Лапис Лазули Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Zatvor i oduzimanje imovine kao i prinudni rad ne spadaju u nasilje vec u zakon,tj vaspitnu meru za nedovoljno vaspitane odrasle jedinke naroda.Detetu se objasni namrsti zabrani a odraslima je prema njihovoj meri a da bude delotvorno.Sto se pausalnosti tice,ja nisam na poziciji da menjam zakon da jesam vec bi bio drugaciji,ovde iznosim svoje misljenje cemu je forum i namenjen.Revolt koji se moze primetiti u mom misljenju takodje smatram opravdanim i stojom iza njega. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Budući mladi kuvari na zanatu se ovako bavili i zabavljali u ugostiteljskoj-kuvarskoj školi za vrijeme školskih odmora. Jednog od svojih kolega, sedamnaestogodišnjaka brutalno šutali, mlatili šakama i udarcima laktova, snimke davali na FB i to potom komentarisali u stilu: super stvar, treba snimat više takvih videa, odličan taj lakat itd. Redakcija tvrdi da su videa iako kratka, po dva minuta, tako brutalna da je iz njih morala i tako kratkih, isjeći te najbrutalnije scene. Skidali mu hlače i osramotili i iismijali pred drugim učenicima, pokazivali ga golog na videu po FB, on se psihički sasipao potom a sad je na brizi psihologa. Psiholog tvrdi da je frustracija takvih žrtava šikaniranja veća zbog tih videa nego kad bi ih samo išutali a ne mogli taj video publikovat nigdje dalje na javnosti FB, You Tube, socijalnim mrežama. Direktorica škole za to saznala ali mnogo mu od pomoći kako je to vidjet, ne bude. U bezizlaznoj je situaciji, htjeli ga prebacitt u drugo odijeljenje ali je ono u istoj zgradi tako da će izgleda morat tražit drugu školu, izgleda u drugom mjestu. BRUTÁLNÍ ŠIKANA na učilišti! (učilište znači zanatska škola) Mlátili spolužáka) a vystavili to na internet! Mlatili kolegu i postavili tio na internet. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Zatvor i oduzimanje imovine kao i prinudni rad ne spadaju u nasilje vec u zakon,tj vaspitnu meru za nedovoljno vaspitane odrasle jedinke naroda.Detetu se objasni namrsti zabrani a odraslima je prema njihovoj meri a da bude delotvorno.Sto se pausalnosti tice,ja nisam na poziciji da menjam zakon da jesam vec bi bio drugaciji,ovde iznosim svoje misljenje cemu je forum i namenjen.Revolt koji se moze primetiti u mom misljenju takodje smatram opravdanim i stojom iza njega. Lapis, nisam mislila na tebe... Sto se ovog tice, to bi bilo ok da je to pravno moguce i realno ostvarivo. Nije niti postoji kao zakonsko resenje igde. Revolt razumem, samo nema vajde ni od tvog ni od mog revolta. Zakon se da menjati, postoje vec drustvene grupe i ljudi koji se okupljaju i predlazu inicijativu za promenu zakona Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Lapis, nisam mislila na tebe... Sto se ovog tice, to bi bilo ok da je to pravno moguce i realno ostvarivo. Nije niti postoji kao zakonsko resenje igde. Revolt razumem, samo nema vajde ni od tvog ni od mog revolta. Zakon se da menjati, postoje vec drustvene grupe i ljudi koji se okupljaju i predlazu inicijativu za promenu zakona Jelo ti kanda malo samu sebe demantujes,prvo kazes nije pravno moguce a onda zakon se da menjati.Pa to i je poenta.A revolt mislim da itekako ima vajde.Evo na gornjem prilogu kako su deca pozdravljala izivljavanje komentarima e pa ja negodujem! Nemam kad da protestvujem,al mogu bar verbalno da se bunim protiv nasilja.Cutanje je nekad isto kao odobravanje. Pola srbije nezaposleno mogli bi makar da protestvuju umesto sto cekaju nesto da se desi. Inace pardoniraj sto sam shvatila post kao upucen meni,al nista strasno eto malo jos razmene misljenja. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Oprosti, sad s tel ne mogu gledati klipove... Pa nije moguce da nekom oduzimas imovinu zbog nasilja njegove dece, na to mislim, ono prestrogo je. Mada licno i personalno pozelim dusanov zakonik, to je ipak afekat. Nece ljudi da se maju, danas u NS ima zakazan protest, ima grupa i dva min tisine na fejsu tu se mogu videti akcije.. Ima i po bg, mogu se ljudi organizovati, al niko nece to je ono, svi misle da sami nisu dovoljni pa cemu sve to Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Postaviti kamere u skole , nasilnike slati na prinudni rad sa obaveznim batinama a roditelje nasilnika kaznjavati oduzimanjem 50% imovine . Ma ne bre streljati odmah i decu i roditelje i konfiskovati svu imovinu pa da vidiš kako će nasilje da nestane ko rukom odnešeno. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Ma ne bre streljati odmah i decu i roditelje i konfiskovati svu imovinu pa da vidiš kako će nasilje da nestane ko rukom odnešeno. Mala dopuna.Na Terazijama i prenos na svim tv i online.Oko za oko pa ko ima oci za bacanje nek se ..rci. B) Кратос је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Mala dopuna.Na Terazijama i prenos na svim tv i online.Oko za oko pa da vidimo ko ima oci za bacanje nek se ..rci. B) Tako je. Svaki nasilnik sledeći put samo kad pomisli na nasilje ima da se seti scena egzekucije i odvratiće se od čina. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Tako je. Svaki nasilnik sledeći put samo kad pomisli na nasilje ima da se seti scena egzekucije i odvratiće se od čina. Nego kad smo kod vaspitnih mera sta cemo sa tobom kad si onako (")verbalno grub(") prema zenama kao sa Anikom onomad Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Nego kad smo kod vaspitnih mera sta cemo sa tobom kad si onako (")verbalno grub(") prema zenama kao sa Anikom onomad Nisam,baš sam bio fin i kulturan. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Polako ljudi, pa i najtezim zlikovcima moramo dati priliku, ko kaze da se nece popraviti, a sta je sa Hristosom u ruskim tamnicama, pa makar dobar dio i ne bio istinit, i takvim ljudima treba pruziti nadu, ne pustati ih zatvora, nadgledati ih uz dobar broj psihologa i drugih naucnika, omoguciti im da budu i u zatvoru drustveno korisni, a ne da zive na racun poreskih obaveznika, ali nikako ubistvo, mislim to nema veze sa hriscanskom ljubavlju. Лапис Лазули, Ненад Р. and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Polako ljudi, pa i najtezim zlikovcima moramo dati priliku, ko kaze da se nece popraviti, a sta je sa Hristosom u ruskim tamnicama, pa makar dobar dio i ne bio istinit, i takvim ljudima treba pruziti nadu, ne pustati ih zatvora, nadgledati ih uz dobar broj psihologa i drugih naucnika, omoguciti im da budu i u zatvoru drustveno korisni, a ne da zive na racun poreskih obaveznika, ali nikako ubistvo, mislim to nema veze sa hriscanskom ljubavlju. Naravno Ronalde,ja to malu buntujem na recima taman posla ubistvo nego eto malo da se da na znacaju da nisu malo pogresili. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Naravno Ronalde,ja to malu buntujem na recima taman posla ubistvo nego eto malo da se da na znacaju da nisu malo pogresili. Znam da ne mislis, ali neko drugi moze zakljuciti pogresno. Isto Kratos zeza se, ali kad neko dodje prvi put, mislio bi da je mrtav ozbiljan. Ipak ova tema nije razbibriga i treba joj prici hladne glave kolio je moguce. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Polako ljudi, pa i najtezim zlikovcima moramo dati priliku, ko kaze da se nece popraviti, a sta je sa Hristosom u ruskim tamnicama, pa makar dobar dio i ne bio istinit, i takvim ljudima treba pruziti nadu, ne pustati ih zatvora, nadgledati ih uz dobar broj psihologa i drugih naucnika, omoguciti im da budu i u zatvoru drustveno korisni, a ne da zive na racun poreskih obaveznika, ali nikako ubistvo, mislim to nema veze sa hriscanskom ljubavlju. Најчешће се и не покају јер и они не знају ни за љубав, ни за веру, али у сваком случају, треба им дати прилику за то. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 mislim to nema veze sa hriscanskom ljubavlju. A apostol Petar i Ananija i njegova žena?I to zato što su hteli deo novca od prodaje imanja da sakriju od apostola. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука