Jump to content

Питање о целибату

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да ли се у нашој Цркви (СПЦ) практикује примање неожењених у ред свештенства? При том не мислим на монахе у манастирима. Дакле говорим о неожењеним цивилима. Да ли се то практикује и ако да, код ког епископа? 

Подели на овим сајтовима

Јел то сигурно? Колико ја знам према Православној пракси, човек може да ступи неожењен у свештенство, али кад ступи, не сме да се жени... Шта сад они мене терају да тражим и трпим жену, још плус знамо какве су жене данас. Пушу, пију, дрогирају се и не знаују да се прекрсте. И стално раде у ДИС маркету. 

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 8:50, Џуманџи рече

Ne. Moras da trpis zenu. :D

Подвиг батице :0203_cool:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 3:43, Чварков Ђорђе рече
Да ли се у нашој Цркви (СПЦ) практикује примање неожењених у ред свештенства?
Ne praktikuje se.
Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 9:03, Чварков Ђорђе рече
Шта сад они мене терају да тражим и трпим жену

Aко ти срце гори за мучеништвом - ожени се! :D

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 9:25, Драшко рече

Подвиг батице :0203_cool:

Mučenje pravedne muške duše :))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ozeni se,postani svestenik,pa se razvedi... ako smes.  :945729: 

P.s U Blicu je 6.10.2015. u 10 i 31 h  objavljena vest....Pravoslavni svestenik iz Amerike dao ostavku nakon....

Potrudite se da pronajdete taj clanak... veoma podseca na nesto.

Kome da se obratis ? Ne znam . Mozda ti to bolje znas . Pitaj,trazi savet .Mora da postoji neko resenje .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Grupa žena je bila na seminaru o harmoniji u braku. Prvo im je postavljeno pitanje: "Koja od vas voli svog muža?" i većina je digla ruku. Zatim je usledilo pitanje: "Kada ste zadnji put rekle mužu da ga volite?". Neke su rekle danas, neke večeras, a neke nisu odgovorile. Onda su dobile zadatak da svaka svome mužu iskuca u telefonu poruku: "Dragi, volim te!". Posle toga je trebalo da međusobno razmene telefone i da se odgovori javno pročitaju. Ovo su bili top 10:
1) Da nije majka moje dece možda bolesna?
2) Šta je sad? Opet si slupala auto?
3) Ne razumem. Kako to misliš?
4) Šta si sad uradila? Ovog ti puta neću oprostiti.
5) ?!?
6) Ne odugovlači! Reci odmah koliko ti treba!
7) Da li sanjam???
8) Ne budeš li mi rekla kome si ovo htela da pošalješ, još danas ću da te najurim.
9) Molio sam te da više ne piješ.
I na kraju - muž, autor pobedničke poruke:
10) Ko je to?

:))  :))  :))  :))  :)) 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Е и ова наша туњава Црква, ни мало оргиналности. Ожени се, па се ожени. Нит има смисла да ја једне ноћи размењујем текућине са супругом и ваљам се по кревету, а она сутра ујутро као млатим оним звончићима и кадим и као вршим свете тајне. 
Мораћу да пређем у Латине. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...