зеленизуб Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Пази, јасно је мени да сте се ти и слични утроњали, али види, пази, гледај... Слушај ти балави... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Gunman foiled on France train http://www.reuters.com/news/picture/gunman-foiled-on-france-train?articleId=USRTX1P814 Up Next Desperation on the border http://www.reuters.com/news/picture/desperation-on-the-border?articleId=USRTX1P3RO ... 23. август 2015. Проф. др Мила Алечковић http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=63843:------qq&catid=41:svet&Itemid=106 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Бог нам поручује да треба да волимо све људе . И азилати су људи и треба им помоћи . Sva imena su vec zauzeta and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Бог нам поручује да треба да волимо све људе . И азиланти су људи и треба им помоћи . Суштина! Sva imena su vec zauzeta, GeniusAtWork, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 "Суштина!" није проблем док јој се не придода "мало Ројтерсових фотографија (листати десном стрелицом)".Или бар док не постане "Суштина! Edition: U.S." Тачније, док не добије амбиције силе и правде истовремено.Бива ту онда свега... по оној Христовој "мудар као змија" ... да не речем, којекаквих лукавштина/мудролија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 "Суштина!" није проблем док јој се не придода "мало Ројтерсових фотографија (листати десном стрелицом)". Или бар док не постане "Суштина! Edition: U.S." Тачније, док не добије амбиције силе и правде истовремено. Бива ту онда свега... ... да не речем, којекаквих лукавштина/мудролија. Ах! падам зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Ах! падам И пад је лет, шта да ти кажем. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Суштина је у људима и деци , а не у некаквим ројтерсовим фотографијама . Драшко, Човек Жоја and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Јел ти стварно мислиш да те жице могу да спрече прелазак? Па пре неки дан наТВ био неки Мађар градоначелник неког места, не сећам се којег, каже жица "бушна" на све стране, вели "џаба смо кречили". А нарочито ће да их спрече да преко оних гудура пређу Бугарску, то 100%. Па ништа, помозите им, лекови, хигијена...тиме ћете им помоћи и заштитити и себе. А до сада их није било по Србији и околини, јел да? Колко? Милион, два, пет, прете да вас истребе, расно почисте? Има ли Бг полицију, где су комуналци, шта вам раде месне заједнице, сте имали неки састанак да се договорите шта да радите? Да, са Балкана, ови нису Балканци, у транзиту су, помозите им да што пре стигну тамо где су пошли. Кад се расеју по ЕУ то више нико не може да похвата. zice pa malo represija,policija,vojska,gumeni meci,pendrek...da li ce njih nekoliko desetina probiti ili ne negde kroz neku rupu na ogradi uci tamo,manje je bitno. Bitno je da nam Makedonija salje organizovano azilante,a Madjarska ne da da se udje kod njih. Sta bi bilo da nasa vojska posalje organizovano 10 autobusa sa azilantima pravo u Madjarsku? pitam se pitam. Meni je vecine tih jadnika jako zao,ne beze oni od dobrog zivota,ostavili su sve svoje i krenuli u neispitano,ali cinjenice moram konstatovati. A ne znam kako pomagati nekome zdravstveno ako je pobegao iz bolnice. U Srbiji i okolini ih je bilo,ali u Beogradu medju tolikom masom nije. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 zice pa malo represija,policija,vojska,gumeni meci,pendrek...da li ce njih nekoliko desetina probiti ili ne negde kroz neku rupu na ogradi uci tamo,manje je bitno. Bitno je da nam Makedonija salje organizovano azilante,a Madjarska ne da da se udje kod njih. Sta bi bilo da nasa vojska posalje organizovano 10 autobusa sa azilantima pravo u Madjarsku? pitam se pitam. Meni je vecine tih jadnika jako zao,ne beze oni od dobrog zivota,ostavili su sve svoje i krenuli u neispitano,ali cinjenice moram konstatovati. A ne znam kako pomagati nekome zdravstveno ako je pobegao iz bolnice. U Srbiji i okolini ih je bilo,ali u Beogradu medju tolikom masom nije. То да. Главни проблем је што се државе међусобно не договарају како да заједно се побрину о читавом проблему, а ЕУ и остале велике земље боли уво све док им мигранти не закуцају на врата. Ал' тако је како је... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 @зеленизуб, А чуш јадо, кад наш брацика Рус што ратује с Америма преноси сличице за албум, https://www.rt.com/i...isis-macedonia/мисим, оно, јасно је, не треба дуљит, (ЕДИТ: а ено и онај прилог Рус ТВ што је Жељко поставио, једино што онај одљуд Поповић лупета о зиду, што се мене тиче он је себе прецртао са списка политичара а и шире). Но су се велим неки мали Срби и велики неСрби утроњали, игра им срце од стра. То је оно што их је погодило, усрце директ, не могу се људине и Србенде опасуљит никако у шта им се чојство и српство претворило. Разумијем ја то, тежак је то ударац за чоека. Па није баш да сам те сад скроз разум'о, ал' сам сасвим сигуран да ће бити боље. Не знам, неко ту и рече, бар то што се Руса тиче... Добра вест је да Русија није крива. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sva imena su vec zauzeta Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Zaprepašćena sam količinom Ksenofobije na jednom Hrišćanskom forumu. Do mnogih srca nije došla Isuova priča o Samarićaninu. Njegova učenja treba da nam budu putokaz i u ovoj situaciji sa migrantima. , Saosećanje koje je Samarićanin pokazao prema Jevrejinu, pokazuje da je čovek stvoren na korist čoveka i da postoji uzajamna obaveza pomaganja između svih ljudi. Isus identifikuje svakog kao bližnjeg, takva identifikacija otvara širom vrata delima ljubavi. Isus poništava pogled na svet koji uopšte omogućava pitanje poput "Ko je bližnji moj". Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 "Bitno je očima nevidljivo". "Budite ljubazni prema ljudima dok se penjete, možete ih ponovo sresti kad budete silazili ". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Па ја реко пошто сумњаш у аутентичност оних фотки јербо маде бај Ројтерс УСА, па зато.... А ево гледе аутентичности шта је баћушка снимиЈо. https://www.rt.com/in-motion/313039-migrants-tear-gas-macedonia/ То су онда наке, море бит, KsenofobiЈe... што знам ја јадан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sva imena su vec zauzeta Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Jedan od retko dobrih tekstova na temu situacije sa migrantima kod nas. Pre neki dan dobijem poruku. Kaže izvesni Nikola da je u jednoj prodavnici u Knez Mihailovoj imao bliski susret sa, ispostaviće se izuzetno glupim, radnikom na kasi. Kaže taj "izuzetno glupi radnik na kasi" kako treba sad da mu dođu ovi "teroristi". Na insistiranje da pojasni, on kaže "Ma ovi teroristi, emigranti, šta li su već.." i potom pokaže na osveživač vazduha i doda "To smo zbog njih dobili." Pretpostavljam da je to ta toplina o kojoj je Premijer govorio.Mada, pežorativne komentare u vezi sa migrantima već nedeljama možete da čujete svuda oko sebe. Prave gužvu po gradu, čudni su, idu po prodavnicama, troše novac, spavaju po parkovima. Sve u svemu – sram ih bilo! Ovakvi komentari uglavnom dolaze od ljudi koji decu nikad nisu odveli u park već ih samo ćušnu u neku Mekdonalds igraonicu ili eventualno od ljudi koji po parku prošetaju svoje kuče, za kojim ne skupljaju njihov minuli rad. Dakle od stoke. Naravno, ima i ovih teoretičara zavere koji tvrde da je u pitanju islamizacija Srbije i da su svi oni potencijalni teroristi koji će pokoriti Srbiju i onda će nam uzeti poslove i sve! Na stranu što posla nema ni za nas, ali kaže jedan moj drug "Ako se plašite da će vam izbeglice koje nikoga ne poznaju ovde i ne znaju jezik uzeti poslove i zemlju, to sve govori o vašim sposobnostima."Tridesetak godina nakon što je srušila Berlinski zid, Evropa je za treptaj oka podigla žičanu, logorašku ogradu prema Srbiji. Kuda god da su pošli, ovi Sirijci i Avganistanci završili su ovde. Zamislite kolika muka mora da natera nekoga da od celog sveta dođe u Srbiju da mu bude bolje? Da li je moguće da Srbija, koja ima preko milion svojih izbeglica, sada pokazuje bezosećajnost prema tuđoj muci? Da li je moguće da Srbija, koja najbolje zna šta je patnja, sada gadljivo gleda na ljude koji imaju iste probleme? Setite se, svako od vas ko ima majku, oca, brata, tetku, rođaka koji radi negde u Nemačkoj ili Švajcarskoj, sve njih lokalno stanovništvo isto gleda sa prezirom. Pitajte ih kakav je osećaj? Jel' i oni smrde?Nikad me nije bilo sramota što sam Srbin, sramota me je što su neki drugi ljudi isto Srbi.Boris Trivan/BKTVNews Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Bitno je očima nevidljivo". "Budite ljubazni prema ljudima dok se penjete, možete ih ponovo sresti kad budete silazili ". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Искрено,мало претерујете са овим пацифистичко-хуманим просеравањима, плус што од Србије покушавате направити некакву расистичко-ксенофобну државу,што она никад није била ,а и неће... Сасвим је разумљива забринутост овог напаћеног народа који живи на ивици егзистенције и разних других бедака, на никад забележену мигрантску навалу од 10000 људи дневно... Sanja Т. and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука