Jump to content

Homoseksualci naspram transrodnih osoba

Оцени ову тему

Homo vs. Trans*  

6 члановâ је гласало

1. 1. Za čiju borbu za prava imate najviše razumevanja?

• Gejevi
      0
    • Lezbejke
      1
    • Transrodne osobe
      5

Препоручена порука

Jel se i kod vas USA ambasada u Beogradu tako vehementno angažuje

za prava sexualnih minorita kao i kod nas što radi u Pragu svake godine?

https://goo.gl/UsxRKR

Ангажује се. У свакој чорби где има геј назнака је мирођија.

Подели на овим сајтовима

Kod nas to vodi mister Šapiro, tj. ambasador USA lično,

on je taj desno u crnoj majci s dugom, rainbow zastavom,

on je inače Jevrej a njegovi su iz Praga, iz Československa

utekli pred nacistima u USA a sad je on tu ambasador u Češkoj:

Slično tome kako je to bilo sa Madlen Olbrajtovom, ista ta stvar.

https://www.facebook.com/USEmbassyPrague/photos/a.10153018053456709.1073741907.45298246708/10153018053666709/?type=3&theater

http://czech.prague.usembassy.gov/ambassador.html

Подели на овим сајтовима

A njegovi bab i djeda su doživjeli nešto slično kao u onom filmu Sofijin izbor, morali su

se odlučiti koje JEDNO dijete od troje će spasit tj. povest sa sobom u USA, poveli su

najmladje, no, poslije im je uspijelo prebacit i ostalo dvoje djece u USA, dobro završilo:

http://zpravy.idnes.cz/sophiina-volba-prarodicu-velvyslance-usa-andrewa-schapiro-pa9-/domaci.aspx?c=A140725_2084861_domaci_js

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/312346/muz-ktery-nastval-zemana-jeho-matka-utikala-v-peti-letech-z-prahy-pred-nacisty.html

Подели на овим сајтовима

Неизоставно.

P.S. Је л' знаш ти ово?

Pa ja sam uvijek postavljao samo link od videa, taj što bude gore iznad videa

a ono se samo automatski pretvorilo u video, embeddovalo, sad vidim da to više

ne funkcioniše, no, to je svejedno, ostavi samo link, pogledat se to može na FB.

Подели на овим сајтовима

Problematika je donekle različita. Transrodne osobe, kako je Željko i napomenuo, su najčešće osobe  koje zaista imaju psihološka svojstva suprotnog biološkog pola, dok se kod homoseksualnih osoba javlja samo seksualni nagon usmeren prema istom polu, bez dubljih psiholoških razlikovanja od strejt pripadnika njihovog pola. U društvenom pogledu, obe grupe su pritisnute, ali pretpostavljam da je transrodnim osobama mahom teže dok su još u "starom telu" iz niza razloga. Mislim da kako vreme odmiče da i homoseksualne osobe uspevaju da prevaziđu neke unutrašnje poteškoće zbog neprihvatanja od strane drugih. 

Lično, u potpunosti razumem ove osobe i ne vidim suštinski neku razliku između sebe i njih, čak sam i sam "blago" biseksualan. Voleo bih da su više uključeni u Crkvu, ali to i onako ne zavisi od seksualne orijentacije. 

Подели на овим сајтовима

Inače nisam glasao, zato što, Paradoksologija, mislim da je malo problematično da se u tom smislu niveliše odnos, smatram da ili razumes bliznjeg ili ne, ne verujem u to da nekoga doista  razumeš, a nekog drugog ne. 

Подели на овим сајтовима

Problematika je donekle različita. Transrodne osobe, kako je Željko i napomenuo, su najčešće osobe  koje zaista imaju psihološka svojstva suprotnog biološkog pola, dok se kod homoseksualnih osoba javlja samo seksualni nagon usmeren prema istom polu, bez dubljih psiholoških razlikovanja od strejt pripadnika njihovog pola. U društvenom pogledu, obe grupe su pritisnute, ali pretpostavljam da je transrodnim osobama mahom teže dok su još u "starom telu" iz niza razloga. Mislim da kako vreme odmiče da i homoseksualne osobe uspevaju da prevaziđu neke unutrašnje poteškoće zbog neprihvatanja od strane drugih. 

Lično, u potpunosti razumem ove osobe i ne vidim suštinski neku razliku između sebe i njih, čak sam i sam "blago" biseksualan. Voleo bih da su više uključeni u Crkvu, ali to i onako ne zavisi od seksualne orijentacije. 

Ма то су бре ови кабалисти све пренадували ( Фројд и компанија).

Шта ће ми секс ако ми је живот бесмислен?!

Свести човека само на секс па то је демонологија.

То је модерна инквизиција. Ко што је она претходно прогонила појединце због таквих ствари ови сад прогањају цело друштво због тих појединаца.

Подели на овим сајтовима

Inače nisam glasao, zato što, Paradoksologija, mislim da je malo problematično da se u tom smislu niveliše odnos, smatram da ili razumes bliznjeg ili ne, ne verujem u to da nekoga doista  razumeš, a nekog drugog ne. 

Tačno zbog tog nisam glasao ni ja ali se nisam ni zamarao s tim sad to obrazlagat, ako je pitanje glasilo, smetaju li mi oni, onda je odgovor ne i to je svejedno da li mislim da su bolesni ili nešto drugo, ako su bolesni onda što bi mi trebali smetat bolesnici, ne smetaju mi ni oni što imaju gripu ili kašlju i kišu, (osim ako to ne rade u kinu ili pozorištu, uvijek kad sam otišao na neki klavirski koncert tamo u prvom redu sjedila baba koja je s krešendom kako pijanista pridaje na intenzitetu sve jače kašljala, jedna takva mi je upropastila Pogorelićev koncert) ako su grješnici onda je to njihova stvar s Bogom, ne hodam ni za svakim kockarom, onim koji vara suprugu ili tuče ženu i djecu pa mu ne čitam lekcije, što bi ih imao čitat sad njima. Svako nek se pred Bogom ispravlja sam, nejde nikog na silu tjerat da se popravi i ne griješi, to nisu radili ni preteča Jovan Krstitelj a ni Gospod  Isus Hristos a ni niko od apostola, na silu vukli nekog za rukov da se ide pokrstit i obratit, svaki čovjek se morao odlučiti sam  svojom voljom i svjesno na obraćenje  od grješnog života. Ako misle da imaju neka prava onda ja ako me se ne tiču njihova prava kao ni prava muslimanki jer nisam ni žena a ni muslimanka nemam zašto da se protiv toga bunim što si traže svcoja prava. Otkud ja mogu znat na šta prava imaju a na šta nemaju na primjer šoferi ili ljekari u porodnicama ako nisam sam šofer ili ljekar porodnik? Odakle im sad ja mogu reći da pravo na smjene ovakve ili onakve ili priplatke ove ili one imaju ili nemaju? Ali mislim takodjer da ni oni ne bi trebali svoju tu borbu za ta svoja prava zloupotrebljavat u smíslu promocije recimo pedofilije, razvrata i grupnog sexa po ulicama i sličnih opakosti. No, na to postoje zakoni koji važe za sve jednako i zbog takvih radnji na javnosti idu jednako i ti hetero i oni LGBT u zatvor.

Подели на овим сајтовима

Koja je vama manje smetala? Koja grupa vam je najmanje problematična i za nju imate najviše razumevanja?

Ne smeta mi nijedna grupa i imam razumijevanje u psihološkom i ljudskom smislu za sve tri grupe. Ali, izazivaju mi sažaljenje, što takođe uznemiruje. Neka tragična greška prirode ili zabluda i opsjena njihovog uma tako teško obuzme i podredi njihov život i njihovu slobodu; tu su mi najtragičniji ovi transrodni. Svi mi robujemo tjelesnosti i polnosti manje ili više, tog se determinizma teško osloboditi, ali oni nekako još i više, cijelo njihovo biće i egzistencija budu podređeni tome. Kod transrodnih to ima i fizičke manifestacije - borba sa samim tijelom, prirodom, operacije, lijekovi, hormoni, da bi se postigao fizički identitet koji se zamišlja u glavi kao stvaran.

Rješenje je u bespolnosti. Naravno teško i zamislivo i ostvarivo.   

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Rješenje je u bespolnosti. Naravno teško i zamislivo i ostvarivo.

Ма није тешко, то је саставни део живота, што би рекао један поп једном напаљеном младићу: "Кад остариш свакако нећеш моћи".

Живот је ту да човека постепено изведе из тих "предодређености" у бесполност( не баш у бесполност него више надполност, надилажење полности), бестрасност итд. Време тече и носи своје. На човеку је само толико да се макар мало уздржава и буде црквен, остало је све на Богу и природи.

Мени је гадно кад видим маторце који су напаљени као тинејџери, мислим гадим се и на напаљене тинејџере али су ми некако природнији од таквих матораца. Ове последње не третирам боље од животиња, јер се нису ни потрудили да буду људи.

Подели на овим сајтовима

Не смета ми ни једна група. Али везано за те теме сметају ми одређене ствари, као што је лицемерје православних. Наша туњава Црква не диже глас против блуди (ванбрачног секса), док разни такозвани православци желе да критикују педере зато што се не суздржавају од разврати (свог сексуалног порива), а не желе да виде себе као грешнике који се исто тако не суздржавају од блуди као свог сексуалног порива. 

Такође ми смета што Црква ове године није се чак ни јавила поводом педер параде, нити је предузела канонске мере против политичара који су је организовали. Црква не може да спречи педер параду ако је држава већ организује, али зато може да искључи из цркве политичаре који су је организовали, јер су они мање више сви крштени у СПЦ и њен су део. 

Али наравно, руководству Цркве је само битна хармонија са државом, да би она могла на миру да скупља новац, а кад треба да се сукоби зарад истине, тада ћути. Чега ли се Црква плаши, наметања пореза? Или можда некаквих УДБА стил намештених скандала? 

Дакле прво ми морамо да престанемо да осуђујемо педере и да погледамо себе, а Црква треба да осуди прво блуд, па онда разврат, да осуди ту параду и да искључи оне који је организују. 

Подели на овим сајтовима

@@Жељко, Za većinu preteško, to je ostvarivo samo genijima koji sublimiraju ili ljudima koji se usavršavaju u duhovnosti (npr. indijski monasi i dr.). Za obične ljude, naša vjera tj.njeni efekti su oslobođenje od mnogih datosti... teško će ići ako nisu okusili blagodat.. breme prirode je preteško.   

Ta životinja već u tom nekom prirodnom duhovnom razvoju tj.nedostatku istog postaje odvratna i izopačena. Matori razvratnici (u skladu s temom, svih fela) su odvratniji od mladih, u pravu si. 

Подели на овим сајтовима

Хеби га, ја имам једну женску керу( између осталих кера а тренутно их имам 9) која је бесполна.

Просто је то не занима. Кад има нагон она не капира шта јој се дешава, хормони раде своје али она не пристаје на то. Да, да напоменем кера је веома интелигентна. Што би рекао један мој пријатељ интелектуалац: Греота је и кад је човек паметан, јер се пати, а тек за животињу је велика греота. :)

Елем, кера кад има нагон, склупча се и склони се два три дана док је не прође. Тад одбија да једе и углавном се крије. Јер овај мушки кер је прави сексуални манијак. А кад он навали она га просто одбије, или побегне или га нападне. Мушки је иначе кукавица па брзо попусти.

Кад је прође после пар дана опет се понаша нормално.

Јес да то мени није у интересу, јер не добијам кучиће од те кере, које иначе продајем, али оно што да је малтретирам, нек живи како оће.

Воли да се игра, воли да промишља, седи тако па посматра шта се дешава, философира нешто, види јој се у погледу да је паметна кера,брзо капира и учи, веома је одана и пуна је пажње и љубави, према свима па и другим керама, избегава да се свађа, кад једе узме своје парче клопе и удаљи се да се не би случајно свађала са другим керама.

Ето, кад може животиња, што би то био проблем човеку?!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...