cloudking Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Била је и она једна колона Албанаца која је одбила послушност па кренула назад на КиМ, па их је НАТО побио све до једног... wat? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Hoce li biti odobravani ako, kao solomon, uvredu ne adresiram konkretno nego je ostavim da visi u prostoru uopstenosti? Npr, "ljudi koji od srbije prave mucenicu i svojim kvaziintelektualnim mastrubacijama pisu dugacke postove na forumu su izopacenici potpuno bezvrednih kvaliteta i generalno bolesnici"? Нико није причао о теби, тема је Драшковић. Умеш лепо да причаш, ајде батали уличарски речник, не знам који ће ти андрак такве глупости. Због таквог ситничарења и јеси на одобравању. wat? Дидим је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 wat? На сликама су измасакрирани људи, ставићу само линкове... па нека отвара свако за себе. Након што је бомбардовање потрајало, Албанци су по прихватним камповима у Македонији почели да се буне и да причају да ће се вратити назад за Србију. Прећено им је да то не раде, али није вредело и Албанци су кренули да се враћају за Србију, где их је српска војска пропуштала али су их на крају сатрле НАТО бомбе: http://www.dodaj.rs/f/3O/ga/1ruvC9Yg/kolonaalbanaca.jpg http://www.dodaj.rs/f/3K/sm/49yXGEKk/kolonaalbanaca2.jpg Две колоне су побијене. НАТО је дао саопштење да се пилоту учинило да се ради о колони тенкова. Након овог масакра, сви Албанци су се као попишани послушно вратили назад у избегличке кампове и одустали од идеје да се врате у Србију. О овоме се причало све мање и мање да данас млађе генерације и не знају за то, а на интернету не може да се пронађе ниједна фотографија високе резолуције, снимак РТС-а са лица места или нека емисија о томе где би биле укомпоноване изјаве Албанаца који напуштају Србију говорећи да "беже од бомби, а не од српске војске", њихове потоње изјаве у Македонији да их је "српска војска протерала" и на крају како су у таласима кренули да се враћају назад, па их је НАТО мало побио. Сећам се овога са ТВ као клинац, то су оне упечатљиве сцене које се дуго памте... разбацани удови измасакрираних људи, огарављене руке, истрнуте ноге, откинуте главе... и изјава портпарола НАТО Џејмија Шеја (како му се и имена сећам!) да се пилоту "учинило да је то колона тенкова". И на крају такви догађаји остану изгубљени у сећању, а фотографије и видео снимци чаме у неким складиштима док их неко поново не уништи неким новим бомбардовањем, као што су нацисти бомбардовали Народну библиотеку 1941. и уништили брдо још необрађене историјске грађе сакупљане по манастирима.... RYLAH and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=P9f9wTnUNh8 Ето, а ја нисам успео да нађем. Мада сам ја ово тражио доста раније... видим да је видео постављен сад пре 3-4 месеца. И наравно, захваљујући анонимним Србима који ово ваде из личних архива и ВХС снимака... Што би РТС направио неку буџетски захтевну емисију о томе... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Иначе је најкомплетнија порука што се тиче теме, тј. конкретно Драшковића и његове дефетистичке реторике ова Рилетова са претходне стране. Не знам како се бира онај "најбољи одговор", да ли то испадне по највећем броју "амина" или модератори издвоје, али ово би требало да засветли горе... све остало након тога су бочне дискусије: https://www.pouke.org/forum/topic/40876-казати-србији-истину-в-драшковић/?p=1348655 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Jel to to? Ne moram da trazim dalje? Ti i Makrina ste rekli znaci- nema sumnje? Слободно веруј и Драшковићу ако желиш, твоја ствар. За његову тврдњу нема никаквих доказа (без обзира да ли се ради о подацима српских служби или међународних организација које су биле