zuti car Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Rešenje je prosto: najveći deo izbeglica je iz Sirije i Iraka. Ono što je zajedničko za obe zemlje je ISIS. Dokle god oni ne budu poraženi, nema mira na Bliskom Istoku i ljudi će nastaviti da beže da bi spasili glavu. A ne možeš da ih poraziš samo vazdušnim napadima, jer iako im u imenu stoji "država" oni nisu nikakva država i nemaju gradove i bilo kakvu ozbiljnu infrastrukturu koja bi mogla da bude uništena iz vazduha i da time budu prisiljeni na predaju. Uostalom, evo već godinu dana ih bombarduje desetak država, rezultati na terenu su skoro nula. Jedini način da budu uništeni je masovna kopnena invazija, verovatno NATO + lokalne armije (Iran i Kurdi pre svega, a možda i Turska), a to nikome na Zapadu na pada na pamet jer ne bi bilo dobro za domaći rejting da njihovi vojnici opet ginu po Bliskom Istoku. Tako da Evropi izgleda sledi još milion izbeglica do kraja godine... ISIS se ne moze pobediti na bliskom istoku ,samo u vasingtonu gde mu je glavni stab feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 To se neće desiti jer Češka je jedna od zemalja sa najmanjim učešćem muslimana na svijetu a takva želi i ostati, što manje to bolje. Ima ih biti nekoliko promila a na tome će svakako i ostati jer će radije zalupit vrata Briselu i iskašljat se na cijelu EU nego primati dalje muslimane tako da se taj scenario sigurno neće desiti, prije bi to moglo biti obrnuto. Inače za dvije godine će biti izbori a strelovito jačaju glasačke preferencije stranke koja traži ili zakonsku zabranu dalje ne svake već isključivo islamske imigracije u EU i stavljanje van zakona prava šarije ili istupanje iz EU a slična je situacija i u Poljskoj, Slovačkoj i Madjarskoj. https://www.pouke.org/forum/topic/40158-srbija-da-podigne-zid-na-granici-sa-makedonijom/?p=1335827 https://www.facebook.com/ivcrn?fref=ts http://www.blokprotiislamu.cz/ http://www.ivcrn.cz/ Nevjerovatno, uopšte nismo to primijetili. Do sada. Dakle, MUSLIMANI... Oni nisu srećni u Gazi >>>> Oni nisu srećni u Libiji >>>> Oni nisu srećni u Maroku >>>> Oni nisu srećni u Tunisu >>>> Oni nisu srećni u Jemenu >>>> Oni nisu srećni u Iraku >>>> Oni nisu srećni u Iranu >>>> Oni nisu srećni u Pakistanu >>>> Oni nisu srećni u Afganistanu >>>> Oni nisu srećni u Siriji >>>> Oni nisu srećni u Libanonu >>>> Oni nisu srećni u Bahreinu....... >>>> Dakle, gdje su srećni ? >>>> Srećni su u Njemačkoj >>>> Srećni su u Francuskoj >>>> Srećni su u Engleskoj >>>> Srećni su u Izraelu >>>> Srećni su u Nizozemskoj >>>> Srećni su u Belgiji >>>> Srećni su u Španiji >>>> Srećni su u Italiji >>>> Srećni su u Australiji >>>> Srećni su u SAD-u >>>> Srećni su u Kanadi >>>> Srećni su u Švedskoj >>>> Srećni su u Norveškoj >>>> Srećni su u Austriji >>>> Srećni su u Švicarskoj >>>> Srećni su čak i u Sloveniji.... >>>> Ukratko, oni su srećni u svim državama, koje nisu muslimanske. >>>> A koga krive za svoju nesreću? >>>> Ne Islam. >>>> Ne njihovo vodjstvo. >>>> Ne sami sebe. >>>> Oni krive države u kojima su srećni! I žele ih promijeniti, da budu kao države iz kojih su došli, jer u njima nisu bili srećni. --------------------------------------------------- PS Oprostite, možda sam idiot, jer to ne razumijem Naravno da ne razumes , zemlje u kojima su srecni su zemlje koje pljackaju njihovu domovinu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Naravno da ne razumes , zemlje u kojima su srecni su zemlje koje pljackaju njihovu domovinu Tvoje besmislice su tako besmislene da je na njih besmnisleno ikako dalje i odgovorati. Koga je pljačkala Rusija kad je intervenisala vojno u Avganistanu, Čečeniji, Moldaviji ili Gruziji?. Ili Kina u Tibetu, Vijetnamu, Koreji i Kambodži? Osimn toga ja odlično razumijem šta traže muslimani, islamisti i džihadisti svuda po Evropi, to je samo retoričko pitanje i dio je tog texta, dakle nisam ga ja postavio već autor tog texta. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Tvoje besmislice su tako besmislene da je na njih besmnisleno ikako dalje i odgovorati. И таутологија је све што није таутологија није... плус, Zayron, што у моју главу никако не иде, како један Чех може бити до те мере острашћен на тему "Srbija da podigne zid na granici sa Makedonijom!"? Брате римокатоличе, јел теби уопште добро поред све те видно (а и преко сваке мере) испољене узнемирености? Да ли бар макар мало осетиш како ти је та медијска јесења програмска шема "Višegradske četvorke unutar EU" испрала мозак? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 И таутологија је све што није таутологија није... плус, Zayron, што у моју главу никако не иде, како један Чех може бити до те мере острашћен на тему "Srbija da podigne zid na granici sa Makedonijom!"? Брате римокатоличе, јел теби уопште добро поред све те видно (а и преко сваке мере) испољене узнемирености? Да ли бар макар мало осетиш како ти је та медијска јесења програмска шема "Višegradske četvorke unutar EU" испрала мозак? Ostavi se mene i ličnih invektiva s tim kako neko može biti ovo ili ono, šta je tebi do toga, ja mogu biti šta hoću, kako hoću i koliko hoću i to te se uopšte ne tiče! Skoncentriši se na temu ako hoćeš napisati nešto o njoj, ako o njoj nemaš šta više napisati ništa argumentovano a ni k predmetu teme onda ni ne piši ništa, ja nisam tu uopšte bitan pa me radije zaobidji. Ja da hoću mogao bi biti isto tako dosadan kao i ti sa beskonačnim pitanjima tebi zašto ti misliš da ispravno razumiješ svemu nakon medijskih ispiranja mozga u okvirama ovim ili onim al ne pitam jer me to uopšte ne zanima a ne treba zanbimat ni tebe u okvirima čega i zašto ja mislim i pišem to što mislim i pišem. Svako ima svoje razloge, ti imaš svoje a ja svoje, jel to sad jasno? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Ostavi se mene i ličnih invektiva s tim kako neko može biti ovo ili ono, šta je tebi do toga, ja mogu biti šta hoću, kako hoću i koliko hoću i to te se uopšte ne tiče! Skoncentriši se na temu ako hoćeš napisati nešto o njoj, ako o njoj nemaš šta više napisati ništa argumentovano a ni k predmetu teme onda ni nje piši ništa, ja nisam tu uopšte bitan pa me radije zaobidji. Ja da hoću mogao bi biti isto tako dosadan kao i ti sa beskonačnim pitanjima tebi zašto ti misliš da ispravno razumiješ svermu nakon medijskih ispiranja mozga u okvirama ovim ili onim al ne pitam jer me to uopšte ne zanima a ne treba zanbimat ni tebe u okvirima čega i zašto ja mislim i pišem to što mislim i pišem. Svako ima svoje razloge, ti imaš svoje a ja svoje, jel to sad jasno? Ај' се ти прво мало сабери, па ћемо онда пробати и нешто озбиљно да... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Ај' се ти прво мало сабери, па ћемо онда пробати и нешто озбиљно да... Prestani se bavit mojom osobom a počni se bavit temom pa ćemo onda moći nešto započet i završit. Dok se ti budeš bavio i opterećivao više tim zašto ja pišem tako kako pišem i zašto baš o tome o čemu pišem i zašto ne bih mogao pisatri onako kako ti misliš da bi bilo bolje da pišem mnogo toga započet a ni završit ne budemo, bar što se tebe tiče. Počni se bavit tom temom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Prestani se bavit mojom osobom a počni se bavit temom pa ćemo onda moći nešto započet i završit. Dok se ti budeš bavio i opterećivao više tim zašto ja pišem tako kako pišem i zašto baš o tome o čemu pišem i zašto ne bih mogao pisatri onako kako ti misliš da bi bilo bolje da pišem mnogo toga započet a ni završit ne budemo, bar što se tebe tiče. Počni se bavit tom temom. Нисам мислио Zayron тако да се сабереш, да не кажем сад ту к'о сабрана дела Иве Андрића, већ стварно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Нисам мислио Zayron тако да се сабереш, да не кажем сад ту к'о сабрана дела Иве Андрића, већ стварно. Uozbilji se! Tema je ozbiljna! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Uozbilji se! Tema je ozbiljna! Као и твоји аргументи Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Ovaj Zajron neki žešći islamofob. feeble and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Зајроне, сви ти проблеми са исламизмом које наводиш су реални, постоје, али се исламофобијом само погоршавају. Џуманџи, зеленизуб and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Uozbilji se! Tema je ozbiljna! А да пробаш ти да се уозбиљиш, и да се бавиш темом а не исламофобијом. ... Најважније је, пре свега, да пре овог рата нисмо имали Сиријце као избеглице.Имали смо јак национални идентитет. Оно што би ви требало да знате јесте да особе које можете видети данас на улицама Београда на путевима према Немачкој или Холандији, нису прави Сиријци. Немојте да ме погрешно разумете, ја волим свој народ, али моји људи су они који се боре за Сирију, за нашу домовину. Тачно је да су избеглице патиле, али ко није пропатио током овог рата? Због чега остатак Сирије остаје у земљи и наставља да се бори? Ако су они заиста избеглице онда би изабрали да оду у прво најближе сигурно место, а не би се тукли са мађарском полицијом, зато што желе да стигну у Немачку. Дозволите ми да поставим питање: да ли то Запад не жели избеглице или жели избеглице, или не жели да умиру на мору? Зашто онда не заустави своје санкције против сиријског народа? Њихове санкције су Сирију коштале 143 милијарде долара! Због чега Запад не помогне Сиријцима да остану, зашто не даје подршке сиријској војсци да се отараси терориста и да Сирија поново буде сигурно место? Зашто они не помогну да се обнове уништене куће новцем који троше на избеглице? Они одводе људе који могу да обнове ову земљу. Они желе да Сирију сломе, као што желе да сломе и сиријски народ. Они отимају сиријске докторе и најбоље студенте, што ће изазвати одлив мозгова са једне стране, а са друге стране корист мултинационалним компанијама, које желе јефину радну снагу како би плате запосленима биле што мање. Наш народ је изгубио преко 100.000 војника у борби против екстремиста, до сада нисмо чули да запад плаче за њима, онима који су положили своје душе у одбрани нације остављајући иза себе поносне породице. Они заслужују помоћ, али, са друге стране, западни медији сажаљевају само особе које су погинуле покушавајући да побегну и напусте своју земљу, међу којима су и џихадисти, а они имају новац да плате више хиљаде евра за такав пут. Дозволите ми да вам кажем да је новац који ће породица од 5 особа платити да дође у Европу довољан да се у Сирији купи кућа у заштићеној зони где нема рата, да се започне нови посао и живи добрим животним стандардом. Они нису избеглице већ су имигранти са економским мотивима. Након 5 година рата, наша морнарице и даље испуњењава своје међународне обавезе. Наша обала је добро чувана, одатле ниједан имигрантски брод не иде за Европу. Још један тренд ових дана је да се у Европи прихватају хришћани из Сирије, што представља пражњење првих хришћанских земаља од хришћана… Оно што данас имамо у Сирији је слично ономе што сте имали пре у Србији. Запад напада наш идентитет, наше јединство и суверенитет. http://www.pravda.rs/2015/09/07/otvorila-oci-srbiji-devojka-iz-sirije-objasnila-ko-su-lazne-izbeglice-video/ feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Зајроне, сви ти проблеми са исламизмом које наводиш су реални, постоје, али се исламофобијом само погоршавају. Slažem se, mi medjutim nismo nikakvi islamogfobi već islamistofobi! Ne moramo te koji šire islam nasilno. Navikli smo već da će islamisti poreći svaku riječ i svaku stvar, vsaku praktiku u Koranu na koju ih se pitate. Kamenovanje, to ne postoji, bičevanje, rezanje udova, ma kakvi. Poreći će i nos medju očima, isto kao i islamofili, njihovi saveznici. Slijepi ste i kraj očiju! Izgubili ste sasvim osjećaj za realnost. Trpite nedostatkom osnovnog instikta samoočuvanja i hostage Štokholm sindroma što evidentno budu posljedice duge turske islamske nadvlade i okupacije i zlostavljanja. https://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome Islám v Evropě Inače Sveti Gral islamofila i islamista je legenda, mit o bajnom umjerenom islamu i umjerenom muslimanu. Moram vas vrlo razočarati, tako nešto ne postoji, svjedoči o tom Arap infiltrovan i poslan u prašku džamiju. Umjereni islam ne postoji, islam je samo jedan, i te najradikalnije stavove šarije i Korana su dužni respektovati svi muslimani. Ne postoji takvo nešto kao "evropski umjereni islam", islamski konvertiti češkog porijekla na visokim pozicijama u praškoj muslimanskoj zajednici nikada nisu ustali i rekli: mlaćenje žena i slične rigorozne islamske praktike se u Češkoj ne budu realizovat. A za vrijeme cijelog života u toj arapskoj zemlji odakle je porijeklom a ni u Evropi nnije upoznao nikog ko bi se mogao nazvati "umjerenim muslimanom" jer tako nešto jednostavno ne postoji, oximoron, islam se mora dodržavat cijeli do posljednje tačke a svuda jednako, bez ogleda na vrijeme, prostor, naciju, zemlju, društvenu klasu itd. maximalno je to misionarski islamistički trik i alibistički misaoni islamofilni konstrukt. Ja imam više razloga vjerovati njemu rodjenom Arapu i exmuslimanu nego vama. Što prije se riješite iluzija o islamu i bajki o "umjerenom islamu" to bude bolje za vas! Svědectví z infiltrace do mešity na Černém Mostě v Praze Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2015 Opasno je u ovako osjetljivim i kompleksnim desavanjima praviti generalizacije. To moze samo da zamuti razum i podstakne donosenje losih odluka. Verujem da medju izbeglicama ima dosta onih koji beze da bi sacuvali zivu glavu kao i nasilnika raznih profila koji su iskoristili opstu situaciju da ostvare neke druge ciljeve. Takodje verujem i da u Srbiji postoji puno ljudi koji su pomogli bilo konkretno ili moralno izbeglicama kao sto ima i onih koji su pokusali da iskoriste njihovu nesrecu. Ljudi su ljudi i to je od kada je sveta i veka, bez obzira na pol, rasu, naciju, veru... Medjutim, ono sto me vise brine jeste sto trenutno ne postoji resenje za ovaj problem kojim bi svi bili zadovoljni u smislu da se unesrecenim zaista pomogne a da se opet minimizira rizik od onih koji dolaze sa losim namerama i predstavljaju potencijalnu opasnost. Jedini nacin jeste da se ulazi u zemlje kroz koje izbeglice prolaze kontrolisu koliko god je koja zemlja u mogucnosti. Ovde mislim na identifikaciju lica koja ulaze u zemlju i pravljenje odredjene baze podataka, kako bi se bar koliko-toliko bezbedonosna situacija drzala pod kontrolom. S druge strane, bojim se da podizanje zidova i ograda kao i nasilno sprecavanje ulaska u zemlju moze samo izazvati konta-efekat i doprineti sirenju haosa i bezakonja. Cinjenica je da je ogroman broj izbeglica tu i cinjenica je da Evropa mora naci zajednicki nacin da resi ovaj problem uz sto manje nasilja i bez generalizacija. Nemam ideju sta bi bila alternativa? A razni manijaci i teroristi moraju nuzno na ilegalan nacin uci u zemlju da bi terorisali? Ne mogy uci na legalan sa vizom i pasosem? Pitam jel ne vidim cemu legitimisanje i pravljenje baze kad moze isto da se desi i ovako, pa i ovo sto Zayron pise tu neki pasosi ne mogu bas pomoci Evropi da se odbrani od manijaka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука