Deja Vu Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Веома се јежим на то етикетирање Срба фашизмом. Нисам етикирао Србе фашистима, почни да мање уопштаваш за почетак. Назвао сам једну политичку скупину полуфашистичком, а не читав народ и све оне који себе сматрају Србима. И ја сам Србин, па решење не видим у овим ликовима јер су им идеје лоше, мада су и доста апстрактне као и већини тих десничарских организација ништа конкретно. Заветници су више окренути спољној политици него унутрашњости (која је катастрофална, скоро су се бунили против вакцинације), више се брину за Косово, Републику Српску, Црну Гору, Русију, против НАТО-а и ЕУ што није одлика фашизма наравно, али сами симболи, начин обраћања, позивање на некакво средњовековље мирише на фашизам. Нису као Образ који је рецимо баш фашистички и идејно и у пракси, али миришу као и они. Имам колегу који је одатле који је скроз ок лик, чак је знао у дискусијама да се позива на либералне идеје, има га овде на слици, али припадају том десничарском крилу који нам уопште не треба. Притом, сваки национализам има тенденцију ка фашизму, свуда у свету. Погледај Француску, та либерална земља због Ле Пен до краја ове деценије можда постане верзија Италије из 30-40их година. Што не значи да је национализам лош, заправо га има више него што га нема, али не даје никакве резултате у економији и политици, у култури може да се провлачи ту му је и место. Економски гледано Заветници 0, траже прекид односа са ЕУ?! Јесу ли свесни шта то значи?! То не долази од неких рационалних аргумената, него од емоција и чисте мржње према Западу (зато и воле Путина), а емоцијама у политици није место нити ће икад бити. А фашизам се управо на емоцијама заснива, да се наложи очајна руља и направи штета. Можда они то не планирају, али због емоција имају ту тенденцију да још иду удесно и највероватније ће ићи јер ће са будућим кризама идеолошке дистанце између деснице и левице све више да се шире, и то се већ дешава у Европи са мигрантском, украјинском, економском, британскореферендумском кризом. Ето кратка анализа, али подугачак пост. Надам се да је јасно. Савет: мање емоција, више памети! GeniusAtWork, Justin Waters and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Хајде замисли овако. Двери покренуле антинато протест. Мислиш да би толико људи дошло? Ја мислим да не би. Или рецимо СНП покренуо тај протест, колико би људи дошло? Ево видећемо колико ће СРС сад скупити људи на антинато протесту а ја ти кажем ни приближно колико су Заветници. Друга ствар, чак и да до сада нису имали подршку у народу после овог протеста ће је имати. То им је најбољи маркетиншки трик који су до сада извели. Озбиљнији политичари су ме питали одакле њима толико људи и да ли је ово само спонатан догађај или су они ипак успели тако добро да се организују. Што се Санде тиче, она је ко рођена да буде мета. Такав лузер се заиста једном рађа. А што се тиче прорежимских медија, види предизборна је кампања, они морају газди да се докажу као верни медији, дакле морају некога да нападају. А пошто је Санда поставила себе као озбиљног играча самим тим је добила и највише по носу. А то је управо то што ти причам, рођена је са таргетом на челу. И није то проблем што режимски медији нападају Санду, нападају они и друге. Него је проблем што се Санда ту уопште не сналази. Њене изјаве су као да их је писао неко из Синода СПЦ. А то је за једног озбиљног политичара тотални промашај. Па Шешељ када би га овако прозивали би појео те медије за доручак. Него мимо свега, јасно је мени што ти браниш Санду. Али ајде искрено, нако мушки, реци ми како можеш да стављаш Санду испред Милице? Мислим брате, немој ме доводити у заблуду по питању мишљења о теби. Бре поглеј Милицу а поглеј Санду. Та иди бре... Mislim da bi isto izasli svi koji su izasli i tada,uz manje ili vece oscilacije,mozda se neko ne bi pojavio zato sto su Dveri u pitanju ali bi se mnogi pojavili upravo zato sto su Dveri u pitanju jer bi saznali za taj skup pre nego sad. SNP ne mozes da pominjes i meris,to su likovi za koje se odavno zna da su produzena ruka desnice A.V. prema tome bio bi nonsens,da AV nesto donosi a da se narod skuplja kod SNP da protestvuje. Slazem se za Sandu,tipicna ravna linija,dakle nauceni odgovori,bez ikakvih oscilacija. Medjutim,cinjenica je da rezimski mediji ne napadaju na isti nacin Cedu,Tadica,Pajtica a niti Seselja. Inace Zavetnici su nastali iz podmlatka Radikala,ako se ne varam vecina je bila u SRSu pa su oformili i napravili svoj pokret. Ratko Djurdjevic otac pomenute Milice je zaista posten i cini mi se dobar Srbin. Medjutim znam ih malo iz situacije na terenu...i sad ova tema zvuci kao kad bi smo na isti nacin,alternativi za vlast i opoziciju se bavili nekim pokretom ljubitelja nemackih ovcara. Znaci nemaju uporiste u narodu,nece imati mogucnosti ni za sta osim eto katkad da organizuju ovako nesto i eto... Ne treba smetnuti sa uma da protest protiv nato pakta su podrzali i Obraz,Snp Nasi,Dveri,Dss i jos mnogi drugi patriotski pokreti i stranka,skoro svi sem SRS-a i Trece Srbije. nedeljko је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 О каквој окупацији причате, побогу људи? Ајде да причате за један део територије, ал каква окупација у данашњој СРбији? Па нит смо Русима ударили санкције, нит смо признали независну Абхазију и Јужну Осетију, или анексију Крима. А нисмо испали ни кољачи деце, нит је Косово ушло у УНЕСКО. Одакле било коме да прича о некаквој окупацији данас? Pa okupacija je npr ako ne moze niko da dodje na vlast u Srbiji a da pre toga ne dobije namig Amerike i EU. Okupacija je kad dobije skupstina 1000 zakona koje mora da donese a koji su prepisani iz EU,bez obzira na realnost,na stav naroda,na istoriju ili pak neko cinjenicno stanje o kojima bi moglo da se govori da takvi zakoni ne mogu biti doneseni. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Нисам етикирао Србе фашистима, почни да мање уопштаваш за почетак. Назвао сам једну политичку скупину полуфашистичком, а не читав народ и све оне који себе сматрају Србима. И ја сам Србин, па решење не видим у овим ликовима јер су им идеје лоше, мада су и доста апстрактне као и већини тих десничарских организација ништа конкретно. Заветници су више окренути спољној политици него унутрашњости (која је катастрофална, скоро су се бунили против вакцинације), више се брину за Косово, Републику Српску, Црну Гору, Русију, против НАТО-а и ЕУ што није одлика фашизма наравно, али сами симболи, начин обраћања, позивање на некакво средњовековље мирише на фашизам. Нису као Образ који је рецимо баш фашистички и идејно и у пракси, али миришу као и они. Имам колегу који је одатле који је скроз ок лик, чак је знао у дискусијама да се позива на либералне идеје, има га овде на слици, али припадају том десничарском крилу који нам уопште не треба. Притом, сваки национализам има тенденцију ка фашизму, свуда у свету. Погледај Француску, та либерална земља због Ле Пен до краја ове деценије можда постане верзија Италије из 30-40их година. Што не значи да је национализам лош, заправо га има више него што га нема, али не даје никакве резултате у економији и политици, у култури може да се провлачи ту му је и место. Економски гледано Заветници 0, траже прекид односа са ЕУ?! Јесу ли свесни шта то значи?! То не долази од неких рационалних аргумената, него од емоција и чисте мржње према Западу (зато и воле Путина), а емоцијама у политици није место нити ће икад бити. А фашизам се управо на емоцијама заснива, да се наложи очајна руља и направи штета. Можда они то не планирају, али због емоција имају ту тенденцију да још иду удесно и највероватније ће ићи јер ће са будућим кризама идеолошке дистанце између деснице и левице све више да се шире, и то се већ дешава у Европи са мигрантском, украјинском, економском, британскореферендумском кризом. Ето кратка анализа, али подугачак пост. Надам се да је јасно. Савет: мање емоција, више памети! Ne,niko se ne buni protiv vakcinacije,a to je pokusaj da nekoga diskreditujes i da mu postavis po sred cela pamflet idiota ili seljaka,ljudi se bore protiv OBAVEZNE vakcinacije zbog koje mozes da odgovaras krivicno ili po slovu zakona da ti oduzmu decu ako se usudis da ga ne vakcinises onima sto oni pripisuju. I takve obaveze sa takvim kaznama,nemas nigde ni u evropi ni svetu. Ostalo sad da ti ja govorim sta mirise ovo sta mirise ono...eto ti meni recimo zbog levicarskih stavova mirises na komunjaru onog komunjaru koji je ubio vise Srba,nego Hitler,to je ta logika i "argument'. Svaka i levica ima tendenciju ka komunizmu i