Jump to content

психологија религиозности - анкета

Оцени ову тему

Препоручена порука

Стави линк ка теми у статус, и напиши реч, две. Чини ми се да доста људи кад их не интересује тема ни не отварају је.

А може и да промени назив теме у "Скандалозно!!! ....."

Сви ће да погледају о чему се ради.

Подели на овим сајтовима

Ајмо, људи, помозите ми да то завршим.

Popunila, mada nisam odusevljena pitanjima...prva strana ankete svako drugo pitanje o nesigurnosti i manjku samopouzdanja, samo razlicit red reci  :D  A ni druga nije bolja...anketa prosto vrcenjem istih pitanja drugacije formulisanih,navodi na zakljucak da je neko religiozan zato jer nije samopuzdan...

Nista licno, samo moje misljenje koje uopste nije relevantno. :skidamkapu:

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Ми нисмо покусни кунићи,ми смо со свету !   :nene:  

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Popunila, mada nisam odusevljena pitanjima...prva strana ankete svako drugo pitanje o nesigurnosti i manjku samopouzdanja, samo razlicit red reci  :D  A ni druga nije bolja...anketa prosto vrcenjem istih pitanja drugacije formulisanih,navodi na zakljucak da je neko religiozan zato jer nije samopuzdan...

Nista licno, samo moje misljenje koje uopste nije relevantno.

Хвала што сте попунили упитник. Има и дужих од мог. нпр. тестови личности су типично маратонски. У психолошким анкетама је чест случај да се нека питања постављају по систему "исто али мало другачије". Разумем да је заморно, али има то своје разлоге : ) Иначе, није замишљено да се дође до закључка да су особе са мањком самопоуздања нужно и више религиозне. То схватање се полако напушта у психологији и уместо тога се нуди једна сложенија слика. Супарничка струја нпр. сматра да је религиозност нешто позитивно и везују је за лични раст и потрагу за значењем. Дискусија у психологији религиозности није црно-бела као што је то случај у лаичким дебатама где се лако посеже за етикетирањем и поједностављењем. Циљ мог дипломског рада и ове анкете је да испита новија схватања религиозности али на нашој православној популацији. 

Хвала свима који су заинтересовани за ову тему. 

Подели на овим сајтовима

Супарничка струја нпр. сматра да је религиозност нешто позитивно и везују је за лични раст и потрагу за значењем.
  0703_read

A zar nije?

Neces ti sestro diplomirati psihologiju ako ne obratis paznju na ono sto govoris... :coolio:

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Koliko sam shvatila, jedna struja povezuje religioznost sa nesigurnošću, struja suparnička toj struji je vezuje za lični rast, a ovaj diplomski rad neće pristati na crno-bela gledišta.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Шта је "атачмент"?

Mnogo pitas, vidis da Putin zahtjeva da ispunis anketu :D

Подели на овим сајтовима

Шта је "атачмент"?

Atačment je zapravo "attachment". Naš adekvatan prevod je afektivna vezanost ili afektivna bliskost i tako se koristi u psihološkoj literaturi. U neformalnom razgovoru, naši psiholozi među sobom koriste engleski izraz kao žargon. 

Подели на овим сајтовима

Atačment je zapravo "attachment". Naš adekvatan prevod je afektivna vezanost ili afektivna bliskost i tako se koristi u psihološkoj literaturi. U neformalnom razgovoru, naši psiholozi među sobom koriste engleski izraz kao žargon. 

:D sad ce Juan to da izgugla, pa ti ode neinformisani ispitanik...  

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...