Jump to content

Случај умировљеног владике Василија (Качавенде)

Оцени ову тему

Препоручена порука

poštovani i uvaženi neznam kako da Vas posle svega oslovim

ovaj snimak je nastao u reziji lose radio stanice dobojskoga kraja sa dodatim delom ep drago mi je proistekao iz intervjua Njegovog preosvestenstva , zar ne , bas Niko

Nadam se da že Sinod utvrditi odgovornost i moral svestenika sa snimka i imati vremena uz policijske strukture da utvrde verodostojnost i krajnje namere

Zar postoji prepreka ep u miru da sluzi , sta mislite da Sinod nije dao oduska malo pisanjima da utvrdi pravo stanje i da nebi bilo puno bolesnih kad se ep oporavi ? Nece Ozren u istoriji dijaceze svojijem nečasnim rabotama otjerati u 120 godina 3 episkopa Dionisija 1891 , Nektarija 1955 i sad ep vasilija , bojte se Boga  a stidite naroda ....Koja je preopreka , zar je dokazana krivica episkopa u snimcima koji su veoma lose izmontirani ali Crkva stavljena na Krst stradanja ??? Veliko zlo se navuklo kad ovokvo delo Niko ti kao svestenik i tebi odana bratija namestiste , pitam te kao brata u Hristu , poznajete li ljubav il samo smrt i patnju vecnu ?

Кад се опорави епископ Василије многима ће болест узнапредовати , живи били па видели !

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li je neko primetio, da ovaj decko koji se cuje prica sa tremom , da ne kazem sa strahom. Sve vreme mu drhti glas. Ljudi ne znam, da li je istina ili nije to o Vladiki Vasiliju, ali sam sigurna da su snimci namesteni. Ko je kako koga ucenio ...meni je ozbiljno zao ovog decka, koji prica feminizirano, i kao da mu neko stoji nad glavom.

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li je neko primetio, da ovaj decko koji se cuje prica sa tremom , da ne kazem sa strahom. Sve vreme mu drhti glas. Ljudi ne znam, da li je istina ili nije to o Vladiki Vasiliju, ali sam sigurna da su snimci namesteni. Ko je kako koga ucenio ...meni je ozbiljno zao ovog decka, koji prica feminizirano, i kao da mu neko stoji nad glavom.

Mislim da nije u pitanju trema vec razgovara i hoda. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

00:25 глас епископа и мени је драго узет из интервјуа 00:36 уметнити дио гласа 3 особе који се приписује епископу .Ако је на овакво лабавим доказима дошло до доказивања кривице чврсто доносим одлуке свештеници и епископи СПЦ нису моји нити ја њихов ! надамо се професионалном раду полицијских структура Србије и Р Србске , итекако ће владика да служи и још да оздрави

Кад се опорави епископ Василије многима ће болест узнапредовати , живи били па видели !

Подели на овим сајтовима

Чудо би се десило ако се још који социолог религије непојави и баш они су за 1000 динара колико узимају за објаву "стручног" мишљена да анализирају снимак су компентентни да кажу шта треба сабор или Синод да чини....Тешко СПЦ и србском народу ако се буду слушали социолози религије а не Св Оци , ава Јустин , еп Николај и сви остали праведници угодници Бога живога а Срби....

Подели на овим сајтовима

za njihova sexualna opredelenja me baš briga -  neka rade što žele sve dok se to ne kosi sa postojećim zakonom, tako ostaju samo licemeri;

nego niko ne govori o tome kako troše pare koje nisu njihove? To je verujte mi puno gora stvar od ovoga što se dešava. Arčenje novca može da upropasti generacije.

Zašto se stalo sa revizijom novčanog poslovanja eparhija? Zar je malverzacija bilo samo u Raško-prizrenskoj?

Mislite o tome (ne samo to nego i pričajte).

SPC mora biti transparentnija i po pogledu trošenja novca (javnost mora imati uvid u troškove) i po pogledu donošenja odluka koje nisu valjda vojna tajna pa da niko ne sme da zna? Da nije kod nas u SPC na delu klasični klerikalizam, javnost ne bi sada govorila "vidite šta se dešava u crkvi" - pritom ne osećajući sebe crkvom.

I što se sexualnosti tiče, sad vam je valjda jasno da generalno pravoslavlje (ili ovo što mi sad imamo) nije načisto s tim svim stvarima.

Zapanjeni smo kad se otkrilo da je jedan episkop homoseksualac, a niko nije zapanjen što swarovski potražuje od jedne eparhije na konto odštete 1 000 000 evra (lokalni episkop nije stigao više od godinu dana da potpiše ugovor - naviko čovek da svet stoji jer je on despot, ali eto svet mu poslo advokate...)

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

с Оливере и хомосексуалност је недоказана тако да њихово сексуално опредељење остаје Истина у Богу , еп Василије на основу предочених исказа само може да се нада милионској оштети , нажалост највећа несрежа јесте прљање , блаћење СПЦ од стране Блица , Дневног Аваза , Курира па и ван нађијех граница.У историји је било тешких страдања свештенослужитеља али досада су они страдали вере ради данас се на стуб срама излажу епископи , свештеници да би се кроз њих уништио углед СПЦ и умјесто САНУ покушавају СПЦ прикачити сва ратна дешавања као креатору истих...Оно што је још погубније што ће овог пута вероватно и сигурно МУП радити свој посао а шта ће тек тада да исплива , тешко нама и образу нашем кад се поштени обзнане онаквим каквим јесу !

Подели на овим сајтовима

с Оливере и хомосексуалност је недоказана тако да њихово сексуално опредељење остаје Истина у Богу , еп Василије на основу предочених исказа само може да се нада милионској оштети

Dokazi nisu jaki, to je svakome jasno, ali... ima itekako osnova da se pretpostavi da su istiniti. Zasto? Zato sto alternativno objasnjenje ne postoji, a za to je kriv vrh SPC koji se pravi kao da se nista ne desava. Tako da su ljudi bukvalno primorani da se saglase sa stanovistem da je episkop Vasilije kriv. Kada je objavljen snimak, ja sam odmah rekao da ne mogu da budem siguran da li je u pitanju vladika, ali sam sada apsolutno siguran da je sve sto se prica o njemu istina.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Zašto se stalo sa revizijom novčanog poslovanja eparhija?

Имаш ли неку информацију да се стало са тим? Или то констатујеш само на основу тога што јавно мњење (дневна штампа или ти лично) није укључено у тај посао.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...