Jump to content

Случај умировљеног владике Василија (Качавенде)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мирославе 

лепо је Ниче упозорио када је писао о свештеницима "Онај који их нападне може лако да се укаља" и ево тебе да укаљаш сваког форумаша који је имао довољно части да се осети изневерено од стране цркве. твоје поруке се своде на `ми не можемо да знамо шта је истина` као да је овде реч о неким трансцедентним стварима. суд није нужно ни објективан ни независан, то може да мисли само неко ко је површно чуо пар речи о Високом савету судства, па према томе чекање на суд да донесе пресуду да бисмо имали право да имамо своје мишљење је гурање људи назад у систем, после овог у мом животу највећег пробијања цензуре о спрези цркве, политике, и полиције. наравно ви сте гледали разне емисије јер сте старији али мене то не спречава да поделим своје утиске

овако се пише леп коментар

ja generalno ne volim uopste da negativno govorim za bilo koga iz crkve, ne samo pravoslavne vec uopste svih hriscanskih crkvi, cak ni protiv islamskih da se hrvatski izrazim bogosluzbenika, ljudi ima svakakvih, neko je krenuo sa dobrom namjerom ali je usput izgubio i pao, neko nikada nije ni imao dobru namjeru a stigao je na neki polozaj u crkvi, samo sveto pismo nas na to upozorava, zato ne treba se cuditi ovakvim stvarima, na nama je da sebi odaberemo uzore i da o tom vodimo racuna, ne treba sve idealno ocekivati, makar to bila i pravoslavna crkva, ne zaboravite da zivimo na ovom svijetu koji nije ni malo lak...

Подели на овим сајтовима

ja generalno ne volim uopste da negativno govorim za bilo koga iz crkve, ne samo pravoslavne vec uopste svih hriscanskih crkvi, cak ni protiv islamskih da se hrvatski izrazim bogosluzbenika, ljudi ima svakakvih, neko je krenuo sa dobrom namjerom ali je usput izgubio i pao, neko nikada nije ni imao dobru namjeru a stigao je na neki polozaj u crkvi, samo sveto pismo nas na to upozorava, zato ne treba se cuditi ovakvim stvarima, na nama je da sebi odaberemo uzore i da o tom vodimo racuna, ne treba sve idealno ocekivati, makar to bila i pravoslavna crkva, ne zaboravite da zivimo na ovom svijetu koji nije ni malo lak...

Дијелим твоје мишљење. Од апостолских времена увијек је било оних који служе Цркви као и оних који се служе Црквом. Мене таква дешевања не чуде. Да се поновим, свако ће да даје одговор за себе пред Богом. Проблем је у томе што тај елеменат који се само служи Црквом врло често направи поприличну штету по црквени углед. Црква сигурно због тога неће пропасти, међутим пропашће многа дјеца божија којој ће ово бити претврд залогај. Како на то да гледамо? Да кажемо то се нас не тиче? Зар треба да будемо толико мутави па да ћутимо на сва негативна дешавања у Цркви?

Подели на овим сајтовима

Дијелим твоје мишљење. Од апостолских времена увијек је било оних који служе Цркви као и оних који се служе Црквом. Мене таква дешевања не чуде. Да се поновим, свако ће да даје одговор за себе пред Богом. Проблем је у томе што тај елеменат који се само служи Црквом врло често направи поприличну штету по црквени углед. Црква сигурно због тога неће пропасти, међутим пропашће многа дјеца божија којој ће ово бити претврд залогај. Како на то да гледамо? Да кажемо то се нас не тиче? Зар треба да будемо толико мутави па да ћутимо на сва негативна дешавања у Цркви?

dužnost je onih koji se nazivaju ,,pastirima" Crkve da se o tome staraju i ovakve pojave momentalno iskorenjuju

Подели на овим сајтовима

dužnost je onih koji se nazivaju ,,pastirima" Crkve da se o tome staraju i ovakve pojave momentalno iskorenjuju

Апсолутно. Дошли смо до оног момента гдје бих дозволио себи довољно слободе да кажем да тај апарат у многим случајевима врло чудно функционише. Зашто се под маском икономије толеришу ствари које излазе из оквира здравог разума? Чему васељенски сабори и било какви канони када се они поштују како коме одговара?
Подели на овим сајтовима

Што би значило да знају и они који нису упућени? Хаха.... 7896634

А што на моју жалост?

Јел ти мислиш да се ја нисам наслушао којекаквих прича о Василију? Па човече ја имам крајње блиске родбинске и плус кумовске везе по Бијељини и околини, ту не да има прича миле мој, него јооооој.....

Хаха, е добро ти је ово са %, дај леба ти то истраживање да погледам. Е, а на ком си узорку то урадио, си шарао по епархијама или само на основу Београд-Карловци?  :0426_feel:

Не могу више, одох да спавам, сморио сам се...

Ne,to bi znacilo da prestanes da pricas o meni na taj ruzan nacin,kao neko ko zna svasta,ne,cela skoro Srbija zna to,samo se neko pravi lud kao npr ti i govori nema dokaza,nema dokaza,nema dokaza,a neko kaze da je sramota da se tako nesto desavalo pod okriljem SPC.

Sto se ovog drugog tice,znam ja,dovoljno je.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Апсолутно. Дошли смо до оног момента гдје бих дозволио себи довољно слободе да кажем да тај апарат у многим случајевима врло чудно функционише. Зашто се под маском икономије толеришу ствари које излазе из оквира здравог разума? Чему васељенски сабори и било какви канони када се они поштују како коме одговара?

sta je ikonomija?

Подели на овим сајтовима

Znas o tome sta ti pricas za mene u nameri da me oklevetas zlonamerno,to je samo stvar mene i tebe,odnosno tebe.

A ono sto ja pricam o vladici Vasiliju i njegovim nedelima sa druge strane o tome prica cela Srbija,sto ljudi unutar crkve sto oni izvan. A za ono sto je vladika Vasilije radio dovoljan je i samo snimak,a kamoli sve ostalo,ali ti i dalje kazes ma jok,teske su to optuzbe,jesu teske optuzbe zato sto su i (ne)dela teska. Naravno komforno je reci ma tu je sve gotovo i ko smo mi da sudimo,a to sto nam na tog slucaja stotine ili hiljade ljudi bezi iz crkve poistovecujuci ta nedela sa crkvom,sto su mnogi prosli kroz Golgotu kroz same te slucajeve,to nas i ne interesuje previse,ti ljudi su ionako zasluzili sve to,zar ne.

Shvatas razliku? ok.

I pritom lako je da se ljudi uzdrze kad je slucaj cist.

Npr onaj covek sto je ubio Luku na brankovom mostu,da se predao,priznao niko ne bi rekao rec.

Ali covek se skrivao,prikrivao,pobegao i nije hteo da prizna delo i na sve to da mu je sud bio blag.

Uzdrzanje u prvom stanju je normalno i pozeljno,svako gresi,ali u drugom jeste nesto sto je skoro pa nemoguce.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Vladika Vasilije sigurno trosi parfem od 100 ml maximalno u dva dana, hehehehehe. Kad uzmes blagoslov od njega posle ti treba dvadeset minuta da dodjes sebi jer on pere ruke u parfemu, ja se jednom zamalo nisam udavio od paco rabanne ultraviolet, hahahahahahaha. A i siroke je ruke poklanja parfeme kao priveske, hahahahahhahaah. 

Подели на овим сајтовима

@@МилошБГ, брате, смара ме више да тандрљам о овој теми, али стварно....а и рек'о сам мање-више све што сам мислио да треба рећи. А можда није ни требало, али ето, сматрао сам за сходно да треба да кажем...па сад свако по својој савести нека расуђује.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Ne razumem sto se pise samo o crkvenom sudu, ako je pedofil onda treba i pred sud Republike Srpske. 

Da se to resi, doduse nasi i ne veruju sudovima tako da je on svejedno sta radi u ocima javnosti unisten. Sta nije fer ako nije kriv. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Потпуно бих се сложио са Мирославом, о томе да су оптужбе рекла/казала, да нисам чуо о. Момчила Кривокапића о овом случају, када је био актуелан.

Он је изјавио да су се њему исповедали богослови који су претрпели злостављање од владике Качавенде, да су спремни да сведоче на суду, а да би до суђења (грађанског) дошло да владика није пристао на пензионисање.

Овако су момци поштеђени додатног стреса, црква нових потреса (годинама би се пунили ступци новина), владика Качавенда је пензионисан, а Господ ће на крају свима судити.

Подели на овим сајтовима

А што се тиче онога "знамо", ја ћу и даље чврсто остати при ставу да, осим бројних и најразличитијих прича којих сам се наслушао (има и фантастичних), суштински не знам ама баш ништа.

Da je tvoj sin akter jednog od snimaka s Kacavendom, da li bi bio isto tako smiren i spor na ocenu situacije? Ovo sto ti radis deluje kao cisto licemerje i trolovanje.

Da, postoji 50% sanse da je covek oklevetan na pravdi Boga. I 100% sanse da je sve istina. Pitanje nije sta o tudjim gresima mislimo Milos, ti i ja, nego sta treba da radi Sinod. Episkopu moze da sudi samo sabor episkopa i to iskljucivo uzevsi u obzir izjave svedoka cija rec moze biti relevantna na crkvenom sudu, a to nije Bojan Jovanovic, jer je u pitanju ozenjeni monah i fakticki bivsi hriscanin. Ako se ne nadju drugi svedoci, Kacavendu ceka samo Bozji sud, a crkveni se nece desiti nikada i s tim po svoj prilici treba da se pomirimo.

A zasto nikoga iz Patrijarsije ove sablazni ne motivisu da se nadje nacin da se problem resi kanonski? Zato sto imaju razloga da se prave slepi i neobavesteni. Verovatno bi Marko Nicovic imao sta da kaze i o tome, kao kad je jos pre nekoliko godina iznosio pretpostavke o odnosu Kacavende i onog pedera stripera, koje su se pokazale kao potpuno tacne. A da su jedan procent entuzijazma s kojim su polivali pomije po Artemiju i minuciozno izucavali svaki racun i papiric iz eparhije Rasko-Prizrenske upotrebili na rasciscavanje ovih Augijevih stala, mozda bi danas neprijatelji Crkve imali manje razloga za trijumf. Artemije je ocito neuporedivo veci negativac od Kacavende. On je raskolnik i rusitelj Crkve, dok je Kacavenda etalon smirenja i oko crkve sve dok je u poslusanju Sinodu. Mada ko je tu kome u poslusanju nije sasvim ocigledno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...