Цвеле1993 Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Да не саблазним Меду, о овоме је причао епископ Атанасије Ракита.не саблажњаваш ме, управо је Савле такав пример ...нисам ја баш падач у несвест јер сам и сам слично тако улетео у православље, само што нисам убијао рукама него умом и језиком ... зато и полажем толико на покајање разбојника Е баш се радујем у Господу, што Те је спасао тих ствари, сад Ти моли Бога за нас младе, који слабо расуђујемо, а још слабије знамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Što razgraničenje ljudskog ponašanja i ličnosti nije hrišćanski? Hvala na lepim rečima. Јел ово намењено за Меду или за мене? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 To je deo tvojih hrišćanskih arhetipova o ljubavi. Nije ljubav nikakva žrtva, ja nisam žrtvovao ništa baš u pravom smislu te reči. хм, па не баш ...управо је то прави поглед на љубав да је задовољство утрошити време и труд на такву ''жртву'' и да се човек осећа испуњен таквим делом, али је свеједно то принос, у ширем смислу тумачења речи ''жртва'', јер нас подсећа на примере старозаветних жртава и новозаветне Господове за све нас и спремност на ''две лепте''. дакле, не треба схватити жртву у смислу ломљења тела и психе, већ управо испуњеношћу смислом. др Зоран за мој појам прича о телесности љубави, дакле полуприсутности заједнице, дакле лажи и илузији у којем неки људи теже или обитавају. управо је лепо описао странпутицу кад се човек задовољи половичним решењима. лепо је описао проблем неспремности на ''две лепте'' и неиспуњености телесног живота одсуством смисла такве ''жртве'', тачније приноса целе личности, телом и духом, за идеал љубави. генерално ми сви патимо од ових странпутица, али је само поента превазићи их. нама су психотерапеути исповедници, зато се толико и бунимо против гуруизма и неких призмених тумачења Светог Писма и православних беседа. управо због тога је Владета и оправославио психоанализу јер је увео гомилу паметних ствари које вера може да пружи самој психологији и да облагодати анализу ка светлу истине, а не неких мистика ... Telesnost ljubavi? "Postoji ono što ljubav jeste i ono što mi mislimo da ljubav jeste." Nije li Zoki pomenuo i da ljubav nije žrtva? lj=ž LJ=Ž? Nagradno pitanje: Oseća li se čovek ispunjenim ako da život za nekoga ili nešto (ljubav...)? Osim ako ne veruješ u eshaton. Vladeta je opravoslavio Jungovu mističnu psihologiju, rezultat je nauka u velu misterije. Sablažnjavamo se i mi i vernici. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Да не саблазним Меду, о овоме је причао епископ Атанасије Ракита.не саблажњаваш ме, управо је Савле такав пример ...нисам ја баш падач у несвест јер сам и сам слично тако улетео у православље, само што нисам убијао рукама него умом и језиком ... зато и полажем толико на покајање разбојника Е баш се радујем у Господу, што Те је спасао тих ствари, сад Ти моли Бога за нас младе, који слабо расуђујемо, а још слабије знамо. Gorećeš u paklu, ironično dete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Što razgraničenje ljudskog ponašanja i ličnosti nije hrišćanski? Hvala na lepim rečima. Јел ово намењено за Меду или за мене? Za tebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Gorećeš u paklu, ironično dete. Знаш, брате...та ватра је иста она ватра која зрачи из светитеља. Мени је битније да Ти не гориш. За мене ће бити рај у паклу, ако видим Вас у Царству Небескоме. Иронија ми је страна, сем кад прозивам политичаре. :group111: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Gorećeš u paklu, ironično dete. Знаш, брате...та ватра је иста она ватра која зрачи из светитеља. Мени је битније да Ти не гориш. За мене ће бити рај у паклу, ако видим Вас у Царству Небескоме. Иронија ми је страна, сем кад прозивам политичаре. :group111: Meni boldovani deo deluje kao da je ironija. Grešim li? Prozivanje političara je tako Beogradski Sindikat. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Što razgraničenje ljudskog ponašanja i ličnosti nije hrišćanski? Hvala na lepim rečima. Јел ово намењено за Меду или за мене? Za tebe. Ух...па то прелази ниво мог кофицијента интелигенције. :group111: Нисам, стварно, разумео шта си питао. Хвала и Теби на лепим речима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Što razgraničenje ljudskog ponašanja i ličnosti nije hrišćanski? Hvala na lepim rečima. Јел ово намењено за Меду или за мене? Za tebe. Ух...па то прелази ниво мог кофицијента интелигенције. :group111: Нисам, стварно, разумео шта си питао. Хвала и Теби на лепим речима. Pa nije komplikovano, mislim da sam bio jasan. Pitaću Irenu u vezi toga. Ona je teolog i tetka moje devojke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Gorećeš u paklu, ironično dete. Знаш, брате...та ватра је иста она ватра која зрачи из светитеља. Мени је битније да Ти не гориш. За мене ће бити рај у паклу, ако видим Вас у Царству Небескоме. Иронија ми је страна, сем кад прозивам политичаре. Meni boldovani deo deluje kao da je ironija. Grešim li? Prozivanje političara je tako Beogradski Sindikat. Не, није иронија. Па, како ја да будем срећан, ако неки човек на земљи пати? Твоје је право да мислиш како хоћеш, али ја Ти кажем да грешиш. Да, БС, краљеви метафоре, све док нас не затворе. :group111: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Pa nije komplikovano, mislim da sam bio jasan. Pitaću Irenu u vezi toga. Ona je teolog i tetka moje devojke. Разумем сад. Али, боље питај мудрије. Питање се односило на оно што сам рекао да Хришћани воле човека, али не воле грех који чини? Ако си на то мислио, могу Ти одговорити... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Gorećeš u paklu, ironično dete. Знаш, брате...та ватра је иста она ватра која зрачи из светитеља. Мени је битније да Ти не гориш. За мене ће бити рај у паклу, ако видим Вас у Царству Небескоме. Иронија ми је страна, сем кад прозивам политичаре. Meni boldovani deo deluje kao da je ironija. Grešim li? Prozivanje političara je tako Beogradski Sindikat. Не, није иронија. Па, како ја да будем срећан, ако неки човек на земљи пати? Твоје је право да мислиш како хоћеш, али ја Ти кажем да грешиш. Да, БС, краљеви метафоре, све док нас не затворе. 319.gif Crveni deo je bolest. Sjajan način da sebi zabraniš da budeš srećan. Nikada nećeš biti srećan. A zašto to tako misliš? Dadada kraljevi. Dok DB ne pokuca jednog jutra. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Pa nije komplikovano, mislim da sam bio jasan. Pitaću Irenu u vezi toga. Ona je teolog i tetka moje devojke. Разумем сад. Али, боље питај мудрије. Питање се односило на оно што сам рекао да Хришћани воле човека, али не воле грех који чини? Ако си на то мислио, могу Ти одговорити... Nisam sada mislio na to. Inače se trudim da pronađem neke psihološke principe u vašoj religiji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 To je deo tvojih hrišćanskih arhetipova o ljubavi. Nije ljubav nikakva žrtva, ja nisam žrtvovao ništa baš u pravom smislu te reči. хм, па не баш ...управо је то прави поглед на љубав да је задовољство утрошити време и труд на такву ''жртву'' и да се човек осећа испуњен таквим делом, али је свеједно то принос, у ширем смислу тумачења речи ''жртва'', јер нас подсећа на примере старозаветних жртава и новозаветне Господове за све нас и спремност на ''две лепте''. дакле, не треба схватити жртву у смислу ломљења тела и психе, већ управо испуњеношћу смислом. др Зоран за мој појам прича о телесности љубави, дакле полуприсутности заједнице, дакле лажи и илузији у којем неки људи теже или обитавају. управо је лепо описао странпутицу кад се човек задовољи половичним решењима. лепо је описао проблем неспремности на ''две лепте'' и неиспуњености телесног живота одсуством смисла такве ''жртве'', тачније приноса целе личности, телом и духом, за идеал љубави. генерално ми сви патимо од ових странпутица, али је само поента превазићи их. нама су психотерапеути исповедници, зато се толико и бунимо против гуруизма и неких призмених тумачења Светог Писма и православних беседа. управо због тога је Владета и оправославио психоанализу јер је увео гомилу паметних ствари које вера може да пружи самој психологији и да облагодати анализу ка светлу истине, а не неких мистика ... Telesnost ljubavi? "Postoji ono što ljubav jeste i ono što mi mislimo da ljubav jeste." Nije li Zoki pomenuo i da ljubav nije žrtva? lj=ž LJ=Ž? Nagradno pitanje: Oseća li se čovek ispunjenim ako da život za nekoga ili nešto (ljubav...)? Osim ako ne veruješ u eshaton. Vladeta je opravoslavio Jungovu mističnu psihologiju, rezultat je nauka u velu misterije. Sablažnjavamo se i mi i vernici. па и није жртва кад је задовољство кроз испуњеност смислом, то сам ти и објашњавао у претходном посту о пожртвовању и пружању целог себе у пуноћи односа.да, мислим да је др Зоран причао само о делимичној љубави, јер управо такву патологију рађа такав делимични однос живота у илузији а не у истини. тако посматрамо телесну љуба, као део истине, али је се не одричемо, већ је само половична истина. дакле, све што је половично, то и води у странпутицу. да је то двоје људи имали личносни однос, и духовну љубав, потпору и пун смисао везе, то би функцнионисало и не би се загадило странпутицом раздвајања и кретњом у смеру одсуства односа са крајњим исходом прекида и икључења из живота оног другог. није неопходно да верујеш у ехатон да би положио такву жртву, нису праведници у Цркви, лепо рече Господ. Црква је за нас слабе којима су потребни тренинзи вере у виду постова, који желе лаки Пут Крста, али друге не изопштавамо из љубави и односа које гаје према другима (ближњима). ја не видим да други људи не задовољавају услов спасења, ако си на то циљао, као ни да ако не верују у есхатон живе неки ''обесмишљен'' живот. нисам ни ја живео бесмислен живот пре крштења, а 21 годину сам га живео пуним плућима иако сам имао своје странпутице као и свако други. мислим да није Владета огрнуо шатор на истинитост анализе у психологији, јер сам слушао нека његова предавања и тумачења Јунга и Фројда и мислим да је дао савршенији приказ и објашњење неких појава и облика који се јављају управо због уношења православља у психологију. рекох ти већ негде, ја не видим науку одвојену од Бога, а не видим је ни у зависном односу од Њега, јер Он не зависи од науке ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Što razgraničenje ljudskog ponašanja i ličnosti nije hrišćanski? Hvala na lepim rečima. а шта си стварно мислио под овим? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука