Jump to content

Život sa navikama

Да ли Вам се допада тема ?  

16 члановâ је гласало

1. 1. Да ли Вам се допада тема ?

• Да
      10
    • Не
      8

Препоручена порука

онда се одреци исто тако компјутера и сличног, па да видимо на чему стоји твоја могућност таквог живота.

Идеш у крајност. Рекао сам да смисао није у науци. Наука није лоша сама по себи, кад не пркоси Богу.

Što smisao jeste u religiji?

Zato što si ti to intuitivno spoznao?

Подели на овим сајтовима

A to za ljubav i stradanje, za to mislim da religija greši.

Mislim da je pomalo patološki.

Па, обичај је да се слуге праве господарима, и да им људи служе.

Али, Христос, будући господар дошао је да служи слугама. И да да живот за многе.

Дакле, љубав. Али, шта (Ко) је љубав?

Јел Теби прија, док си тужан да Те неко загрли?

Подели на овим сајтовима

Па, обичај је да се слуге праве господарима, и да им људи служе.

Али, Христос, будући господар дошао је да служи слугама. И да да живот за многе.

Дакле, љубав. Али, шта (Ко) је љубав?

Јел Теби прија, док си тужан да Те неко загрли?

Ti naravno znaš da je to alegorija i da Isus od Nazareta verovatno nije ni postojao?

Ja bar zastupam takvo viđenje stvari i mislim da je to realnost.

Takva ljubav mi ne treba. Ne prija mi.

Подели на овим сајтовима

Evolucija je istina. Ne znam da li je strano ili ne.

Papa je prihvatio, mislim da ni ostali nemaju izbora a činjenica da je religija filozofija i da se ne bavi time ne može biti jasnija ni da ti govori "Cveleeeeeeee...".

Слушај, еволуција иде са исламом. hastalavista

Знаш због чега?

У курану пише да је Бог неверне Јевреје претворио у мајмуне, значи вратио их у првобитно стање. То је љубав, зар не?

А случајност? Како би њу Ти описао?

Подели на овим сајтовима

Evolucija je istina. Ne znam da li je strano ili ne.

Papa je prihvatio, mislim da ni ostali nemaju izbora a činjenica da je religija filozofija i da se ne bavi time ne može biti jasnija ni da ti govori "Cveleeeeeeee...".

Слушај, еволуција иде са исламом. hastalavista

Знаш због чега?

У курану пише да је Бог неверне Јевреје претворио у мајмуне, значи вратио их у првобитно стање. То је љубав, зар не?

А случајност? Како би њу Ти описао?

A sa hrišćanstvom ide li?

Pa ti i jevreji obožavate jednog istog boga, to valjda znaš.

Mislim da i muslimani čak.

Šta tu ima da se opisuje?

Koincidencija.

Подели на овим сајтовима

Па, знаш како, ја ћу за пар деценија, да будем у земљи међу црвима и апсолутно ме не занима то што учи овосветска наука.

Има да нас нема за неколико деценија, и зар је битно онда дал' сам сазнао дал' има воде на марсу, дал' је јабука пада на доле и сл.

Тако да ме наука не занима нешто много.

А смисао ме баш занима, и из горе наведеног, да се приметити да нема смисла у науци.

И сам Ајнштајн је рекао да, ако човек тражи смисао да га може наћи само у религији.

Љубав је смисао, а Тебе видим саблажњава што је љубав уско повезана са страдањем.

Па, морао би знати да уколико је већа љубав - веће је и страдање.

Христос је све оно чему (Коме) се надам, у шта (Кога) верујем, шта (Кога) волим и шта (Кога) желим.

Ми мали људи уопште нисмо свесни Ко је посетио нашу малу земљу.

делимично ти је врло погрешан став.

ок је што те занима смисао, али одбијати очигледно научно знање је бесмислено, чак и страно православљу и самом Господу.

Рецимо еволуција - то је научно знање, јел то страно Православљу и самом Господу?

сам си себи одговорио ...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7826.msg215286.html#msg215286

Подели на овим сајтовима

Ti naravno znaš da je to alegorija i da Isus od Nazareta verovatno nije ni postojao?

Ако Христос није постајао, ја не могу онда да престанем да се чудим, колику су храброст имали апостоли кад су проповедали Њега и Његово васкрсење. Сви су или распети или посечени. (Сем Јована Богослова)

Али, џабе пишем...ми смо два света, али то ме не спречава да Те волим као пријатеља. hastalavista

Подели на овим сајтовима

Медо, волим Те као брата у Христу, али ми мало смета што увек контрираш. Волео бих да поштујеш туђе мишљење. Знаш како кажу: "Свако за себе мисли да је на правом путу, а за другога, да је на кривом."

Ми смо на истом Путу, тако да је за нас питање еволуције не битно, слажеш се? hastalavista

Подели на овим сајтовима

Ако Христос није постајао, ја не могу онда да престанем да се чудим, колику су храброст имали апостоли кад су проповедали Њега и Његово васкрсење. Сви су или распети или посечени. (Сем Јована Богослова)

Али, џабе пишем...ми смо два света, али то ме не спречава да Те волим као пријатеља. hastalavista

Naravno da nas ne sprečava da se volimo na nehomoseksualan način. xD shuntavilo2

Pa piši, možemo se sporazumeti. Ljubav je prava stvar, to da. Mislim da se svako slaže da je to tako.

Mislim da ni za apostole nema nekih dokaza da su postojali. I to je alegorija.

Подели на овим сајтовима

Медо, волим Те као брата у Христу, али ми мало смета што увек контрираш. Волео бих да поштујеш туђе мишљење. Знаш како кажу: "Свако за себе мисли да је на правом путу, а за другога, да је на кривом."

Ми смо на истом Путу, тако да је за нас питање еволуције не битно, слажеш се? hastalavista

Poštovanje nije isto što i slaganje, šta bi od toga ti hteo?

Подели на овим сајтовима

Hm. Dosta mi je to mistično, psihologija je ipak nauka.

Mada je i Jerotić mistika.

Мистика је страна нашој вери, иако неки верници причају о њој.

У заједници не постоји никаква мистика, Бог се нама савршено открио, и свака мистика није здрава и води у прелест. У Литургији нема мистике, него љубави.

Nije mistika zdrava? Naravno da nije zdrava.

Okej, neka nema u zajednici mistike ali u nauci je ima.

није уопште мистично, нема магијања или глупости ...

лепо рече Цвеле, врло здраве ствари ...

а где у науци има мистике?

Znaš li šta je recimo Jungova analitička psihologija?

знам, али мало то има везе са науком за мој појам ...

иако се применљује као наука, као и они силни фармаколошки лекови што људе кркају и ремете им биохемију тела за сваку надриболест коју дијагностикују а остале које су очигледне болести и корумпирају и тело и ум, игноришу под окриљем гласања демократског ...

да, у науци има доста будалаштине, чак и сујеверја као та јунгова хороРскоп ''аналитика'' ...

Подели на овим сајтовима

Pa šta što je Ajnštajn to rekao?

Pat Condell je rekao da je jednaka šansa nalaženju smisla života u religiji nalaženju kafane Shoplifter's Arms u Saudijskoj Arabiji. Argument autoriteta je sofizam.

Naravno da me zanima smisao života. I mislim da smisao života ne mora biti ljubav prema drugima.

Mada je ljubav prava stvar i jedina je koja ima istinsku vrednost u svoj prolaznosti realnosti.

Potpuno sam upoznat sa religijskim predstavama o smislu i sličnim stvarima.

није место или реч проблем, већ поента коју извучеш.

може ти то назвати како оћеш, ал је решење увек исто.

што се тиче страдања, буквало си примио ту реч, ми их не тумачимо никако буквално.

страдање се може употребити и кад отац ради (из задовољства и љубави) по цео дан за себе, жену и дечицу, ако не и још кога приде ... у смислу жртве, да се жртвује део или цео свој живот зарад некога или неких вредности које се сматрају драгоценијим од сопственог живота.

Подели на овим сајтовима

Pa ti i jevreji obožavate jednog istog boga, to valjda znaš.

Mislim da i muslimani čak.

Ја верујем у Свету Тројицу, а Јевреји и Муслимани не верују у Тројичног Бога, то би требао да знаш.

Подели на овим сајтовима

Hm. Dosta mi je to mistično, psihologija je ipak nauka.

Mada je i Jerotić mistika.

Мистика је страна нашој вери, иако неки верници причају о њој.

У заједници не постоји никаква мистика, Бог се нама савршено открио, и свака мистика није здрава и води у прелест. У Литургији нема мистике, него љубави.

Nije mistika zdrava? Naravno da nije zdrava.

Okej, neka nema u zajednici mistike ali u nauci je ima.

није уопште мистично, нема магијања или глупости ...

лепо рече Цвеле, врло здраве ствари ...

а где у науци има мистике?

Znaš li šta je recimo Jungova analitička psihologija?

знам, али мало то има везе са науком за мој појам ...

иако се применљује као наука, као и они силни фармаколошки лекови што људе кркају и ремете им биохемију тела за сваку надриболест коју дијагностикују а остале које су очигледне болести и корумпирају и тело и ум, игноришу под окриљем гласања демократског ...

да, у науци има доста будалаштине, чак и сујеверја као та јунгова хороРскоп ''аналитика'' ...

Jungova psihologija je jedina psihologija koja je otvorena transcendentnosti.

I sve ostale koje se nekako nadovezuju na to. Mislim da i Fromova takođe.

Nije baš samo horoskop. Jerotić je eklektičar ali je glavnina Jungova psihologija.

Подели на овим сајтовима

Poštovanje nije isto što i slaganje, šta bi od toga ti hteo?

Поштовањем нечијег мишљења, Ти поштујеш Његову Личност. А неслагање се задржава на мишљењу, јер сви смо пријатељи, и не еврујем да Ти имаш нешто против мене, што ја верујем у Бога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...