Jovan mi je ime Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 ... Стари Завет је Љубав, она Иста Љубав Новога Завета, не мења се Бог него ми... није смрт плата за грех, по давању, него по нужди, значи грех је смрт... Бог је љубав, закон нас осуђује, јер смо преступници. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 ... потпуно нетачно, како ће посредовати нама земалнородним, Онај који се узнео на небо... "Посредник", је Бог Дух Свети, Учитељ, Руководитељ... „Јер је један Бог и један посредник између Бога и људи, човек Исус Христос.“ (1. Тим. 2:5) Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 ... Стари Завет је Љубав, она Иста Љубав Новога Завета, не мења се Бог него ми... није смрт плата за грех, по давању, него по нужди, значи грех је смрт... Видиш демони гријеше па не умиру, јер су такве природе, а на људској природи се осликава посљедица гријеха. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Адам је био бесмртан, па кад је сагријешио умро је. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Адам је био бесмртан, па кад је сагријешио умро је. Mislim da to bas nigde ne pise . Adam je proteran iz raja i umrao je tek posto je ostavio potomstvo ... Ali to ne znaci da on vise ne postoji... Na veliku subotu je Hristos sisao u ad da spasi Adama i Evu , to se i na fresci jasno vidi...ne pruzaju oni ruke ka njemu ,vec ih On dobrovoljno spasava . I sada su oni sa njim u raju i cude nam se kako nerazumno gubimo vreme . Kaludjerovic Sreten and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Са Јован ми је име, изгледа нема дискусије. Мислим да је доста речено, не треба му више док не усвоји предходно. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 ... па како ће мртви мрети, мислиш да се у Паклу ништа не дешава... ово о природи те не разумем, мислиш лепа јесен, новембар ко септембар... Бог се смиловао, ти је име, па смилуј се и ти, на нас ... Па јел ти мислиш да неко сад има у паклу? Зар је суд већ био?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 ... мислиш да је човек узгред убачено... обзиром да Син Исус Христос, по Вазнесењу седе, на небу, са десне стране Оца, ако ћемо да лупетамо, можемо га сматрати одсутним, ође... значи ако је посредник, где је онда, негде између нас и Бога ( настављамо да лупетамо)... Ти очигледно погрешно схваташ шта значи бити посредник. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Mislim da to bas nigde ne pise . Adam je proteran iz raja i umrao je tek posto je ostavio potomstvo ... Ali to ne znaci da on vise ne postoji... Na veliku subotu je Hristos sisao u ad da spasi Adama i Evu , to se i na fresci jasno vidi...ne pruzaju oni ruke ka njemu ,vec ih On dobrovoljno spasava . I sada su oni sa njim u raju i cude nam se kako nerazumno gubimo vreme . Хахахаха да су бар данашње жене као Ева, него не можеш их данас ни на шта наговорити Значи Адам и Ева су наставили у свом Едену, благо њима, него јеси ли их видјела, како изгледају, поздрави их од мене кад их опет видиш Искрено, мислим да је врло неозбиљно тумачење да постоји неки живот након смрти. Бог је створио Адама од праха земаљског, дунуо у њега дух животни и тада је човјек постао душа. Кад човјек умре, прах се врати у земљу како је и био, а дух се врати Богу који га је и дао. Душе више нема. Душа је човјек док је жив. Јер Христос на крсту каже: У руке Твоје Оче предајем дух свој. А након васкрсења каже да још није био код Оца. Што само потврђује да дух животни није душа која мисли. Христос је заиста био мртав у пуном смислу те ријечи. "и бијах мртав и ево жив сам у вијекове вијекова" Откривење 1.18. Никоме Христос на велику суботу није проповиједао јер су сви мртви и чека се васкрсење, а и сам је био мртав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 @@Jovan mi je ime, Ух, неко те је увео у веру, али на погрешна врата. Или си можда сам откривао и доспео да погрешних закључака. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 @@Jovan mi je ime, Ух, неко те је увео у веру, али на погрешна врата. Или си можда сам откривао и доспео да погрешних закључака. Немој тако, то и ја могу теби рећи. Ја цитирам свето писмо, а теби ако су неки други људи већи ауторитети, то је онда твоја ствар, мени нису. И све испитујем на основу светог писма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 @@Jovan mi je ime, Ух, неко те је увео у веру, али на погрешна врата. Или си можда сам откривао и доспео да погрешних закључака. Крштен сам кад и сви ви вјероватно, са неколико мјесеци кад нисам ни сам себе био свјестан, а камоли вјере и спасења. И сад, кад коначно могу сам мислити, ни то ми се не дозвољава. Па јесам ли човјек, имам ли слободну вољу? Шта са другим вјероисповијестима, и они се роде у томе и треба да безусловно све прихвате, не испитујући ништа?? Ја то не могу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Немој тако, то и ја могу теби рећи. Ја цитирам свето писмо, а теби ако су неки други људи већи ауторитети, то је онда твоја ствар, мени нису. И све испитујем на основу светог писма. I Sveto Pismo su pisali ljudi nije pisao Bog.I to mnogo ljudi kroz duži vremenski period.Zašto su ti oni autoritet? Suncokret54 and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Хахахаха да су бар данашње жене као Ева, него не можеш их данас ни на шта наговорити Значи Адам и Ева су наставили у свом Едену, благо њима, него јеси ли их видјела, како изгледају, поздрави их од мене кад их опет видиш Искрено, мислим да је врло неозбиљно тумачење да постоји неки живот након смрти. Бог је створио Адама од праха земаљског, дунуо у њега дух животни и тада је човјек постао душа. Кад човјек умре, прах се врати у земљу како је и био, а дух се врати Богу који га је и дао. Душе више нема. Душа је човјек док је жив. Јер Христос на крсту каже: У руке Твоје Оче предајем дух свој. А након васкрсења каже да још није био код Оца. Што само потврђује да дух животни није душа која мисли. Христос је заиста био мртав у пуном смислу те ријечи. "и бијах мртав и ево жив сам у вијекове вијекова" Откривење 1.18. Никоме Христос на велику суботу није проповиједао јер су сви мртви и чека се васкрсење, а и сам је био мртав. Znači apostol Petar laže kada kaže da je propovedao mrtvima ?Šta je to po obličiju Boga što čini čoveka ikonom Božijom?I šta znači to da se duh vrati Bogu?Duh nema sposobnost mišljenja? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Сви овде испитујемо Писмо, али се и ослањамо и на богато искуство Свете Цркве, светих Отаца, светитеља... Ниједном ниси могао да приметиш да се позивам на на неког човека. Имаш и даље слободу воље и избора,то ти нико неће узети. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука