Deja Vu Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Razmisljao sam bas o ovome u poslednje vreme citajuci nesto u vezi kneza Pavla Karadjordjevica koji je u vezi toga bio tragicna licnost. Navodno su njega pritiskali Britanci da udje u rat sa Osovinom i nisu hteli da mu daju oruzje ako Nemci napadnu. Jugoslavija je tada bila zamisljena kao ograda koja ne dozvoljava Nemcima prolaz ka Bliskom Istoku, zbog cega je Hitler i hteo Jugu. Bilo kako bilo, on je potpisao taj pakt verovao je da je to bolje, moralnije resenje, pragmaticno svakako, ali racionalno. E sad da nije bilo puca 27. marta, pitanje je da li bi se Sovjeti odbranili od Hitlera, jer bi time sve svoje snage usmerio ka istoku, Sovjeti bi pukli i u Evropi bismo imali novi rajh, , jedino mesto koje bi se i dalje drzalo bila bi UK koja bi polako slabila. Mozda bi nacisti dobili ceo rat, mada bi sigurno dosta ratova sa SAD-om i pitanje je kako bi se to zavrsilo, moguce da bi mnogo vise nacisti naudili svetu, mada po nekima (Dzordz Kenan ako se ne varam) Nacistcka Nemacka ne bi zbog ideologije mogla dugu da zivi kod naroda - ili bi porazena u narednom ratu ili bi izvrsila neku vrstu tranzicije kao SSSR. Sta bi dalje bilo, ne bih da nagadjam, ionako je ovo cisto nagadjanje jer ne znamo da li bi Sovjeti pobedili, ali bez buntovne Juge ta pobeda bi bila manje verovatno. Mada opet Sovjeti nisu ni u cemu drugaciji od nacista, tako da je ovo skakljivo pitanje. Za nas narod bi mozda bilo pametnije da je potpisan pakt, no kako bi to uticalo na ishod rata pitanje je, mozda bismo doprineli necemu mnogo gorem. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Не верујем да ће НАТО извршити сличну одмазду какву је ономад урадио лудак Хитлер. НАТО је већ извршио своју одмазду, само 24. марта. Чак је и датум скоро идентичан... Suncokret54, Милан Ракић, obi-wan and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 БОЉЕ БРАТ НЕГО ПАКТ! Добра му је парола Suncokret54, obi-wan, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 .Koliko je konstruktivna diskusija o sadasnjici dusekorisna? Ако је конструктивна, не знам зашто не би била душекорисна. Ако ништа не размишљамо онда ништа нећемо ни открити ни закључити. Ако ништа не планирамо, планирамо неуспех. Бојим се да смо народ који не планира, нема циљ..као што је рекао Верум-Пивце. Волео бих да Србија оснажи, а то се мора на више планова. Сигурно је добро пре свега да се вратимо Богу, да се у Њега уздамо, да користимо потенцијале земље за пољопривреду, туризам,....туга кад видиш како пропадају хотели и природне оазе по Србији. Дал је све до власти? не знам Ово што пишем, више ми иде ток мисли, али ево примера, Мађари иако у ЕУ не дају да им одузму национални специјалитет "кљукану гуску" иако по ЕУ стандардима не сме да се кљука гуска....а ми још ни крочили нисмо у ЕУ (ваљда и нећемо тамо) али савијамо кичмицу по многим питањима, а нит гуске кљукали нит их уваљивали.. Можда све ово нема везе са темом,само ми је утисак такав да морамо да размишљамо и у међувремену да се намећемо и чувамо и изграђујемо. Suncokret54, obi-wan, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Сад се баш сетих нечег док сам читао тему: тамо негде пре 10 година, можда и више, Тома у неком дуелу на телевизији одговара на питања неких омладинаца у студију. Можда је баш било за председничке изборе 2004, не знам. И кад га они питају за оно класично лупетање из тог времена "победили смо НАТО '99", он одговара: "Е децо моја, да се ми нисмо супротставили тада, сад би нам НАТО војници регулисали саобраћај овде у Београду. А можда бисте ви то и волели. Е, децо, децо..." А ево га јуче, потписао споразум и још дели лекције свима, шта има неко ту њега да прозива... Плутон, Manolis, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 U Beogradu protest protiv NATO pod sloganom - "Srbine ti si na potezu" Suncokret54 and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goran8080 Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Ако је конструктивна, не знам зашто не би била душекорисна. Ако ништа не размишљамо онда ништа нећемо ни открити ни закључити. Ако ништа не планирамо, планирамо неуспех. Бојим се да смо народ који не планира, нема циљ..као што је рекао Верум-Пивце. Волео бих да Србија оснажи, а то се мора на више планова. Сигурно је добро пре свега да се вратимо Богу, да се у Њега уздамо, да користимо потенцијале земље за пољопривреду, туризам,....туга кад видиш како пропадају хотели и природне оазе по Србији. Дал је све до власти? не знам Ово што пишем, више ми иде ток мисли, али ево примера, Мађари иако у ЕУ не дају да им одузму национални специјалитет "кљукану гуску" иако по ЕУ стандардима не сме да се кљука гуска....а ми још ни крочили нисмо у ЕУ (ваљда и нећемо тамо) али савијамо кичмицу по многим питањима, а нит гуске кљукали нит их уваљивали.. Можда све ово нема везе са темом,само ми је утисак такав да морамо да размишљамо и у међувремену да се намећемо и чувамо и изграђујемо. Jako dusekorisna je objektivna diskusija o sadasnjici.Slazem se sa tvojim komentarom,odnosno sa onim motivima koje stoje iza njega.Srbija nece osnaziti dok je vode trenutn elite.Evo o cemu sam ja hteo da podstaknem diskusiju...iz Srbije je izneto od 2004 godine 55 milijardi dolara,trenutni dug Srbije ili bio je pre nekih dva meseca 13,5 mlrd evra spoljasnji i 8,5 mlrd evra unutrasnji dug.Ko je vlasnik unutrasnjeg duga?Vlasnik unutrasnjeg duga su gradjani Srbije.Oni gradjani Srbije koji su zbirno imali 8,5 mlrd evra u kesu da pokupuju duznicke obveznice Republike Srbije.Imenom i prezimenom da ih ne nabrajam(da ne gresim dusu a i nemam konkretne dokaze) ali otprilike se moze pogoditi koji su tajkuni u pitanju.Oni koji imaju svoje banke,drze % zemljista U Vojvodini koje treba da hrani Srbiju u svom vlasnistvu,drze kompanije koje se bave proizvodnjom hrane.Dakle ima: 1.banku~u kojoj cemo mi dolaziti da uzimamo kredite a on ce ubirati kamatu 2.najplodniju zemlju u Evropi gde se proizvodi hrana 3.ima firme za prozivodnju hrane. Dodji kod mene u banku da ti dam kredit da kupis kod mene lose proizvedenu hranu kojou sam proizveo na najplodnijoj zemlji u Evropi koju sam kupio budzasto .Ova recenica dobice potpuni smisao za par trenutaka.Njih nekoliko ima trenutno 8,5 milijardi evra u obveznicama Republike Srbije,u pitanju su prinosi od ako se ne varam 6 % na godisnjem nivou odnosno 13 % na period od 2 godine.Ukoliko tajkun x ima trenutno 1 milijardu evra o obveznicama lako se dolazi do racunice da njegova zarada od obveznica iznosi najmanje 60 miliona evra (trenutno) za godinu dana.Taj novac se isplacuje od poreza gradjana drzave Srbije.Od 2004 godine izneseno je 55 milijardi dolara i to ne zato sto smo svi mi budale i nesposobni itd...vec zato sto je trebalo da nezaposlenost bude 30 % u jednom trenutku,da firme koje su drzale posede u Vojvodini odu u bankrot kako bi neko kupio tu zemlju budzasto,kako bi za to vreme u jednoj osiromasenoj zemlji drzao monopol na sve dobre i unosne poslove kao eksluzivni vlasnik krupnog kapitala u drzavi. Dodji kod mene u banku da ti dam kredit ,da kupis kod mene lose proizvedenu hranu koju sam proizveo na najplodnijoj zemlji u Evropi,koju sam kupio budzasto,unistavajuci ekonomiju tvoje i moje drzave,gde cete placati poreze kako bi isplatili meni kamate na obveznice,nece biti para za skole,bolnice,puteve,obdanista itd jer ce dug biti sve veci a para sve manje i ja sam eksluzivan vlasnik kapitala budale,vi koji radite za 300 evra plate kod mene i moje ste sluge jer mi je jeftinije da vam dajem 300 evra platim nego da vas hranim i dajem vam krov nad glavom!Moja deca i moja tajkunska dinastija ce vladati mojom i vasom zemljom dokle god ih bude,a vi se zapitajte da li sam ja znao 2004 kada je pocelo iznosenje sredstava iz zemlje da ce konacan ishod svega toga biti ova 2016 u kojoj ja srpski tajkun bih mogao svima vama ,6 miliona koliko vas ima da kazem ovako nesto,ili u njegovom slucaju da cutim ovako nesto.Zasto vi ne kazete nista i zar ne biste svi vi voleli da ste na mom mestu?Otrpilike tako nekako mogla bi da glasi predstavljenje jednog srpskog tajkuna narodu Srbije.Eh sad,ja nisam ovo napisao da bi ljudi mislili koliko sam pametan,niti da velicam sebe,stvarno sam iskren u prici o veri i moje trenutno stanje je takvo da sam gotovo zavoleo siromastvo,da necu da se zenim i da radjam decu vec bih bio u nekom manastiru postrigan za monaha.pare me uopste ne interesuju.Koliki procenat nas,gradjanja Srbije bi stvarno voleo da je na njihovom mestu,koliki % im se divi,koliki % bi rekao na sve ovo :cuti daj da uzmem i tih 300 evra i da me niko nista ne pita,koliki % bi rekao :cuti oni imaju barem tih 300 evra ili sustinsko pitanje:koliki % se zaista gnusa ovakvog scenarija.Mi kritikujemo 27 mart 1941,tada smo imali velicine poput svetog Nikolaja Velimirovica,Jovana Ducica itd...da li bi ovakav jedan genocid nad sopstvenim narodom mogao proci bez njihove pobune?Danas imamo patrijarha vezanog Kacavendom,predsednika koji je docekao da postane predsednika kako bi izvinite na izrazu kresno nesto sto lici na zensko u svojoj 60 i nekoj godini,premijera isto tako samo u svojoj 40 godini,infantilnog Borisa Tadica koji je sve to vreme bio na vlasti,mi smo pravili Mesiju od navidno bezgresnog Zorana Djindjica,ciji prijatelji i uradise svu tu pljacku!Da ne pominjem stanje u drustvu i na kakve ljudske tragedije,prijateljske izdaje se sve tu moze naici!ko smo mi i kakvi smo zaista?To bi bila jedna dusebrizna i dusekorisna diskusija koju sam hteo da otvorim.Pozz Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Заборављате да је Дража био савезник Енглезима и осталим "савезницима" до `44., а онда, одједном, им је то постао вођа мрских им комуниста! Можда је подједнако "битно" питање шта би било да су "савезници" тад изабрали Дражу. Јер, `44. је дошла после `41. Све и да (ни)смо погријешили 27. марта то је можда могло бити исправљено пред краја рата. Али... Бог Свети зна. туриста, Suncokret54, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 И други народи на Балкану (као нпр. Бугари или Румуни) имају сличне проблеме као и Срби само их не решавају "историјским НЕ", већ "историјским ДА". Нису изгубили ни верски, ни национални идентитет, нити националне државе. Напротив. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 И други народи на Балкану (као нпр. Бугари или Румуни) имају сличне проблеме као и Срби само их не решавају "историјским НЕ", већ "историјским ДА". Нису изгубили ни верски, ни национални идентитет, нити националне државе. Напротив. Da nije zato sto ih taj NATO nije bombardovao pa nemaju osecaj za filing?! "Brak posle silovanja"... secas se toga? Da ne pricamo o prostoj volji ljudi ovog naroda koji delegiraju ministre (kako ono bi - "ministar" = onaj koji sluzi narodu!). I o zakonskom referendumu na koji je vlast obavezna da bi uopste znala volju tog naroda. Sve u svemu, kad ponekad vidim kako vi (stvarni!) strucnjaci potpuno izgubite osecaj za krajnje jednostavna opazanja, sve mi dodje ko neka smehotresna olimpijada - svi frljaju loptu, samo nigde nema gola, al' je - eto - vazno da se frlja... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 Da nije zato sto ih taj NATO nije bombardovao pa nemaju osecaj za filing?! "Brak posle silovanja"... secas se toga? Da ne pricamo o prostoj volji ljudi ovog naroda koji delegiraju ministre (kako ono bi - "ministar" = onaj koji sluzi narodu!). I o zakonskom referendumu na koji je vlast obavezna da bi uopste znala volju tog naroda. Sve u svemu, kad ponekad vidim kako vi stvarni strucnjaci izgubite osecaj za krajnje jednostavne osecaje i opazanja, sve mi dodje ko neka smehotresna olimpijada - svi frljaju loptu, samo nigde nema gola, al' je - eto - vazno da se frlja... И Бугари и Румуни су из једног војног савеза (Варшавског) ушли у други (Северноатлантски). Слично је било и у Другом светском рату . Одмах се прешалтују уз оне који су јачи у том тренутку. За многе Србе је то незамисливо. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 И Бугари и Румуни су из једног војног савеза (Варшавског) ушли у други (Северноатлантски). Слично је било и у Другом светском рату . Одмах се прешалтују уз оне који су јачи у том тренутку. I ti to preporucujes kao covecan i pametan izbor? Na hriscanskom forumu? Ljudima ciju su decu, srodnike i prijatelje ubijali pripadnici istog tog nato saveza? Odo da popijem rakijicu, uvatilo me meze... feeble, Suncokret54 and Драшко је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 И Бугари и Румуни Da na pricamo sad o tome koliko je predlog da sledujemo zemljama koje su bez pardona pristajale uz fasiste i naciste grozno degutantan... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 "Или који цар, кад пође у рат да се сукоби са другим царем, не сједне најприје и не посавјетује се да ли је моћан срести са десет хиљада онога што иде на њега са двадесет хиљада? Ако ли није, он пошаље изасланство док је онај још далеко и моли за мир." (Лк.14:31-32) Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука