cloudking Написано Март 8, 2016 Пријави Подели Написано Март 8, 2016 Ne vredi... Napinjem se iz sve snage da budem objektivan i da ceo slucaj gledam kao uvredu institucije predsednika srbije... Ali ne mogu. Toma Diploma zasluzuje i mnogo gore... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Март 8, 2016 Пријави Подели Написано Март 8, 2016 Укратко, Голубе, то је то! "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Март 8, 2016 Пријави Подели Написано Март 8, 2016 NemanjaVa Sarkastičan si ili ovo ozbiljno pišeš? Najozbiljnije.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Март 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2016 Hvala svima na komentima ali poenta je bila da li smatrate da sveštena lica treba da komentarišu ovakve događaje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Март 8, 2016 Пријави Подели Написано Март 8, 2016 Да, на погрешном мјесту и на погрешан начин /Стојановић, дакле, није рекао да је забрањено критиковати предсједника, али јесте то да Давидова "критика" није на мјесту, јер то није критика него крајње непоштовање, не само предсједника државе, него и организатора, па на крају крајева и свих присутних/. За разлику од разумних критика, које на рачун тог истог предсједника и владајуће структуре стижу готово "са свих страна" и које, сасвим логично, нису препознате као вријеђање, Давид је на крајње некултуран начин, настојао само себи дати на важности, уз то рачунајући и на свесрдну подршку и "обичних људи", јер и сам зна да је становништво огорчено на рад владајуће структуре. Диже себи популарност преко туђих леђа - то је културно!? Наравно, али само кад бисмо се лагали. Предсједници се обично бирају на предсједничким изборима, не на књижевним вечерима и сл. /осим ако се не бира предсједник књижевног клуба/, па Стојановић из тог разлога истиче да је то мјесто много погодније за изражавање политичких мишљења, него што су то културне приредбе. Можда би се, чак, и овакве Давидове ријечи истолерисале да их је он, нпр. написао у виду којекакве колумне и објавио у новинама и сл., но свечаности додјеле награда нису прилике, нити мјеста, гдје се води политика. Ако Ви мислите да јесу, јако бих волио чути Ваше образложење! Сачувај, Боже, Србију од оваквих душебрижника, какав је Филип Давид. Sad ja stvarno nisam pametna! Ko ovde zamenjuje teze? -Pitate me sa čim, tačno, moja rečenica ima veze, i ja iskopiram odgovarajući deo teksta, i još podvučem ono što je direktno vezano za pitanje. Vi, u svom odgovoru, potpuno zanemarite i svoje prvobitno pitanje i moj odgovor, i napišete: «... Стојановић, дакле, није рекао да је забрањено критиковати предсједника,...«. Gde sam ja ovo tvrdila? Međutim, Stojanović je u celom tekstu izneo samo jednu mogućnost: »... što je mogao da uradi na prethodnim izborima i što slobodno treba da učini na narednim izborima...« ( pročitajte tekst, pažljivo, još jednom ). Sve ostalo, u Vašem postu, su Vaša objašnjenja šta je Filip David mogao da uradi a ne objašnjenja iz teksta Stojanovića. Ja nisam pisala primedbe na Vaš post već na način na koji je Stojanović napisao tekst. -Naslov teme je takav da obuhvata dve odvojene ali povezane teme: 1) Da li se (ne)slažemo sa načinom na koji je tekst napisan?; 2) Da li (ne)podržavamo postupak Filipa Davida? Moj prvobitni post je samo o prvoj temi. Od celog iskopiranog i još označenog dela, Vi izdvojite deo »...učinio je na pogrešnom mestu na jedan neprimeren način«. Koji sa mojim prvobitnim postom nema nikakve veze – nisam pisala, čak ni »između redova«, o tome da li (ne)podržavam gest Filipa Davida, već o tome da se ne slažem sa načinom na koji je Lj. Stojanović napisao tekst. Ako mislite da sam »navijala« za Filipa Davida iznoseći primedbe samo na delove teksta Dr Smiljanića (a ne i na postupak pisca), morate imati na umu da ako neko kritikuje način na koji je tekst napisan, to ne govori, automatski, ništa o njegovom/njenom (ne)slaganju sa predmetom kritike. -Nisam u stanju sebi da objasnim zašto je neko licemer ako smatra da je izlazak na izbore jedini način »borbe« protiv političkih neistomišljenika. Za takvu osobu se mogu izreći neke druge konstatacije ali da je licemer, e to ne razumem. A i to mi nekako stavljate na dušu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Март 8, 2016 Пријави Подели Написано Март 8, 2016 Ma ko je taj nesretni Filip David? Jedan olinjali drugosrbijanski dripac, bizgov..... Nisam Tomin fen, ali zna se šta je institucija predsednika..... No dobro ali, ipak, priznajem svoje greške: naglasila sam da nisam fan Filipa Davida a to je nebitno za sadržaj mog posta – s pravom si sarkastičan na taj deo; bila sam neprecizna napisavši da ne znam ko je dr Stojanović - nisam imala nameru da ga omalovažavam. Doista nisam znala ko je. Tek sam malopre proverila te mi je sada, donekle, jasan tvoj komentar. Što se tiče primedbe da treba poštovati instituciju predsednika, ja u svom postu nisam ni pisala o gestu Filipa Davida, već o načinu na koji je tekst napisan. Tako da, sve u svemu, ne razumem zašto si to uopšte pominjao kao deo komentara na moj post. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 8, 2016 Пријави Подели Написано Март 8, 2016 Филип Давид је увредио све грађане Србије који су демократски, директним избором, Томиславу Николићу указали поверење да је достојан институције председника Србије. Ta retardirana fora nije prolazila ni u Slobino vreme, pa ne prolazi ni sada... nije čak uvredio ni Nikolića, a pogotovo nije uvredio sve građane Srbije... čak i da uvredi Nikolića (što se ovog puta nije desilo), nije Nikolić sveta krava, pa da se ja (sa)osećam uvređeno sa njim... Плутон је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 9, 2016 Пријави Подели Написано Март 9, 2016 Свако има право да критикује председника у своја 4 зида! Paradoksologija and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 9, 2016 Пријави Подели Написано Март 9, 2016 Пропустио сам шта се то десило и сад сам мало изгуглао. Ако је у питању ово што је рекао: "Moram da se ogradim od prisustva Tomislava Nikolića. Poštujući instituciju predsednika, ja od 90-ih ne podržavam njegovu politiku" Ја стварно не видим овде никакво вређање. Јасно је рекао да поштује и да се не ограђује од институције председника Србије, него само од човека који тренутно обавља ту дужност јер никада није подржавао његову политику. А ни тог човека ничим није вређао, ни као грађанина ни као председника републике. Плутон је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 9, 2016 Пријави Подели Написано Март 9, 2016 А не прикане, ретардирани су ти другосрбијански покушаји да се очигледна глупост једног сенилног комуњарског старца забашури неким његовим тобож дисидентским држањем. Ако ја као грађанин Србије својим гласом дам поверење Николићу због политике коју заступа, и тиме кажем да је достојан институције председника државе, онда то значи да се Ф. Давид, ограђивањем од те политике којом је Николић удостојен места на којем је, истовремено оградио и од свих оних који су Николића гласали. Што је велико непоштовање. И прилично је дрипачки и уличарски. ?????? Jel si ti na nekim drogama? Ako si ti dao glas tom majmunu onda svi mi koji smatramo da je u pitanju majmun koji nas bruka ne smemo čak da kažemo ni "Moram da se ogradim od prisustva Tomislava Nikolića. Poštujući instituciju predsednika, ja od 90-ih ne podržavam njegovu politiku" da tebe i ostale botove ne bi zabolela tiba kad vam neko dira predsednika???? Ma važi... Ne postoji ama baš ništa glupo, ni dripački ni uličarski u onome što je Filip David rekao... jedna sasvim pristojna rečenica.... Nasuprot tome, ovo što ti pišeš je: 1. do bola glupo i netačno - jer Filip David sasvim evidentno nije uvredio nikog, a ponajmanje "sve građane Srbije". 2. patetičan pokušaj cenzure, budući da okolnost da si ti "svojim glasom dao poverenje Nikoliću" ni tebi ni njemu ne daje pravo da druge sprečavate da se o Nikolićevoj politici negativno izjasne. Оно где се матори још обрукао за медаљу, и то олимпијску, то је што је у културу, на једној културној свечаности, уплео политику/идеологију, по старом добром комуњарском обичају по којем је култура била оптерећена идеологијом и служила за инжењерију, да обликује свест и вредносне судове. Aha, pisac je političara upleo u politiku na kulturnoj svečanosti... nek sledeći put gosn predsednik ode da svojim prisustvom uveliča Farmu ili Parove, tamo će da mu se dive... Е па стигла су нека нова времена и диносауруси како што је он полако изумиру. За сада додуше само биолошки, ал надам се ускоро и ментално. Ако је та болест уопште излечива, јер ето код њега и после толико деценија не попушта. Aj pročitaj neku knjigu, mani se botovanja... (samo nemoj da čitaš onu knjigu o Tarabićima, pa da prepričavaš kao tvoj voljeni predsednik) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 9, 2016 Пријави Подели Написано Март 9, 2016 Ако ја као грађанин Србије својим гласом дам поверење Николићу због политике коју заступа, и тиме кажем да је достојан институције председника државе, онда то значи да се Ф. Давид, ограђивањем од те политике којом је Николић удостојен места на којем је, истовремено оградио и од свих оних који су Николића гласали. Што је велико непоштовање. И прилично је дрипачки и уличарски. Грађани који не подржавају политику Томислава Николића и грађани који је подржавају имају једнако право да о њој говоре. А свако нормалан би се оградио од политике која садржи примену еугеничких принципа (стране 111 и 112) и то га не чини комуњаром нити идеологом било које врсте. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 9, 2016 Пријави Подели Написано Март 9, 2016 pročitajte makar ( kratak ) tekst »Čudovišta su oni koji stoje i gledaju« http://akuzativ.com/...mo-li-cudovista. Фино је ово срочио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Март 9, 2016 Пријави Подели Написано Март 9, 2016 Sad ja stvarno nisam pametna! Ko ovde zamenjuje teze? Ја сам их замијенио, наравно, јер су ми омиљене. У потпуности сте управу! "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука