Jump to content

ПРИЧА О БЛИЗАНЦИМА

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 31
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Jedan od islamskih učenjaka, izišao je u onoj službenoj islamskoj odjeći sa nekom potrebom u Moskvu!dok je išao ulicom mimizilazio je se sa jednim rusom i njegovom porodicom.U prolazu mu reče rus,inače ateista, ja mislim da ste vi muslimani budale?

Zbog čega?

Zato što vjerujete u Boga kojeg nevidite!

Reče mu musliman:Ali mi za naše vjerovanje imamo dokaze koji ga potvrđuju!

Reče mu ovaj:Povjerovat ću ti ako mi odgovoriš na nekoliko pitanja!

Pitaj!

Kakve je boje tvoj Bog?

Reče mu musliman:Imaš li teže pitanje n njega je lahko odgovoriti!

Koje je veličine tvoj Bog?

Imaš li više pitanja reče mu musliman!

Koje je boje tvoj Bog?

Tada se musliman okrenu prema supruzi tog ruasa ateiste i reče joj:Gospođo vas vaš muž vara i on vas nevoli!

Ateista se naljuti i reče:to nije istina ja nju volim mi živimo dvadeset godina u braku, rodili smo djecu...

Tada mu musliman reče:Povjerovat ću i ja tebi ali ako mi odgovoriš na nekoliko pitanja!

Pitaj!

Kakava je tvoja ljubav?

To ti nemogu objasniti to se riječima nemože pojmiti!

Kolika je tvoja ljubav?

Reče ona se nemože veličinom definisati ali je izuzetno velika!

Koje je boje tvoja ljubav?

reče to nemogu znati i opisati ali je ljepša od svake boje!

Reče mu musliman:Vidiš bog je stvorio i mene i tebe i tvoju ženu i tvoju djecu a i ljubav koja vas veže.Od mene tražiš da opišem boga a nisi u stanju da opišeš jedno od njegovih stvorenja, ljubav u čije postojanje ne sumnjaš!

Čovjek se zamisli i reče ženi:mislim da smo mi ludi sa ovim našim ubjeđenjem.Nakon tri dana prelaze na islam!

Nije poenta da kažem da je primio islam , poenta je da je teistički pristup jedino prihvatljiv zdravom razumu samo ga treba usmjeriti.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

meni se čini  ... za decu od 7-8 godina

ova priča o Rusu ...

ova o blizancima je lepa priča ...

p.s. da ne napominjem da li mislim ili ne mislim da se koriste te priče (obadve) za ... itd.  

(znate već da sam "bezbožnik"   :cheesy2:)

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Обје приче су поучне и лијепе на свој начин.  :cheesy2: dada dada

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

[quote author=Ulični Muzičar link=topic=4980.msg135984#msg135984 date=12696862

(znate već da sam "bezbožnik"  dada)

Добро знамо одавно да си атеиста и да ти ниједна вера није блиска. Важно је да си ту са нама и да се дружимо и поштујемо.  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

Добро знамо одавно да си атеиста и да ти ниједна вера није блиска. Важно је да си ту са нама и да се дружимо и поштујемо.   :cheesy2:

da , b'e ...

nego , da ne misli ovaj naš drugar musliman da sam naročito protiv njegove vere ... (u ovom slučaju - priče)

ne zna me čovek , pa sam zato ponovo naglasio svoje ""bezbožništvo"  dada

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Добро знамо одавно да си атеиста и да ти ниједна вера није блиска. Важно је да си ту са нама и да се дружимо и поштујемо.   :cheesy2:

da , b'e ...

nego , da ne misli ovaj naš drugar musliman da sam naročito protiv njegove vere ... (u ovom slučaju - priče)

ne zna me čovek , pa sam zato ponovo naglasio svoje ""bezbožništvo"  dada

Сасвим  у реду!  dada

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Како вам се свиђа ова причица:

Разговарају два радника при крају прековременог ринтачења, чији темпо држе већ годинама. Један ће: Верујеш ли ти у живот прије смрти? :bla:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Како вам се свиђа ова причица:

Разговарају два радника при крају прековременог ринтачења, чији темпо држе већ годинама. Један ће: Верујеш ли ти у живот прије смрти? :)

:bla:

Комунисти би ти платили да откупе права на ову мисао!

greengrin

Подели на овим сајтовима

savrseno, divna prica, hvala sto si je podelio ovde sa nama, i naravno, nije poenta u koju je veru covek presao, vazno je da se probudio i progledao

Jedan od islamskih učenjaka, izišao je u onoj službenoj islamskoj odjeći sa nekom potrebom u Moskvu!dok je išao ulicom mimizilazio je se sa jednim rusom i njegovom porodicom.U prolazu mu reče rus,inače ateista, ja mislim da ste vi muslimani budale?

Zbog čega?

Zato što vjerujete u Boga kojeg nevidite!

Reče mu musliman:Ali mi za naše vjerovanje imamo dokaze koji ga potvrđuju!

Reče mu ovaj:Povjerovat ću ti ako mi odgovoriš na nekoliko pitanja!

Pitaj!

Kakve je boje tvoj Bog?

Reče mu musliman:Imaš li teže pitanje n njega je lahko odgovoriti!

Koje je veličine tvoj Bog?

Imaš li više pitanja reče mu musliman!

Koje je boje tvoj Bog?

Tada se musliman okrenu prema supruzi tog ruasa ateiste i reče joj:Gospođo vas vaš muž vara i on vas nevoli!

Ateista se naljuti i reče:to nije istina ja nju volim mi živimo dvadeset godina u braku, rodili smo djecu...

Tada mu musliman reče:Povjerovat ću i ja tebi ali ako mi odgovoriš na nekoliko pitanja!

Pitaj!

Kakava je tvoja ljubav?

To ti nemogu objasniti to se riječima nemože pojmiti!

Kolika je tvoja ljubav?

Reče ona se nemože veličinom definisati ali je izuzetno velika!

Koje je boje tvoja ljubav?

reče to nemogu znati i opisati ali je ljepša od svake boje!

Reče mu musliman:Vidiš bog je stvorio i mene i tebe i tvoju ženu i tvoju djecu a i ljubav koja vas veže.Od mene tražiš da opišem boga a nisi u stanju da opišeš jedno od njegovih stvorenja, ljubav u čije postojanje ne sumnjaš!

Čovjek se zamisli i reče ženi:mislim da smo mi ludi sa ovim našim ubjeđenjem.Nakon tri dana prelaze na islam!

Nije poenta da kažem da je primio islam , poenta je da je teistički pristup jedino prihvatljiv zdravom razumu samo ga treba usmjeriti.

'' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање ''

Подели на овим сајтовима

Дивна прича о близанцима! joooj

Поставих идентичну тему, а сад је пронађох овдје.

Па хтједох на тој теми да се оправдам, isus-sinai али свој пост не нађох. Могуће да сам избрисана због "copyright"-a. dada

Има и једна руска пјесмица о тим близанцима.

bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...