Jump to content

Koja djela cine Hriscanina i Mulimana pravim vjernicima?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Шта мислиш, ко је већи пред Богом: човек који не зна за Бога а има љубав, или човек који зна за Бога а нема љубав према другима?

brate moj nezna se gdje je veća nesreća.Ako iskreno spoznaš Boga onda je nemoguće da ljubavi prema drugima nemaš, ili kako ćeš usmjeriti ljubav na pravi način ako nisi spoznao Onoga koji te uči kako usmjeriti ljubav na pravu stranu1
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Код нас је супротно - љубав се цени више од знања, ево шта каже Библија:

"1. Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи.

2. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам.

3. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи.

4. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се,

5. Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу,

6. Не радује се неправди, а радује се истини,

7. Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи.

8. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати."

(Прва посланица Коринћанима 13)

Znaci koliko ja razumijem iz ovih stihova tebi je dovoljno da ti osjecas ljubav bez da tu ljubav pretocis u konkretno djelo tj. bilo da pokazes ljubav prema nekom ili da mu ucinis kakvo dobro djelo.

Подели на овим сајтовима

Код нас је супротно - љубав се цени више од знања, ево шта каже Библија:

"1. Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи.

2. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам.

3. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи.

4. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се,

5. Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу,

6. Не радује се неправди, а радује се истини,

7. Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи.

8. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати."

(Прва посланица Коринћанима 13)

Znaci koliko ja razumijem iz ovih stihova tebi je dovoljno da ti osjecas ljubav bez da tu ljubav pretocis u konkretno djelo tj. bilo da pokazes ljubav prema nekom ili da mu ucinis kakvo dobro djelo.

Brate moj ljubav koju ne vodi znanje je slijepa , a slijepa ljubav može čovjeka odvestio samo s pravoga puta!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Љубав није осећање, него начин постојања.

"Вјера без дјела је мртва"

(Саборна посланица ап. Јакова 2)

Оно по чему се ми разликујемо јесте да ваша дела долазе "од споља", тј. од закона (који прети насиљем), а наша дела долазе "изнутра" - из љубави. Битно је какав је верник изнутра, какве су му мисли, каква осећања - како "постоји". Зато је темељ наше вере Љубав и свим силама се трудимо да задобијемо што више љубави која је Богу мила, јер ће онда и наша дела - која извиру из те љубави - бити Богу мила. Дело учињено под присилом Богу није мило. О томе можеш такође да прочиташ у Библији (на пример Посланица Галатима).

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Знање је веома важно, али је љубав важнија.

Ко су најчистија бића на Замљи која Бог највише воли? - Деца.

Деца не знају скоро ништа, али су пуна љубави. Зато Христос каже "будите као деца":

"1. У онај час приступише ученици Исусу говорећи: Ко је, дакле, највећи у Царству небескоме?

2. И дозва Исус дијете, и постави га међу њих,

3. И рече: Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као дјеца, нећете ући у Царство небеско.

4. Који се, дакле, понизи као дијете ово, онај је највећи у Царству небеском."

(Јеванђеље по Матеју 18)

Задатак нас верника јесте да - стичући знање и искуство - сачувамо дечију невиност.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

To da mi činimo djelo zbog straha nije tačno:

Mi muslimani smo pokorni Allahu iz jednog od tri razloga:

1)straha od Boga to je najniži stupanj vjere

2)iz stida prema Bogu-to je malo veći stepen pokornosti.

3)iz ljubavi prema bogu a to je potpuna pokornost.Blago onome ko je ima a malo ih , opet Bog najbolje zna!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Драги мој брате по Адаму, ако дело не долази из љубави онда тешко да је Богу мило. Човек може да воли све људе, доказ су ти деца - она воле све људе и свакоме се радују без разлике.

Што се "праведности" тиче, Библија каже: "Сви су зашли, сви се покварили, нема никога добро да твори, нема ниједнога" (Пс. 13:3). Сви смо ми људи неправедни. И кад хоћемо да учинимо добро, нехотице учинимо зло. Ми не можемо да будемо праведни осим ако се потпуно не препустимо Богу, а то значи да волимо све људе. Да не осуђујемо, него да праштамо. И ту закон не може да нам помогне, јер закон је мртво слово на папиру, а Божија љубав је написана човеку у срцу (види нпр. 2. Коринћанима 3)

1) straha od Boga to je najniži stupanj vjere

2) iz stida prema Bogu-to je malo veći stepen pokornosti.

3) iz ljubavi prema Bogu a to je potpuna pokornost. Blago onome ko je ima a malo ih, opet Bog najbolje zna!

Е ово под 3) је Хришћанство - када све што чиниш, чиниш из љубави према Богу и ближњима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Драги мој брате по Адаму, ако дело не долази из љубави онда тешко да је Богу мило. Човек може да воли све људе, доказ су ти деца - она воле све људе и свакоме се радују без разлике.

Што се "праведности" тиче, Библија каже: "Сви су зашли, сви се покварили, нема никога добро да твори, нема ниједнога" (Пс. 13:3). Сви смо ми људи неправедни. И кад хоћемо да учинимо добро, нехотице учинимо зло. Ми не можемо да будемо праведни осим ако се потпуно не препустимо Богу, а то значи да волимо све људе. Да не осуђујемо, него да праштамо. И ту закон не може да нам помогне, јер закон је мртво слово на папиру, а Божија љубав је написана човеку у срцу (види нпр. 2. Коринћанима 3)

1) straha od Boga to je najniži stupanj vjere

2) iz stida prema Bogu-to je malo veći stepen pokornosti.

3) iz ljubavi prema Bogu a to je potpuna pokornost. Blago onome ko je ima a malo ih, opet Bog najbolje zna!

Е ово под 3) је Хришћанство - када све што чиниш, чиниш из љубави према Богу и ближњима.

Samo dragi Allah swt zna sta se krije u nasim srcima.Ako ga volis onda cinis sve za Njega zar to nije tacno? I Isus je volio Boga i zato se molio i nocu i danju.KOliko ja znam kod vas se ide u nedjelju u crkvu.-Kako je sa ostalim molitvama.Jer ako Boga volite onda mu se i molite ili?MOzes li mi to pojasniti?

Подели на овим сајтовима

Značaj prijateljstva ljubavi medju vjernicima u ime Allaha dž.š.

Vrijednost ljubavi u ime Allaha dž.š. potvrđuje nam i hadis Allahovog Poslanika s.a.v.s.:„Od Allahovih dz.š. robova ima ljudi koji nisu ni poslanici, ni šehidi, a zavidjet će im poslanici i šehidi na Sudnjem danu zbog njihovog mjesta kod Allaha dž.š.“

Upitaše ashabi: „Obavjesti nas, Allahov Poslaniče, ko su oni?“Allahov Poslanik s.a.v.s. reče:

„To su ljudi koji se vole u ime Allaha dž.š. nisu rodbina, niti imaju materijalene koristi od toga. Njihova lica će biti svjetlost, i oni će biti u svjetlosti. Neće se bojati onda kad ljudi budu strahovali, niti će tugovati kada drugi budu tugovali.“

Zatim je proučio ajet:I neka se ničega ne boje i ni za čim neka ne tuguju Allahovi štićenici.(Kur`an, Junus, 62)(hadis prenosi: Omer ibnu-l-Hattab r.a.)

Подели на овим сајтовима

Nakon bratske sugestije, zbog odlaska člana foruma Ako-Neka, i moga konfrotiranja sa tom osobom , uvidio sam jednu stvar zbog koje žalim ,a to je neshvatanje da ta osoba je na taj način pokušavala ljubomorno da čuva svoju vjeru, kao što to radi i svaki drugi pripadnik bilo koje vjere.Mislim da sam pogriješio u konfrotiranju sa tom osobom i javno se izvinjavam svakom članu krščaninu ovog foruma. Iskreno žalim zbog odlaska tog člana i ako neko ima email te osobe volio bih da joj se lično izvinem.Gubitak svakog člana ovog foruma je prije svega moj lični gubitak, a zatim gubitak i za ovu opciju dijaloga koja ide kako ide.Ljudi smo i griješimo.Svi mi nastojimo da svako od nas brani stav svoje vjere, ja svaki brat krščanin i to je normalno.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...