Jump to content

Митрополит Амфилохије - актуелности и догађаји

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Opet da naglasim da mu ne osporavam to pravo, niti bi mu ikada zabranio ili bilo sta slicno.... a sto se mene tice, isto vazi i za umetnike i sportiste, mada oni imaju daleko manji autoritet.

To je jednostavno moj stav, moje misljenje o toj pojavi...

Ма да, и ја сам генерално за то да се већа медијска пожња, јавни простор, по овим питањима, отвори онима који су и по формалном образовању прије свега политички образовани али то је нека друга прича. Мој коментар је прије свега био везан за то да је пограшно ( просветитељско) схватање ауторитета проблем некритичке публике, а не самих ауторитета.

• Волим 1

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Тако да поређење не може да стоји, јер су тзв. "Савезници" у Другом св. рату били одбрамбени савез, а НАТО је експанзионистички савез (од нове доктрине, то јест откад је изгубио првобитни разлог постојања - комунистичку претњу оличену у Совјетском Савезу).

Ono prethodno nema veza sa time o cemu sam ja pricao. Odbrambeni savez kazes?! A kad su se odbranili da nisu sasvim slucajno krenuli u ekspanziju. Osim ako ti ne mislis, koa i jos mnogi na forumu, da bas ni jedna internvencija protiv suverenih drzava ne mogu biti opravdane. Ako tako mislis onda nemam o cemu vise da pricamo.

Подели на овим сајтовима

A stavljanje ljude u konc logore i ubijanje najusrovijim metodama je zlocin protiv rata?! .gif' class='bbc_emoticon' alt='Just_Cuz_19' /> Idi uzmi hladno pivo.

Mislis na gvantanamo?Americke rezervate ?Pisanje po lesevima u Avganistanu?

Подели на овим сајтовима

Mislim na Avganistan, Irak, Svernu Koreju, Siriju i jos mali milion zlikovackih tabora koji tek cekaju intervenciju. Al se to njima sve oprasta jer su protiv zapada jel tako?

Ne,stvar je principa.Zasto ne bombarduju Saudijsku Arabiju?Emirate?Irak je vec dobio svoje verovatno mislis na Iran.

Подели на овим сајтовима

Ne,stvar je principa.Zasto ne bombarduju Saudijsku Arabiju?Emirate?Irak je vec dobio svoje verovatno mislis na Iran.

Zato sto oni, kao ni bilo ko drugi, nisu nikakvi princevi na belom konju ni Paladini koji se bore za neke idealne nego vrlo jasno kalkulisu za ostvarivanje svojih politickih ciljeva. Ali nije potne kakvi su oni, jer ko zna istoriju zna da su ljudi mnogo losiji nego sto su dobri, nego da li se intervencionizam, bilo ciji, u odredjenim slucajevim moze opravdati ili ne. Ja kazem da moze, na uvek, ali ima kad je itekako opravdan.

Milsio sam na prosle i eventualne buduce zato sam ih nabrojao sve i Irak i Iran.

Подели на овим сајтовима

Zato sto oni, kao ni bilo ko drugi, nisu nikakvi princevi na belom konju ni Paladini koji se bore za neke idealne nego vrlo jasno kalkulisu za ostvarivanje svojih politickih ciljeva. Ali nije potne kakvi su oni, jer ko zna istoriju zna da su ljudi mnogo losiji nego sto su dobri, nego da li se intervencionizam, bilo ciji, u odredjenim slucajevim moze opravdati ili ne. Ja kazem da moze, na uvek, ali ima kad je itekako opravdan.

Intervencije u Iraku, Iranu, Avganistanu i u Srbiji je nemoguce opravdati.

Ne kazem da nema situacija kada nije opravdano.

Tako su i Rusi sedamdesetih oslobadjali Avganistan na poziv legitimnih vlasti koje imaju problema sa nekakvim pobunjenicima kojima smeta da Avganistanu bude bolje i tako neke gluposti.

Подели на овим сајтовима

Intervencije u Iraku, Iranu, Avganistanu i u Srbiji je nemoguce opravdati.

Ne kazem da nema situacija kada nije opravdano.

Tako su i Rusi sedamdesetih oslobadjali Avganistan na poziv legitimnih vlasti koje imaju problema sa nekakvim pobunjenicima kojima smeta da Avganistanu bude bolje i tako neke gluposti.

To bi bilo zanimljivo videti da napravimo eksperiment da svim anti intervencionistima damo malo da probaju nervni gas u kolicini u kojoj nece umreti samo da im krv udari na oci i nos, samo toliko. Pa da vidimo da li ce sasvim slucajno biti pametniji od tamosnjeg stanovnista ili ce mozda vikati NATO where are you? Ili da pitamo militantne islamiste zasto se redom udruzuju sa saveznicima protiv Al Kaide (oni su bar milion puta veci antizapadnjaci od tebe i mene zajedno)??? Pa kad nam kazu da oni smatraju da je Al Kaida ciji clanovi dekapotiraju devojcice jesu mngo vece zlo nego saveznicka intervencija onda naprosto moram oda se zapitamo kako ljudis sa ovih prostora sve bolje znaju od svih ljudi iz bilo kog kraja sveta???!

Подели на овим сајтовима

Ali kako znati kada je opravdano a kada ne?

Zvanicna prica je propagandom propelirana laz uvek.

Ja govorim iz naseg ugla. Ja ne posedujem nikakve dokaz da je bilo takvog genocida o kome su oni pricali niti iko drugi poseduje po mom saznanju. Oni su intervenciju izveli bez prikaza toga dakle intervenciaj je potpuno neopravdana. Sto nikako ne moze biti slucaj sa S. Korejom gde su stotine hiljda ljudi u konc logorima. Neke intervencije su neopravdane neke su opravane. Svet nije crno bela motka.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...