Џуманџи Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Постоји огромна разлика између расуђивања (будите мудри као змије) и осуде. То је малтене једна од неколико десетина хиљада секти; учаурени су, одбијају свет и имају своју филозофију, а у "количине људскости и љубави" не улазим. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Са либералне тачке гледиша "обавезна школа" је врло проблематична. Мада у САД није обавезна, можеш децу да учиш код куће и сл. Занемаримо форму (да ли школа или кућа или нешто десето), врло је дискутабилно право било кога да својој деци намерно ускраћује цивилизацијска достигнућа (знање, медицина...). То је ментално сакаћење и везе са слободом нема. Деца Амише живе у изолацији и свакако то нису одабрала, већ су ту где јесу рођењем. Можемо рећи да имају слободу да другачије живе кад одрасту, али то можемо онда рећи за свако запостављено, изоловано и ментално осакаћено дете. Имају за слободу, али с обзиром на то да су једино научили да живе у изолованом свету Амиша, а не у стварном свету, шансе су им врло упитне. Не заступан никакво ”решење” и разумем да ту нема једначине која би нам дала одговор на питање о правима родитеља да обликују живот детета (сваки родитељ то нужно чини, само је питање где и да ли треба поставити границу и ко би и како ту границу одредио и контролисао) и да је питање врло шкакљиво, само дајем морални суд. Deja Vu and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Ма те наше дискусије "у ситна цревца" су ОК, али мене више интересује да обратимо пажњу на овај проблем с` почетка теме. Јер има и овде теолога, треба их мало прозвати и натерати да науче те неке "овоземаљске" теме о којима ће све више бити речи. Да не останемо опет на зачељу цивилизације... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Постоји огромна разлика између расуђивања (будите мудри као змије) и осуде. То је малтене једна од неколико десетина хиљада секти; учаурени су, одбијају свет и имају своју филозофију, а у "количине људскости и љубави" не улазим. koja je hristova nauka jaca od ljubavi i ljudskosti? ja sam amise spomenuo kao ekonomski sistem, nisam ulazio u njihovu teologiju, znam samo da slave hrista i da pripadaju protestantskoj crkvi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Кад смо код тврдих протестаната, јесте ли знали да и Холандија има ”библијски појас”? https://en.wikipedia.org/wiki/Bible_Belt_%28Netherlands%29 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Samo sto su sa liberalne tacke gledista Amisi vrlo problematcni jer recimo ne daju svojoj deci da idu u obaveznu skolu. e brate kako si uspio spojiti liberalizam i ovo obavezno, pa ako se zalazes za liberalizam, sta se zalazes za obaveznu skolu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Kordune, види ово што је писао Хуан. ☺ "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Ево нешто лепо о Цркви и тржишту, кога интересује: Ако брат Растко види нека пажљиво послуша. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Kordune, види ово што је писао Хуан. ☺ procitao sam i ne slazem se sa njime, mislim mogu se sloziti da je to nama danas nezamislivo i da cemo na mnoge stvari gledati negativno, medjutim sve to je i kod nas bilo do skoro pa onda mozemo za nase pretke od prije sto godina da kazemo da veze nisu imali sa hristom, a jel tesko malo priznati da smo malo skrenuli sa luksuzom i srebroljubljem, jel tesko sebi to priznati, jel na korist dusi? jel hristoliko? nego odgovori mi na pitanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 e brate kako si uspio spojiti liberalizam i ovo obavezno, pa ako se zalazes za liberalizam, sta se zalazes za obaveznu skolu Nisam ja spojio, nego tako tvde politicki filozofi koji razmatraju sve te politicke filozofije poput liberalizma. Pomesao si grizlijev i mladjin liberterijanizam-anarhokapitalizam sa liberalizmom. Libertarijanizam je samo jedna grana liberalizma i to desna, znaju jos da ih nazivaju neoliberalima mada ni to nije isto. Postoji i levi liberalizam, socijalni (egalitarni) liberalizam, nesto u fazonu Demokrata u SAD-u. Anarhokapitalizam nema veze sa liberalizmom, nego sa anarhizmom. Ima i levi anarhizam. Liberalizam i anarhizam su zapravo suprostavljeni, zbog drzave, posto liberalizam nema nista protiv drzave jer je vidi kao cuvara ljudskih prava (od kojih je jedno i obrazovanje) i sudije, samo sto socijaliberali prosiruju tu ulogu na nekakva socijalna prava i delimicni intervenzionizam na trsistu, a libertarijanci ne. Grizli po ovome sto pise najbolje bi se smestio u anarhokapitaliste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Па, и нису. Паганства колико хоћеш. Чак су се људи хватали за дугме онда када би угледали попа, "да их не снађе неко зло". Нисмо ми скренули са луксузом и сребљољубљем, него са памећу, поштењем и надасве болесним идеологијама. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 anarhokapitaliste. zato i jes grizli kad se zalaze za taj tarzan-kapitalizam Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Па, и нису. Паганства колико хоћеш. Чак су се људи хватали за дугме онда када би угледали попа, "да их не снађе неко зло". Нисмо ми скренули са луксузом и сребљољубљем, него са памећу, поштењем и надасве болесним идеологијама. pa paganstva imas i danas koliko hoces, ali ne treba nam ni formalizam, treba valjda sustina, a ti si napala tu po sustini, zapravo si je izbacila iz hristove nauke, a kako ces sad da se izvadis. sva hristova nauka ti je ljubav i ljudskost, sa nebesa je sisao da nam svima da do znanja, samo sto to sad neki okrecu na ovu ili onu stranu, pa zaviruju odozdo ili odozgo, kako god okrenes sustina ti je ista i jos nas narod to jako dobro zna, cak i ateisti zahvaljujuci medijima danas, svi znaju za rijeci patrijarha pavla, budimo ljudi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 zato i jes grizli kad se zalaze za taj tarzan-kapitalizam Pa da, divljina sloboda prostranstvo, anarhisti su uvek bili divljaci. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука