Jump to content

Naučnici koji su zapravo veoma glupi

Оцени ову тему

Pancakes

Препоручена порука

Koliko zapravo popularizacija nauke može da bude opasna, i koliko naučni pogled može da bude ideološki instrument, netrpeljiv prema svemu i svačemu?

To je negdje okvir u koji može da se smjesti naslov teme kojim se bave istoimeni tekstovi Mila Yiannopoulos-a:

Scientists Who Are Actually Really Stupid:

#1 Neil deGrasse Tyson

#2 Bill Nye 

I razgovor sa autorom na tu temu, kao i o ateizmu, feminizmu, seksualnoj orijentaciji i ostalom...

Подели на овим сајтовима

Koliko zapravo popularizacija nauke može da bude opasna, i koliko naučni pogled može da bude ideološki instrument, netrpeljiv prema svemu i svačemu?  

To je negdje okvir u koji može da se smjesti naslov teme kojim se bave istoimeni tekstovi Mila Yiannopoulos-a:  

Наравно, у овим текстовима нема ни "и" од идеологије. Само се буквално у свакој реченици користи "liberal" као главна замерка овим научницима.

:)

Подели на овим сајтовима

Ima ideologije kod svih naucnika, pa i ovih.

Mislim samo da je glupo povezivati ideologije pojedinih ljudi sa ideologijom 'naucnog pogleda' sta god to bilo.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ima ideologije kod svih naucnika, pa i ovih.

Mislim samo da je glupo povezivati ideologije pojedinih ljudi sa ideologijom 'naucnog pogleda' sta god to bilo.

mislim na popularizatorsku stranu naucnog pogleda, jer oni svoje pogelde, koji mogu biti ideoloski, umjereno provlace kroz svoj celebrity status, to je barem poenta ovog lika gore, nemogucnost da se razdvoje te dvije strane...bivajuci da se ne oni zbog svog medijskog svugdjeprisustva i ne bave "pravom" naukom, nekako dolaze u sukob sa tim., maltene je neizbježno. Jer sam naucni metod sa druge strane je prilicno komplikovan i nezanimljiv vecini, i brizljivo se cuva i  prisutan je na institutima, univerzitetima, labaratorijama itd.

Mada, tekst o NDT-u jeste malko žurnalistički (tip je novianar) ambiciozan do preuveličavanja, ali ok..ima neku poentu.

Inače ko je slušao klip, tip je katolik, gay je i voli crne momke....a proziva gay lobi, feminizam, ateiste, liberalizam   :smeh2:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Tajson je kao muška devica nikada rupu crnu nije ni video osim na tv i preko kompjuterskih animacija al veruje i loži se na nju ove ostale ne znam ni koji su.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...