Чварков Ђорђе Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Да ли се у нашој Цркви (СПЦ) практикује примање неожењених у ред свештенства? При том не мислим на монахе у манастирима. Дакле говорим о неожењеним цивилима. Да ли се то практикује и ако да, код ког епископа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чварков Ђорђе Написано Октобар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Да освежим питање, дакле? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Ne. Moras da trpis zenu. javor, Goku, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чварков Ђорђе Написано Октобар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Јел то сигурно? Колико ја знам према Православној пракси, човек може да ступи неожењен у свештенство, али кад ступи, не сме да се жени... Шта сад они мене терају да тражим и трпим жену, још плус знамо какве су жене данас. Пушу, пију, дрогирају се и не знаују да се прекрсте. И стално раде у ДИС маркету. javor, Deja Vu, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 On 8. 10. 2015. at 8:50, Џуманџи рече Ne. Moras da trpis zenu. Подвиг батице :0203_cool: Џуманџи, Снежана, Goku and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 On 8. 10. 2015. at 3:43, Чварков Ђорђе рече Да ли се у нашој Цркви (СПЦ) практикује примање неожењених у ред свештенства? Ne praktikuje se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 On 8. 10. 2015. at 9:03, Чварков Ђорђе рече Шта сад они мене терају да тражим и трпим жену Aко ти срце гори за мучеништвом - ожени се! Снежана, Драшко, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Мислим да сам чуо за два случаја, једног сам и упознао, свештеник је родом од Уба на служби у Аустралији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 On 8. 10. 2015. at 9:25, Драшко рече Подвиг батице :0203_cool: Mučenje pravedne muške duše Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Ozeni se,postani svestenik,pa se razvedi... ako smes. P.s U Blicu je 6.10.2015. u 10 i 31 h objavljena vest....Pravoslavni svestenik iz Amerike dao ostavku nakon.... Potrudite se da pronajdete taj clanak... veoma podseca na nesto. Kome da se obratis ? Ne znam . Mozda ti to bolje znas . Pitaj,trazi savet .Mora da postoji neko resenje . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Grupa žena je bila na seminaru o harmoniji u braku. Prvo im je postavljeno pitanje: "Koja od vas voli svog muža?" i većina je digla ruku. Zatim je usledilo pitanje: "Kada ste zadnji put rekle mužu da ga volite?". Neke su rekle danas, neke večeras, a neke nisu odgovorile. Onda su dobile zadatak da svaka svome mužu iskuca u telefonu poruku: "Dragi, volim te!". Posle toga je trebalo da međusobno razmene telefone i da se odgovori javno pročitaju. Ovo su bili top 10:1) Da nije majka moje dece možda bolesna?2) Šta je sad? Opet si slupala auto?3) Ne razumem. Kako to misliš?4) Šta si sad uradila? Ovog ti puta neću oprostiti.5) ?!?6) Ne odugovlači! Reci odmah koliko ti treba!7) Da li sanjam???8) Ne budeš li mi rekla kome si ovo htela da pošalješ, još danas ću da te najurim.9) Molio sam te da više ne piješ.I na kraju - muž, autor pobedničke poruke:10) Ko je to? nana, Снежана, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 On 8. 10. 2015. at 9:03, Чварков Ђорђе рече Шта сад они мене терају Batali ti to, sinko, nEje za tebe. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 ozeni se domacine Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чварков Ђорђе Написано Октобар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Е и ова наша туњава Црква, ни мало оргиналности. Ожени се, па се ожени. Нит има смисла да ја једне ноћи размењујем текућине са супругом и ваљам се по кревету, а она сутра ујутро као млатим оним звончићима и кадим и као вршим свете тајне. Мораћу да пређем у Латине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чварков Ђорђе Написано Октобар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Крајње је време да прихватимо светог Петра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука