Jump to content

Драгослав Бокан: О апокалиптичарима-лако је бити неопаганин

Оцени ову тему

Препоручена порука

XshxPK5.jpg

Многи ме, често, питају о мом мишљењу на тему "банкарске аристократије", "Хазарских владара света", "Протокола сионских мудраца", наводне исповести једног од утемељитеља ЦИА-е... и сличних тема.
Па да одговорим, одједном и ђутуре на све то.

Не мислим ништа, јер се о таквим претпоставкама (и начинима на који су оне уопште дошле до нас) не може "мислити", већ само прихватати све то као део нечије "игре унутар игре" - а да би се сви ми редом обесхрабрили, дезоријентисали и били проглашени лудацима и антисемитима.
Тиме се ставља гробни камен на наш већ ископан плитак гроб. И ми се уводимо у утопијску и унапред изгубљену битку и, што је још горе, у магијски простор магле и варљивих облика, полуистина и таблоидног доживљаја историје (уз поједностављивања која нас више удаљавају од истине него онај класични, стереотипни прилаз историји). "Скупља дара него мера" и "даш динар да уђеш и два да изађеш"...

Ту је посебно интересантно ко је то па дозволио најширу дистрибуцију тих тобоже "тајних докумената" (посебно у источној Европи после пада комунизма и рушења "берлинског зида") и приложио их нашој пажњу и радозналости.
Ко? Како? И због чега?

Колико је ту било превараната и лукавих агената утицаја, а колико корисних идиота и параноика (уз само понеког нормалног)?

Како је све то дошло до нас, и то без неког великог ризика и закономерне (с правом очекиване) погибије издавача и преводилаца тих "тајних докумената" и "поверљивих материјала" (које можете купити будзашто на сваком бувљаку или читати за тридесет динара по сензационалистичким фељтонима дневне штампе или бесплатно, на интернету), поставља се као кључно питање. Питање које собом носи и јасно упозорење када је реч о аутентичности ових докумената и њиховој (посебно јавној) употреби.

Да ли сте размишљали о томе?

П. С.
Највећа мана оваквих сумњивих извора апокалиптичних информација о пропасти света је убацивање кобног вируса сумње у наша размишљања о свима који се делотворно супротстављају злу (па се тако Путин често приказује као "превара" и "тројански коњ" за неке сасвим супротне интересе од оних јавно прокламованих).
А и психологија човека испуњеног информацијама из ове врсте литературе је толико различита од мог доживљаја ведрог и победоносног људског бића, преданог вери и Богу и заљубљеног у своју Отаџбину. Та шкргутава и неповерљива бића, сиктаво злобна и уплашена од своје сенке говоре језиком мржње и безбожништва (најчешће и припадају кругу некаквих пост-комунистичких неопагана, јер је то много лакши избор за покајане некадашње комунисте него да приђу Христу и јеванђељу љубави).
Уз то, формира се и нека врста идеолошког и расног екуменизма и претерано чврстог, олаког заједништва, у коме очигледно протестантска свест самоубилачки и погубно надвладава наше чудесно & мистично, светотајинско & васкрсно православље.

https://www.facebook.com/dragoslav.bokan/posts/10153732751204144

Подели на овим сајтовима

Mislim, da 90% ljudi, neće znati o kakvim to sunarodnicima Bokan priča. Oni jesu tu i oni su jaki.

Igraju se to je tačno ali su to krvave bajke, na koje Bokan i skreće pažnju.

Nisu ni mali ni beznačajni, pogotovo ako uzmemo u obzir cenu jednog ljudskog života, kao krajnju toleranciju.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...