Jump to content

Patrijarh: Veronauka da bude obavezna - slažete li se?

Оцени ову тему

Da li mislite da veronauka u školama treba da bude obavezna?  

72 члановâ је гласало

1. 1. Da li mislite da veronauka u školama treba da bude obavezna?

• Da
      33
    • Ne
      35
    • Ne znam / možda /zavisi (molim objašnjenje)
      4

Препоручена порука

Е полако,мислим да претерујете са овим омаложавњем владика у недоглед, ово писмо што је поставила Снежа је баш онако пакосно, ја лично не знам бар овде у Бгд-у да је неки вероучитљ отеран вољом и немилошћу владике, а нису ни криви што се још увек ради на одређено...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

1) Napraviti plan i program Istorije religija u saradnji teoloških fakulteta i srodnih institucija različitih religija sa filozofskim fakultetima (posebno stručnjaka iz oblasti sociologije religije i istorije).

2) Oformiti zajedničku grupu ovih stručnjaka koja će da u okviru Ministarstva prosvete nadgleda sprovođenje.

3) Omogućiti dobrim veroučiteljima, ali i svršenim religiolozima (bilo sa Teološkog ili Univerziteta), istoričarima i sociolozima da predaju. Zaposliti ih kao ljude.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Гласао сам за ДА. Атеисти знају зашто. Нека се нервирају без разлога још више. Једном ваљда схвате промашен смер ка коме усмеравају своје време и енергију.

Подели на овим сајтовима

Нисам очекивао толико гласова за.

Ni ja, znajući stalne komentatore. Ali trenutno dosta ljudi lurkuje na temi - ljudi koji ovde možda ne pišu često.

Nedavno sam pročitala zabavan članak o tome koliko se lako možemo prevariti ako mislimo da znamo kako "većina" bilo koje grupe ljudi razmišlja, ako to zasnujemo na svojim iskustvima - sad ne mogu da ga nađem, ali ovo je odličan primer.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

То није наметање, већ упознавање са вером.Да ли желе или не, они ће одлучити у каснијем животу.

Nije nego... a amisli da satanisti sad kazu da i oni zele da udju u program veronauke  u skolama... vi bi ste prvi poceli da vicete "indoktrinacija dece!"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Гласао сам за ДА. Атеисти знају зашто. Нека се нервирају без разлога још више. Једном ваљда схвате промашен смер ка коме усмеравају своје време и енергију.

Ja ne znam zašto, ali nisam ni ateista. Doduše, ipak se nerviram. Šta ću ja? :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ja sam za. 

Ako gledamo tako onda bi trebalo izbaciti i istoriju i geografiju i sociologiju itd. Naravno da treba da učimo decu o religiji, veri, nebitno koje su vere u pitanju.

Učiti o religiji je različito od veronauke. Mislim da niko ovde nije protiv objektivno osmišljene istorije religija.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

I da vidimo ko je taj izdajnik što je glasao "ne znam". :)

Ko god da je bio je nit studen nit vruć i zato će biti izbljuvan iz usta forumaških. :))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Šta mislite o izjavi Patrijarha da bi veronauka trebalo da postane obavezan predmet za sve đake?

Slažete li se? Zašto?

Ma uopšte to nije ni bitno nego pogledajte komentare na tu vest.

A gde su naši botovi?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...