присутне). Извештаје медија не рачунам као релевантне јер су били готово искључиво у сврху пропаганде и ширења додатне мржње (било са српске, било са америчке/албанске стране). Највећи број Албанаца са Косова је морао да напусти своје домове приликом „интервенције“ НАТО-а (када се „интервенција“ преведе са језика америчке администрације то значи етнички прогон и убијање цивила). Због те „интервенције“ приликом које су на власт тзв. државе Косово доведени терористи и илегални трговци органима и оружјем, Албанци и данас одлазе са Косова, иако тамо Срба готово и да нема. Поштени Албанци не могу да опстану у таквом окружењу. Реалност је таква да С.А.Д. константно финансира исламистичке терористичке групе и ту Косово, нажалост, није било изузетак. Злочина је било са обе стране, наравно. Као и увек, невини су највише настрадали. Тебе људи на форуму нападају јер увек једнострано приступаш оваквим темама у смислу да те није много брига за жртве, колико те је брига за бесконачне „расправе“ са форумским националистима. Цела Србија је тако и подељена, једни попут тебе који спомињу само туђе жртве (иако приватно можда жалиш за свим, не знам, али у писањима су само туђе) и други попут Барона који спомињу само српске жртве (иако приватно можда жали и за туђим, не знам, али у писањима су само српске). Дијана., feeble and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Jel mozete da na trenutak napravite pauzu u pljuvanju Vuka samo da mi odgovorite jel tacno da su Srbi palili dzamije u onoj meri u kojoj pise i da li je tacno da je proterano 800.000 albanaca? Nije tačno retardirani Vuk je sve pomešao.Preko 800 000 je ilegalno ušlo na Kosovo iz Albanije preko Prokletija tokom 90-ih a đamije su granatirane jer su šiptarski teroristi skrivali u i njima nakon napada na srpsku policiju i vojsku.Izađi već jednom iz tih oblaka srbomrzačke zablude. BorisR је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Слободно веруј и Драшковићу ако желиш, твоја ствар. За његову тврдњу нема никаквих доказа (без обзира да ли се ради о подацима српских служби или међународних организација које су биле присутне). Извештаје медија не рачунам као релевантне јер су били готово искључиво у сврху пропаганде и ширења додатне мржње (било са српске, било са америчке/албанске стране). Највећи број Албанаца са Косова је морао да напусти своје домове приликом „интервенције“ НАТО-а (када се „интервенција“ преведе са језика америчке администрације то значи етнички прогон и убијање цивила). Због те „интервенције“ приликом које су на власт тзв. државе Косово доведени терористи и илегални трговци органима и оружјем, Албанци и данас одлазе са Косова, иако тамо Срба готово и да нема. Поштени Албанци не могу да опстану у таквом окружењу. Реалност је таква да С.А.Д. константно финансира исламистичке терористичке групе и ту Косово, нажалост, није било изузетак. Злочина је било са обе стране, наравно. Као и увек, невини су највише настрадали. Тебе људи на форуму нападају јер увек једнострано приступаш оваквим темама у смислу да те није много брига за жртве, колико те је брига за бесконачне „расправе“ са форумским националистима. Цела Србија је тако и подељена, једни попут тебе који спомињу само туђе жртве (иако приватно можда жалиш за свим, не знам, али у писањима су само туђе) и други попут Барона који спомињу само српске жртве (иако приватно можда жали и за туђим, не знам, али у писањима су само српске). Moja pozicija je uvek bila (i nikada se nije menjala) u ratu nema nevinih i ne postoje apsolutne zrtve. Ono sto mene nervira je konstanta rehabilitacija nasih zlocina i uvelcavanje tudjih, pa mi onda ispadamo kao andjeli na zemlji koje, eto, slucajno svi mrze... sto li nas mrze, boga pitaj... mozda su ljubomorni na nasu ekonomiju ili privredu... mozda na lepotu ili inteligneciju... ja iskreno ne znam, a ne znaju ni ovi sto mrse o tome. E sad, posto nemamo odgovor na pitanje "zasto", onda se logicno namece zakljucak "eto tako"... mrze nas jer su takvi, mrzitelji srpstva. Ponavljam bez ikakvog razloga. Pa onda beskonacne mentalne gimanstike: - oni nama srusili crkvu - To je zato sto mrze srbe! - mi njima srusili dzamiju -To je zato sto su tamo bili teroristi - Oni proteraju srbe- To je zato sto mrze Srbe. - Minjih proteramo- To je zato sto su to sve jataci terorista... i tako u krug, umesto da ispravljamo greske iz proslosti mi pravimo nove i produbljujemo razmirice koje imamo sa svima. Ego koji odavno premasuje svaki ljudsku meru, nas navodi da samo i iskljucivo krivce trazimo u drugima a bolesnu cinjenicu da smo jedini narod koji je ratovao sa skoro svim susedima pripisujemo njima koji su uglavnom ratovali samo s nama... A da ne pricamo o kuknjavi (vidi Solomonov post) pa to epika, pa to drama, pa to tragika... pa zrtve, pa jadni, pa bedni, pa drz ne daj, ovamo onamo, mi jedini fini i dobri a svi nas mrze buhuuuu.... i to je ljudksa reakcija, samo je treba razumeti... kada si svestan koliko si jadan i bedan umesto da sebi to lepo priznas ti lepo sebi izmislis neprijatelja koji sistematski radi na tvom unistenju i istog trenuka ti se povrati lepo raspolozenje jer cim te neko toliko mrzi, to znaci da si mnogo bitan... e sad to sto si ti sve to lepo umislio u glavi svojoj ne predstavlja nikakav problem, jer vremenom ionako i sam pocnes da verujes u to i voila! rodila se tvoja superiornost nad drugima... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Ono sto mene nervira je konstanta rehabilitacija nasih zlocina i uvelcavanje tudjih, pa mi onda ispadamo kao andjeli na zemlji koje, eto, slucajno svi mrze... sto li nas mrze, boga pitaj... mozda su ljubomorni na nasu ekonomiju ili privredu... mozda na lepotu ili inteligneciju... ja iskreno ne znam, a ne znaju ni ovi sto mrse o tome. Напротив, ти о којима говориш су мањина, али су мало гласнији па изгледа као да их је много иако један Шешељ као најистакнутији од таквих не може да окупи више од пар хиљада људи данас. С друге стране, људи из ОВК или нацистичких група у Хрватској (који се у тим земљама масовно славе и десетине хиљада им скандирају на скуповима) до дан-данас нису одговарали за своје злочине док смо ми све ратне злочинце предали и испоштовали пресуде међународних судова. У С.А.Д. је ратни злочинац кандидат за председника па ти види колико имаш среће што живиш у Србији и колико српски народ заправо предњачи у признавању својих злочина у односу на већину других. Пре неки дан је Јапан поново порицао масакр од 300000 Кинеза. Изралеска војска свакодневно руши куће људима у Палестини, хапсе их без икакве основе. Британија пориче геноцид над милионима у Индији. Албанија пориче злочине над Србима. Турци поричу геноцид над Јерменима. Русија пориче злочине у Чеченији. За С.А.Д. и не знам одакле да почнем, до сутра бисмо могли да набрајамо злодела у Ираку, Авганистану, Србији, Сирији, Јемену, Вијетнаму... А кад погледаш Србију, иако ситуација није савршена, може само да ти буде драго јер овде Сребреницу нпр. не пориче ни Шешељ, ни ови ликови из покрета попут Образа. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Ono sto mene nervira je konstanta rehabilitacija nasih zlocina i uvelcavanje tudjih Прикупљао сам податке за пријатеља који је радио неки научни рад једном. Од свих у региону... Не, чекај... Од СВИХ У РЕГИОНУ, Србија је једина која је немилосрдно гонила своје ратне злочинце, и већину осудила на драстичне казне. Што се Косова тиче, нема више отворених случајева који нису решени, и то пред нашим правосуђем, сем Ђаковице, која не може бити решена јер се не зна ко је починио злочин над цивилима у Ђаковици (зна се само да је била нека паравојна формација, скуп добровољаца, и знао се "командант", који је брзо после тог злочина и погинуо). Што се тиче догађаја из ХРватске и Босне, наше одељење за ратне злочине београдског Вишег суда је био и више него ревносно у кажњавању. Нико други из региона није ни процесуирао неке озбиљније ликове, ако су уопште ишта и процесуирали. Кад гледаш на то са позиција неког болида, рећи ћеш да смо били будале јер смо једини гонили своје злочинце, бла бла бла. Међутим, кад гледаш са позиције нормалног човека, рећи ћеш да тако и треба, јер смо се решили оних који иначе и нису заслужили да живе међу цивилизованим светом, кад су већ били у стању да раде такве ствари. А кад гледаш са позиције практичног човека (пошто креатори политике ретко да политику креирају због емоција), рећи ћеш да сад можемо опуштено и са пуним правом да прозивамо све у региону да не желе да се реше својих злочинаца, да не желе да суде својим злочинцима, и да поново убијају жртве таквим понашањем. И то није никакво кукање, то су чињенице. АКо кога интересују подаци, можда и нађем то истраживање ако ми није на оном украденом компу остало, па презентујем и конкретне податке овде. Golub, GeniusAtWork, Дидим and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 In silvam ligna ferre. BorisR је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Прикупљао сам податке за пријатеља који је радио неки научни рад једном. Од свих у региону... Не, чекај... Од СВИХ У РЕГИОНУ, Србија је једина која је немилосрдно гонила своје ратне злочинце, и већину осудила на драстичне казне. Што се Косова тиче, нема више отворених случајева који нису решени, и то пред нашим правосуђем, сем Ђаковице, која не може бити решена јер се не зна ко је починио злочин над цивилима у Ђаковици (зна се само да је била нека паравојна формација, скуп добровољаца, и знао се "командант", који је брзо после тог злочина и погинуо). Што се тиче догађаја из ХРватске и Босне, наше одељење за ратне злочине београдског Вишег суда је био и више него ревносно у кажњавању. Нико други из региона није ни процесуирао неке озбиљније ликове, ако су уопште ишта и процесуирали. Кад гледаш на то са позиција неког болида, рећи ћеш да смо били будале јер смо једини гонили своје злочинце, бла бла бла. Међутим, кад гледаш са позиције нормалног човека, рећи ћеш да тако и треба, јер смо се решили оних који иначе и нису заслужили да живе међу цивилизованим светом, кад су већ били у стању да раде такве ствари. А кад гледаш са позиције практичног човека (пошто креатори политике ретко да политику креирају због емоција), рећи ћеш да сад можемо опуштено и са пуним правом да прозивамо све у региону да не желе да се реше својих злочинаца, да не желе да суде својим злочинцима, и да поново убијају жртве таквим понашањем. И то није никакво кукање, то су чињенице. АКо кога интересују подаци, можда и нађем то истраживање ако ми није на оном украденом компу остало, па презентујем и конкретне податке овде. Да приложим доказ за ову тврдњу, конкретно за БиХ: Господин Сенадим Лалић ( ако сам добро чуо име, тон је веома слаб ) у овој емисији, и у још једној, излаже да се залаже за грађанску БиХ, тј. за БиХ којој су битни њени грађани, а не националности. Гледах први пут емисију и помислих како је лијепо што постоје и такви људи. А онда Сенадим креће ( парафразирам ):"Ја се залажем за БиХ њених грађана, појединаца, а не националитета. Али ви Срби сте протјерали 200.000 муслимана из источне Босне.". На то му Србин одговара уобичајеним препуцавањем:"А шта је са 100.000 - 200.000 Срба који су протјерани из Сарајева?". Сенадимов одговор? "Ах, то је нешто друго, они су сами отишли.". У другој емисији се све десило по истом шаблону, само је питан за Србе из околине Зенице. Његов одговор? "Сами су отишли.". Симптоматично је да се ово окретање национализму у лиејвичарским групацијама десило и у СДП из БиХ као и у хрватском СДП-у ( а и Пајтић је изгледа покушавао са тим када је на почетку свог мандата спомињао "српску Србију" ). Што рече Авокадо прије годину-двије, покушавају добити поене на гуслању GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 И та прича о грађанској држави. Апсолутно сам 100% за грађанско друштво, али сви ти "грађани" су пре 25 година одбијали да буду "грађани Југославије" него су играли на националну карту. И сад одједном, у Хрватској желе грађанску државу са "политичким Хрватима", у БиХ грађанску државу са "политичким Босанцима", на КиМ грађанско друштво са "косовским" споменицима културе итд. Па извините браћо Бошњаци и остали, а нарочито Бошњаци, не могу двоструки аршини. Отворили сте Пандорину кутију са својим микро-национализмима, уништили једину државу која је на овим просторима била држава, а сад вам смета што Срби у тим отргнутим територијама неће да буду грађани, него желе да буду национално свесни Срби и што тврдоглаво вуку на своју страну као што сте тврдоглаво некад вукли ви. Бошњаци су сад на примеру БиХ први пут доживели да живе у држави према којој осећају националну одговорност. У Турској су живели као паразити, све наредне државе доживљавали као наметнуту власт, е сад коначно имају прилику да виде шта значи кад од државе коју осећаш као своју имаш шансу да направиш уређено и нормално друштво, али не можеш јер 50% те државе жели да је растури. Зато ће и БиХ доживети судбину Југославије, а након тога ћемо се ваљда сви коначно колективно уразумити и сести да смислимо како политички да уредимо и организујемо овај наш кутак света... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Moj naklon i tebi A sta cu... imam tu manu da volim ljude i i to sve podjednako. Imam neku blesavu ideu da bi svi mnogo lepse ziveli ako bi mrznju zamenili ljubavlju prema ljudima... al ne mogu ja tebi to da objasnim, ti si hriscanka, ne razumes ti te stvari... Kako ce fotografija da mi odgovori? Nasao sam je i postavio par pitanja... nista... cuti ko da je autisticna bog te poljubio... I eto... dok si reko "sljivancanin" ti si od obicne forumasica postala Srpkinja, golih clanaka i lavljeg srca... Imresivno zaista. Probo to vec... uglavnom nailazio na siptare sa kuporodajnim ugovorima za nekretninu u kojoj se nalaze... nisam imao adekvatan odgovor Tako je... kazi mi sta jos znas o karakteru coveka kojeg ne poznjaes... ozezi najjace sto umes! PS. Nisi mi odgovorila nista na onoj drugoj temi "Ljubav u pravoslavlju" I kako sad da se naljutim kad si mi se ovako lepo izvinila? Nista... izvini i ti sto s tobom pricam kao sa osobom ometenom u razvoju... m? OK? Jel ok? Jesi me razumela? Дете...ниси ти крив...јасно ми је то потпуно.... Ти си од малена навикнут да затвараш очи пред истином и да те лажу како,бити човек значи бранити све и свакога по сваку цену.Није то тако,млађане мој...није. Ја сам одрасла,нажалост,уз Шиптаре,у центру Србије,живели смо у истом дворишту десет година. Док је моја покојна бака плела њиховој деци чарапице,капе и шалове и сваког од њих нахранила,они су мени стављали нож под грло,сваког пса су ми заклали или поломили кичму мотком...у центру Србије...дечаче мој...дизали капије од два метра....немаш ти појма ...ти само лупеташ бескрајно лупеташ.... И јеси дирнуо у срце....уранијумско недоношче...паки и паки.... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 @@Макрина, да ли би неко учинио нешто лоше да је дошао и једним рафалом "прошетао" по тој деци? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука