Jump to content

Снимак ђавоимане девојке са Острога

Оцени ову тему

Препоручена порука

само, "манипулаторима" из другог века или из дванестог века лако опростим: таква су била времена.

Онда ће том логиком неки твој наследник, подједнако умишљен као ти, ко дође негде другде да просвећује прост плебс, да опрости оним "манипулаторима" из двадесет и првог века, па и немамо проблема.

Таквима као ти манипулатори не сметају, јер их лако дефинишу и сврстају, па им онда и опросте, али шта ако нису били манипулатори?

Мени, са друге стране, сметају манипулатори, и онда и данас, јер ме занима истина а не глупо Интернет надгорњавање и дизање сопственог ега. А ти овде ниси ни због истине, ни због просвећивања било кога, него због дизања сопственог ега, јер те је неко ко је пун предсрасуда као и ти сам научио да су верници глупи а атеисти паметни. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

@Rylah. ок, ако ти је тако лакше....

Једини који овде иде линијом мањег отпора си ти. Дошао си овде да просвећујеш глупе вернике. Кад си видео да има и канда верника који су образовани, разумеју се у компјутере науку, друштвене токове, путују светом и све остало, онда си се ограничио на подсмевање верницима на оваквим темама. Сад, кад си видео да и неко тебе може да истресе из гаћа што се подсмеха тиче (а нисам ни кренуо да се подсмевам колико могу), повлачиш се и тражиш неку другу жртву. Дакле, идеш линијом мањег отпора чим видиш да ствари нису онакве каквима их ти замишљаш у својим предрасудама, које ти још увек руководе животом. То је можда и одраз животне незрелости или недовољно искуства, али ти ни не показујеш жељу да на свет гледаш отвореним очима, ослобођен стега глупих и уских предрасуда.

Ја нисам атеиста, али поштујем људе који имају такве погледе на живот према томе какви су људи, и какви су им погледи на друге ствари у животу, сагласно систему вредности кроз који гледам на свет. Не верујем у неке друге религије, неки од њихових ритуала ми делују крајње бизарно, али није моје да се мешам у нешто што човек верује, јер једноставно не разумем.

Колико ће теби бити потребно да схватиш да верници нису инфериорне будале које чекају да ти дођеш и спасиш их свих заблуда, него да су нормални људи, који само имају своје погледе на свет? И да их то не чини ни бољима ни горима од тебе или било кога другог?

Нико ти не брани да верујеш шта год хоћеш, јер се у крајњој линији и теизам и атеизма своде на уверење. Али немој да постанеш ускогруда будала, као што су неки верници са разних опскурних сајтова или бизарна екипа са Атеиста Србије. Вернике или било кога другог заболе какав ћеш ти да будеш, једноставно неће да се друже са тобом, то је најлакше. Ти си први и једини који ће у целом том процесу да буде на губитку.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Боже ме прости он са таквом насладом прича, ја сам успела да одслушам два минута и било ми је лоше...

Шта год да је у питању какав си ти човек да у тренутку док жена ђавоимана не ђавоимана није битно, али жена у дефинитивно измењеном стању свести прилази теби - теби пада на памет спремљен диктафон и ти то снимаш?!?!

Колико је то ужасно, непастирски, нељудски немам речи.

Не знам зашто носи наочаре, можда има проблем, али пре бих рекла да је од оних заговорника да су очи јелте огледало душе па да га случајно неко не погледа у очи и не нашкоди му души...

Може он да буде јеромонах до сутра, ал ја му не бих отишла по савет па да је последњи...

Такве ствари нису за гордо прављење паметним...

Exorcismi se vrše isključivo sa saglasnošću i na zahtjev te osobe potrebne exorcisma a diktafoni i kamere služe k dokumentaciji i dokaznom postupku ukoliko bi došlo do nekih opravdanih ili jneopravdanih optužbi s bilo čije strane i komplikacija koje bi imale sudsko-pravne implikacije. Otac Arsenije i monasi sa Ostroga su postupali u svemu ispravno, po zakonu i crkvenim i svjetovnim, ispravno i po etičkoj i pravnoj strani. Diktafoni, kamere i slični načini dokumentovanja  nisu nikakva njihova izmišljotina ili bijes već nužna a vrlo potrebna stvar uobičajena i preporučljiva u takvim situacijama koje pomažu prti rješavanju eventualnih mogućih problema koji mogu nastati poslije ukoliko neko izrazi opravdanu ili neopravdanu sumnju u ispravnost njihovog postupka ili ophodjenja sa tretiranom osobom tj. izrazi sumnju da ta osovba nije samo tretirana već i neopravnjeno maltretirana za granicom dozvoljenog zakonom. Dakle upravo radi takvih kao što su rečeni član džo ni i skupina "pravoslavnih skeptika i ateista" kojki pravoslavlje posmatraju kao dio srpske istorijske baštine i kulture a čijim predstavnikom, zastupnikom i portparolom na temi je isti džo ni..

Подели на овим сајтовима

Отац Арсеније има проблем са очима, не носи наочаре тек тако. Што да се не оде код њега по савет, шта му фали? Не прави се човек паметан, он то јесте. :) А и сам каже да је ово уједно и диван крик, као што и ја дубоко верујем да поседнути људи могу после ослобођења добити јачу веру и продуховљење од многих других. Чудни су путеви Господњи.

• Волим 1

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Боже ме прости он са таквом насладом прича, ја сам успела да одслушам два минута и било ми је лоше...

Може он да буде јеромонах до сутра, ал ја му не бих отишла по савет па да је последњи...

Такве ствари нису за гордо прављење паметним...

Po čemu si uspjela procijeniti da o. Arsenije s nekakvom "nasladom" priča o toj djavoimanoj osobi u tom videu? Po boji glasa ili prema intonaciji rečenice? Ja nisam u cijelom njegovom predavanju primjetio nikakvu takvu nasladu, istina jesam u onom dužem cijelom, kompletnom snimku predavanja primjetio način na koji sve nepravoslavne Srbe što znači i Srbe katolike, protestante, skeptike i ateiste da i ne spominjem, baca preko palube, no, zato imate tu situaciju sa Srbima katolicima i njihovim teritorijama i gradovima koji su zbog takvog maćehinskog i državnički vrlo kratkovidnog i nepromišljenog odnosa srpskih crkvenih i državnih institucija u minulim vjekovima nestali sa mape Srbije i bili pretopljeni i asimilirani u susjedne etnike i države i njima pripojeni.

Подели на овим сајтовима

.....Сад, кад си видео да и неко тебе може да истресе из гаћа .....али ти ни не показујеш жељу да на свет гледаш отвореним очима, ослобођен стега глупих и уских предрасуда.

Истресао ме из гаћа? Човече, па није тешко истрести тираду, бујицу реченица. Оптужујеш насумице, булазниш. Врло је занимљиво приметити шта те је "окинуло".

Што се тиче подсмевања, код мене га има у врло благом облику, и то само према умишљеним свезналицама.

Да о верницима мислим то што ми ти преписујеш, не бих био овде. Што се тиче "отварања очију" некоме, то никако не може бити у вези са ВЕРОМ.

Предрасуде? Погледај се у огледало.

Подели на овим сајтовима

dzo ni, on 29 Feb 2016 - 00:58, каже: да објасниш шта то "постоји"? Није ми могуће, јер сам само затуцани верник, како бих ја могао објаснити било шта Вама, о пресветли просвећени очишћени од заблуда, догми, незнања и глупости који су до сада спутавали људски род, многоштовани и уважени интелектуални господине?................

Priznajem zaprepašćen sam ovim što ti napisa (klasično bežanje od odgovora i skretanje teme). Čovek je samo normalno pitao, a evo i ja se pridružujem tom pitanju jer me stvarno interesuje šta to "postoji".

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Priznajem zaprepašćen sam ovim što ti napisa (klasično bežanje od odgovora i skretanje teme).

клиничка слика ситуације у којој се нађе разуман просвећени верник који раније није раскрстио са неким кр@т@наријама у сопственим редовима. а кохонеса нема, тј има их као десетар у војсци (чин админа није шала!)

Подели на овим сајтовима

Priznajem zaprepašćen sam ovim što ti napisa (klasično bežanje od odgovora i skretanje teme). Čovek je samo normalno pitao, a evo i ja se pridružujem tom pitanju jer me stvarno interesuje šta to "postoji".

Постоје пали духови и њихов мањи или већи утицај на људе. Шта није јасно?

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Истресао ме из гаћа? Човече, па није тешко истрести тираду, бујицу реченица. Оптужујеш насумице, булазниш. Врло је занимљиво приметити шта те је "окинуло".

Окинуо ме је твој безобразлук, који се аутоматски повуче чим се појави неко ко не пристаје на додељену му улогу глупака или затуцаног човека, а има две у глави да ти на тај безобразлук одговори на начин који заслужујеш. Појавио си се овде тражећи "образоване" вернике, и мислиш сад да смо сви дебили само зато што си ти кренуо линијом мањег отпора?!

Ако си дошао да се наслађујеш глупошћу и затуцаношћу верника, макар буди мушко па до краја остани у томе, немој да се повлачиш чим неко на твој ђон одговори ђоном, само тврђим.

Што се тиче подсмевања, код мене га има у врло благом облику, и то само према умишљеним свезналицама.

Нико није толико глуп колико мислиш. 

Подели на овим сајтовима

Ово сам написао јер пратим његово писање по форуму и по оваквим темама, и врло ми је јасно у ком правцу иде његово питање.

А постоји како Бог, тако и ђаво. Тако ми верници видимо ситуацију. Не знам због чега постоји потреба да нам се овакво питање постави, сем наслађивања "глупошћу затуцаних верника".

Подели на овим сајтовима

Не знам због чега постоји потреба да нам се овакво питање постави, сем наслађивања "глупошћу затуцаних верника".

Zato što mi nekako pravoslavlje ne ide uz isterivanje demona-đavola i tome slično (čitajući o pravoslavlju ovde na forumu). Mislio sam da je to vezano samo za katolike.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Mene zanima da li je o. Arsenije trazio blagoslov igumana ili mitropolita ili makar zene koja je bila snimana da se ovo pusti. Plasim se da je on ovo uradio na svoju ruku da dokaze ljudima koji ne veruju da ovakvo nesto postoji, da izazove shok ili nesto u tom fazonu.

Ja ne razumijem zašto bi o. Arsenije morao pravoslavne vjernike  tj. članove SPC koji se matraju pravoslavnim hrišćanima nekako "uvjeravat" da zli duhovi, po narodski zvani raznim imenima, djavli, vrazi, čerti itd. poostoje? Ta vjera je uslovom krštenja jer krštenja nema bez odreknuća se Sotone, svih pomoćnika njegovih (djavola, vragova, demona), svih djela njegovih i svog sjaja njegovog. Ko ga se ne odrekne ne može biti pokršten. A odreći ga se moramo zato što je Sotona realna duhovna osoba, ima realne pomoćnike i sluge, ostale pale andjele, drugačije rečeno djavle koji mu u njegovoj "misiji" ubijanja ljudi pomažu (Sotona je taj za kojeg je Isus Hrisos rekao da je lažov i ubica ljudskog roda od početka). Kako dakle može neko postavit takvo pitanje a nazivat se pravoslavcem ili misliti o sebi da je pravoéslavac ili hrišćan? Što se tiče blagoslova igumana, monah ili sveštenik koji namane obavit exorcisam bez blagoslova svog nastojatelja arhimandrita ili episkopa se izlaže životnoj pogibelji, Sotona to onda maximalno umije iskoristiti u svoju korist i na takvog samozvanog exorcistu napast takvom silom da od njega ostane metaforički rečeno samo mokra ili masna mrlja. A tako nešto nijedan exorcista, monah ili sveštenik ne bi nikad rizikovao, oni za to svi dobro znaju, exorcismi se ne smiju nikad provoditi bez blagoslova Crkve tj. nastojatelja crkvenih i jerarha, arhimandrita i arhijereja, episkopa i arhiepiskopa. Činit exorcisam bez blagoslova nadležnih je sumanuta i vrlo opasna stvar.

Подели на овим сајтовима

@Rylah. моје повлачење је твоја импресија. твој "ђон" уопште није изазов. ту правог дијалога слабо може бити. мислим да сте сви дебили? не никако. одакле ти та искра инфериорности? /////

што се тиче мог ретког "подсмевања": често је само блага шала (рецимо помињање " дувања" и сл.). отворено сам се подсмевао само Бореалису, пре пар месеци. а ти десетару Риле.... кад нађеш неки аргумент јави се. Окани се личних напада и наслућивања правца у коме иде моје писање.///////

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...