Jump to content

Srbija da podigne zid na granici sa Makedonijom!

Препоручена порука

Ovdje imam zanimljiv video od juna 2015. iz Milana, Crveni Baron će valjda bolje znarti kakav je to tamo cirkus bio. Na videu piše ukratko da su to te istresovane, gladne, žedne, promrzle, nemoćne i bespomoćne, bolesne, iscrpljene, gole, bose itd. itd. uboge izbjeglice za čija prava se toliko bore sve te nevladine i humanitarne organizacije i koji se na ovaj način zahvaljuju svojim italijanskim domaćinima na svemu što su oni uradili za njih.

Uprchlíci zaútočili mačetami na nádraží v Miláně

Azilanti napali mačetama na stanici u Milanu

A pa ovi nisu izbeglice vec "italijani" ... Formiraju se bande "latinosa" od dece imigranata

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Александар Ђурђев: Оштрије са азилантима

04. август 2015. 16:00 |

Морамо да направимо разлику између избеглица који са породицама трагају за бољим животом и оних који су спремни да краду и отимају

aleksandar%20djurdjev%20_620x0.jpg

Србија мора да заштити своје грађане од све учесталијих проблема са групама азиланата. Морамо да направимо разлику између избеглица који са породицама трагају за бољим животом и оних који су спремни да краду и отимају. Потребно је изменити законодавство и пооштрити казне за илегални прелазак границе како би грађани Србије били заштићени од криминалаца који су се помешали са избеглицама.

Зашто мигранти долазе управо у Србију? Када уђу у Грчку која је чланица ЕУ, зашто не наставе кроз Бугарску и тако олакшају пут до одредишта? Зашто, уместо тога, људи који их илегално транспортују бирају пролаз кроз Македонију и Србију, иако знају да их на крају пута чека зид ЕУ. Тачније, мађарска жица.

Одговори су сажети у једну тачку: нејасан став нашег законодавства према том проблему. Бугарско законодавство много оштрије санкционише илегални прелазак границе - до три месеца затвора. У Србији они који су ухваћени у илегалном преласку проведу у затвору десетак дана. Последица тога је да је на северу, у Војводини. угрожене безбедност грађана, имовина, ред и мир. Велику штету трпе и локалне самоуправе. А само зато што Србија није умела да заштити свој интегритет.

И на крају, највећа лавина критика падне на Балинта Пастора само зато што је скренуо пажњу на проблеме. Иако наши грађани на северу Србије из хришћанске самилости помажу азилантима давајући им храну, пиће, одећу и лекове, то не значи да проблеме не треба назвати правим именом и понудити решења. Тако бисмо доказали солидарност према азилантима, али пре свега одговорност према нашој држави.

Други аспект проблема је дугорочно економски. У првом полугодишту, азил је затражило више од 35.000 избеглица из Азије и Африке, а процењено је да ће до краја године тај број нарасти до 100.000. Трошкови Србије за тражиоце азила годишње би порасли до 150 милиона евра.

Трећи и потенцијално најпогубнији аспект је очигледна диверзификација становништва. Становништво Србије полако нестаје, више људи умре него што се роди. Процењује се да је од прошлог пописа становништва, а који је спроведен пре само четири године, Србија изгубила око 150.000 становника. Истовремено, европски зид на мађарској граници има за циљ да задржи избеглице у Србији.

http://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:560845-Aleksandar-Djurdjev-Ostrije-sa-azilantima

Odličan ti izvor, preletač, iza koga stoje mnogobrojne afere.

"Bitno je očima nevidljivo". "Budite ljubazni prema ljudima dok se penjete, možete ih ponovo sresti kad budete silazili ".

Подели на овим сајтовима

Odličan ti izvor, preletač, iza koga stoje mnogobrojne afere.

Apored toga vecu politicku tezinu ima stado ovaca sa Sarplanine od doticnog politicara ...

Подели на овим сајтовима

Samo nek ih nasele pa kad ovi džihadisti aktiviraju ,,spavače,, biće veselo.Naročito ako bezbednosna procena bude donošena na osnovu kaubojskih obaveštajnih podataka.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Шта би била алтернативе за Европу него да свака држава прими онолико избеглица колико је у могућности?

Наравно, ради се о иеалном сценарију расподеле, али је то и даље једино нормално решење, коме бар треба тежити.

Не знам шта је решење сем тога, да се људи врате одакле су дошли, значи у рат или да оставе трајно на границама или шта... Не видим како ту поставку мења то што међу њима можда има понеки терориста...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Гле, ако те брине однос ЕУ према нама, око тога мислим да не би требало много да лупамо главу. Нормално да им је стало да се максимално заштите, само тешко да ће то успети јер је  број избеглица велики, и они хоће у ЕУ, Немачку пре свега. Зато су вероватно многи запуцали преко Мкд и Срб, краће до Германије. Зато, да не бисмо трпели штету, да не бисмо били колатерала, ми Европи треба да се смешкамо и климамо главом, а иза леђа да им штанцујемо избеглице. То је мислим скроз легитиман принцип у међународним односима.

Ма нисам ја мислио на тебе. Говорим о томе да је за мене неприхватљив такав однос према живим људима цивилима. Сигурно је да ту има свега међу њима, али убедљиво највише је обичних и нејачи. Да се ја односим онако као на Гре-Мкд граници, да дижем жицу ко Мађари, да шаљем тенкове и војску као Бугари...то мој образ не би могао да поднесе.

А шта имамо међу политичарима? Онај НАТО шкарт Милићева рикнула би кад се не би јавила у  оваквим ситуацијама, а у ствари намерно је и зову. И уопште сва та квазихумана про-УСА НВО гамад. Исто важи и за ове квазидесничаре. Онај Поповић ме је толико разочарао са овом причом око зида, а таман сам мислио "ајд да видим, можда овај има неке чуке у глави, ево га осамосталио се", кад оно мућак, опортунизам пар екселанс, искористио човек прилику да сакупи поене на десници. Исто важи и за Двери. Све сами лешинари. Као уосталом и онај део Срба који би да заради на туђој несрећи.

Још Вучић и екипа у целој ситуацији испадоше баје и господа. Да се човек прекрсти.

Ja ne znam brate,citajuci tebe ispada da horde nekakvih crazy Serba napada jadne azilante,maltretira i tuce. Naprotiv mislim da im dlaka sa glave ne fali i to tako treba da bude i naravno da im treba pomoci,cak stavise one koji koriste njihovu nevolju pa pokusavaju da ih opeljese o njima mislim sve najgore. 

Medjutim,mislim da su tu dosta krupnije igre u pitanju i da mi kao narod i zemlja ciji narod od 1995 boravi u nekakvim barakama u Padinjaku,Borci,Ovci i ne moze da resi pitanje izbeglica 20 godina,ne mozemo uzeti breme da resavamo pitanje tudjih izbeglica koja nam natura EU. Sto opet de fakto ne znaci da time njih treba maltretirati.

I mislim da nekoliko desetina hiljada vojno sposobnih ljudi okupljenih u jednoj zemlji na nacin kao sto su kod nas predstavljaju potencijalni problem,sto ne mora da se ispostavi kao tacno,ali zivimo u takvoj zemlji gde su tvorci al kaide,isisa i mnogih teroristickih organizacija sve samo ne nasi prijatelji,naravno mislim na Ameriku.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam brate,citajuci tebe ispada da horde nekakvih crazy Serba napada jadne azilante,maltretira i tuce. Naprotiv mislim da im dlaka sa glave ne fali i to tako treba da bude i naravno da im treba pomoci,cak stavise one koji koriste njihovu nevolju pa pokusavaju da ih opeljese o njima mislim sve najgore. 

Medjutim,mislim da su tu dosta krupnije igre u pitanju i da mi kao narod i zemlja ciji narod od 1995 boravi u nekakvim barakama u Padinjaku,Borci,Ovci i ne moze da resi pitanje izbeglica 20 godina,ne mozemo uzeti breme da resavamo pitanje tudjih izbeglica koja nam natura EU. Sto opet de fakto ne znaci da time njih treba maltretirati.

I mislim da nekoliko desetina hiljada vojno sposobnih ljudi okupljenih u jednoj zemlji na nacin kao sto su kod nas predstavljaju potencijalni problem,sto ne mora da se ispostavi kao tacno,ali zivimo u takvoj zemlji gde su tvorci al kaide,isisa i mnogih teroristickih organizacija sve samo ne nasi prijatelji,naravno mislim na Ameriku.

Ti samo gubis iz vida da su ti ljudi u tranzitu kroz Srbiju, nije im Srbija konacno odretiste. O ovome o cemu pises bi mogli eventualno da brinu britanci, francuzi ili nemci a ne Srbi. Ostace i kod nas neka stotina ili mozda i hiljada i to je sve.

Подели на овим сајтовима

Ti ljudi jesu u tranzitu,ali je problem sto EU preko MKD te ljude salje vojskom,policijom,suzavcem i pendrekom za Srbiju,a sa druge strane ista EU preko Madjarske na isti nacin te ljude vraca u Srbiju.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ti ljudi jesu u tranzitu,ali je problem sto EU preko MKD te ljude salje vojskom,policijom,suzavcem i pendrekom za Srbiju,a sa druge strane ista EU preko Madjarske na isti nacin te ljude vraca u Srbiju.

Pogresio si, pokusali su pendrekom, vojskom i suzavcem da ih posalju ali ne u Srbiju vec u Grcku ... I kao sto nisu mogli makedonci, nece moci ni madjari da zaustave hiljade ljudi, zena i dece ....

Подели на овим сајтовима

Takođe, ona kaže da postoji još jedna mogućnost za rešavanje problema izbeglica.

“Treba razmisliti, ponuditi opciju da ti ljudi ustanu u delovima Srbije koji su pusti.  iako niko u ovoj fazi ne želi da ostane u Srbiji, možda će se to promeniti u nekoj novoj fazi“, predložila je Jankovićeva.

Подели на овим сајтовима

Takođe, ona kaže da postoji još jedna mogućnost za rešavanje problema izbeglica.

“Treba razmisliti, ponuditi opciju da ti ljudi ustanu u delovima Srbije koji su pusti.  iako niko u ovoj fazi ne želi da ostane u Srbiji, možda će se to promeniti u nekoj novoj fazi“, predložila je Jankovićeva.

Zasto da ne, moze i Srbija da primi odredjen broj shodno svojim mogucnostima i to bi bilo i ljudski i pozitivno. Treba imati u vidu da su danasnje izbeglice iz Sirije recimo ljudi koji su i kulturoloski vrlo bliski sa nama. Kod nas postoje mnoge predrasude o "arapima" ali osim jezika ili vere razlike su minimalne medju nama.

Подели на овим сајтовима

“Треба размислити, понудити опцију да ти људи устану у деловима Србије који су пусти. Ту би требало урадити селекцију, детаљну безбедносну процену, иако нико у овој фази не жели да остане у Србији, можда ће се то променити у некој новој фази“

В'иш ти шта су Сајлонци смислили.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...