Jump to content

Да ли нам је требао 27. март 1941.?

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Гледам ове данас протесте против НАТО пакта и споразума који је склопљен са истим.

Хитлер је тражио мање у своје време. Тражио је само транзит до Греческе.

Тома Николић је потписао много више од транзита.

k72thjQ.jpg

https://www.facebook.com/srbin.info/videos/976943509059289/

https://www.facebook.com/srbin.info/videos/976901129063527/

https://www.facebook.com/srbin.info/videos/976889432398030/

https://www.facebook.com/srbin.info/videos/976138332473140/

Хитлер је реаговао на мартовски пуч, сада већ сви знамо како. Југославија је распарчана, Срби су крваво платили своје курчење.

Пароле "Боље гроб, него роб!", "Боље рат, него пакт!" су се дословно обистиниле.

Јасеновац је био место роб. А рат није био само са Шавбама него још и грађански међу Србима и верскоистребљивачки према православнима.

Не верујем да ће НАТО извршити сличну одмазду какву је ономад урадио лудак Хитлер.

Барем не овог момента.

Него је питање, шта ми тиме постижемо?

Да ли то курчење нама уопште треба?

Да ли је оно чувар нашег националног достојанства и идентитета?

Колико је то рационално на тај начин чувати идентитет, када буквално тај начин доводи до уништења нације?

Мислим ок, сачуваћемо неки свој понос и дух за неке будуће генерације. Моћемо да се похвалимо како смо ми рекли НЕ Хитлеру, НЕ НАТО-у овом или оном и онда када нас будућа поклења буду питала а да ли је због тога НЕ сада Срба само толико колико Београд заприма територију и да ли смо због тога изгубили Босну, Славонију, Далмацију, Црну Гору, Косово, Шумадију, Војводину?

Шта тада рећи?

Какав одговор дати?

А та будућност нам је извесна.

Подели на овим сајтовима

Ја од пре 6 година бих сам себи на ова питања одговорио:

Да, али да нисмо рекли то НЕ, данас не би били Срби. Можда би нас било као Кинеза, имали би тај квантитет, али би духом били нешто друго, били би бабе, и не би више били Срби.

Данас баш и нисам више сигуран у ту причу...

Подели на овим сајтовима

... да нам не треба неби га ни било... ништа не бива без Божијег допуштења, а све на нашу корист, ако хоћемо да разумемо... нисам рекао да и у будуће треба поступити слично...  :)

Ја не знам каква нам је корист од Јасеновца, Јадовна, хиљаде јама по Херцеговини, Босни, Крајини, Црној Гори, Далмацији... све укупно око 2 милиона мртвих Срба у другом светском рату.

Волео бих да ми то неко објасни, како то може бити корисно.

Подели на овим сајтовима

... зар ти не верујеш у постојање Неба Светих, ако верујеш прича је узалудна, ако не верујеш, такође, нажалост... ми смо лени за друге начине па нас Господ уводи на овај бржи начин... тако верујем... :)

Ма пусти то. То је хорор.

Ја чисто сумњам да је Бог такав терориста и да не уме на други начин да уведе Србе у Царство небеско.

Проста је логика овога света. Акција-реакција. Нема ту пуно места за Бога. Човек му не да места.

То с богом ћемо видети тек у есхатону како ствари стоје. А овде је тако како је, треба бити мудар.

Подели на овим сајтовима

Не верујем да ће НАТО извршити сличну одмазду какву је ономад урадио лудак Хитлер. Барем не овог момента.
Разумем твоја питања. Храбро је да их постављаш. Једино што ми се чини да је историјска позадина другачија. Нас је НАТО унередио, поубијао нам децу, људе....развалио НС, Бгд...фабрике...путеве, ТВ, тамошње запослене поубијао.....

Својевремено "каплар" нас није ни дирао све док му нисмо показали инат (који разумем, и сад је питање ко је стајао иза тога, дал Енглези, да ли је било и народне воље....) Рајх је додуше у доба 27. марта прегазио и Пољску и Бенелукс, развалио Француску, почео да сравњава Лондон....

То је била експлицитма кампања вођена лудаком...

Ако сад кажемо да нато-у, мислим да ће нам се узети и оно што имамо, перфидно и неочигледно.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

И НАТО нас не би дирао да му нисмо показали "инат".

И НАТО кампање су вођене лудацима.

Да али мислим да паралела није подударна.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Da li nam  je trebao 27,mart 1941 nije pitanje za nas~to je bilo pitanje za Srbe koji su tada ziveli.Kako su oni odgovorili na to pitanje,na svakom individualno je da sam sebi odgovori na pitanje,pa da u tom odgovoru pronadjemo i nasu veru i nase znanje i neznanje,hrabrost i celokuonu spoznaju.Biti pametan citajuci istoriju~suvise je lako.Citati danasnjicu nije lako.Pitanje na koje mi moramo da odgovorimo je da li nama trebaju sporazumi te vrste sa Rusijom i Nato?Zar to nije deo nekog dogovora od juce,koji je nasa pamet propustila da registruje?Pozdrav svima

PS:Komenatr je napisan u cilju razvijanja diskusije,nema za cilj da bilo koga kritikuje osim kolektivno nas samih!:) 

Подели на овим сајтовима

Dusa me boli , za nama jer ovo otvoreno licemerje vlast i skupstine i svih nasih glava,mislim,zatvara pricu oovom nasem rodu,sveli su nas na beskicmenjake sto rece Matija Beckovic,pobjedili su ,napokon.  Pisem bez reda kako me misli nose,ne zamjerajte. Hitlera smo pjunuli i on nam se osvetio ,opako,da se ne zaboravi,a ovi danas dusu su nam uzeli. Ako smo neutralni,budimo. Ovaj vozd danasnji,samoproklamovani (ime da mu ne izgovorim) kaze radi kao Milos,a Milos (kakav je bio) kupovao grad po grad,selo po selo i oslobodio Srbiju a ne prodavao ,skole se otvarale,Srbija krenula naprijed ,a danas?

Подели на овим сајтовима

Da li nam je trebao 27,mart 1941 nije pitanje za nas~to je bilo pitanje za Srbe koji su tada ziveli.

Oво ми се свиђа. Нисмо били у њиховим ципелама да можемо да кажемо шта је требало а шта не.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...