komunistickim delovanjima kao u Rusiji pod Staljinom,u Jugoslaviji pod Titom ili u Rumuniji pod Cauceskim. Баба је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Pa okupacija je npr ako ne moze niko da dodje na vlast u Srbiji a da pre toga ne dobije namig Amerike i EU. Okupacija je kad dobije skupstina 1000 zakona koje mora da donese a koji su prepisani iz EU,bez obzira na realnost,na stav naroda,na istoriju ili pak neko cinjenicno stanje o kojima bi moglo da se govori da takvi zakoni ne mogu biti doneseni. Кад причамо о овом првом, причамо о утицају, а кад причамо о овом другом, причамо о томе да је држава одлучила да хоће негде да иде и онда усклађује своју правну регулативу са том организацијом. По твојој логици, окупација је онда и кад ми своје законе усклађујемо са резолуцијама Уједињених Нација које усвојимо. И несумњиво је да је овде утицај јаких страних држава велики, то нико не спори. И несумњиво је да је држава слаба, ни то нико не спори. Али окупација је нешто сасвим друго. Ако циљаш на то да нас је САД окупирала, онда не бисмо смели ни да зовемо Русију да нам помаже у УН и спречи резолуцију о Сребреници, независност Косова у УН, пријем Косова у УНЕСКО, не бисмо смели ни да излазимо и јавно се замерамо са тим држава, посебно што се тиче неких изјава председника ове земље. Такође, Русији нисмо увели ни санкције, једини од свих држава који су у ЕУ или су кандидати за улазак у ЕУ. Такође, напредак у дијалогу са Косовом, уз све недостатке тог процеса, условљавамо реципрочним испуњавањем обавеза од стране Албанаца. Дакле, није ни ЕУ окупација. Ако би неко други циљао на окупацију Русије, нисмо признали Абхазију и Јужну Осетију, и подржавамо интегритет Украјине као државе у границама у којима га признаје УН. Пази, овде се не ради о неким стварима које немају везе, па ајде да се играмо, ради се о угледу највећих држава, које су јако лобирале да им прође она резолуција или да им прође пријем Косова у УНЕСКО, па и у УН, или о територијалним интересима других држава, односно о међународном угледу организација држава. Ако нас, дакле, нису окупирале САД, ЕУ или Русија, ко нас је онда окупирао? Јапан можда? Џуманџи, Justin Waters, Плутон and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Simka je, pomesala si slatkisu. Научи да пишеш, овако испада двосмислено. Плутон, Deja Vu and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Кад причамо о овом првом, причамо о утицају, а кад причамо о овом другом, причамо о томе да је држава одлучила да хоће негде да иде и онда усклађује своју правну регулативу са том организацијом. По твојој логици, окупација је онда и кад ми своје законе усклађујемо са резолуцијама Уједињених Нација које усвојимо. И несумњиво је да је овде утицај јаких страних држава велики, то нико не спори. И несумњиво је да је држава слаба, ни то нико не спори. Али окупација је нешто сасвим друго. Ако циљаш на то да нас је САД окупирала, онда не бисмо смели ни да зовемо Русију да нам помаже у УН и спречи резолуцију о Сребреници, независност Косова у УН, пријем Косова у УНЕСКО, не бисмо смели ни да излазимо и јавно се замерамо са тим држава, посебно што се тиче неких изјава председника ове земље. Такође, Русији нисмо увели ни санкције, једини од свих држава који су у ЕУ или су кандидати за улазак у ЕУ. Такође, напредак у дијалогу са Косовом, уз све недостатке тог процеса, условљавамо реципрочним испуњавањем обавеза од стране Албанаца. Дакле, није ни ЕУ окупација. Ако би неко други циљао на окупацију Русије, нисмо признали Абхазију и Јужну Осетију, и подржавамо интегритет Украјине као државе у границама у којима га признаје УН. Пази, овде се не ради о неким стварима које немају везе, па ајде да се играмо, ради се о угледу највећих држава, које су јако лобирале да им прође она резолуција или да им прође пријем Косова у УНЕСКО, па и у УН, или о територијалним интересима других држава, односно о међународном угледу организација држава. Ако нас, дакле, нису окупирале САД, ЕУ или Русија, ко нас је онда окупирао? Јапан можда? https://www.sns.org.rs/sites/default/files/sns-informator-34.pdf Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 https://www.sns.org.rs/sites/default/files/sns-informator-34.pdf И какве сад ово везе има са оним што сам ја причао? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 И какве сад ово везе има са оним што сам ја причао? Ako nisi s nama protiv si. Sve sto si napisao razotkriva te kao SNS-ovca. Nemoj da vrdas sad, ocigledno je. GeniusAtWork and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 И какве сад ово везе има са оним што сам ја причао? Суштинске - својим питањима покушаваш да даш пуну подршку аутошовинистичкој политици гласноговорника лдп - а Александру Вучићу......... Сад да ли је у питању подсвест....................Бог зна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ako nisi s nama protiv si. Sve sto si napisao razotkriva te kao SNS-ovca. Nemoj da vrdas sad, ocigledno je. А, то Па наравно да сам СНС-овац. Само, Недељко и остали су изгледа пропустили моја излагања о катастрофалном стању правосуђа, економије, инфраструктуре, небриге државе, бирократије и осталог Џуманџи, GeniusAtWork, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Кад причамо о овом првом, причамо о утицају, а кад причамо о овом другом, причамо о томе да је држава одлучила да хоће негде да иде и онда усклађује своју правну регулативу са том организацијом. По твојој логици, окупација је онда и кад ми своје законе усклађујемо са резолуцијама Уједињених Нација које усвојимо. И несумњиво је да је овде утицај јаких страних држава велики, то нико не спори. И несумњиво је да је држава слаба, ни то нико не спори. Али окупација је нешто сасвим друго. Ако циљаш на то да нас је САД окупирала, онда не бисмо смели ни да зовемо Русију да нам помаже у УН и спречи резолуцију о Сребреници, независност Косова у УН, пријем Косова у УНЕСКО, не бисмо смели ни да излазимо и јавно се замерамо са тим држава, посебно што се тиче неких изјава председника ове земље. Такође, Русији нисмо увели ни санкције, једини од свих држава који су у ЕУ или су кандидати за улазак у ЕУ. Такође, напредак у дијалогу са Косовом, уз све недостатке тог процеса, условљавамо реципрочним испуњавањем обавеза од стране Албанаца. Дакле, није ни ЕУ окупација. Ако би неко други циљао на окупацију Русије, нисмо признали Абхазију и Јужну Осетију, и подржавамо интегритет Украјине као државе у границама у којима га признаје УН. Пази, овде се не ради о неким стварима које немају везе, па ајде да се играмо, ради се о угледу највећих држава, које су јако лобирале да им прође она резолуција или да им прође пријем Косова у УНЕСКО, па и у УН, или о територијалним интересима других држава, односно о међународном угледу организација држава. Ако нас, дакле, нису окупирале САД, ЕУ или Русија, ко нас је онда окупирао? Јапан можда? Cekaj,okupacija nije samo da smo mi sad svi uza zid,a da neko prolazi vojnickim korakom iza nasih ledja i vredja nas na nekom stranom jeziku dok se priprema da nas ugnjetava. Dakle,ako drzava Srbija i njeni gradjani ne mogu da imaju vlast onu koju zele ako je ona protivna zelji i zahtevu EU i Amerike,onda je sta to? Uticaj samo?hm ne bih rekao. Oko zakona,pa EU nije valjda zatvor pa da mi moramo da postujemo zatvorski kucni red,dakle ako tebi skupstina sluzi za to da donosi zakone one koje neko spolja donese i da na glasanje,onda o cemu opet pricamo? Jel mi glasamo da nasi predstavnici u parlamentu budu tu da samo popune broj? Nato pakt,dakle ne daj Boze,vozilo nato pakta sme da vozi 300 na sat kroz drzavu Srbiju,sme da napravi neko krivicno delo,ali zato nece odgovarati i policija RS ne sme da ih zaustavi? Sta je to?! O Kosmetu da ne pricam... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Па наравно да сам СНС-овац. zar se ne kaže sns-OVAN? Justin Waters, Плутон, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Суштинске - својим питањима покушаваш да даш пуну подршку аутошовинистичкој политици гласноговорника лдп - а Александру Вучићу......... Сад да ли је у питању подсвест....................Бог зна. А то.... Па наравно, Недељко, вазда си ме проваљивао, ни овог пута ниси омануо Justin Waters, GeniusAtWork and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Суштинске - својим питањима покушаваш да даш пуну подршку аутошовинистичкој политици гласноговорника лдп - а Александру Вучићу......... Сад да ли је у питању подсвест....................Бог зна. Nedeljko za koga ćeš ti da glasaš? Manolis and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука