Jovan mi je ime Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 ... па, реци ми, ко каже да је недеља први дан седмице... Па каже календар и каже Јеванђеље. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 ... или не знаш, или ниси добро осмотрио, или лажеш... Хахаха, ја сам мислио да имам озбиљног саговорника Обрати мало боље пажњу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 ... молим, доказ... 8086.gif Me ti zezaš? A u prvi dan nedelje dođe Marija Magdalina na grob rano, još dok se ne beše rasvanulo, i vide da je kamen odvaljen od groba Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 ... молим, доказ... 8086.gif Па узми календар у руке па види, прочитај јеванђеље по матеју 28 гл 1 стих, по Марку 16 гл. 1 и 2 стих, по Луки 24 гл 1 стих, и по Јовану 20 гл 1 стих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 ... дај ми неки цитат, из Писма, или календара, где се каже да је недеља први дан седмице... Недеља јесте обојено у црвено, али је на првом мјесту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 ... "у први дан недеље", мислећи на седмицу дана... не каже "у недељу први дан"... Prvi dan sedmice.Mislim da svako zna. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 Занима ме шта други мисле о раду Недељом, јел веома битно поштовати Недељу у Православљу и посветити тај дан Богу (и ако то не одржимо и огрешимо се, јел то велики грех?), Ja radim i nedeljom i praznicima i svaki put kad baba vice na mene , samo se strecnem i pocinjem da radim sve sto mi kaze ... Idi tamo ,idi onamo ... i ja idem kao da nemam mozak ... Evo ,danas je praznik ,pa opet moram da skupljam lisce ,ali pre toga da joj skuvam kafu . Kad skuvam kafu ,nikad nije dobra ...Uvek treba da se doda secera ili ima neki drugi komentar ...Ponekad moram i dorucak da joj spremim . Sve naopako ... Dok ona sedi u fotelji i gleda TV , ja radim ... Kuvam rucak , a ona ga posle baci ... Mislim -Pa sto me je uopste terala to da spremam kad se zna da to nece da bude za jelo ...Koliko sam ja mogla da shvatim danas se i vocnjak se racuna ... ali i to mi je lakse nego da pricam sa njom .... ... Po meni je veci greh da se raspravljam nego da radim ... I tako ... Ne pada mi tesko . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 ...Васкрсење, се прославља у дан који зовемо недеља, не делати,... по Писму, први дан... по Заповестима " ...а седми дан је одмор Господу Богу твојему", значи дан неделања, недеља, је седми дан... па како то... нагађам да се ради о кружењу дана кроз време, и да је недеља, воскресеније, и први, и седми, заправо осми дан, дан вечности, дан будућег века, починка од сваког делања... Заповијести нису дате на Српском језику него на Јеврејском и сам Бог их је написао прстом Својим, а није дао човјеку да их пише, тако да то извођење није адекватно, тим више, требамо се вратити Јеврејском језику па видјети тамо коријен ријечи. Сам Господ Исус Христос је по тијелу био Јевреј, и Јеврејским језиком говорио, а познато је да је Јеврејски језик сав проткан смислом и значењем. Цијело то извођење, према томе, нема снагу. Православље прославља недјељу као дан радости, али то нема везе са четвртом Божијом заповијести. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 . .. а са ког језика је "дато" Писмо... Стари завјет је писан на Старом Јеврејском углавном, тиме и заповијести, Нови завјет дијелом на јеврејксом а дијелом на Грчком. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 ... мучиш ме брате, теби је видим недеља заправо деља, па онда дељај... здраво био... Стајање уз истину се броји као мучеништво! Жив и здрав био Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 Заповијести нису дате на Српском језику него на Јеврејском и сам Бог их је написао прстом Својим, а није дао човјеку да их пише, тако да то извођење није адекватно, тим више, требамо се вратити Јеврејском језику па видјети тамо коријен ријечи. Сам Господ Исус Христос је по тијелу био Јевреј, и Јеврејским језиком говорио, а познато је да је Јеврејски језик сав проткан смислом и значењем. Цијело то извођење, према томе, нема снагу. Православље прославља недјељу као дан радости, али то нема везе са четвртом Божијом заповијести. Pravoslavlje proslavlja nedelju kao Dan Gospodnji,kao prvi dan novostvaranja,Novog Adama tj preobražaj čitavog čovečanstva u Hristu njegovim vaskrsenjem.Subota je samo senka kao i čitav zakon. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 Стари завјет је писан на Старом Јеврејском углавном, тиме и заповијести, Нови завјет дијелом на јеврејксом а дијелом на Грчком. Koji deo Novog Zaveta je pisan na jevrejskom? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
посна плазма Написано Новембар 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 И, шта смо закључили? ради се, не ради? Па ви људи ово само још више замрсисте, ово ће све на вашу душу, нека нека...ццц Suncokret54, Jovan mi je ime and Arsenija је реаговао/ла на ово 3 И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 "Igra kolo naokolo:ponedeljak momak jak,kolovođa lak. Do njega je utorak.U sredini reda,sitno veze sreda. Četvrtak se klati,njega petak prati.A subota sama,prepliće nogama. Na kraju u vencu,nedelja na kecu.Otkad su se sastali,nisu s kolom prestali." Goku, Kaludjerovic Sreten, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 И, шта смо закључили? ради се, не ради? Па ви људи ово само још више замрсисте, ово ће све на вашу душу, нека нека...ццц Zakljucili smo da je ljubav iznad zakona . Ko mora da radi , taj i radi . Ko ne mora ili nece , on praznuje svaki dan .P.s... lepo pise da ne valja da se radi danas,sutra i prekosutra ... Ali ko sme to da joj kaze ... :-) Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука