Jump to content

Питајте др Андреја Фајгеља

Оцени ову тему

Препоручена порука

Андреј, имам утисак да друге земље које су прихватиле наше писмо ћирилицу да више раде на томе да заштите писмо, него ми где је то писмо настало.

Да ли сам управу, који је узрок свему томе и како да се стање поправи?

Хвала унапред на одговорима  и желим вам свако добро.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Одговори 121
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости
  On 19. 10. 2015. at 16:52, Ненад. рече

Андреј, имам утисак да друге земље које су прихватиле наше писмо ћирилицу да више раде на томе да заштите писмо, него ми где је то писмо настало.

Да ли сам управу, који је узрок свему томе и како да се стање поправи?

Хвала унапред на одговорима и желим вам свако добро.

Опрости брате не стижем требао бих преглед на ту тему д а направим а немам за то времена. Погледај раније што сам одговарао о ћирилици, мада нема баш о томе.

Андреј

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2015. at 15:26, R2D2 рече
Одгледајте излагање па да коментаришемо. Пошто знам да у ствари питате за Артемија, кажем одмах и нећу понављати да то није моја борба. Могу само да кажем да су ми домаћини били дивни људи. Ова тема је толико цензурисана да немамо луксуз да бирамо канале којим ћемо пробацити по коју информацију. У Америци се читава католичка црква ангажовала за евангеличку протестанткињу о чијем хапшењу говорим, а ми ако хоћемо можемо да се делимо и на новотарце и старотарце и јустиновце и кога год хоћемо и да останемо стерилно чисти у поразу и уништењу наших ЗАЈЕДНИЧКИХ вредности и интереса.

Андреј

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 10. 11. 2015. at 16:10, Андреј Фајгељ рече

Одгледајте излагање па да коментаришемо. Пошто знам да у ствари питате за Артемија, кажем одмах и нећу понављати да то није моја борба. Могу само да кажем да су ми домаћини били дивни људи. Ова тема је толико цензурисана да немамо луксуз да бирамо канале којим ћемо пробацити по коју информацију. У Америци се читава католичка црква ангажовала за евангеличку протестанткињу о чијем хапшењу говорим, а ми ако хоћемо можемо да се делимо и на новотарце и старотарце и јустиновце и кога год хоћемо и да останемо стерилно чисти у поразу и уништењу наших ЗАЈЕДНИЧКИХ вредности и интереса.

Андреј

Потпуно разумем то да је тема цензурисана. Нема спора. У овоме што сте отишли код артемићана видим и промашај у Цркви који се веома мало баве овом темом.

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2015. at 16:15, R2D2 рече

Потпуно разумем то да је тема цензурисана. Нема спора. У овоме што сте отишли код артемићана видим и промашај у Цркви који се веома мало баве овом темом.

Била је једна одлична трибина на Богословском о сурогат материнству у марту, организовао Хришћански социолошки центар. Сем тога, не да ја знам. И тамо је главни закључак био да би СПЦ морала да заузме став, али нисам упознат да је било шта урађено.

Андреј

Подели на овим сајтовима

Андреј

Uz dužno poštovanje, ne smemo prati ruke kao Pilat.

Ne radi se o tome čija je borba, radi se o tome da budemo poslušni Crkvi.

Ja sam siguran da i baptisti i Jehovini svedoci mogu sličnu tribinu da naprave.

Nemojte da se uvredite, ali mi ovo sve deluje kao Šešeljevo gostovanje po rialiti programima. I on kaže danema drugog izbora.

Druga stvar, da smo napravili ovde na sajtu video predavanje na ovu temu , vaša reč bi se daleko dalje čula, samo je trebalo da se dogovorimo.

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2015. at 14:39, Дејан рече

Uz dužno poštovanje, ne smemo prati ruke kao Pilat.

Ne radi se o tome čija je borba, radi se o tome da budemo poslušni Crkvi.

Ja sam siguran da i baptisti i Jehovini svedoci mogu sličnu tribinu da naprave.

Nemojte da se uvredite, ali mi ovo sve deluje kao Šešeljevo gostovanje po rialiti programima. I on kaže danema drugog izbora.

Druga stvar, da smo napravili ovde na sajtu video predavanje na ovu temu , vaša reč bi se daleko dalje čula, samo je trebalo da se dogovorimo.

Ти се пријатељу држи сензационалистичких наслова.

Андреј

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2015. at 14:40, Андреј Фајгељ рече

Ти се пријатељу држи сензационалистичких наслова.

Андреј

Ja poštujem vas, vaše mišljenje , na političkoj sceni ste mi bili jedan od zdravijih političara, ako ne i najzdraviji.

Dobronameran jesam i smatram da nakon vašeg gostovanja na ovoj tribini , retko ko iz SPC  će se usuditi da vas pozove na sličnu tribinu, sem ako nije neko iz vrha i od velikog autoriteta i uticaja.

Tema koju sam pokrenuo nije senzacionalistička, ona je sa znakom pitanja, potudio sam se da u njoj nema osude, samo smo tražili razjašnjenje.

Подели на овим сајтовима

. Ова тема је толико цензурисана да немамо луксуз да бирамо канале којим ћемо пробацити по коју информацију.

Odavde moze da se sklizne u "Cilj opravdava sredstvo." 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2015. at 0:26, DankaM рече

Odavde moze da se sklizne u "Cilj opravdava sredstvo."

Драга Данка, ја сам неморалан. Ја сам макијавелиста. Све што сам тамо рекао ништа не вреди. Све што сам урадио ништа не вреди. Сва лична жртва ништа не вреди. Вреди само строги суд анонимних коментатора. Ви ћете у белим рукавицама спасити свет. Само пази те неокаљане рукавице знају да се упрљају чим се нечега прихватиш. Нпр, да ли си сигурна кад користиш рачунар, интернет... Можда ту у организацији има и покоји расколник, и неверник, и сатаниста. Шта ћемо онда? Циљ оправдава средство?

Андреј

Подели на овим сајтовима

Gospodine Andrej , da li svet moze da se spasi ? Neko nosi bele , neko crne rukavice ,ali rukavice su rukavice ,ne prljaju se ruke ,nego savest . Sta mi ,mladi narastaji,mozemo realno da ocekujemo u zemlji u kojoj zivimo ? Mozemo da se naucimo skromnosti i trpljenju nepravdi , ali da li mozemo da ocekujemo ekonomsko blagostanje u narednih 50 godina ... Moze li se ,uopste predvideti buducnost previdjajuci apokalipsu ?

:351780:

Подели на овим сајтовима

On 13. 11. 2015. at 7:37, Андреј Фајгељ рече

Драга Данка, ја сам неморалан. Ја сам макијавелиста. Све што сам тамо рекао ништа не вреди. Све што сам урадио ништа не вреди. Сва лична жртва ништа не вреди. Вреди само строги суд анонимних коментатора. Ви ћете у белим рукавицама спасити свет. Само пази те неокаљане рукавице знају да се упрљају чим се нечега прихватиш. Нпр, да ли си сигурна кад користиш рачунар, интернет... Можда ту у организацији има и покоји расколник, и неверник, и сатаниста. Шта ћемо онда? Циљ оправдава средство?

Андреј

Dragi Andrej, 

Cemu ovakav cinicno-razocaran odgovor? 

Postujem Vas rad, mada su nam misljenja definitvno dijametralno suprotna. Kulturni ste pri iznosenju svojih stavova, i ne koristite govor mrznje, koji, moram priznati, cesto cujem kada se iznose misljenja i stavovi slicni Vasem. 

Ovde ste pozvani kao strucnjak i intelektualac, a kad se javio neko (Dejan) ko Vas postuje i ko je ocigledno bio razocaran cinjenicom da ste nastupili zajedno sa ljudima koji su u sukobu sa SPC, krenuli ste da odgovarate uvredjeno.

Vi ste javni radnik, i Vas rad kao takav je otvoren za pohvale, ali i za kritike. 

I da, jeste u pitanju cinjenica da covek ipak treba da vodi racuna sa kim se druzi i sa kim bira da ostvaruje svoje ciljeve, bez obzira na to koliko ta druga strana mozda isto imala dobru nameru. 

Niko ovde ne ocekuje da se Vi nesto pravdate, niti da se javno kajete ili ne znam vec sta. Niti pokusava da omalovazi Vas dosadasnji rad.  Licno mislim da svako sam sebi bira drustvo, i da i nema potrebe da to objasnjavam nekom ko je odrastao. 

Sta cete Vi da uradite u vezi sa opaskama koji su Vam clanovi foruma (ukljucujuci i mene) ovde napisali, je iskljucivo Vasa stvar.

Sve najbolje.

Danka

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

On 13. 11. 2015. at 8:37, DankaM рече

Dragi Andrej,

Cemu ovakav cinicno-razocaran odgovor?

Postujem Vas rad, mada su nam misljenja definitvno dijametralno suprotna. Kulturni ste pri iznosenju svojih stavova, i ne koristite govor mrznje, koji, moram priznati, cesto cujem kada se iznose misljenja i stavovi slicni Vasem.

Ovde ste pozvani kao strucnjak i intelektualac, a kad se javio neko (Dejan) ko Vas postuje i ko je ocigledno bio razocaran cinjenicom da ste nastupili zajedno sa ljudima koji su u sukobu sa SPC, krenuli ste da odgovarate uvredjeno.

Vi ste javni radnik, i Vas rad kao takav je otvoren za pohvale, ali i za kritike.

I da, jeste u pitanju cinjenica da covek ipak treba da vodi racuna sa kim se druzi i sa kim bira da ostvaruje svoje ciljeve, bez obzira na to koliko ta druga strana mozda isto imala dobru nameru.

Niko ovde ne ocekuje da se Vi nesto pravdate, niti da se javno kajete ili ne znam vec sta. Niti pokusava da omalovazi Vas dosadasnji rad. Licno mislim da svako sam sebi bira drustvo, i da i nema potrebe da to objasnjavam nekom ko je odrastao.

Sta cete Vi da uradite u vezi sa opaskama koji su Vam clanovi foruma (ukljucujuci i mene) ovde napisali, je iskljucivo Vasa stvar.

Sve najbolje.

Danka

Vi smete da kritikujete mene i ja vas. Kad čovek lupi na internetu "fajgelj podržao raskolnike" ja smem da mu kažem da je lupio. Kad me neko optuzuje za makijavelizam, smem da se podsmehnem. Naučite se da je javnost dvosmerna, cak i kada se ne potpisujete imenom i prezimenom.

Андреј

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...