cloudking Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 (измењено) Сад си ме подсетио на ону чувену Берђајева књижицу,о савршенству хришћанства и несавршеним хришћанима,одлична ствар,препоручујем... Одакле ти идеја да сам ја игде споменуо савршенство хришћана ?! Друга ствар,у овој земљи дај Боже,да има 9% православаца,или си мислио по оном принципу србин-аутоматски православац... И за крај обрати пажњу на твоје бесомучно испољавање ... и то на православном форуму,јер ми већ одавно ... Na sta ti idem? REci slobodno... osim ako sebe ne ubrajas u tih 9% PS. Ako hriscana ima 9%... s kojim pravom se onda pozivate na "vecinu" kad branite gejevima da setaju ili kad branite abortuse ili kad branite izlozbe ili kad zabranjujete bilo sta sto vam padne na pamet? Измењено Септембар 20, 2015 од RYLAH Његов пост је већ исправљен, искулирајте обојица. Дидим је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Mislim, covece.. okreni se malo ok sebe... zivis u zemlji gde zivi 90% pravosalvaca... ej! Pa ovo bi trebalo da bude raj na zemlji... ali nije... a ti i dalje gledas ovo cistiliste i mantras kako je hriscantvo nesto najsavrsenije a hriscani najispravniji ljudi... Како је ово болдовано добро речено! Друга ствар,у овој земљи дај Боже,да има 9% православаца,или си мислио по оном принципу србин-аутоматски православац... Какви бисмо тек били да нисмо небески народ и да нисмо 1000 година бранили православље и да му се данас не захваљујемо да без њега не бисмо ни опстали као народ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Јачањем ауторитета школа као институција и наставног особља, што не подразумева само могућност кажњавања деце која лоше утичу на другу децу, него и ослобађање наставника од непотребне папирологије и подизање животног стандарда наставника, како би био заинтересованији за рад са децом. Не треба да се правимо паметни и измишљамо топлу воду, само да видимо како је то решено тамо где тих проблема нема. Деведесет и пет посто "насилника" врло лако се смири пред ауторитетом, кад зна да му следе санкције за такво понашање. Нема на чему. Pa evo ja pisem doslovno kako je tamo gde su ti problemi reseni i onda mi ljudi na to odgovore da su to "апостолати либерално-демократског друштва" i "Хуманистичко хришћанство" i da njima takvo nesto ne treba jer mi kao pravi i istinski hriscani imamo svoje nacine kako da to resimo. Dakle, svo da ponovim, ako je neko zainteresovan da cuje: Ovde je to reseno ne autoritetom, ne ni platama profesora (koje su bas prosecne, kao npr. 500eur u Srbiji!) vec pre svega prevencijom koja se sastoji u edukaciji. Deca se bukvalno od kada kroce u neku instituciju (od 2+godine) uce da tolerisu razlicitosti, da brane svoje pravo da budu razliciti kao i koji nacini ispoljavanja emocija su prihvatljivi i dozvoljeni a koji ne. Profesori nemaju nikakav autoritet (u onom smislu u kome su imali nasi profesori za vreme Tita) cak naprotiv, apsolutno su u sluzbi dece i potpuno su posveceni njihovim potrebama. Ako neki profan ima "autoritet" onda je to zato sto ga djaci obozavaju i to je kao takmicenje medju profesorima ko ce biti bolji, naci bolji nacin da komunicira sa decom i koga ce najvise da vole...Eto, tako ovde stoje stvari! Samo da dodam i ovo. Sankcije naravno postoje, ali se jako retko primenjuju upravo zato sto deca koja prodju kroz ovakav sistem edukacije prosto se nauce toleranciji, to im nekako "udje u krv" i onda nema nasilja a samim tim ni potrebe za primenom sankcija. RYLAH and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Dakle, svo da ponovim, ako je neko zainteresovan da cuje: Ovde je to reseno ne autoritetom, ne ni platama profesora (koje su bas prosecne, kao npr. 500eur u Srbiji!) vec pre svega prevencijom koja se sastoji u edukaciji. Deca se bukvalno od kada kroce u neku instituciju (od 2+godine) uce da tolerisu razlicitosti, da brane svoje pravo da budu razliciti kao i koji nacini ispoljavanja emocija su prihvatljivi i dozvoljeni a koji ne. Тамо где си ти постоји систем који људима од те две године усађује у главу да нису изнад система, и да нико није недодирљив (част изузецима којих свуда има, ал их има много мање него код нас), тако да мора да поштује различитост, све и да неће, јер ће у супротном последице сигурно уследити. Овде код нас, у недостатку таквог система који би био кочница свима, потреба за појачавањем ауторитета оних који су у непосредном контакту са децом постоји. Овде се дошло дотле да мали кретен може да се шета, малтретира све на часу, омета час, а ти не смеш ни да га избациш са часа. Шта год да уради, ти му не можеш ништа. На те аномалије система сам мислио кад сам причао о појачавању ауторитета наставника - дати им средства да не буду понижавани и сматрани будалама. Сумњам да у Канади неко може наставници на ходнику да прети да ће да је силује (ученик шестог разреда) а да му ни та наставница ни школа једноставно не могу ништа. Ћириличар and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Ти апостолати либерално-демократског друштва,засновани на некаквом етичком помању живота , а пре свега засновани на ултра секулрано-безбожничкој идеологији,покушавају да уреде свет без Бога Не покушавају, него теже као томе да сваки човек има слободу и право да ради, слуша, облачи, купује, продаје, верује у шта хоће, да иде куда хоће и жени се удаје се за кога хоће све док не угрожава слободу, живот и здравље другог. А не да шака манијака, аристократа, племића, свештеника, политичара и чега већ лади јаја док за њих робови, кметови, црнци, кинези, жене, деца рмбаче и ови им још одређује шта ће радити, облачити, слушати, куповати итд. јер немају паметнија посла од силне узвишености и части. И мислим да се скроз слажеш са овим без обзира што и даље ниси либерал како тврдиш, а заправо многи од вас то јесу него тај либерализам схватате као неке гејеве, феминисткиње што се скидају, неке европејце и натовце који обавезно мрзе ћирилицу у њој виде фашизам, боре се против породице и хоће да униште православље и такве најчешће на интернету зову љипстерима (дакле либерал који личи на хипстера). Дидим, cloudking, Кеди and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 nije poso Crkve da pravi Raj na zemlji, nema toga u hrišćanstvu. Па заправо би се могло рећи да јој то и јесте ''посо'' пошто циљ хришћанина јесте љубав према ближњима (не само онима у нашој близини него читавом свету и човечанству) онда из тога следи да је њему нужно циљ да створи рај за те ближње, што не подразумева наравно угађање другом. Е сад тај рај се заправо и не може остварити у овом свету, али то не значи да треба избећи такав пут, јер иако на овом свету се завршава са нашом смрћу и никад не успемо створити тај рај, верујемо да га настављамо у вечности где можемо до миле воље да га градимо. Што би неко рекао ''поента је у кретању а не у циљу'' Наравно данас не видимо то стварање раја око себе код Цркве као организације на челу са папом, патријархом, поповима итд., многи мисле да је она више створила пакао око себе поготово у средњем веку, али пуно је званих а мало изабраних. Ретко ко на овом свету има ону праву вољу која јесте овај наизглед бесмислени сизифов посао стварања раја којег никад не створиш, иако додуше помогнеш свету (увек ми на памет падне Никола Тесла), али ко што Христос каже '' где су двојица ту сам и ја'' а где је Он ту је и Црква. Значи барем се трудимо да створимо што боље стање у овом палом свету. Панарет and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Не покушавају, него теже као томе да сваки човек има слободу и право да ради, слуша, облачи, купује, продаје, верује у шта хоће, да иде куда хоће и жени се удаје се за кога хоће све док не угрожава слободу, живот и здравље другог. А не да шака манијака, аристократа, племића, свештеника, политичара и чега већ лади јаја док за њих робови, кметови, црнци, кинези, жене, деца рмбаче и ови им још одређује шта ће радити, облачити, слушати, куповати итд. јер немају паметнија посла од силне узвишености и части. И мислим да се скроз слажеш са овим без обзира што и даље ниси либерал како тврдиш, а заправо многи од вас то јесу него тај либерализам схватате као неке гејеве, феминисткиње што се скидају, неке европејце и натовце који обавезно мрзе ћирилицу у њој виде фашизам, боре се против породице и хоће да униште православље и такве најчешће на интернету зову љипстерима (дакле либерал који личи на хипстера). Мада си ово лепо срочио,па и нешто и да прихватим, али изнећу критике,по обичају Тај либерални фазон",не дирај ме,не дирам те", донекле има смисла, али суштински он има заштиту за индивидуалца,никако заједницу... Дакле ти можеш да се дрогираш испред моје зграде и да цркнеш,апсоултно ме не занима,докле год не посегнеш да ми узмеш паре ,понудиш дрогу,или ме на какав други начин угрозиш... Признаћеш да хришћанство ипак мало другачије схвата појам слободе и толеранције,јер ипак је Христос дошао на земљу због грешника,а не толерантних... Што се тиче гејева,феминисткиња,европејаца,глобалиста,атеиста и сличне екипе,ипак су они јуришни одреди либералне армаде и прилично су гласни,груби,искључиви, можда нешто перфиднији ,али суштински нема неке разлике ,ако их упоредимо са десничарским покретима... Што се мене лично тиче,а то теби не треба да објашњавам,самим тим што сам хеви металац, а притом и православац,мој либерализам се не доводи у питање... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Za neke pobornike hriscanskog vaspitanja mnogo krivite skolski sistem sto su deca celjava... a ko salje tu celjavu decu u skole na prvom mestu? Ljudi hoce skola da im vaspitava decu jer njih mrzi, onako hriscanski... pa kad im skola decu vrati ostecenu,, onda je kriv djura sto nisu hriscanski vaspitana.... sve moj do mojega, da ja vama kazem... Nije problem skola niti sistem, oni su samo mnogo laki za okrivljavanje, a to nama po mentalitetu nekako najbolje pase... vecito prebacivanje krivice na drugog... ne daj boze da smo mi sami zajedno sa svojim vaspitanjem krivi za nesto... jok... samo skola i pijani nastavnici su nam upropastili decu... UA SISTEM!!!!! С ким се грудваш клауде? Нисам овлашћена да говорим у име већине, износим моје лично мишљење. Ја своју децу не шаљем у школу да би их они васпитавали, него образовали, и да, систем, друштво,политика, власт, назови то како год хоћеш су криви за ову ситуацију у школству. Јер да систем није својим идиотским законима омогућио родитељима, а богами и дечици да се бахате, школа би и даље остала образовна установа, а не васпитно - поправни дом као што је сада. Када се на то дода, запошљавање по политичкој линији, запошљавање полуписмених наставника који су ту само да раде оно што се од њих тражи, синдикате који више ни свињске полутке не могу да обезбеде, добијамо ово што имамо. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Признаћеш да хришћанство ипак мало другачије схвата појам слободе и толеранције,јер ипак је Христос дошао на земљу због грешника,а не толерантних... Да, али каквих грешника? У питању су биле курве, порезници, блудници, крадљивци итд. чистог срца, а који су били одбачени од тадашње синагоге као грешници. Христос је за праве грешнике прогласио лицемере, фарисеје (чак је и сама реч "фарисеј" почела да означава човека који 100% живи по црквеним правилима и ни у чему не греши, али је горд и тврдог срца), људе отврдлог срца, чак и оне који ће у Судњи дан трчати к њему и викати "Господе, Господе", јер су у његово име живели и све радили. Није дошао због грешника који гордо одбијају покајање, а о себи мисле да су безгрешни. RYLAH and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Што се тиче гејева,феминисткиња,европејаца,глобалиста,атеиста и сличне екипе,ипак су они јуришни одреди либералне армаде и прилично су гласни,груби,искључиви, Ево ја сам геј, а немам везе са "либералном армадом", "чак" сам у Цркви. Зашто мислиш да су сви гејеви гласни, груби, искључиви? Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Pa evo ja pisem doslovno kako je tamo gde su ti problemi reseni i onda mi ljudi na to odgovore da su to "апостолати либерално-демократског друштва" i "Хуманистичко хришћанство" i da njima takvo nesto ne treba jer mi kao pravi i istinski hriscani imamo svoje nacine kako da to resimo. Dakle, svo da ponovim, ako je neko zainteresovan da cuje: Ovde je to reseno ne autoritetom, ne ni platama profesora (koje su bas prosecne, kao npr. 500eur u Srbiji!) vec pre svega prevencijom koja se sastoji u edukaciji. Deca se bukvalno od kada kroce u neku instituciju (od 2+godine) uce da tolerisu razlicitosti, da brane svoje pravo da budu razliciti kao i koji nacini ispoljavanja emocija su prihvatljivi i dozvoljeni a koji ne. Profesori nemaju nikakav autoritet (u onom smislu u kome su imali nasi profesori za vreme Tita) cak naprotiv, apsolutno su u sluzbi dece i potpuno su posveceni njihovim potrebama. Ako neki profan ima "autoritet" onda je to zato sto ga djaci obozavaju i to je kao takmicenje medju profesorima ko ce biti bolji, naci bolji nacin da komunicira sa decom i koga ce najvise da vole...Eto, tako ovde stoje stvari! Samo da dodam i ovo. Sankcije naravno postoje, ali se jako retko primenjuju upravo zato sto deca koja prodju kroz ovakav sistem edukacije prosto se nauce toleranciji, to im nekako "udje u krv" i onda nema nasilja a samim tim ni potrebe za primenom sankcija. Ма дивота једна од школства у тој Канади. Па добију "дегенерике" који знају за толеранцију, родну и све врсте равноправности, али зато не знају два броја да саберу. П.С. Кум предавао на универзитету у Торонту, пита га студент како да откуца број 1000 на дигитрону када нема три нуле??? zuti car and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Ево ја сам геј, а немам везе са "либералном армадом", "чак" сам у Цркви. Зашто мислиш да су сви гејеви гласни, груби, искључиви? Макса комуниста ,али добар човек... Па чему онда параде,заставе боје дуге,циркус и сличне иритирајуће представе које само могу бити анти-продуктивне у смислу схватања проблема геј популације?! Нисам ја поборник ни ових што иду за њима са кандилом и иконама,јер исто не доприносе никакавом разумевању зараћених страна ,да тако кажем... Ни за гејеве у Цркви немама никакав анимозитет,напротив,грешна душа,као што сам и ја, само да се не поноси тиме и ништа друго... Панарет је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Нешто размишљам како се тензија диже око свих што су другачији - педери, црнци, Цигани, либерали, преживеле комуњаре... У суштини, да њих нема, ми не бисмо имали око чега да се свађамо. Решење се намеће само од себе, само треба бити искрен према себи. PredragVId, GeniusAtWork, Н И Н Е and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Решење се намеће само од себе, само треба бити искрен према себи. Zato sto sebe ne svrstavas u "drugacije" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Ма дивота једна од школства у тој Канади. Па добију "дегенерике" који знају за толеранцију, родну и све врсте равноправности, али зато не знају два броја да саберу. П.С. Кум предавао на универзитету у Торонту, пита га студент како да откуца број 1000 на дигитрону када нема три нуле??? Ako ce ti vera u kumove price olaksati valjanje po blatu agrasije i primitivizma kojima Srbija obiluje, slobodno veruj u to, sta da ti kazem. A kuma posavetuj da bezi glavom bez obzira medju srpske genijalce koji su u stanju da na mrtvo prebiju drugara iz klupe. Sto se tice rejtinga fakulteta, pronadji na internetu pa pogledaj i sama gde je ko. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука