Дидим Написано Август 27, 2015 Пријави Подели Написано Август 27, 2015 Ах да. Национална странка. Ја све ишао по линији да су били пајташи са ДС-ом дуги низ година Национална, конзервативна, хришћанска (тј. римокатоличка). Не мош' десније. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 27, 2015 Пријави Подели Написано Август 27, 2015 Национална, конзервативна, хришћанска (тј. римокатоличка). Не мош' десније. Мош' само ултра десније, а како Џон Оливер рече:"When Europe goes far right, it goes far right through Belgium." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Август 27, 2015 Пријави Подели Написано Август 27, 2015 Али ајд да не буде да сам скроз песимистичан. Треба ипак оставити и простора за неку веру да ће се у неком периоду (ако претекнемо) појавити нека здрава екипа младих, образованих и нормалих Срба. Ех... Читао сам неке списе Нушића и човек у 19. веку пише како за његов нараштај нема наде (па онда набраја СВЕ ИСТО ОВО на шта се ми данас жалимо) и како ће се ваљда у будућности појавити неке здраве и поштене генерације... Чини ми се да за све генерације постоје 2 велике истине: 1. вера у неко будуће време где ће следећа генерација бити боља, поштенија, вреднија итд.; 2. та будућа генерација буде ИСТА као и ова претходна и опет се полаже нада у неко боље будуће време... Зосима, Плутон, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Друга специфичност је да су вође странки углавном јаке личности са ауторитарним тенденцијама ( Шешељ, Чеда Јовановић, Бошко Обрадовић, Борис Тадић и, наравно, Александар Вучић ). То значи да не трпе конкуренцију. е. Ovde si samo greskom u autoritarce koji ne trpe konkurenciju jakih licnosti ubacio Sekija a zaboravio Djikija. Seselj ti je obrazac coveka sposobnog i pametnog koji je upravo suprotno od tvog misljenja okupio oko sebe vrlo sposobne i pragmaticne licnosti sto potvrdjuje i njihov uspeh u politici. Za razliku od njega Djiki je birao najnesposobnije upravo zbog svoje nesposobnosti i autortarnosti. Te njegovi najblizi saradnici nikakve ideje svi skupa nemaju. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Ko rastura srpsku desnicu Да није можда Чемерика? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Ovde si samo greskom u autoritarce koji ne trpe konkurenciju jakih licnosti ubacio Sekija a zaboravio Djikija. Seselj ti je obrazac coveka sposobnog i pametnog koji je upravo suprotno od tvog misljenja okupio oko sebe vrlo sposobne i pragmaticne licnosti sto potvrdjuje i njihov uspeh u politici. Za razliku od njega Djiki je birao najnesposobnije upravo zbog svoje nesposobnosti i autortarnosti. Te njegovi najblizi saradnici nikakve ideje svi skupa nemaju. Ђики? Мислиш на Ђинђића? У праву си, заборавих га споменути, али за Шешеља се не слажем. Због његове крутости Тадић ( хајд да идемо по званичној верзији, занемаривши новце из америчке амбасаде ) је успјео да одвоји Николића и Вучића од њега. Мимо Вучића и можда још понеког, заиста не видим никога способног у СРС-у поред Шешеља. Шеки је ауторитарни вођа пар екселанс. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Десничари ако се не уједине ускоро тешко ће проћи целзијус( ово се односи и на жуте, али ово није тема о њима). Има пар странака које имају перспективу без обзира на уједињење и то су лидерске странке ту пре свега мислим на Шешељев СРС и Поповићев СНП то су странке које имају будушћност док имају лидера. Санду никако не могу да појмим као лидера. Двери нису били лидерски покрет па ни странка а сад су се управо због тога растурили јер много бабица килава деца. Остали су сувише мали и ако не уђу у неку коалицију просто их неће бити ту мислим и на нашег Петровића са форума и на Трећу Србију оба крила и остале... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Десничари ако се не уједине ускоро тешко ће проћи целзијус( ово се односи и на жуте, али ово није тема о њима). Има пар странака које имају перспективу без обзира на уједињење и то су лидерске странке ту пре свега мислим на Шешељев СРС и Поповићев СНП то су странке које имају будушћност док имају лидера. Санду никако не могу да појмим као лидера. Двери нису били лидерски покрет па ни странка а сад су се управо због тога растурили јер много бабица килава деца. Остали су сувише мали и ако не уђу у неку коалицију просто их неће бити ту мислим и на нашег Петровића са форума и на Трећу Србију оба крила и остале... На ком основу би се могли ујединити? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 На ком основу би се могли ујединити? Па треба узети неки минимум око кога све сви слажу. А то би у случају десничара био неки национални интерес. Или макар ако ништа да узму у обзир да неће проћи цензус, можда би им то био јачи мотив. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Па треба узети неки минимум око кога све сви слажу. А то би у случају десничара био неки национални интерес. Или макар ако ништа да узму у обзир да неће проћи цензус, можда би им то био јачи мотив. -Јачање веза са Русијом -анти-НАТО -анти-ЕУ -социјал-демократска до социјалистичка привреда -конзервативизам -национализам Буквално све имају 90% исте ставове. Само неке странке су клерикалније а неке секуларније. Значи није у питању идеолошка разлика. Нешто је друго што их раздваја. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 -Јачање веза са Русијом -анти-НАТО -анти-ЕУ -социјал-демократска до социјалистичка привреда -конзервативизам -национализам Буквално све имају 90% исте ставове. Само неке странке су клерикалније а неке секуларније. Значи није у питању идеолошка разлика. Нешто је друго што их раздваја. Па ја немам појма где онда ја лично упадам. Мораћу правити неку своју партију дефинитивно. Јербо 1. нисам русофил нити мислим да нам је то нешто оглаву. 2. је глупо јербо ми немамо војну силу да би се супротставили НАТО-у а већ са њим сарађујемо хтели не хтели. 3. Нисам против Еу мада јесам Еу скептик, али не би било лоше да уђемо у Еу. 4. дефинитивно нисам за социјализам никакав. 5. Нисам консервативац само се тако чешљам јер је ин у круговима у којима сам. Мада нисам ни либертаријанац то ми је ко нека секта. Оно умерени либерал. 6. Остаје ми дакле само национализам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Буквално све имају 90% исте ставове. Само неке странке су клерикалније а неке секуларније. Значи није у питању идеолошка разлика. Нешто је друго што их раздваја. Види клерикализам није исто што и побожност или блискост вери. Клерикализам је поповски расизам. Дакле није клерикализам супротност секуларизму. То је погрешна поставка. Али има ту више неких разлика није само у односу на цркву тј веру. Однос према режиму, однос према економији, јачина национализма, рецимо не можеш поредити ДСС и Двери по томе. Мада је ДСС у последње време кренуо у правцу Двери јер то више није онај стари ДСС. СНП од Поповића је дефинитивно капиталистичка десница, нема код њих приче о неком социјализму. Двери јесу склоне социјализму и то ми је у односу на њих био највећи проблем. ДСС мислим да ни нема неку економску политику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Десничари ако се не уједине ускоро тешко ће проћи целзијус( ово се односи и на жуте, али ово није тема о њима). Има пар странака које имају перспективу без обзира на уједињење и то су лидерске странке ту пре свега мислим на Шешељев СРС и Поповићев СНП то су странке које имају будушћност док имају лидера. Санду никако не могу да појмим као лидера. Двери нису били лидерски покрет па ни странка а сад су се управо због тога растурили јер много бабица килава деца. Остали су сувише мали и ако не уђу у неку коалицију просто их неће бити ту мислим и на нашег Петровића са форума и на Трећу Србију оба крила и остале... SNP Popovicev,zaista ne znam kako vidis njihov priblizan cenzus,ne znam ja mislim generalno da oni nemaju sanse ni pola od cenzusa da uzmu uz jaku skupu i veliku kampanju a kamoli cenzus. Sto se pokreta Dveri tice,dssa...ja posmatram to ovako. Sns medju onih koji su im dali podrsku ima bar pola desnicara ili ljudi koji su patriotski opredeljeni. Vremenom,sve vise takvih uvidja sarenu lazu kao sto je SNS i to sad nije neka floskula,nego zaista jeste tako. Sve vise ljudi vidim i cujem koji su glasaci SNS a koji iz dana u dan sve vise se okrecu protiv sns-a i gledao sam te ljude od fanaticnih snsovaca do pljuvaca snsa ali ne i Vucica (nije on kriv drugi su u stranci) pa do danas protivnika koji kazu ma ne valjaju nista i Vucic je ok ali ... sutra cemo doci do toga da Vucic takodje nista ne valja i uvidece ko su i sta su. Da se razumemo sa opadanjem broja podrske medju takvim ljudima,raste sa druge strane snsu podrska onih koji su liberalnog shvatanja,bivse demokrate,ldpovci,homici i slicno koji sve vise nalaze tal sa ovom vlascu i naravno srazmerno tome daju joj i podrsku (sto bi ko sekao granu na kojoj sedi),tako da nece Sns odmah imati pad popularnosti...Naravno vremenom ce i oni ko i zuti poceti da plase narod alternativom kao sto su zuti govorili za njih da ce ako dodju na vlast biti crnilo,eu prekinuti sve i slicno,tako i oni pocinju da pricaju o Dverima kao fasistima (Nesa doktor) Sve u svemu misljenja sam da ce mnogi obrlaceni glasaci Snsa koji su ih podrzavali a desnicarskog su smera ili pak patriotskog da ce se okrenuti nekome i mislim da je velika sansa da ce vecina od tih se okrenuti Dverima i da ce se tu napokon posle koliko vec godina primiti ona floskula novi ljudi itd. Recimo onaj Boskov nastup na b92 ili gde vec sa onom nvo je doprineo da od najrazlicitijih ljudi cujem ej bre svaka mu cast i slicno. Tako da za sledece izbore ne znam konkretno ili bi znao vise da znam da li ce sigurno biti u januaru a mislim da nece jer je i Vucic svestan da bi mu se to odbilo o glavu imas celu skupstinu svojih a ides na izbore,tako da videcemo,ali mislim da Dveri imaju jaku perspektivu pod tim ne smatram 150% nego bitnu ulogu u buducnosti a to moze biti i 6-7% feeble је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Ko rastura srpsku desnicu? networking јаране Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Ова, ако Бог да, неће бити растурена: http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука