Deja Vu Написано Септембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2014 On 30. 9. 2014. at 16:57, Deki992 рече Cemu takva iskljucivost? Ja sam procitao njegov post i cak da je sve tacno kao sto ti kazes, da je on stvarno to predvideo, on to nije radio svojevoljno. Njegova savest je cista, on nije nikome prosledio neko zlo, magiju ili sta je vec pominjao. Da se time opterecuje nema potrebe ni koristi nikakve od toga, a kao sto vec rekoh, ako bude dozvolio sebi da se bavi tim mislima, sto duze bude radio, to gore po njega. Svako ko se borio sa prisilnim mislima zna koje su to muke i o cemu govorim. Ни не мислим на то да је он то сам предвидео, већ да му је та мисао дошла негде споља? Ђаво, Бог, колективно несвесно, шта је да је, нешто јесте. По мени, то нису демонске мисле јер демон не зна будућност. За мисли знам какве су муке, сваки дан имам разне мисли које ми падну на памет, многе су грозне, ал само дрмнем главом, прекрстим и помолим Богу. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna Milovic Написано Септембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2014 On 30. 9. 2014. at 16:33, Deja Vu рече Јел неко од вас прочитао његов уводни пост до краја? Нашем новом члану се јавила таква мисао ни од куда пар дана пре него што се десила несрећа. Ако је од ђавола, како ђаво може знати шта ће бити у будућности? Можда се ради о некој врсти предосећаја. Постоје људи који сањају да ће им неко умрети пар дана пре него што се то деси или добију било какав предосећај у вези тога, мисао се јави сама од себе. Момак ми делује нормално, чим се забринуо за такве мисли. А и ко не би. Очигледно није сам произвео те мисли, већ су оне дошле однекле. А можемо рећи да је све то случајност, ко што био атеисти рекли. А знам неке од њих који су сањали да им неко од ближњих умире дан пре него што се то десило и то сматрају пуком случајности. Tačno, može biti i loš predosećaj... meni se to desilo. Sanjala sam da će mi se tata teško razboleti i umreti (da ne ulazim u detalje sna). Posle dva meseca sve je krenulo da se odvija po snu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло995 Написано Септембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2014 Хвала вам на одговорима.Да,потпуно сам нормалан,нормално функционишем све до тог догађаја.То што је било прошло ми је у мислима,самим тим пар дана након тога погине ми комшија и мени је на савјести било да нисам о томе мислио не би се догодило јер има она стара народна,,Ако о нечем говориш,то се не догоди него се догоди супротно,,тј.Ако о нечему причаш то избаксузираш па се догоди супротно ако ме разумијете.То је био мој проблем.Хвала вам много свима нисам имао са ким да подјелим ово. Deja Vu and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna Milovic Написано Септембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2014 A protiv loših pomisli... Molitva protiv ružnih pomisli Vladare, Gospode Bože moj, u čijim je rukama sudba moja, zaštiti me po milosti Svojoj, i ne dopusti da propadnem sa bezakonjima svojim, niti da idem za voljom tela koje pohotom vojuje protiv duha. Tvoje sam stvorenje; ne prezri delo ruku Svojih, nemoj se odvratiti od mene; sažali se, a ne ponizi. Slab sam, nemoj me prezreti, Gospode, jer Tebi pribegoh, zaštitniku svome Bogu: isceli dušu moju, jer sagreših Tebi, spasi me radi milosti Tvoje, jer sam Ti odan od mladosti svoje; neka se postide oni što traže da me odgurnu od Tebe pomoću nečistih dela, ružnih pomisli, nekorisnih osećanja; udalji od mene svaku nečistotu, svako zlo, jer si Ti jedini besmrtan, u svemu besprimerno moćan, i svima daješ silu za borbu protiv đavola i njegovih vojski. Jer Tebi priliči svaka slava, čast i poklonjenje, Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin. Psalam 138 (da đavo prestane da uznemiruje dobronamerne ljude bogohulnim pomislima) Gospode, isprobao si me, i poznao si me; Ti si poznao sedanje moje i ustajanje moje; Ti si razumeo pomisli moje izdaleka; stazu moju i meru moju ispitao si, i sve puteve moje predvideo si. Jer nema reči prevarne na jeziku mome. Evo, Gospode, Ti si poznao sve, i poslednje i prvo; Ti si me sazdao i stavio si na mene ruku Tvoju: Čudesno je znanje Tvoje za mene, nadjača me, ne mogu prema njemu. Kuda ću poći od Duha Tvoga, i od lica Tvoga gde ću pobeći? Ako uziđem na nebo, Ti si tamo; ako siđem u ad, prisutan si; ako uzmem krila svoja ujutro i nastanim se na krajevima mora, i tamo će me ruka Tvoja voditi, i prihvatiće me desnica Tvoja. I rekoh: Eda li će me tama pogaziti, i noć (biti) svetlo u uživanju mome? Jer se tama neće pomračiti od Tebe, i noć će kao dan prosvetliti se; kao što je tama njena, tako je i svetlost njena. Jer si Ti stvorio bubrege moje, Gospode, prihvatio si me od utrobe matere moje. Ispovedaću i slaviti Te, jer si me strašno udivio; čudesna su dela Tvoja, i duša moja zna (to) veoma. Ne sakri se kost moja od Tebe, koju si stvorio u skrivenosti, i sastav (= ipostas) moj u dubinama zemlje; neuobličen (začetak) moj videše oči Tvoje, i u knjigu Tvoju svi će biti upisani; u dane sazdaće se, a nikog (još) nema u njima. A meni su veoma cenjeni prijatelji Tvoji, Bože, veoma se ukrepiše početci njihovi. Izbrojaću ih, i većma od peska umnožiće se; ustadoh i još sam sa Tobom. Ako pogubiš grešnike, Bože, ljudi krvnici, uklonite se od mene. Jer ste svadljivi u pomislima; uzeće uzalud gradove Tvoje. Zar nisam one koji Te mrze, Gospode, omrzao, i zbog neprijatelja Tvojih kopnio (i venuo)? Potpunom mržnjom omrzoh ih, postadoše mi neprijatelji. Isprobaj me, Bože, i poznaj srce moje, ispitaj me i poznaj staze moje. I vidi ima li put bezakonja u meni, i vodi me putem večnim. Kaludjerovic Sreten and Nina 777 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2014 Da li su ovo gresne misli ? Ili jedan od podtipova gresnih misli ? Ovo su opsesije...da li to moze biti greh ? On ne uziva mnogo u tome,njega misli muce... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Септембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2014 Ako bi se čovek posmatrao iz trećeg lica, pri tome znajući ponešto o njegovoj ličnosti i navikama, predviđanje budućih događaja nije teško. Nije uvek tačno ali je često ostvarivo zbog prostih uzročno posledičnih veza. Narvno da takve misli nisu od Gospoda, čovek reče da je gledao tv, treba li kome više đavola? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 https://www.pouke.org/forum/topic/34715-%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0/ Млађони је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 Људска бића имају проблем са лошим мишљењем и мислима и непрестано се труде да их исправљају. Грешне мисли су најгоре од свих тих лоших мисли. Само животиње, народски речено стока, немају проблем са мислима. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло995 Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 Код мене је проблем био да ли сам крив,да ли сам то тим својим мислима изазвао јер има она народна да о нечему не причамо да се то не догоди а ја сам мислио о томе и то се догодило.Хвала свима на одговорима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 On 1. 10. 2014. at 21:39, Михајло995 рече Код мене је проблем био да ли сам крив,да ли сам то тим својим мислима изазвао јер има она народна да о нечему не причамо да се то не догоди а ја сам мислио о томе и то се догодило.Хвала свима на одговорима. Nisu sve narodne mudre, neke su cista glupost, cak kvare pravu veru! To uvek proveravaj kao i sve drugo na izvorima pravoslavne vere. Pored ove nase stvarnosti postoji duhovna stvarnost, i ponekad kroz nasu glavu prolaze misli iz te duhovne stvarnosti, i samo jako duhovno iskusni ljudi mogu dobro proceniti poreklo misli, a ostali treba da ne razmisljaju o tome, vec da se sa Bozijom pomoci oslobode nezeljenih misli, posebno onih koje donose nemir. A ti uopste ne treba da brines u vezi sa ovim sto se desilo upravo zbog toga, vec da razmisljas o konkretnim zivotnim zadacima koji te predstoje, a sto se tice razmisljanja i raznih tema, kao sto su teme zivota i smrti, koje su i sada na neki nacin prolazile kroz tvoju glavu, docice vreme da se time ozbiljno pozabavis, ako budes hteo i na dobrom si mestu, u crkvi, koja nudi najbolje odgovore na sva ova vazna pitanja. Do tad, opusteno i vedro Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Ма батице,нису то грешне мисли,свако размишља о смрти,више или мање... Грешне мисли су ти рецимо,кад ја прочитам наслов ове твоје теме и очекујем што свако нормалан очекује,кад оно погребни завод... cloudking, Milan023, Deki992 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 On 1. 10. 2014. at 21:39, Михајло995 рече Код мене је проблем био да ли сам крив,да ли сам то тим својим мислима изазвао јер има она народна да о нечему не причамо да се то не догоди а ја сам мислио о томе и то се догодило.Хвала свима на одговорима. TeШко да си то изазвао, и мене често муче разне помисли, и хвала Богу са духовником сам често о томе разговарао и сећам се како ме је једном само прекинуо "није се то због тебе догодило" Тако да.....томе не треба придавати значаја, није лако али ....мора се и наравно заливати добре и лепе мисли JESSY and Интегра је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло995 Написано Октобар 5, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2014 Код мене је проблем био у томе што се тај несрећни догађај десио одма послије тога кад сам мислио или причао о томе како се није десило да је неко у нашој улици од 30так кућа нико није умро или погино и онда се то послије тих мојих мисли деси.Да ли је то случајност или сам ја крив да сам нешто избаксузирао тиме,не знам заиста Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teodora Marinković Написано Октобар 5, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2014 On 30. 9. 2014. at 14:21, Михајло995 рече Помогао вам Бог!Имам један проблем а не знам како га да рјешим.Ја сам из Републике Српске из Бања Луке.Мој проблем је у сљедећем.Прије мјесец дана ми се јавила из чиста мира мисао како у нашој улици није било некога ко је умро или погинуо.Онда сам размишљао о томе како је у нашој улици неко умро и сви идемо на сахрану из улице.То су мисли које су ми је јавиле против моје воље.Иначе је моја улица наново грађена и најстарија кућа ту је прије 7 година грађена.То је само мисао која ми се јавила у глави.Пар дана послије тога опет ми се иста таква мисао долази на памет и нисам обраћао пажњу,Опет ми долази на памет како у нашој улици није нико погинуо или умро,јер сам у том тренутку гледао ТВ вијести о некој саобраћајној незгоди па ми се та моја стара помисао опет вратила.Прије пар дана погинуо је комшија из моје улице,момак у саобраћајној несрећи мотоциклом и мени је на памет пала опет она моја мисао од прије.И некако ми је на савјести да ли сам ја нешто наслутио тим мојим мислима и изазвао његову несрећу и да ли се може нешто урећи или малерисати јер се то десило баш тада пар дана послије тих мојих мисли.Да ли сам утицао путем неке црне магије или урока или неке негавитне енергије о којој сам читао.Некако ми је на савјести да нисам мислио о томе не би се то догодило.Хвала вам унапрјед и од Господа свако добро! Nemoj da brines,i meni se to par puta desavalo,mozda ne takav slucaj ali primer razmisljam o necemu ili sanjam nesto i sutra dan ili za par dana to se desi. Mislim da se to svakom desava. I nemoj da citas o crnoj magiji i sliicno,to nisu Bozija posla,bezi od toga,veruj mi. Kaludjerovic Sreten, Интегра and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Октобар 5, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2014 A da probaš sa duhovnikom da porazgovaraš? (pretpostavljam da će te on dobro posavetovati budući da te zna bolje od svih nas) Интегра је реаговао/ла на ово 1 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука