obi-wan Написано Март 11, 2011 Пријави Подели Написано Март 11, 2011 Ah, Forpost, da se podsetimo... film-lek, pogledas jednom i ozdravis... Dakle, sinoc smo zena i ja odgledali film - nema reci da opise kakva snaga se tu krije... Sve preporuke, gledajte svi obavezno, nemoguce je da vas ne odusevi! ne smeta da se podsetimo. U svakom pogledu vise nego izuzetan film. Jevandjelje na ekranu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 11, 2011 Пријави Подели Написано Март 11, 2011 Гледали смо овај филмић, неколицина нас заједно, пре пар година. Сви смо били затечени. Нешто посебно. Нешто што те тера да ћутиш дубоко. Предивно. Додуше, ово је мало другачија верзија, али то је то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Октобар 6, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 6, 2011 Посета Патријарха... Лекић...види како малиша плива ...мали наставак филма. драго ми је да је отац Николај добро. Потресан видео https://www.pouke.org/forum/topic/9681-%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82/ Otac Mihail Žar imao je 3 infarkta i 12 operacija...deci o tome ne govori, nego kaže da uzima vitamine....Sam odrastao kao siroče, deca su mu najveća radost. Sam je usvojio 29 dece, od 150, koliko ih je u sirotištu. dusha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Forpost - tvrdjava ljubavi, vjere i nade :0442_feel: (извињавам се ако је већ постављено) радостан бол, болна радост... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 Fenomenalan film! facenew22222222 divan,divan U svakom slucaju- radost! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Плакала сам све време гледања филма. Немам речи којима бих могла да опишем . . . Јеванђеље. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Плакала сам све време гледања филма. Немам речи којима бих могла да опишем . . . i ja... Glebuska...srce koje ne vidi i ne cuje i ne govori ali osjeca... tuzansmajli8904... najvise zato sto je sve to divno, koliko je samo pravde na nepravdu i milosti na nesrecu, ali to je samo 1/hiljadu... koliko treba poslenika da se sva nesretna djecica zbrinu, i jos s onakvom ljubavlju... kako bjese, 'kad uciniste jednome od ove najmanje brace, meni uciniste'... njihovi su andjeli na nebesima... i nije mi jasno kako kod nas nema ovako nesto... i kod nas ima mnogo djece koju treba zbrinuti, a najbolje to mogu, s najvise srca, ipak monasi/monahinje... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Мени уопште није јасно како уопште на свету може бити напуштене деце, посебно болесне. Зар је тако мало оваквих људи,који би да помогну. Нека Господ чува ове монахе, као и све остале који сведоче Његову љубав, а оне чија су срца окорела нека пробуди. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 joj draga Sinergijo... ja sam radila (volontirala) u domu... nema 1% djece BEZ roditelja, tj.ciji su roditelji umrli, vec sve djeca nepodobnih roditelja - zanemarena, zlostavljana, i da ne nabrajam sve moguce 'kvalifikacije' tih nesretnika sto su ih rodili i napatili i ogorcili... zato to vise nisu domovi za sirocad nego za djecu bez RODITELJSKOG STARANJA... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Za mene najvazniji momenat filma je upravo tezina posla kojim se ovi ljudi bave - svakodnevni rad sa mnogobrojnom decom, od kojih je ne mali broj hendikepiran na razne nacine, a poneki, kao mali Gleb, hendikepirani su gotovo sasvim. Posle gledanja ovakvog (tvrdo faktografskog) filma, sve moje brige i problemi izgledaju mi krajnje mizerno i smesno. Iskustvo koje je nama u porodici pruzio Forpost je otreznjenje, ono totalno. Kad bih tackasto, po broju, ukratko nabrojao najbitnije utiske, rekao bih ovo: 1) Preko 150-ro dece - ako neko ne zna sta znaci nositi Krst, neka pogleda ovaj film! 2) Mnogi su invalidi - kad cuvate samo jednog invalida, to ume da bude jako tesko, ali kad ih imate ovoliko i oni svi sijaju od radosti iako su invalidi, ostajete bez ikakvog komentara! 3) Izgled soba u kojima deca zive - sarene (prave!) decije sobe! U manastiru?! U manastiru, nego sta! Uostalom, mozete bukvalno svaki minut filma da izdvojite kao poseban, nema nijednog minuta koji ne blista kao sunce u podne... Sinergija and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 pravi djeciji svijet, s puno ljubavi i radosti, bez obzira sto je vjerovatno na njih 10 jedno odraslo, da, to je veliki napor, ali NAJSMISLENIJI sto moze biti; da, sloboda (stecena navikom) da grle i ljube monahe, nepatvorena radost u djece, ko zna kako prethodno napacene (gorke primjedbe spikera) djece koja su osjetila iskrenu ljubav koja grije i hrani, i jaca, i zacjeljuje... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Јеванђеље. Najozbiljnije, u zadnjih (najmanje) 10 godina nisam gledao ovako jak film. I kad samo vidim taj film, pa kad se setim sta sam sve ovde vidjao medju hriscanima (i monasima!), dodje mi da kukam. Јефимија Крунић and mila је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Колико су јадни и далеко од Истине ти који злостављају децу. И како ми је чудна рекција људи којима понудим да одгледају филм а они кажу: Не могу ја то да гледам,тешко ми је. И наставе да кукају над својим такозваним проблемима. Не желе да се пробуде. Najozbiljnije, u zadnjih (najmanje) 10 godina nisam gledao ovako jak film. I kad samo vidim taj film, pa kad se setim sta sam sve ovde vidjao medju hriscanima (i monasima!), dodje mi da kukam. Ни на мене ништа није оставило тако јак утисак. Исцељујући. Мислиш да смо ми далеко од хришћанства? Сигурно јесмо. И код нас у манастиру Света Петка у Извору брину о болесној деци, не знам да ли је снимљена нека репортажа,али ја бих волела да их посетим. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Da li smo daleko? Od onog stvarno Jevandjelskog, koje se blista na delima, neizmerno smo daleko. Moje misljenje. Ne svi, naravno, ali vecina nas. Гост је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Ни на мене ништа није оставило тако јак утисак. Исцељујући. Мислиш да смо ми далеко од хришћанства? Сигурно јесмо. И код нас у манастиру Света Петка у Извору брину о болесној деци, не знам да ли је снимљена нека репортажа,али ја бих волела да их посетим. Sada cu da nadjem, pa cu ti ostaviti. http://www.svetapetkaizvor.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука