Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 дакле, ти си у заједници са Христом ако држиш заповести Његове. то је протестантски резон. тријумф индивидуализма, који води потпуном отуђењу и на крају одступништву, ако не и чистом сатанизму. православље је нешто сасвим друго. A šta misliš da ćeš da budeš u zajednici sa Hristom tako što ćeš da kršiš Njegove zapovesti?Sam Hristos kaže da ko Njega Ljubi,a to je zajednica,ljubav dve ličnosti držaće se i tvoriće Njegove zapovesti.To je i Pravoslavno učenje i veze nema sa bilo kakvim protestantizmom.Jedna od tih zapovesti je i Jedite Telo moje,i pijte Krv moju a to podrazumeva zajednicu,evharistiju,liturgiju,Crkvu kao Telo Hristovo. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 благо мени, ко ли вас направи такве протестанте? с ким мислиш да делиш Хлеб? са самим собом?! Šta baljezgaš ti leba ti? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Ajde objasni ti meni šta je to biti u zajednici sa Hristom na pravoslavan način pošto je ovaj moj kao šatrogistro protestanski? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 учим те хришћанству, али слабо иде, јер си тврдоглав. Prosvetli me,evo sav sam se pretvorio u uvo.Šta znači biti hrišćanin? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 нема заједнице са Христом, где смо Христос и ја сами. ако нема још једног брата или сестре у тој Заједници, неће Христос ни мене. каже- шта ћем ми сам. свеједно ничему не вредиш. Pa ne možete nikada ni da budete sami jer su tu uvek Otac i Duh Sveti. Pa el sam rekao da je jedna od zapovesti i sabranje verujućih na Liturgiji,u Crkvi kao Telu Hristovom.To valjda podrazumeva mnoštvo braće i sestara u Hristu. A ima i ona zapovest kada kaže a kad hoćeš da se pomoliš Bogu nemoj kao ovi što idu po trgovima,prmili su platu svoju,nego uđi u svoju klet i pomoli se tajno da ti Otac uzvrati javno.Dakle i jedno i drugo,i javna,kolektivna molitva i individualni odnos sa Bog u svojoj intimi. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 зато што је себичност најгори грех. ја се спасавам, а за вас баш ме брига. то Христос неће, зато је уредио да ни теби нема спасења без другога. па гледај шта ћеш A ko je to ovde rekao da ga baš briga za druge?To bi bilo onda kršenje Druge zapovesti o ljubljenju bližnjih. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 како сад ''мноштво браће и сестара''? шта је дакле спасење- једнина или множина Crkva ili na grčkom eklesija jeste sabranje mnogih u Hristu.Mislim brate da to znaš valjda i da ne treba posebno da se naglašava pošto si učitelj pravoslavnog hrišćanstva nas neukih. Spasenje je ostvarivanje zajednice u Hrstu,usinovljenje do poznanja Boga kao Oca u Duhu Svetome.To je množina u jednini ili ti Jedno u mnoštvu.Mnoštvo ličnosti(loze) na jednom čokotu(Hristu) Бранко Тапушковић је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 а шта значи та друга заповест? неки сентиментални однос или служење ближњем, преданост другоме. зашто је Христос страдао и васкрсао? да би спасио себе или да би спасио друге (тј. нас)? Znači ono činite drugima ono što želite da oni vama čine. Da bismo mi postali Bogovi po blagodati kroz zajednicu sa Sinom Božijim.Dakle da bi smo ostvarili cilj zbog koga smo mi i svet stvoreni. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 брате, мани се фраза. запамти да ти нема спасења без другога. то ће те научити да се бориш за другога. а то је љубав. и због те љубави Христос ће те препознати за свога. Nema spasenja bez Hrista.I ja i drugi se spasavamo kroz Njega i kroz odnos sa Njim.Hristos je u svakom od nas.Carstvo Nebesko je u nama.Kada jednom od ovih malih učiniste meni učiniste... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 ... еминенцијо, молим за милост према нашем браци, видим да сте благо резигнирани, он је млад и перспективан, само није још попио довољно... батина... Misliš piva Pontifex Emeritus and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 http://www.blic.rs/blicstrip/blic-strip-crta-i-pise-marko-somborac/jvk4d7v Кратос, александар живаљев, Плутон and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=965685000181101&set=p.965685000181101&type=3&theater Кратос, александар живаљев, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Патријарх Кирил је у интервју који је дао каналу Russia Today, који ће бити у цјелини емитован сјутра, јавља Интерфакс-религија, изјавио да је једна од тема његовог разговора са папом Франциском била нужност да се поправе односи САД и Русије, који садашњим погоршањем пријете да доведу до свјетске катаклизме. "Нужно је учинити све да се спријечи рат. То је сада први задатак. Он стоји и пред Американцима и пред Росијанима (грађанима Русије). Он стоји и пред свим људима који су у стању да трезвено прате оно што се догађа", рекао је патријарх. Он је нагласио да је и у доба хладног рата било мирољубивих иницијатива хришћана обје земље и пита се што сада то не би било могуће. http://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=61951 Suncokret54, Grizzly Adams, Бранко Тапушковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Да будем (заслужује ли? наравно да, сви људи то заслужују) коректан према о. Никодиму Богосављевићу коме пребачих што не прати конзервативизам у лону Руске цркве: позивам се на данашњи текст Николаја Каверина, главног сарадника сајта и часописа "Благодатни огањ". Он јасно указује да се ништа против вјероучења и апокалиптички није десило у Хавани, али да Руска црква није била отворена према вјерницима те тако су поводом "историјског сусрета" многи ревновали не по разуму. А истина је, по Каверину, да је Руска црква тражила сусрет, што је у Коријера дела сери потврдио и представник Заједнице Светог Еуђидија. По Николају Каверину никакве апостасије нема, али постоји опасност смутње у руском друштву и Цркви. Даље у свом "Постекуменистичком триптиху", истина, наводи подсјећање на старе текстове о доласку папе у Москву на суђење на Васељенском сабору у Храму Христа Спаситеља и најзад, критикјује митрополита Илариона (Алфејева) што је искључио термин "јерес" у односу према римокатолицима. http://www.blagogon.ru/digest/684/ Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 На "Руској народној линији - Православље - Самодржавље - Народност", некада "посестрими" "борбе за веру", док ови наши веселници нијесу почели да преузимају "Правословног апологету" прослављеног по блаћењу митрополита кијевског Онуфрија итд, главни уредник Анатолије Степанов умирује ревнитеље међу читатељством и највише се плаши понављања нове "диодимовштине" http://ruskline.ru/news_rl/2016/02/15/vstrecha_tysyacheletiya_i_ugroza_novoj_diomidovwiny/ Познати коментатор, свештеник Георгије Максимов, не налази никакво канонско огрешње у сусрету, критикује "ревнитеље који говоре "све је пропало", али из свог угла сметају му тачке које говоре о садашњим хришћанским мученицима као залози јединства, чак му смета и осуда прозелитизма, јер како ћемо сада да мисионаримо међу католицима? http://ruskline.ru/analitika/2016/02/15/kommentarij_k_podpisannomu_sovmestnomu_dokumentu_patriarha_kirilla_s_papoj_franciskom/ Ђакон др Василије Василич. такође има проблем око осуде унијатства (!), слично унијатима, али са друге стране, осуђује позивање на мир у Украјини. смета му помињање Свете Тројице у почетку документа и Богородице, тражи раскол старији од првих хиљаду година, а сумња да је патријарх приморан на хавански сусрет.http://ruskline.ru/news_rl/2016/02/13/dokument_vyzyvaet_protivorechivye_chuvstva/ Њему одговара и сам главни уредник, а остали коментари су позитивни. "Најрускија" историчарка Наталија Нарочинска у специјалном ТВ програму посвећеном сусрету папе и патријарха, акценат је ставила на то како ће да реагују руски "либерали", а "најбогатији" православац Константин Малофејев пружа подршку сусрету. http://ruskline.ru/video/2016/02/15/vstrecha_tysyacheletiya_o_chyom_govorili_papa_i_patriarh/ Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука