Jump to content

ОДГОВОРИО ЗА „ХЕРОИН“: Игуман Рафаило величанствено одговорио медијима! (ВИДЕО)

Препоручена порука

On 11.2.2016. at 11:42, Таша рече

Estrada. 

i dalje mi nije jasna veza "skupa voda i los, nikakav heroin" ?!

Пре него што се закључа тема (што није лоша идеја) да пробам одговорим. Раније у беседи рекао је да се наша цивилизација ближи крају и да је, између осталог, остало и мало хероина. Мислим да је помињање "лошег и никаквог" хероина надовезивање на то.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, RYLAH рече

Прилог причи:

Срећом, дебео сам за банџи па ме ово не дотиче... А и налетео сам се у животу...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

Срећом, дебео сам за банџи па ме ово не дотиче... А и налетео сам се у животу...

Битне су помисли.

Чак и ако си дебео, а машташ о скакању банџијем, ти си у срцу свом већ скочио банџијем.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Банџољупци...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Прилог причи:

Koji pogled na  bugee jump. Na nekim snimcima skokova kod nas, lik koji skače se prekrsti :),a onda postavi komentar koji prati video npr. My first bugee jump. It was so cool. Really great feeling

No,neko to sve prati u svojim besedama :)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Нифада рече

Koji pogled na  bugee jump. Na nekim snimcima skokova kod nas, lik koji skače se prekrsti :),a onda postavi komentar koji prati video npr. My first bugee jump. It was so cool. Really great feeling

No,neko to sve prati u svojim besedama :)

bungee jumping i luda đeca:)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

17 hours ago, RYLAH рече

Прилог причи:

Ма то су гарант неки интелектуалци...

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
On 11.2.2016. at 18:38, marko_13 рече

Игумана Рафаила не познајем и немам никакву емоцију према њему. Оно што желим да знам је - која је поента реченице да је вода лошег квалитета, а хероин никакав у причи о јављању Тројичног Бога!?

Да је отац Рафаило искусан и ЗРЕО духовник извинио би се, рекао "лупио сам, омакло се, уморио сам се после 75 минута проповедања", а не би се вадио на светске медије.

Оно кад хоћеш да се извучеш, па се још више закопаш. И не значи да си против неког у Цркви, макар био и свештено лице, ако му кажеш истину у лице.

Одговор је врло једноставан, можда га ви из Србије само слабије размијете, јер просто постоје извјесне културолошке разлике. Наиме у Црној Гори је језик доста асоцијативнији, говори се више у пренесеном значењу.

Е сад да појасним шта је рекао, говорио је о живој води коју добијамо у Цркви, и са друге стране о перспективама изван Цркве, када нам је јелте "небо затворено", онда нам је скупа вода и хероин лош и никав... другим ријечима пошто немамо живу воду, онда жеђ (назовимо то духовном жеђу) гасимо мртвим водама, тј. замјенама за благодат која нам се у Цркви изобилно даје, а каже да је та вода скупа не зато што је некаква чесмуша скупа, него те лажне замјене за живу воду, па то одмах конкретизује врло јасним примјером хероина (зато узима тако екстремни примјер да буде врло јасан). 

Дакле:

ЖИВА ВОДА - БЛАГОДАТ У ЦРКВИ

насупрот

лажна вода - хероин

Овакво асоцијативно изражавање је врло често у Црној Гори, надам се да вам је сада јасно и ово што је отац Говорио. Поздрав.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...