Гости Guest Написано Фебруар 23, 2016 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Prepucavanje na ivici pristojnosti – najkraći je opis današnjeg gostovanja ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića u jutarnjem progamu „TV Pink“ povodom pogibije dvoje srpskih diplomatskih radnika u Libiji. Dačić je, naime, upao u neprijatan verbalni okršaj sa voditeljem Srđanom Predojevićem koga je, u jednom trenutku, povišenim tonom upitao i „kako ga nije sramota“ što mu jedno od pitanja nije postavio na samom početku emisije. Ali, krenimo redom. Od samog početka intervjua, voditelj je insistirao na tome da se utvdi da li u Ministarstvu spoljnih poslova, ambasadi i državnim službama uopšte ima odgovornosti za smrt srpskih državljana u Libiji. Dačićev pokušaj da na ta pitanja odgovori doveo je do prepucavanja o bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, o tome ko je u studiju „njegov čovek“ i „njegov portparol“, Gadafiju, ordenju, Martovskom pogromu… Voditelj je u jednom trenutku Dačića upitao: „Ministre, da li su Ameriknci zaista znali da se Srbi nalaze na loklaciji koju su bombardovali?“ - E pa to, konačno ste došli do pravog pitanja! Pa, to je trebalo prvo da me pitate kad sam došao ovde kod vas! Pa kako vas nije sramota da me to niste prvo pitali! – grmeo je Dačić i nastavio: - Neću da odgovaram dalje o tome, samo hoću da vam kažem, ako ste pošteni to je trebalo prvo da me pitate i to je trebalo da urade svi u našoj zemlji koji se bave politikom. A kako je uopšte Tadić postao tema ovog razgovora? Dačić je, naime, u jednom trenuku voditelju postavio pitanje „Kako su (Srbi u Libiji) uopšte poginuli“. Voditelj ga je prekinuo rekavši: „Doći ćemo dotle, ministre“ i okršaj je mogao da počne: Dačić: Ne, nemojte da pođemo mi odatle. To je kraj. Ako je vama teško da kažete da su oni poginuli tako što su bombardovani, i čije su ih bombe… Voditelj: Kome je teško da to kaže? Dačić: Pa svima u političkoj javnosti Srbije! Pa čekajte, njemu je teško da kaže kriv je Obama. A to, kriv je Vučić nije… Voditelj: Kome je teško? Dačić: Pa Tadiću, Pajtiću, Borku Stefanoviću, Živkovići i ostali. Ostalima. Voditelj: Ali, isti taj Tadić kaže da ste vi odgovorni? Dačić: On kaže da sam ih ja ubio. A Tadić bi prvo morao da vrati orden koji je dobio (od Gadafija). Zašto je on četiri puta bio kod Gadafija za pet godina svog mandata? Voditelj: Ali, isto Tadić kaže da je (ambasador Srbije u Libiji) Potežica vaš čovek. Dačić: Jeste li vi, jeste vi portparol gospodina Tadića?! Voditelj: Ne ja samo čitam njegovu izjavu… Voditelj je tada Dačića upitao zašto mu je toliko važno Tadićevo odlikovanje, a razgovor se potom nastavio u prepucavanjaju o tome ko je uopšte Tadića prvi pomenuo. Voditelj: Zašto vam je važno šta je rekao bivši predsednik države, doduše vaš dugododišnji kolaicioni partner, zar to nije sada irelevantno? Dačić: Pa, čekajte, vi ste ga prvi citarali. Voditelj: Ne, ne, vi ste. Dačić: Ne! Vi ste, evo imate ga ovde na ekranu na 20 mesta. Pogledajte okršaj Dačića i autora Jutarnjeg programa TV Pink Srđana Predojevića: http://www.intermagazin.rs/dacic-pobesneo-na-pink-u-zasto-se-svi-politicari-plase-da-kazu-da-su-amerikanci-ubili-srbe-u-libiji-video/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Predizborna kampanja, posle ceo mandat ima da ćuti kao zaliven. Klasika. Пг, Срђан Ранђеловић, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Predizborna kampanja, posle ceo mandat ima da ćuti kao zaliven. Klasika. Вучић је баш болестан, више се не задовољава класичним таблоидним „развлачењем“, сад још шаље поданике у емисије, да их понижава уживо, пред камерама. Пг, Срђан Ранђеловић, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Meni se cini da su spopali Dacica, bas u reziji SNS da mu oduzmu glasova posto nisu vise u koaliciji. Sad ce sa penzionerima dogurati do 70%. A ovi novinari nisu normalni, ovaj Srdjan nekad bio normalan covek kad je radio jutarnji program. Isto kao i Ivana Vucicevic. Grozota. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Sad ce sa penzionerima dogurati do 70%. Фебло, ти си баш песимиста. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 A ovi novinari nisu normalni, ovaj Srdjan nekad bio normalan covek kad je radio jutarnji program. Isto kao i Ivana Vucicevic. Grozota. Ko može da bude normalan kada se budiš u betonskoj džungli i to još pre 5 ujutro. Nema tih para... Prsneš i gotovo. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Pa penzioneri su pouzdani glasaci a sve ih vise ima... Jos samo da im podignu 1.5% pred izbore i da ih ubede da vise nece biti smanjenja eto glasova. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Pa penzioneri su pouzdani glasaci a sve ih vise ima... Jos samo da im podignu 1.5% pred izbore i da ih ubede da vise nece biti smanjenja eto glasova. + PUPS i njihovih 0,8%, dobitna kombinacija! RYLAH and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Pa penzioneri su pouzdani glasaci a sve ih vise ima... Jos samo da im podignu 1.5% pred izbore i da ih ubede da vise nece biti smanjenja eto glasova. Мора да си на оној теми гласао да ће Вучић да остане више од 10 година на власти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Мора да си на оној теми гласао да ће Вучић да остане више од 10 година на власти. Tako je Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 + PUPS i njihovih 0,8%, dobitna kombinacija! ПУПС данас не значи ништа. Врло, врло мало пензионера гласа за/због њих и све их је мање, на овим изборима теже нули. То је само још једна од ових странака које су на апаратима (попут СПО, НС, ПС...). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Tako je Ево, да те питам нешто. Вучић расписује изборе због пада подршке како би узео још 4 године док може (сигурно их не расписује јер му је досадно или зато што му подршка расте). Зашто си онда толико убеђен да ће сад да освоји још више гласова него 2014.? Јасно је да ће победити и да нико из опозиције не може озбиљно да га угрози, ал' зашто мислиш да ће да прође боље него 2014.? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Zato sto ima svoju bazu glasaca ovih raznih uhleba i botova. Opet nece ljudi izaci na izbore jer se nema za koga glasati tako da ce iskoristiti malu izlaznost i nepostojanje alternative. Ja prvi necu glasati a vazda sam izlazio na izbore. Ne ocekujem onda ni da ce ostali ljudi koji uopste nisu zainteresovani za politiku. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Ja prvi necu glasati a vazda sam izlazio na izbore. Izađi molim te, glasaj za bilo koga ko će da prevali cenzus, a da nije SNS ili SPS. Gledaj na to kao na dužnost prema otadžbini (što i jeste). Плутон, Ronald and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Zato sto ima svoju bazu glasaca ovih raznih uhleba i botova. Opet nece ljudi izaci na izbore jer se nema za koga glasati tako da ce iskoristiti malu izlaznost i nepostojanje alternative. Ja prvi necu glasati a vazda sam izlazio na izbore. Ne ocekujem onda ni da ce ostali ljudi koji uopste nisu zainteresovani za politiku. Glasaj Feb za bilo koga. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука