Jump to content

МУЗИКА И ПОЗОРИШТЕ У ВЕЛИКОМ ПОСТУ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Видим да на форуму постављате песме најразличитијих стилова и жанрова али и песме са ласцивном садржином, па би хтео да вас питам

Да ли идете на концерте и да ли слушате (ту) музику и за време Великог поста?

Знаш  брате  Методије,пошто не живим у манастиру,када почне пост

искључим све апарате који преносе светогрђе,не познајем ни своју

породицу и пријатеље,затворим све прозоре,спустим жалузине и

само ћутим,ни уста не отварам,ставим вату у уши,  јер пост је.

Прилично глуп коментар.

Подели на овим сајтовима

U subotu radim neki tehno koncert to će da potraje sigurno do 6 ujutro tako da ti je moj odgovor da idem a idem i u kafanu i ako me neko zove na neko slavlje
Подели на овим сајтовима

Сутра идем у позориште... Виолиниста на крову... Заиста се радујем и не желим да одбијем другарицу

То што ви волите, то је ваша ствар. Али немојте објашњавати другима да је то добро и исправно.

Нећете код отаца наћи благослов за одлазак у позориште уопште...

У позоришту се многи осјећају пријатно, а у цркви им је - тешко, досадно: од чега?

Од тога што је у позоришту све врло добро прилагођено чулном човјеку, и ђавола тамо ми не узнемиравамо.

О. Јован Кронштатски.

А тек у посту...

Подели на овим сајтовима

Nadjite na youtube muzicara pod imenom "Dimmu Borgir"!Dobar je da se slusa,a pogotovu za vreme posta  0203_cool

p.s. Mozda nekom otvori oci  0202_238

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Сутра идем у позориште... Виолиниста на крову... Заиста се радујем и не желим да одбијем другарицу

То што ви волите, то је ваша ствар. Али немојте објашњавати другима да је то добро и исправно.

Нећете код отаца наћи благослов за одлазак у позориште уопште...

У позоришту се многи осјећају пријатно, а у цркви им је - тешко, досадно: од чега?

Од тога што је у позоришту све врло добро прилагођено чулном човјеку, и ђавола тамо ми не узнемиравамо.

О. Јован Кронштатски.

А тек у посту...

Онда не би требало ићи ни ван поста, уколико је грех (молим вас узмите у обзир да говорим о представама које нису непристојног карактера), Господ ипак не очекује од нас да се само у посту уздржавамо од греха...

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

МУЗИКА У ВЕЛИКОМ ПОСТУ?

Велика слова у великом посту?

0202_238

Е која данас питања постављате, ко да сте јели луде гљиве.

Али, да опет ублажим оштрину својих речи, била сам и ја таква, сва по ''православном дизајну'', нисам слушала ''грешну'' музику, само Дивну Љубојевић и искључиво духовну, носила само дуге сукње, црне боје, мараму у Цркви, шминка таман посла, лак за нокте - ђавоља работа, а тек што имам пробушене уши па репоња кроз њих може да се провлачи ...

Опасна фаза после које следи болно атерирање.

crvenilo

Методије...добро прочитај блиндирано  0203_cool  0203_cool

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Nadjite na youtube muzicara pod imenom "Dimmu Borgir"!Dobar je da se slusa,a pogotovu za vreme posta   0203_cool

p.s. Mozda nekom otvori oci  0202_238

Имаш и Шабана Шаулића, не мора да се слуша Dimmu Borgir.

Како беше оно: "Коловођа ђаво, а на крају..."

То су мелодије које срце дирају... ју, ју, ју...

Подели на овим сајтовима

Онда не би требало ићи ни ван поста, уколико је грех (молим вас узмите у обзир да говорим о представама које нису непристојног карактера), Господ ипак не очекује од нас да се само у посту уздржавамо од греха...

Хришћани-позоришлије не схватају у поптуности да се Царство Божије, т.ј. рођење духа - центар свега - не достиже никаквим другим путевима, осим добровољним самораспињањем старог духа човјечијег. И управо добровољно, свјесно умртвљавање у себи старог свијета, његових утјеха, страсти, похота и радости, чији је смисао данас у одвлачењу човјека од путева духа.

Ка театрима се људи вуку, наравно, само од досаде, од духовне празнине, од префињеног духовног унинија, и хришћанска свијест не може, никаквим софизмима, да се заштити од те истине.

Архиепископ Јован (Шаховској)

Подели на овим сајтовима

Видим да на форуму постављате песме најразличитијих стилова и жанрова али и песме са ласцивном садржином, па би хтео да вас питам

Знаш  брате  Методије,пошто не живим у манастиру,када почне пост

искључим све апарате који преносе светогрђе,не познајем ни своју

породицу и пријатеље,затворим све прозоре,спустим жалузине и

само ћутим,ни уста не отварам,ставим вату у уши,  јер пост је.

Прилично глуп коментар.

Према свецу и тропар.

Подели на овим сајтовима

Uglavnom slusam bebece pesmice trenutno,Deca su ukras sveta i tome slicno,na zahtev svoje devojcice od 2 i po godine.Inace,to slusaj jedno u postu,odnosno ne slusaj,a onda kad post prodje,navali ,mislim da nema smisla.Treba da smo umereni u svemu,bio post ili ne.Kao sad da van crkve nosim neku odecu,da ne kazem kakvu,a kad odem u crkvu,da se pravim neka prepodobna.Ili da kad je post slabo jedem,a kad prodje,prezderavam se.Sto rece Masa,ateriranje kad se visoko poleti uopste nije zgodno,i ja sam tako neke faze imala,ali kako godine idu,glava se malo ohladila,pa se sad samoj sebi cudim,ali hvala Gospodu,dao mi vremena da sagledam neke svoje gluposti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...