Дејан Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Ја мислим да се и није показао добро, јер да је нпр. истина да је овај свештеник узео паре, то је онда требало пријавити полицији, а свештеника рашчинити. И зашто се догађај из 2014 г. појављује тек сада? Зар нисмо требали то да сазнамо тада? Или макар ти парохијани, који су највише оштећени у целој причи, пошто су паре њихове, тј донације. Kak je bilo pre, sada je zlatno vreme. Ne znam zašto se pojavilo, oglssiće se Crkva ako bude blo potrebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 ,SPC je u komunizmu bila nausamljenije biće,proganjano i napušteno.Onda je devedestih navalio narodu u crkve,tako da je naša Crkva mogla komotno da štampa ,,Priručnik za Srbe početnike,,.Danas je SPC u fazi katarze,čisti se od nekih koji joj nanose sramotu.Pored svega još uvek je kičma koja drži srpsko telo,, Sanda Rašković Ivić Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 @@verum est in beer, Načelno se slažem sa tobom, ali ako bacimo bombu u tu "septičku" biće izmeta svuda. Bolje je cisternu po cisternu puniti pa odvoziti. Nisu to stvari koje mogu da se menjaju za par godina, al nek se vidi da se nešto radi. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Ма наравно, причамо овако, ово је све здрава критика, сигурно би и ти и ја волели да видимо Цркву у што бољем светлу. Људи имају и другачије погледе на ствари, али важно је да нас све то води у нешто боље. Слажем се за септичку јаму, али по некада мислим да је боље да пукне све и да се измет свугде растури, да се покаже права слика, па да онда дође служба за дезинфекцију и очисти све то, јер нам је у менталитету да ако споро радимо, однећемо једну цистерну, али ће се 10 других септичких јама напунити, пошто се сваки дан пуне, а камиони их споро одвозе. Kako reče vladika Grigorije, ako vi teolozi zaćutite, kamenje će progovoriti. Na Crkvu se mora vršiti pritisak iznutra. Opet kažem, teolozi se ponašaju kao silovana devojka iz seoske sredine, boje se da kažu, mnogo puta su etiketirani kao lažovi, rušitelji i sl, niko im ne veruje. Na ovom poslednjem simposijumu u Hercegovini, lepo je onaj teolog posstavio pitane episkopu Grigoriju i objasnio kakvo je stanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Kako reče vladika Grigorije, ako vi teolozi zaćutite, kamenje će progovoriti. Na Crkvu se mora vršiti pritisak iznutra. Pa to bi mogli biti i mi laici koji ne mozemo nista izgubiti, kao sto teolozi mogu posao. Osim sto bi mogli biti izopsteni kao Miloje. Mada nas se verovatno ne bi ni slusalo, kao sto ne slusaju one ljude u Banjaluci sto su pravili peticiju da se ne pravi crkva na nekoj zelenoj povrsini. Плутон, Дејан and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Tačno, treba da se zbijamo u redove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Он би о томе имао најмање права да прича, сећамо се сви његовог када је "проговорио", па је после ућутао и онда је морало камење да проговори. Па када је он ућутао, како тек неки "мали" теолог неће. A dobro, bar je progovrio, nije imao podršku. Mislim, nije samo stvar u pričanju, treba i raditi. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Manolis, Јелена011 and Аурор је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali ovakvo razmišljanje je je jedan od razloga zašto se naši mladi teolozi ponašaju kao mlada devojka iz seoske sredine koja je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. Čim progovoriš o negativnostima odmah si rušitelj,, mrzitelj, strani plaćenik, niko ti ništa ne veruje. Nemamo mi prostora da opravdavmo bilo koga, svako je kriv dok se ne dokaže suprotno. Ako se sprovede detaljna istraga, znaće se ko je kriv i koliko, a straešina je kriv , hteo ili ne hteo, "komandna " odgovornost. Разумем те,Деки,наравно,у праву си. Оно што сам хтела да нагласим је,да је на претек злурадих и доконих. Мене није импресионирала ревност митрополије и канцеларије да се овај проблем реши.Прво,ово је било пре две године....питање је шта је било,како је било....Бог зна.....кад неко покраде толики новац и преместиш га негде а то је опет добра парохија....шта-ништа....ја ту не видим педагогију,можда грешим или најпре,говорим из угла сеоске свештеничке породице где се боримо за опстанак па ме оваква вест потресе јер ми дрхтимо за килограм свећа да буде све како треба јер се тако очекује од нас. Ту се Деки мој,стоји годину дана пред народом и говори пред свима,на свакој служби: Ја сам лопов,опростите мени грешном! Овако-ништа,у смислу,јавног учења и поучавања народа,не говорим сад о личном покајању које сигурно осећа неко кад овако сагреши ако је иоле духован човек. Црква мора ово да решава другачије а не заташкавањима док год је то могуће. Ако Црква не почне да се понаша као отац и мајка свима нама па и у епитимији и прекоравањима,ми ћемо вечито остати размажена деца која нису научила лекцију и вечито ћемо имати таблоиде да нас исмејавају и мрзитеље Цркве да се злурадују. Опростите. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Црква мора ово да решава другачије а не заташкавањима док год је то могуће. Možda je generacijski jaz na snazi.Neguje se taj mentaliitet sela, zataškavanje, da se ne zna, ne priča itd... U Crkvi ima mnogo mladih ljudi, a kao da su pušteni niz vodu i vredja im se inteligencija, sve se upodobljava onom delu Crkve koji je jednom nogom u grobu. Sa mladim ljudima se poker mora igrati sa otvorenim kartama, znamo mi sve, samo nam daj razloga da se zakačimo pa možemo stvoriti svest da Crkva , odnosno, crkvena vlast, radi u interesu vernika a ne da se stiče utisak da uvek štte nekog pojedinca lopova, pedofila, promiskuitetnog heteroseksualca. Аурор, Протомајстор, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Далеко је од златног времена Daleko je, jos je i dalje nego pre, ako mene pitas. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicifor Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Чистити своје двориште је изнад поста и молитве. Што патријарх буде више оваквих ствари радио, више ћемо га волети. A šta ćemo sa tim što njegov unuk diluje drogu i reketira ljude po Ća,uz to se i hvali da prima dedinu penziju ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 A šta ćemo sa tim što njegov unuk diluje drogu i reketira ljude po Ća,uz to se i hvali da prima dedinu penziju ? Recimo, prijaviti ga policiji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicifor Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Ја сам о овоме човеку чуо све најбоље... не знам шта се "ваља иза брега" Verovatno zvuči neverovatno da je " iza brega " sociopata pomračene svesti sa jakim vezama u vrhu SPC ,spreman na sve zarad ličnih interesa. M.V. je izuzetan čovek i sveštenik kakvih je danas malo. U ovom periodu sam radio u Crkvi Lazarici i znam da ova priča nema veze sa Istinom. Sve što bih dalje komentarisao bilo bi šturo pisanje. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 29, 2016 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Verovatno zvuči neverovatno da je " iza brega " sociopata pomračene svesti sa jakim vezama u vrhu SPC ,spreman na sve zarad ličnih interesa. M.V. je izuzetan čovek i sveštenik kakvih je danas malo. U ovom periodu sam radio u Crkvi Lazarici i znam da ova priča nema veze sa Istinom. Sve što bih dalje komentarisao bilo bi šturo pisanje.PA dobro je da nesto napises a ne da citamo u Bljucu. Sent from my SAMSUNG-SM-T807A using Tapatalk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука