Jump to content

Viđenja Sundar Singa

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sadhu Sundar Singh (1889-1929). Indijski hrišćanski misionar.

Rođen u porodici Sika, u mestu Rampur Katania, Pendžab, severna Indija.

vyhbRB5.jpg

Sundar je odbacio Siikizam i sva verska ubeđenja Indije i rešio da izvrši samoubistvo. Da se bači pod voz. Ipak pre nego ovo učini pomolio se. U molitvi je tražio da ko god je Istinski Bog da mu se javi. Te noći kada je rešio da se samoutepa i kad se molio javio mu se Hristos.

Sundar je odmah sledeći dan objavio da je postao Hrišćanin. Krstio se kod Anglikanaca( tadašnjih okupatora Indije ), njegov otac ga se odrekao a brat je pokušao da ga otruje. No to nije bio jedini pokušaj trovanja Sundara od kako je objavio da je Hrišćanin.

TVeGoYn.jpg

Подели на овим сајтовима

Što se događa prilikom smrti? (iz knjige ‘Vizije iz duhovnog svijeta’, Sadhu Sundar Singha)

Jednog dana, dok sam se molio u samoći, sam se iznenada našao okružen sa velikom mnoštvom duhovnih bića, ili bi mogao reći ovako, čim su moje oči bile otvorene našao sam se poklonjenim u prisustvu povećeg društva svetaca i anđela. Najprije sam bio donekle zbunjen, kada sam ugledao njihovo blistavo i veličanstveno stanje te sa njima poredio svoju inferiornu/podređenu kvalitetu. No istog časa sam bio umiren (u smislu, ‘bilo mi je olakšano stanje’) njihovom iskrenom simpatijom te ljubavlju nadahnutim prijateljstvom. Već sam imao doživljaj mira Božjeg Prisustva u mojem životu, ali zajedništvo/druženje sa ovim svecima mi je nadodalo novu i prekrasnu radost. Tijekom našeg razgovora, primio sam od njih odgovore na moja pitanja koja su se ticala mojih poteškoća o mnogim problemima koji su me zbunjivali. Moje je prvo ispitivanje bilo o tome što se događa u trenutku umiranja i o stanju duše nakon smrti. Rekao sam, ‘Mi znamo što se sa nama događa između dječje dobi i starosti, ali ne znamo ništa što se događa u trenutku smrti ili iza kapija smrti. Ispravnu informaciju o tome mogu imati jedino oni s druge strane smrti, nakon što su ušli u duhovno kraljevstvo. ‘Možete li nam’, zapitao sam, ‘dati ikakvu informaciju u tome?’

Na ovo je jedan od svetaca odgovorio! ‘Smrt je poput sna. Prilikom prelaženja (u drugi svijet) nema boli, osim kod nekoliko tjelesnih bolesti i mentalnih stanja. Kao što je iscrpljen čovjek svladan dubokim snom, tako san smrti nadolazi čovjeku. Smrt mnogima dolazi tako iznenada, da oni jedino uz velike poteškoće shvaćaju kako su napustili materijalni svijet, i ušli u svijet duhova. Zbunjeni mnogim novim stvarima koje vide oko sebe, oni zamišljaju kako su u posjeti nekoj zemlji ili gradu u fizičkom svijetu, koje ranije nisu vidjeli. Tek nakon što su bili potpunije podučeni, shvaćaju da je njihovo duhovno tijelo drugačije od njihovog prijašnjeg materijalnog tijela, i priznaju kako su, u stvari, bili prebačeni iz materijalnog svijeta u svijet duhova.’

Drugi tamo prisutan svetac je na moje pitanje dao ovaj daljnji odgovor, ‘Obično,’ reče, ‘u trenutku smrti tijelo izgubi svoju sposobnost osjeta. Ono nema boli, već je jednostavno prevladano sa određenim osjećajem pospanosti. Ponekad u slučajevima velike slabosti, ili nakon nesreće, duh odlazi dok je tijelo još svjesno. Onda su duhovi onih koji su živjeli bez primisli o duhovnom svijetu, ili o pripremi za ulazak u njega, budući su tako iznenada prenešeni u svijet duhova, izuzetno zbunjeni, te u stanju velike patnje zbog svoje sudbine, tako da, tijekom prilično dugog perioda, moraju ostati u nižim i mračnim predjelima prijelaznog stanja. Duhovi ovih nižih sfera često silno maltretiraju ljude u svijetu. Ali jedini kojima mogu nauditi su oni koji su njima sličnog uma, koji njihovom vlastitom voljom ovore svoja srca da bi ih primili. Ti bi zli duhovi, sjedinjujući se sa ostalim zlim duhovima, učinili izuzetnu štetu u svijetu da Bog svugdje nije odredio nebrojene anđele za zaštitu Svojih ljudi, i Njegovog stvaranja, tako da su Njegovi ljudi uvijek sigurni pod Njegovom zaštitom (Psalam 91).’

Zli duhovi mogu ozlijediti jedino one u svijetu koji su slične prirode kao i oni, i tada to mogu napraviti jedino u ograničenoj mjeri. Oni mogu, doista, gnjaviti pravedne, ali ne bez Božjeg dopuštenja. Bog ponekad doista daje Sotoni i njegovim anđelima dopuštenje iskušavati i proganjati Njegove ljude, tako da bi iz kušnje mogli snažniji i bolji, kao kada je Sotoni dozvolio progoniti Njegovog slugu Joba. Ali od takve kušnje vjernik više dobija nego gubi.’

Drugi od prisutnih svetaca je kao odgovor na moje pitanje dodao, ‘Mnogi čiji životi nisu bili predani Bogu, kada trebaju umrijeti, kao da padnu u nesvjest; no što se u stvari događa je da kada ugledaju odvratna i vražja lica zlih duhova koja su ih okružila, oni zanijeme i paraliziraju se od straha. U drugu ruku, umiranje vjernika je često potpuno nasuprotno ovome. On je izuzetno sretan jer vidi anđele i svete duhove koji mu prilaze da bi mu poželjeli dobrodošlicu. Zatim je također, njegovim voljenima, koji su umrli ranije, dozvoljeno biti kraj njegove samrtne postelje, i voditi njegovu dušu u duhovni svijet. Pri ulasku u svijet duhova on se istog časa osjeća kao kod kuće jer ne samo da su sa njime njegovi prijatelji, već je on, dok se nalazio u svijetu sebe odavno pripremio za taj Dom pomoću njegovog povjerenja u Boga i zajedništva sa Njime.’

Nakon toga je četvrti svetac rekao, ‘Uvoditi duše ljudi iz svijeta to je anđeoski posao. Obično Krist u duhovnom svijetu Sebe otkriva svakome (no) u stupnjevima slave koji se razlikuju u skladu sa stanjem duhovnog razvitka svake duše. Ali u nekim slučajevima, On Sam dolazi na samrtnu postelju da bi poželio dobrodošlicu Svojem sluzi i u ljubavi mu briše suze, i (u)vodi ga u Raj. Baš kao što dijete koje se rađa u svijetu otkriva kako je snabdjeven svime što mu je potrebno, tako isto duša, pri ulasku u duhovni svijet otkriva kako su joj sve potrebe namirene.’

Подели на овим сајтовима

Iz onog što je u duhovnom svijetu čuo i vidio Sadhu Sundar Singh

Smrt djeteta

Malo djete je umrlo od upale pluća, i grupa anđela je došla da bi njegovu dušu sprovela do svijeta duhova. Želio bi da je njegova majka mogla vidjeti taj prekrasan pogled, onda bi, umjesto ridanja, ona radosno pjevala, jer anđeli se brinu o malenima sa takvom brigom i ljubavlju koju ni jedna majka nikad ne bi mogla ukazati. Čuo sam kako jedan anđeo govori drugome: ‘Vidi kako majka ovog djeteta rida zbog ovog kratkog i privremenog odvajanja! Za samo nekoliko godina će ona biti ponovno sretna sa svojim djetetom!’ Onda su ponijeli djetetovu dušu do tog prekrasnog i svjetlom ispunjenog dijela neba, koje je odvojeno za djecu, gdje se brinu o njima, i podučavaju ih svoj nebeskoj mudrosti, sve dok maleni postepeno ne postanu poput anđela.

Nakon određenog vremena je umrla i njegova majka, i njezino dijete, koje je sada postalo poput anđela, je došlo sa drugim anđelima poželiti dobrodošlicu duši svoje majke. Kada joj je rekao: ‘Majko, zar me ne prepoznaješ? Ja sam tvoj sin Theodore’, majčino srce je bilo preplavljeno sa radošću, a kada su zagrlili jedno drugo njihove suze radosnice su padale poput cvijeća. Bila je to dirljiva scena! Onda joj je, kako su šetali zajedno, on nastavio ukazivati, i objašnjavati stvari oko njih, i tijekom tog vremena koje je određeno za njezin boravak u posrednom stanju, je ostao sa njom, i, kada je period nužan za instrukciju u tom svijetu bio završen uzeo ju je sa sobom do najviše sfere gdje je on sam prebivao.

Tamo su, svugdje uokolo, bila prekrasna i radosna okruženja, i nebrojene duše ljudi su bile tamo, koji su na svijetu zbog Krista trpjeli svakojake patnje, i na kraju su bili uzdignuti do ovog Veličanstvenog/Uzvišenog mjesta časti. Svugdje okolo je bilo neusporedivih i izuzetno lijepih planina, izvora & krajolika, a u vrtovima je bilo obilje svakojakog slatkog voća i prekrasnog cvijeća. Tamo je bilo sve ono što bi srce moglo poželjeti. Onda je on rekao svojoj majci: ‘U svijetu, koji je slab odraz ovog stvarnog svijeta, naši voljeni tuguju/jadikuju za nama, ali, reci mi, da li je ovo smrt, ili stvaran život za kojim svako srce žudi?’ Majka reče: ‘Sine. Ovo je istinski život. Da sam u svijetu znala cijelu istinu o nebu, ja nikad ne bi jadikovala zbog tvoje smrti. Kako je žalosno da su oni u svijetu tako slijepi! Usprkos činjenici da je Krist prilično jasno objasnio ovo stanje slave, i da Evanđelja opet i iznova govore o Očevom vječnom kraljevstvu, pa ipak, ne samo neupućeni ljudi (= neznalice), već su i mnogi prosvjetljeni vjernici također, i dalje potpuno nesvjesni o njegovoj slavi. Neka im Bog dodijeli da svi mogu ući u trajnu radost ovog mjesta!’

Подели на овим сајтовима

O sudbini samoubojica u onostranom (iz knjige ‘Vizije Duhovnog Svijeta’, Sadhu Sundar Singha)

PROTRAĆENE MOGUĆNOSTI

Jednom sam u svijetu duhova vidio duha koji je, uz krikove kajanja/grižnje savjesti, jurišao unaokolo poput luđaka. Jedan anđeo je rekao, ‘U svijetu je ovaj čovjek imao mnoštvo prilika pokajati se i okrenuti se prema Bogu, ali uvijek kada bi ga njegova savjest počela uznemiravati on je njezine ubode/bockanja običavao utopiti u alkoholu. Protratio je sve svoje vlasništvo, uništio svoju obitelj, i na kraju počinio samoubojstvo, i sada u svijetu duhova histerično juri unaokolo poput bijesnog psa i previja se u kajanju (ili ‘od grižnje savjesti’) pri pomisli na svoje u nepovrat izgubljene mogućnosti. Svi mi smo mu voljni pomoći, ali njegova ga vlastita izopačena priroda priječi da se pokaje, jer grijeh je otvrdnuo njegovo srce, premda je sjećanje o njegovom grijehu za njega uvijek svježe. U svijetu, on je pio da bi zaboravio na glas svoje savjesti, ali ovdje nema nikakve moguće prilike išta prikrivati. Sada je njegova duša tako gola da on osobno, i svi stanovnici duhovnog svijeta, mogu vidjeti njegov grešni život. Za njega, u njegovom grijehom otvrdnutom stanju, ni jedan drugi smjer nije moguć osim da on mora sebe sakriti u tminu sa drugim zlim duhovima, i tako do određene mjere izbjeći mučenje svjetla (= koje mu uzrokuje svjetlo spoznaje).’

DUH PRELJUBNIKA

Vidio sam preljubnika, koji je nedavno pristigao u svijet duhova. Njegov je jezik bio isplažen kao u čovjeka kojeg je umorila žeđ, nosnice su mu bile rastegnute, a on je mlatarao svojim rukama oko sebe kao da je u njemu gorjela neka vrsta vatre. Izgled mu je bio toliko opak i odvratan da sam se gnušao (i po)gledati ga. Sve ono što je pratilo luksuz i senzualnost je bilo ostavljeno iza u svijetu, a on je sada, poput bijesnog psa, goropadno trčao uokolo, povikujući, ‘Proklet bio ovaj život! Ovdje nema smrti da dokonča sav ovaj bol. I duh ovdje ne može umrijeti; inače, opet bi izvršio samoubojstvo, kao što sam koristeći pištolj napravio u svijetu kako bi tamo izbjegao moje nevolje. Ali ovaj je bol daleko veći od boli u svijetu. Što da radim?!’ Rekavši to pojurio je prema tami, gdje su bili mnogi drugi duhovi sličnog uma, i tamo je nestao.

Jedan od svetaca je rekao, ‘Ne samo da je zlo djelo grijeh, već su zla misao, i zao pogled također grijeh (Matej 5:27-30). Ovaj grijeh nije ograničen jedino na ophođenje sa tuđim ženama, već su pretjeranost i animalizam u odnosu sa vlastitom ženom također grijeh. Čovjek i njegova žena su uistinu sjedinjeni zajedno ne poradi senzualizma (u smislu, ‘zbog tjelesnog naslađivanja’) već poradi međusobnog pomaganja i podrške, da bi sa svojom djecom mogli provesti svoje živote u službi čovječanstvu i Bogu na slavu.

No onaj koji se udalji od ovog cilja u životu (u smislu, ‘koji ga zanemari’), kriv je zbog grijeha preljubništva.’

Подели на овим сајтовима

Smrt pravednika (Sadhu Sundar Singh ‘Vizije iz duhovnog svijeta’)

Anđeo mi je ispričao na koji način je istinski Kršćanin, koji je trideset godina najiskrenije služio svojeg Učitelja, ležao na samrti. Nekoliko minuta prije nego je umro Bog je otvorio njegove duhovne oči tako da bi, čak prije napuštanja tijela, mogao vidjeti duhovni svijet te onima koji su oko njega reći što je vidio. On je vidio kako mu je nebo bilo otvoreno, i skupina anđela i svetaca mu je dolazila u susret, a na vratima, Spasitelj je sa široko raširenim rukama čekao da bi ga primio. Kako mu se sve to ukazalo on je tako radosno uzviknuo da su oni oko njegova kreveta bili preneraženi. ‘Kolika li je samo moja radost,’ uzviknuo je, ‘tako dugo sam čekao da mogu vidjeti Gospoda, i otići k Njemu. O prijatelji! Pogledajte Njegovo lice svo obasjano ljubavlju, i vidite to društvo anđela koji su došli po mene. Kakva li veličanstvena mjesta! Prijatelji, ja odlazim svome istinskom domu, ne tugujte zbog moga odlaska, već se radujte!’ Jedan od onih koji su bili pored njegove postelje tiho reče: ‘Skrenuo je umom.’ On je čuo taj tih glas i reče, ‘Ne, nije. Sasvim sam pri svijesti. Želio bi da možete vidjeti ovaj predivan pogled. Žao mi je što je sakriven od vaših očiju. Doviđenja, srest ćemo se ponovno u drugom svijetu.’ Rekavši to zatvorio je svoje oči, i rekao, ‘Gospode, svoju dušu predajem u Tvoje ruke’, i tako je zaspao.

Подели на овим сајтовима

Јесте

Најавио је да ће добар део света бити склон атеизму и да ће некако у то време  у Румунији бити неки великачки храм подигнут Истинскоме Богу у коме ће се дешавати разна чудеса па ће чак и атеисти долазити то да виде.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Јесте

Da, evo nadjoh. Bukurest - Novi Jerusalim

U budućnosti će moć pape postepeno nestati i nastat će nova sinodna nauka koja će imati sjedište najprije privremeno u Rimu a onda u Bukureštu u “Novom Jerusalemu” gdje će ostati zauvijek. 

http://joga-shambala.com/prorocanstvo-sundara-singha-o-duhovnoj-buducnosti-rumunije/

Подели на овим сајтовима

На том линку што си метно има ствари које су накнадно убачене, као што је инкарнација у коју Сундар није веровао и друго. Читао сам овај спис у оригиналу и он је много краћи. 

Подели на овим сајтовима

ovo je neka protestanska vizija, inače zanimljivo je da Pravoslavni i Katolički sveci imaju drugačije vizije od ovih a opet različite , recimo mnogi su katolički sveci imali viđenje raja, pakla i čistilišta dok Pravoslavni viđenje raja i pakla bez čistilišta , ovo je viđenje klasično protestansko, zanima me dali se neka grana telogije bavi ovim različitostima?

Подели на овим сајтовима

ovo je neka protestanska vizija, inače zanimljivo je da Pravoslavni i Katolički sveci imaju drugačije vizije od ovih a opet različite , recimo mnogi su katolički sveci imali viđenje raja, pakla i čistilišta dok Pravoslavni viđenje raja i pakla bez čistilišta , ovo je viđenje klasično protestansko, zanima me dali se neka grana telogije bavi ovim različitostima?

Ima cistilista, to su oni momenti o svedocenjima poboljsanja njihovih stanja usled molitava crkve i milostinja drugih i sl.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Врло интересантно и веома оптимистично, некако као да има наде за све,.

А ово са Румунијом је мени поготову интересантно јер сам у Темишвару доживео један веома кључан, леп, потресан дан (од кога бројим дане)...а све после посете цркви у центру (банатској митрополији)

Можда то моје нема везе са овим виђењима али опет ме интригира :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
А ово са Румунијом је мени поготову интересантно јер сам у Темишвару доживео један веома кључан, леп, потресан дан (од кога бројим дане)...а све после посете цркви у центру (банатској митрополији)

За нас који смо радознали и волимо да се бавимо туђим животима, може детаљније? :)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...