Jump to content

Хрватски новинар Домагој Маргетић шокирао Хрватску

Оцени ову тему

Данче*

Препоручена порука

pa mislim da nije sasvim ekvivalentna. Srbi, (govorim generalno, jer pojedinačno je pojedinačno), možda ne vole hrvate, ali nisu dodatno opterećeni njima.

Hrvati, očito, imaju potrebu da o Srbima govore (misle, mrze ...) i kada ne postoje direkne prilike za to. Možda su živeli malo bliže zapadu, plus primorje sa svojom (kulturuloškom ...) istorijom te u uslovima nešto višeg stepena kulture. Mi smo do sve predkraj 19. veka gro živeli po šumama uklanjajući se od turaka.

Ipak ta potreba njihova ...

Да, истина је да је у Хрвата тај примитивизам у национализму израженији. Но мислим да је то због синдрома побједника. Код нас је то мање изражено, али у суштини обије стране имају исти набој, исту количину те глупости у себи. У Блицу примјећујем баш то "удовољавање маси" и код ових тема ( Политика је с друге стране заиста вриједна поштовања ). На примјер, увијек се наглашава да је неко Србин или Хрват, ако је у питању српско-хрватски сукоб обавезно су ту благе ( српске ) националистичке конотације и сл. А то све јер је Блиц, као што рекох на теми о њему, сензационалистички часопис и тиме тежи да се што боље прода. Блиц игра на тај српски национални осјећај који је код нас тиши, а у Хрвата гласнији, но у суштини исте су величине и снаге.

Немај усамо Хрвати ту потребу. И ми је имамо. Имамо потребу да причамо о хрватској потреби да нас пљују, као један од примјера :)

Једном је неко питао Моргана Фримана:

-Како ћемо искоријенити расизам?

-Престаните причати о њему - одговорио је.

Подели на овим сајтовима

Samo ignore, zavrsili smo sa njima tj. oni sa nama. Pobedili su nas, isterali narod i to je to. Ne treba uopste obracati paznju na njih i njihovo ludilo. Osim ako ne navale na Republiku Srpsku jednog dana.

A za srbeu hrvatskoj nas zabolee ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Samo ignore, zavrsili smo sa njima tj. oni sa nama. Pobedili su nas, isterali narod i to je to. Ne treba uopste obracati paznju na njih i njihovo ludilo. Osim ako ne navale na Republiku Srpsku jednog dana.

Пустио бих ја њега, али неће он мене; или: где нам је граница на Дунаву?

Подели на овим сајтовима

Колинду Грабар Китаровић

Шта је подсвест чоече!

To je verovatno tvoja Senka. 

https://www.pouke.org/forum/topic/39985-к-г-јунг-духовна-револуција/?p=1323078 

Подели на овим сајтовима

Што је било , било је и то не може да се поправи .Не сме да се заборави али треба да градимо добросуседске односе .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Што је било , било је и то не може да се поправи .Не сме да се заборави али треба да градимо добросуседске односе .

Што је, сложићеш се, прилично тешко с неким ко жели да ти пије крв...

Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац)

Подели на овим сајтовима

Екстрема има свуда и против тога се требамо борити , али не треба да доносимо било какве закључке на основу понашања  крајње екстремних људи.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ja se sve nesto "plasim" da niste bas razumeli poentu ovog njegovog pisanija... dokaz za to je sto iako sad nesto kao volite ovog hrvata, srbina koji bi napisao slican clanak o srbiji, proglasili bi ste za izdajnika, drugosrbijanca i stranog placenika... a to, momentalno rusi sve ono sto je ovaj covek hteo da kaze i na sta je hteo da ukaze...

Ako samo malo ukljucite mozak shvaticete da on nije stao na stranu Srba, pa da ga sad nesto obozavate, nego na stranu ljudstva, a to je vec filozofija prevelika za mnoge srbe da bi je sazvakali...

Ne znam ni sam sto tebi odgovaram, posto cu nesto uopsteno da dodam na temu. Ali tvoj posto prosto privlaci.

Toliko tebi.

Meni je simtomaticno to sto hrvati iako bez srba svojih drzavljana i bez srba svojih komsija u komsijskim zemljama, spominju srbe za vreme praznika svoje drzavnosti.

No dobro sloboda se kupuje najpre u svom srcu i nadam se da ce se licnosti izdignuti iznad mase i nalaziti sebi iste u svet bez predrasuda i robovanja sebi i drugima.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Што је, сложићеш се, прилично тешко с неким ко жели да ти пије крв...

Само пази, можда си и ти сам притом вампир, али то не примјећујеш.

Подели на овим сајтовима

Nenade, ne budi naivan. Cinjenica je da su za vreme Drugog svetskog rata, poubijali toliko Srba, pa opet devedesetih poubijali i proterali preko 200.000 Srba. Spalili im domove, unistili zivote. Mrze i danas sve sto je srpsko. Na vlasti je opet neko iz redova ucenika franje tudjmana, zlocinca nad zlocincima. I ti mislis da treba graditi dobrosusedske odnose prelazeci preko cinjenice da je toliko srpske krvi proliveno? Da li treba za par decenija da pobiju jos Srba neke nove generacije, pa da napokon neki shvate da tu nema nista dobrosusedskog? Ne kazem da treba sa njima ratovati, vec se pridrzavati onog sto je Hristos ucio "budite mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi". Mudrost u opasnosti cuva glavu.

Подели на овим сајтовима

ti mislis da treba graditi dobrosusedske odnose prelazeci preko cinjenice da je toliko srpske krvi proliveno? Da li treba za par decenija da pobiju jos Srba neke nove generacije, pa da napokon neki shvate da tu nema nista dobrosusedskog? Ne kazem da treba sa njima ratovati, vec se pridrzavati onog sto je Hristos ucio "budite mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi". Mudrost u opasnosti cuva glavu.

МИСЛИМ! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...