Sanja Nikolin Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ko je Вучићева опозиција у овом тренутку? то је таква булумента пропалих и рециклираних кадрова пре свега некадашњег ДОС-а. Ко је уопште и чуо за многе од њих. Опозицију је званично окупљао у децембру бивши посланик ДС-а Јанко Веселиновић који је на челу нечега што се зове Покрет за преокрет. За ову организацију вероватно нису чуле ни његове комшије а ни даљи рођаци. Он је највавио окупљање опозиције са техничком темом непостојање услова за фер изборе– “Први састанак требало би да се бави потврђивањем чињенице да не постоје услови за фер изборе и да је неопходно тражити начине како да те услове створимо”. Одмах се са «патриотске» стране одазвала ДСС Санда. Ту се одмах окупила булумента странака и странчица од бившег премијера и нишког роштиљџије Живковића, самозваног светосавског проповедника Бошка Обрадовића, дошао је и трезан ДСС Маршићанин, представник радикално бошњачког СДА Енис, представник сепаратистичке Чанкове Лиге, Радуловићев посилни, бивши Цветковићев министар дијаспоре и заменица председника ДС-а. Све ово на једном месту и антинатовци и пронатовци и антиевропејци и европејци и против геј параде и против ње је деловало комично. Наравно сви они су се због овог састава «с коца и конопца» правдали да је реч тек о сарадњи на техничком плану како би омогућили боље изборне услове. Бошко Обрадовић је рекао «овде је скоро цео ДОС». Но другима је било мало нелагодно да буду са њим или неким другим у истој просторији па су одмах подвукли да то није никаква коалиција нити формирање новог ДОС-а. То су морали рећи јер није лако одједном продати ту причу својим бирачима или пак то неће за неке бити могуће никада. Када смо већ код ДОС-а, то је сасвим тачно, како тврди Обрадовић. Сви окупљени су били у ДОС-у, осим СДА. Двери у време ДОС -а нису постојале као политичка организација већ само као параполитичка љотићевска секта. Јасно је да оно што је јавно саопштено а то да је циљ окупљања борба за изборне услове за фер и слободне изборе – који наводно не постоје, и борба за слободне медије није прави мотив. Исти и слични изборни услови су били и на прошлим изборима, а стање у медијима је за опозицију боље од оногу време власти Бориса Тадића кога није смео нико критиковати. Данас мањи део медија подржава СНС а опозиција има више медија и медијског простора но у време доминације ДС-а. Сада власт СНС отворено подржавају само ТВ Пинк и дневник Информер. Већина дневних новина о недељника су опозиционо настројени. Зашто се онда опозиција окупља? По задатку Запада да би се ојачала опозиција и вршио додатни притисак на Вучића. Наравно ово неће срушити Вучића али се праве темељи за поствучићевску политичку сцену. Овако разнородну опозицију могу окупити само интерес Запада и новац угрожених тајкуна. Утицајни кругови у ЕУ и САД, траже алтернативу постојећој власти. Међутим, опозиција је толико слаба, да ни све парламентарне и ванпарламентарне странке опозиције заједно, не добацују ни до половине рејтинга СНС. На делу је рани покушај формирања левог и десног центра, да би сада, сходно плановима тих кругова у ЕУ и САД, покушали и да их и обједине. Наравно у то ће покушати да укључе и неке странке власти (нпр. СПС- читај Бранко Ружић). О намерама запада, тајкуна и опозиције, је у априлу за итернет портал и радио «Спутњик», отворено говорио главни саветник СРИ, Ђорђе Вукадиновић,глодур НСПМ, који је очигледно неопрезно открио план: “Савез ДС-а и ДСС-а је већа претња влади. С друге стране, без обзира колико су реално слабе или ослабљене опције ДС-а или ДСС-а, оне су, како сматра Вукадиновић, и даље највећа потенцијална опасност за власт. Иако је власт у овом тренутку врло чврста и има подршку већине, нека врста заједничког и координисаног наступа умерене левице и деснице могла би да за актуелну Владу представља много већи проблем од неких екстремних снага и покрета”. На патриотској страни се настоји ојачати антивучићевски блок коалицијом Двери и ДСС уз асистенцију и «независних интелектуалаца» попут Ђорђа Вукадиновића. Током власти Коштунице, дебело је наплатио своју подршку тој влади и ДСС-у. Потом је од 2008. пружао подршку власти ДС-а, тако што је неукусно пропагирао и подржавао Вука Јеремића, министра иностраних послова. И то је дебело наплатио. Потом је 2012. напрасно постао припадник влашке мањине, и високи функционер влашке странке «НОПО», на чијој листи је тада заузимао високо друго место- нажалост по Вукадиновића, ова «мањинска» странка је добила само један мандат тако да су он и Милан Тарот цар остали без мандата. Тако се подршка интелектуалаца свела само на Вукадиновића који се лажно представља као Влах или пак лажно легитимише као предавач на Филозофском факултету у Београду (биографија на сајту Политике) иако о томе нема никаквог трага на факултету. Он се лажно представља као припадник националне мањине или као предавач на факултету али и као независни и објективни аналитичар а при томе је на листи једне политичке коалиције. Као и друге параполитичке појаве и Вукадиновић мешетари са својим псеудоистраживањима а заправо рекетира политичке странке тргујући са резултатима. О тим намештеним и нарученим резултатима је јавно сведочио потпредседник ДСС, Борко Илић, на Главном одбору ДСС, крајем маја прошле године, пред више од стотину сведока, када је помињући лажна истраживања јавног мњења, изјавио «да је лично платио НСПМ-у 9000 евра», за једно истраживање јавног мњења. Као главни саветник Санде ДСС, Вукадиновић јасније него други саопштава захтеве запада и тајкуна, који се тичу опозиције: «удруживање опозиционих снага» и «Савез ДС-а и ДСС-а је већа претња влади“ и“нека врста заједничког и координисаног наступа умерене левице и деснице могла би да за актуелну Владу представља много већи проблем од неких екстремних снага и покрета”. Такође, важно је поменути да је Вукадиновић деценијски сарадник антисрпског и глобалистичког листа «Време» и пријатељ његовог уредника Жарковића, а “Време» је оснивач НСПМ-а, још у Милошевићево доба. Сам Вукадиновић редовно објављује текстове у «Времену». Није тајна да је Мишковић главни финансијер «Времена», што се види и по рекламама његових фирми, а што је једном у «Утиску недеље» признао и сам Жарковић. Мишковић је и неформални власник «Времена», тиме што је уреднику Жарковићу и појединим новинарима «Времена» омогућио кредит за повлашћене, који је поменутима послужио да постану власници тог листа, тиме што су кредитом исплатили претходне власнике (Срђа Поповић и син). О томе је у свом извештају из 2011. писала и покојна Верица Бараћ. Али узалуд јер то никога није било брига. Из свега наведеног се може закључити да су Жарковић и Вукадиновић веома блиски са Мишковићем, и није неосновано претпоставити да овај финансијски помаже и њих лично и медије које уређују. Сада већ сасвим реално изгледа веза «Патриотског блока» са Мишковићем. Сматрамо да везу Мишковића и ДС није потребно посебно доказивати јер је то свима који се озбиљније баве политиком у Србији познато. Из свега наведеног се јасно види лицемерје дела опозиције, под контролом запада и тајкуна, која једно говори а друго ради. Да се вратимо на наслов текста. Ради се о уједињавању кусог и репатог, курте и мурте, с коца и конопца, од зла оца и још горе матере. Ратко Родић Izvor Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Зашто се онда опозиција окупља? По задатку Запада да би се ојачала опозиција и вршио додатни притисак на Вучића. Наравно ово неће срушити Вучића али се праве темељи за поствучићевску политичку сцену. Овако разнородну опозицију могу окупити само интерес Запада и новац угрожених тајкуна. Утицајни кругови у ЕУ и САД, траже алтернативу постојећој власти Ovakve recenice sam znao cuti upravo od Vucica i njemu bliskih. florenntina and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 нишког роштиљџије Живковића I ne dirajte mi Zivkovica! Juanito, Баба, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Правда за Живковића! Баба, feeble, Ronald and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Правда за Живковића! Spomenuli su i Radula. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Spomenuli su i Radula. Нисам читао, ја не читам, само гледам наслов, слике и кратке коментаре. sqny, RYLAH, florenntina and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Нисам читао, ја не читам, само гледам наслов, слике и кратке коментаре. Bolje da ne citas, sve je sns botovska glupost. Ronald, florenntina, Adelaida and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ja cu da glasam za Dveri...ne znam za koga bih drugo...ne znam za Zivkovica nista posebno, nesto se ne secam kad je ono bese bio u vladi? Isterali ga? Kako ono bi? Ovi iz Dveri jos nisu bili na vlasti, pa ko velim ajd da ih podrzim...( nisam ekstremni neki, levi ili desni, pojma nemam, ne razumem se u politiku, razumem se u krajnji rezultat te politike po ledjima naroda) Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ja cu da glasam za Dveri...ne znam za koga bih drugo...ne znam za Zivkovica nista posebno, nesto se ne secam kad je ono bese bio u vladi? Isterali ga? Kako ono bi? Ovi iz Dveri jos nisu bili na vlasti, pa ko velim ajd da ih podrzim...( nisam ekstremni neki, levi ili desni, pojma nemam, ne razumem se u politiku, razumem se u krajnji rezultat te politike po ledjima naroda) Glasaj za DJB, ne ides mi ti nekako uz Dveri lijepa si i imas ukusa:-) florenntina and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Glasaj za DJB Sta je to DJB? ne ides mi ti nekako uz Dveri lijepa si i imas ukusa:-) Ovo " Dveri" mi zvuci misticno... Bolje da ti ne objasnjavam moju logiku kojom se ponekad vodim Ne znam nista ni o Dverima, ali eto, mocno zvuci...a kao da ce i da promene nesto...mozda eto jedino da prodju cenzus...mada...nemam pojma Ronald је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 ne znam za Zivkovica nista posebno nesto se ne secam kad je ono bese bio u vladi? Isterali ga? Kako ono bi? Nije nije bio nikad, on je nov tip sa novim idejama glasaj za njega mnogo je dobar ja ti garantujem feeble, Adelaida, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Nije nije bio nikad, on je nov tip sa novim idejama Ama, jel to onaj Zivkovic sa juga, iz Nisa...? Zoran Zivkovic? Bio je neki...jel to taj? Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Sta je to DJB? Neka opaka sekta, nemoj za njih da glasas, bolje da ne znas sta je to. I ne slusaj Plutona kad krene da ti prica od DJB, laze i muti, slusaj mene za Zivkovica. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ama, jel to onaj Zivkovic sa juga, iz Nisa...? Zoran Zivkovic? Bio je neki...jel to taj? Био само премијер, а иначе није био на власти, и украо мало, а иначе не краде, добар је човек. Deja Vu, RYLAH, sqny and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ama, jel to onaj Zivkovic sa juga, iz Nisa...? Zoran Zivkovic? Bio je neki...jel to taj? Jeste s jug iz Nis jeste Zoran, ali nije taj na kog mislis ovo je drugi Zivkovic bolji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука