Jump to content

Да вјера ваша не буде у мудрости људској него у сили Божијој. 1. Кор. гл. 2

Препоручена порука

Знате ли, има ли данас на свијет човјек, који има благодатни дар ко апостол Павле?

Али по благодати Божијој јесам што јесам, и благодат његова што је у мени не оста празна, него се потрудих више од свију њих, али не ја него благодат Божија која је са мном.

1. Korincanima, glava 15

Читам малко посланице, па ми преданост коју апостол Павле пројављује  у објави Христа свијету, указује колики сам ја млакоња.

И уопште чини ми се да се наше хришћанство свело на много приче, а нимало силе.

РАСУЂИВАЊЕ spacer.gif Колико је за дивљење строгост светих људи према себи толико је исто дивљење њихово милосрђе према другима. Несебичност за себе и брижност за друге. Св. Иларион Велики немајући чим да плати подвоз до Сицилије, понуди господару лађе своје јеванђеље, које он беше у младости својом руком написао. Када пак исцели некога кнеза од духа нечиста, хтеде му кнез подарити десет литри злата. Светитељ не прими злато, него показа кнезу јечмени хлеб и рече: „они који се хране оваквим хлебом гледају на злато као на блато!" А када га људи молише да им молитвом кишу испроси од Бога, или спасе их од потопа, или избави их од змије опаке, св. Иларион се томе одазивао и људима молитвом помагао. Тако је поступао и св. Аверкије. Видећи много народа у мукама и болестима, он клече на једном месту и помоли се Богу, да Бог ту отвори топлу лековиту воду, како би се сви невољни ту лечили и Бога прослављали. И Бог силом Својом отвори на том месту извор топле воде. А када излечи ћерку цареву од лудила, цар му понуди много злата и сребра и других дарова. А св. Аверкије рече цару: „није потребно богатство ономе ко хлеб и воду сматра царским обедом." Но не тражећи за себе ништа, умоли Аверкије цара да учини две милости пастви његовој у Јерапољу, наиме: да сазида купатило над оном лековитом водом, и да сваке године даје довољну количину пшенице сиромашним грађанима Јерапољским. И цар се сагласи, и учини светитељу по молби.

Како се вама чини?

Подели на овим сајтовима

Čini nam se da bez Sile Božije nemože se ništa. Gospod je rekao "Za badava si primio, za badava i daj". Zato su Sveti za džabe davali. To što im se nudilo su njihova iskušenja gde su oni potvrdili Da im služenje Gospodu važnije od zlata (koje je vredelo više od 30 srebrnjaka - ovo je za one koje vagaju vrednosti). Što se tiče samih Apostola bez sile Božije oni su bili telo bez glave. Tek silaskom Svetog Duha dobili su snagu za slavna dela svoja. Sa silom Gospodnjom i nemoće postaje mogućno bez nje i izvesno se izjalovi. Što bi džedaj rekao: Neka Sila bude stobom. :)

Подели на овим сајтовима

Zašto danas nema te sile?Apostoli su isceljivali,vaskrsavali..al danas ništa od toga nema.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

... A ako i ima te sile - što to ne bude na Youtube-u ili Facebook-u da 
ja to lepo ko čovek vidim, gledam i razmatram?

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

... A ako i ima te sile - što to ne bude na Youtube-u ili Facebook-u da 

ja to lepo ko čovek vidim, gledam i razmatram?

Pa i Toma je hteo da stavi prst da opipa vaskrsloga.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Zašto danas nema te sile?Apostoli su isceljivali,vaskrsavali..al danas ništa od toga nema.

Зато што мало вере има у народу. 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Zašto? A zašto da je ima? Zašto je isto-što nam je nisi dao. Možda će vam Bog odgovoriti nisam ti dao silu već ambulantu i klinički centar. To podseća na vic kad se pop moli Bogu da ga spase i on se udavi. Pita Boga što me nisi spasao a Bog odgovori poslao sam ti čamac, deblo i helihopter. Zar neko od vas misli kad se razboli crkveno lice ili neko iz njegove porodice da ne idu kod lekara? Bog može dati Silu ali da li bi pojedinac mogao da je obuzda. Jer kako neko lepo primeti - takva bi se stvar širila društvenim mrežama i šta onda kad ti ceo svet zazvoni na vrata? Možda bi bilo pametnije tražiti Silu u molitvi. Niko ne zna zašta se molimo. Bog će naći "pod-izvodjača radova" a ono što je bilo tajno nama će se priznati javno. Molitva je Tajna Sila. Zar misliš da je neko pobrojao sve molitve ovog sveta, popisao mesto, osobu i vreme. Osami se i Moli se Gospodu i nikome ne govori za kakvo se dobro i za koga moliš.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

...Робиња се с плачем мољаше св. мученицима, да је спасу. И они јој се јавише у гробу, узеше је и тренутно пренеше из Готске земље у Едесу, у своју цркву. Сутрадан, када цркву отворише, нађоше девицу крај гроба светитеља Божјих, и сазнаше о чудесном избављењу њеном.

...Видећи муке и чудеса Елпидијева 6000 незнабожаца повероваше у Христа Господа.

добро је за смирење

Подели на овим сајтовима

Ко ће избројати сва чудеса овога другог Мојсеја? Заповедао је злим дусима, заповедао горама и водама, лечио све муке и болести, пред гонитељима бивао невидљив, прозирао у даљини не само догађаје него и мисли људске.

Св. Григорије

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...