Jump to content

Патријарх Иринеј: Наводи из уџбеника неистина и срамота за народ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пријатељу, не могу се изједначавати злочини појединаца међу Србима са организованим и систематским злочинима које је вршила друга страна. Сваки злочин треба осудити, али не могу се правити такви знаци једнакости.

То прво. Друго, прича како нас нико не воли, потекла је из арсенала антисрпске пропаганде и нема много везе са истином. Не воле нас Хрвати, муслимани и шиптари, али они нас никада реално нису ни волели. Остали народ нас воле и поштују. Рецимо, Македонци, па и Црногорци већином воле Србе. И други народи немају ништа против нас.

Што се тиче ,,Велике Албаније", или ,,етничке Албаније", како је они називају- тај пројекат настао је у лабараторијама великих сила, нема везе са историјским, етничким или неким другим границама. То је држава која нема утемељења. Албанци нису никада живели пре на просторима које наводно припадају тој држави, него су ту постали већина протерујући аутохтоно становништво, као што су Србе систематски у више фаза протеривали са Косова. То је дивље кавкавско племе које све што постиже постиже насиљем и силом. Са друге стране, стварање уједињене српске државе природна је тежња обједињавања српског народа на просторима на којима Срби вековима живе. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Sve je dzaba,srpski geni potvrdjuju da smo potomci prvih ljudi u Evropi, pre Iliraa, Latina, uopste indoevropljana ... I balkanski srbi smo jedini ropljani skupa sa Skandinavcima i germanima sa severaa nemacke. Svi ostali su dosli najmanje. 15000 godina kasnje. Potomaka tih lljudi ima i. Medju arnautima. Oko 66% ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

@Православни Србин: Прикочи мало. Водиш главну реч, а знање ти је прилично климаво и да не кажем расистичко. Јесмо Срби и јесу нам то национални непријатељи, али не правимо од нас анђеле, а од њих ђаволе... или од нас оличење цивилизације, а од њих голе дивљаке.

Подели на овим сајтовима

Sve je dzaba,srpski geni potvrdjuju da smo potomci prvih ljudi u Evropi, pre Iliraa, Latina, uopste indoevropljana ... I balkanski srbi smo jedini ropljani skupa sa Skandinavcima i germanima sa severaa nemacke. Svi ostali su dosli najmanje. 15000 godina kasnje. Potomaka tih lljudi ima i. Medju arnautima. Oko 66% ...

Ili sam ti vec jednom objasnio kakva je razlika izmedju jezicno kulturnog kontinuiteta i genetika (gde su stvari komplikovani jer i Albanci imaju I2, a ima i Srba koji nisu I2). 

I po jezicno-kulturnom nasledju smo naslednici uglavnom (pored drugog) slovenskog porekla i da Sloveni su dosli od 6. veka na Balkan. Albanci su tracansko ili ilirisko poreklo i preziveli su u svojim planinama ko Baski romanizaciju. Inace Srbija je bila romanizovana pre dolazak Slovena. 

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли си мислио на неандерталце? Неандерталци су били у Европи пре 100.000 година и скорим генетским истраживањима је показано да сви људи на Земљи (осим афричких црнаца) имају 3-5% неандерталских гена. Што значи да кад је кромањонац напустио Африку, неко време се мешао са неандерталцима ван Африке пре него што су изумрли. Али то се онда односи на 5 милијарди људи, не само на Србе?

Подели на овим сајтовима

Пријатељу, не могу се изједначавати злочини појединаца међу Србима са организованим и систематским злочинима које је вршила друга страна. Сваки злочин треба осудити, али не могу се правити такви знаци једнакости.

Сувишно је те успоредбе и правити. Злочин је злочин, систематски или појединачно. Хрвати су имали десне екстремисте, Срби су имали лијеве екстремисте и обије групе су систематски радиле злодјела. Но то није тема.

Наши систематски злочинци су наши комунисти и Недићева влада.

Што се тиче ,,Велике Албаније", или ,,етничке Албаније", како је они називају- тај пројекат настао је у лабараторијама великих сила, нема везе са историјским, етничким или неким другим границама. То је држава која нема утемељења. Албанци нису никада живели пре на просторима које наводно припадају тој држави, него су ту постали већина протерујући аутохтоно становништво,

Неважно то, важно је ко је већина у датом тренутку. По твојој логици, ево како би Хрват онда одговорио за Крајину:"Шта Србија има ту да тражи када никада ту Срби нису живјели док Хрвати нису протјерани и Србе нису населили Турци, и док их ми касније нисмо примали за граничаре.".

Са друге стране, стварање уједињене српске државе природна је тежња обједињавања српског народа на просторима на којима Срби вековима живе. 

АЛбанци вијековима живе и у Црној Гори, и на Косову и у Македонији и у Грчкој. Као мањина ( осим на Косову ), али живе. 

Подели на овим сајтовима

Можда је то мало ван теме, али када је већ поменут концепт "права" на Велику Албанију у поређењу са тежњом ка свим Србима у једној држави, увек ме помало бунило питање који је то критеријум по коме неки народ или етничка група има право на самопредељење. Знам да је у формалном смислу то уређено тако да народи имају право на самопредељење у којој ће држави живети, али на тај начин да се не дирају границе одређене после Другог светског рата. Али ме интересују ваша размишљања шта је то што оправдава да нпр. Срби остваре Велику Србију а Албанци не остваре Велику Албанију. Да ли је ту историја пресудна, или етничка карта одређеног подручја или историјске заслуге за одређену област, или допринос у ратовима на страни тзв. демократских сила или ко зна шта... Шта је принцип по коме неки народи имају право да се отцепе и створе сопствену државу (као нпр. Руси у Украјини или Молдавији) или се припоје матици (Руси на Криму нпр.) а неки не јер би било сасвим неоправдано (нпр. стварање Велике Албаније по мом мишљењу)... 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ili sam ti vec jednom objasnio kakva je razlika izmedju jezicno kulturnog kontinuiteta i genetika (gde su stvari komplikovani jer i Albanci imaju I2, a ima i Srba koji nisu I2). 

I po jezicno-kulturnom nasledju smo naslednici uglavnom (pored drugog) slovenskog porekla i da Sloveni su dosli od 6. veka na Balkan. Albanci su tracansko ili ilirisko poreklo i preziveli su u svojim planinama ko Baski romanizaciju. Inace Srbija je bila romanizovana pre dolazak Slovena.

Ima kod srba nekih 40% a albanaca 6-7 sto potvrdjuje da su srbi puno vise, skoro polovina, odnosno nekih 7 miliona srba na balkanu potomci jedinih autenticnih evropljana.

A jezik i kultura i kako su se oni nazivali kroz milenijume mene uopste ne zanima, zanima me jedino to da su moji pretci vec 15-20 000 godina zitelji balkana i evrope a i jos 50% srba. I teorije o ilirima i albancima, seobama slovena me zanimaju ko lanjski sneg. Moja krv govori ko sam ja a ne Porfirogenit ...

Подели на овим сајтовима

Ima kod srba nekih 40% a albanaca 6-7 sto potvrdjuje da su srbi puno vise, skoro polovina, odnosno nekih 7 miliona srba na balkanu potomci jedinih autenticnih evropljana.

A jezik i kultura i kako su se oni nazivali kroz milenijume mene uopste ne zanima, zanima me jedino to da su moji pretci vec 15-20 000 godina zitelji balkana i evrope a i jos 50% srba. I teorije o ilirima i albancima, seobama slovena me zanimaju ko lanjski sneg. Moja krv govori ko sam ja a ne Porfirogenit ...

Али бити Србин (Француз, Албанац итд) није биолошки него културни, психолошки концепт, схваташ то? Људи који су живели на простору данашње Србије пре 15 000 година нису имали појма о идеји нације, народа, нису били Срби... Какве везе онда има да ли су наши биолошки преци били овде "одувек" или су дошли са осталим Словенима, када је српство створено тек много касније.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли си мислио на неандерталце? Неандерталци су били у Европи пре 100.000 година и скорим генетским истраживањима је показано да сви људи на Земљи (осим афричких црнаца) имају 3-5% неандерталских гена. Што значи да кад је кромањонац напустио Африку, неко време се мешао са неандерталцима ван Африке пре него што су изумрли. Али то се онда односи на 5 милијарди људи, не само на Србе?

Ne neandertalci vec kromanjonci. Kromanjonac je mideran covek i mogao bi ga pisaditi danas u sred New Yorka i nikakve razlike ne bi bilo izmedju njega i midernog stanovnika New Yorka. Ni fizicke ni intelektualne razlike ne postoje. E od kromanjonaca je nastao haplo tip I , jedini evropski tip ciji potomci zive jedino u evropi. Taj tip je nastao mutacijama pre nekih 20-25000 godina i to bas na Balkanu odakle se raselio po celoj evropi. Pid naletom indoevropljana najverovatnije ( tu spadaju i

Iliri, latini, sloveni ..) ti starosedeoci su skoro istrebljeni. Prezicpveli su na Balkanu, skandinaviji i ba Sardiniji i tu imas najvecu koncentraciju danas. Oko 40% zitelja tih delova evrope je tog porekla. Krasi ih visina, vitak stas, ne lepe im se masne naslage, i jos jedna vrlo bitna osobina zbog koje se oko tog tipa otimaju miderni rasusti. Depigmentacija. Kao posledica neke mutacije haplo tip I ima osobinu da gubi pigment te je tako natao beli covek, odnosno haplo tip I je originalna bela rasa, ostali su pobeleli mesanjem sa nama. To je razlog zasto se miderni rasisti trude na sve nacine da nekako nadju u poreklu hapli tip I. To je nordijska rasa o kojoj je pricao Hitler samo se za...ao nije nordijska vec balkanska ...

Подели на овим сајтовима

Али бити Србин (Француз, Албанац итд) није биолошки него културни, психолошки концепт, схваташ то? Људи који су живели на простору данашње Србије пре 15 000 година нису имали појма о идеји нације, народа, нису били Срби... Какве везе онда има да ли су наши биолошки преци били овде "одувек" или су дошли са осталим Словенима, када је српство створено тек много касније.

Ja ne kapiram da ste vi toliko tvdi na kapiranju ...

Zabole mene Zeljka Bilbiju da li su se oni nekada zvali Srbi ili Tunguzi, mene zanimaju moji hromozomi i oni mi kazu ovo sto sam napusao u predhodnom postu. Da sam ja potomak ljudi koji su na Balkanu zadnjih 20000 godina, 15000 pre ikoga drugoga na ovoj planeti. Ilira, latina, aboridzina. Kapiras?

Подели на овим сајтовима

Ja ne kapiram da ste vi toliko tvdi na kapiranju ...

Zabole mene Zeljka Bilbiju da li su se oni nekada zvali Srbi ili Tunguzi, mene zanimaju moji hromozomi i oni mi kazu ovo sto sam napusao u predhodnom postu. Da sam ja potomak ljudi koji su na Balkanu zadnjih 20000 godina, 15000 pre ikoga drugoga na ovoj planeti. Ilira, latina, aboridzina. Kapiras?

Капирам сада, али то је онда скроз друга ствар... Теби је битно да си, да се тако изразим, потомак "оригиналних" Балканаца, да су твоји преци први дошли у овај део света? 

Подели на овим сајтовима

Можда је то мало ван теме, али када је већ поменут концепт "права" на Велику Албанију у поређењу са тежњом ка свим Србима у једној држави, увек ме помало бунило питање који је то критеријум по коме неки народ или етничка група има право на самопредељење. Знам да је у формалном смислу то уређено тако да народи имају право на самопредељење у којој ће држави живети, али на тај начин да се не дирају границе одређене после Другог светског рата. Али ме интересују ваша размишљања шта је то што оправдава да нпр. Срби остваре Велику Србију а Албанци не остваре Велику Албанију. Да ли је ту историја пресудна, или етничка карта одређеног подручја или историјске заслуге за одређену област, или допринос у ратовима на страни тзв. демократских сила или ко зна шта... Шта је принцип по коме неки народи имају право да се отцепе и створе сопствену државу (као нпр. Руси у Украјини или Молдавији) или се припоје матици (Руси на Криму нпр.) а неки не јер би било сасвим неоправдано (нпр. стварање Велике Албаније по мом мишљењу)... 

Racionalnost bi bio najbolji kriterijum. Suviše društvene energije biva utrošeno uzalud jer se po svaku cenu održava privid multetničke države, dok zapravo to koriste oligarhije da sa sebe krivicu prebace na drugu, "neprijateljsku" društvenu grupu. Paradoksalno, monoetnička država bi smanjila međuetničku netrpeljivost. Kada je reč o našim prostorima, lično smatram da bi bilo racionalno "podeliti" Kosovo, a Republici Srpskoj dozvoliti da se pripoji Srbiji ili da postane samostalna država (jer, znajući Srbe, čim popusti pritisak mi odmah nećemo sa nama samima :D ). Crna Gora zbog malobrojnosti stanovništva, male teritorije i fluidnosti etničkih identiteta (pre svega na relaciji Srbi-Crnogorci) nije "materijal" za nekakvu podelu, a Makedoniju nije moguće podeliti jer je Skoplje novo Sarajevo iz 1991 (ogroman broj Albanaca, a urbana sredina. Niko se na mian način ne bi masovno iseljavao iz takve urbane sredine, pa neko "humano preseljenje " nije moguće.Tu je i Kumanovo). Međutim, sve ovo pada u vodu, jer globalna oligarhija, kao ni domaća nije zainteresovana za ovo, čak naprotiv međuetnička napetost im savršeno odgovara. Što da se pitaš o tome ko ti uskraćuje osnovne stvari za dostojanstven život, kad je tvoj jedini problem druga etnička zajednica. Oni su krivi , a ne mi , to ti je uspešna strategija oligarhija prema raji. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Капирам сада, али то је онда скроз друга ствар... Теби је битно да си, да се тако изразим, потомак "оригиналних" Балканаца, да су твоји преци први дошли у овај део света?

Upravo to, i ne samo moji pretci vec i 50% srba, nekih 6 milona danasnjih zitelja Balkana, odnosno vise od kompletne albanske populacije. I ne moze sada meni neko da prica o albancima kao starosedeocima kada sam ja potomak starosedelaca balkana koje su pretci albanaca zatekli na balkanu kada su se naselili.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...