Иван Ивковић Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 @, povremeno baci pogled i na temu o uniniju. I tamo imaš dosta dragocenog materijala u vezi sa tvojom mukom. Možda saznaš i nešto novo, sagledaš stvar iz drugog ugla... Dakle uninije - kako se izboriti s njim? Bokisha, Дијана. and Deja Vu је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 I ja sam mislila da to predlozim, jer njega muci camotinja, taj prvi, najlaksi stepen... (inace otacki opis duhovne pojave 'uninija' poklapa se sa slikom depresije, ali nije bitno) Deja Vu and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Ne mogu da se načudim još od onda kada si otvorio temu, koliko sličan problem imam i ja... Zato valjda nisam ništa pisao, pročitah i ja korisnih stvari, samo ja sam valjda tvrdoglav, pa nikako da priznam da imam taj problem Hvala za temu i svima na odgovorima, i samo hrabro. Дијана. and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Palama postoji jedna definicija kod otaca za monaha onaj ki primorava sam sebe. To se odnosi na sve u zivotu. Ne kazem ti da ides u monahe ali ces taj gadan osecaj koji sve ljude muci moci da pobedis samo primoravanjem samog sebe. To ti je ono navika jedna muka a odvika dve. Osecanja se menjaju vremenom. Iz iskustva znam da sam prisiljavanjem uspeo da mnoge stvari izmenim u svom zivotu. Eto izgleda turobno i mucno ali ja neznam za drugi put a i nigde nisam nasao nista bolje. Иван Ивковић, Deja Vu and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Osim toga pokušaj da se zbližiš sa nekom osobom suprotnog pola, možda te to oraspoloži. A možda te još više baci u čamotinju pa kad uvidiš u kakvom si strašnom stanju shvatićeš da to više nema smisla i sve krene na bolje. U svakom slučaju eto ti još jedne ideje... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Da, ima slucajeva da teska, preteska muka natjera djecu da se uhvate studija (ucenja, knjige, sredine, nacina zivota) kao borbe za (psihicki i maltene fizicki) opstanak. Covjek je siroko i komplikovano bice. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 31, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Osim toga pokušaj da se zbližiš sa nekom osobom suprotnog pola, možda te to oraspoloži. A možda te još više baci u čamotinju pa kad uvidiš u kakvom si strašnom stanju shvatićeš da to više nema smisla i sve krene na bolje. U svakom slučaju eto ti još jedne ideje... Можда си у праву, требао бих, од кад сам раскинуо дугу везу са девојком, постао сам помало безосећајан, хладан и безвољан, можда је то један од узрока, пошто је сам раскид био трауматичан за мене. А и док сам био у вези, постао сам прави штребер Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Можда си у праву, требао бих, од кад сам раскинуо дугу везу са девојком, постао сам помало безосећајан, хладан и безвољан, можда је то један од узрока, пошто је сам раскид био трауматичан за мене. А и док сам био у вези, постао сам прави штребер Sad imaš bogatije iskustvo. Sigurno bi umeo bolje da izbalansiraš stvari. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука