugu fabrike, a stanuju u kavezima (!!, da u kavezima, velicine mozda 3x1x1 metar). Cak mislim da je bilo reci o Apple-ovoj fabrici, Bog da prosti ako gresim, ne smem da tvrdim, bilo bi dobro kad bi neko nas`o slike da postavi da vidimo o kome se radi... Ко зна одакле су те слике и шта заправо представљају. Новинари су лешинари. Ја сам видео слике Apple продавнице у Кини где стотине и хиљаде људи чека у реду да купи нови iPhone - чега нема у Србији. Иронија је да се Срби брину за Кинезе и њихов стандард, а Кинези нас прешишали по стандарду одавно. Кинеске туристе видим свуда по САД и Европи, српске нешто слабо... obi-wan, Аурор and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2016 kao da smo prinudjeni da biramo izmedju dva zla: ili ce ti ljudi skapati od gladi ili od posla Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Па живот на овом свету је тежак бре. Људи су скапавали од глади и посла вековима и миленијумима. Природно стање ствари је крајња беда, болест и глад. Ово како ми данас живимо - па и у сиротој Србији - је изузетак. Чудо. Не треба то узимати као референцу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Па живот на овом свету је тежак бре. Људи су скапавали од глади и посла вековима и миленијумима. Природно стање ствари је крајња беда, болест и глад. Ово како ми данас живимо - па и у сиротој Србији - је изузетак. Чудо. Не треба то узимати као референцу. Da, slazem se. Samo treba napraviti razliku izmedju onoga sto mora i onoga sto ne mora biti. Niko ne trazi za njih nesto nemoguce. Mada, cinjenica je da smo cak i mi u Srbiji u malom postotku privilegovanog dela covecanstva sto se tice uslova zivljenja. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Da, slazem se. Samo treba napraviti razliku izmedju onoga sto mora i onoga sto ne mora biti. Niko ne trazi za njih nesto nemoguce. Mada, cinjenica je da smo cak i mi u Srbiji u malom postotku privilegovanog dela covecanstva sto se tice uslova zivljenja. Па свако има избор у животу. Може човек да не ради ништа и пије пиво испред продавнице од социјалне помоћи, али ће живети тако како живи. Исто може и Кинез или Индијац. Само се многи од њих одлуче да је боље да раде и муче се па зараде мало више. Исто тако и неки власник фирме проводи дане и ноћи у послу, што је често штетније за здравље и ризичније од физичког рада, из истог разлога - зато што жели да живи још боље. Најважније од свега је само одбранити слободу сваког појединца да сам одлучује и бира између опција које има. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Sklon sam da zaključim da je ok kupiti te proizvode. Ako je vec takva situacija tamo da im nema druge, onda nema naše krivice u tome. Kriv je onaj ko ih drži u bedi, bilo poslodavac ili političar, bilo iz koristi ili iz gluposti. Jedini način na koji im mi možemo pomoći, bez da podržavamo takav bolesni sistem, jeste humanitarna pomoć. Mada je i to samo jednokratno, jer čoveku daje jednu ribu umesto da ga nauči da peca. I tako opet dolazimo do neophodnosti dobre privrede da bi se zivelo normalno, a to ne zavisi ovde od nas pojednačno. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Па живот на овом свету је тежак бре. Људи су скапавали од глади и посла вековима и миленијумима. Природно стање ствари је крајња беда, болест и глад. Ово како ми данас живимо - па и у сиротој Србији - је изузетак. Чудо. Не треба то узимати као референцу. Evo da se podsetimo malo kako je to bilo dugo dugo vremena... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Sklon sam da zaključim da je ok kupiti te proizvode. Ako je vec takva situacija tamo da im nema druge, onda nema naše krivice u tome. Kriv je onaj ko ih drži u bedi, bilo poslodavac ili političar, bilo iz koristi ili iz gluposti. Jedini način na koji im mi možemo pomoći, bez da podržavamo takav bolesni sistem, jeste humanitarna pomoć. Mada je i to samo jednokratno, jer čoveku daje jednu ribu umesto da ga nauči da peca. I tako opet dolazimo do neophodnosti dobre privrede da bi se zivelo normalno, a to ne zavisi ovde od nas pojednačno. Verovao ili ne ali bolje je da kupis patike nego da taj novac das istoj toj zemlji, gradu u humanitarne svrhe. Citala sam vise puta da rezim humanitarnu pomoc prelepi svojim nalepnicama i distribuira pod parolom "dala vlast" tako da tu ni onaj stoti deo ne dodje do koga treba u najvecem broju slucajeva vec direktno ide da podrzi rezim koji ih ugnjetava . Uzas... Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Verovao ili ne ali bolje je da kupis patike nego da taj novac das istoj toj zemlji, gradu u humanitarne svrhe. Citala sam vise puta da rezim humanitarnu pomoc prelepi svojim nalepnicama i distribuira pod parolom "dala vlast" tako da tu ni onaj stoti deo ne dodje do koga treba u najvecem broju slucajeva vec direktno ide da podrzi rezim koji ih ugnjetava . Uzas... Не само то, него ако им даш новац они га једноставно присвоје. Ако им пошаљеш неку робу они то онда продају свом народу... Видели смо и на свом примеру како те ствари функционишу. florenntina and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Neki ljudi imaju komplekse ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Кад смо код помоћи сиромашним земљама и земљама у развоју и ”добрих намера”, вреди погледати овај видео... obi-wan, -Владимир-, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Какав човек! Хвала ти бро за ово. "The first principle of aid is respect." Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука