Jump to content

„Помирите се са Богом, постаните љубљено дете Свемогућег Бога“ (преписка са муслиманима) – Свештеномученик Данил Сисојев

Оцени ову тему

Препоручена порука

Islamski Bog nije ljude stvorio iz ljubavi, Nego da mu se klanjaju "Džine i ljude sam stvorio samo zato da Mi se klanjaju"

Bog Hrišćana je ljude stvorio iz ljubavi  "Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji. I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih."

"Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.. Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj."

Dok Allah želi da mu ljudi budu robovi, Isus želi da mu budemo sinovi : "Jer koji se vladaju po duhu Božijem oni su sinovi Božiji. Jer ne primiste duh ropstva, opet da se bojite; nego primiste Duh posinački, kojim vičemo: Ava, Oče!"

"I budući da ste sinovi, posla Bog Duha Sina svog u srca vaša, koji viče: Ava Oče! Tako već nisi rob, nego sin; a ako si sin, i naslednik si Božji kroz Isusa Hrista."

Obozavanje ne porice Ljubav

Подели на овим сајтовима

Ако си сам и постојиш по себи немогуће те је назвати Љубављу. Бог је један али није самац. Света Тројица - један, а не три Бога. Три вечне божанске личности, у међусобном односи љубави и слободе, недовојиве и несхвативе једна без друге, једна божанска  суштина, нераздељива, једно неподељено божанство. Тај Бог је Љубав.

Zasto troje?Zasto nije vise ili manje?

Подели на овим сајтовима

Ona koja j objavljena Isusu,sada ne postoji,izmenjena je...

Која је то објављена Исусу? То су глупости. Зна се како је и када настала Библија. То што ви причате не може се поткрепити никаквим историјским изворима. То су измишљотине. 

Подели на овим сајтовима

Zasto troje?Zasto nije vise ili manje?

Зато што је Бог Света Тројица. Зато што није измишљен. Да је измишљен мога би питати: што ниси смислио више или мање.

Подели на овим сајтовима

Која је то објављена Исусу? То су глупости. Зна се како је и када настала Библија. То што ви причате не може се поткрепити никаквим историјским изворима. То су измишљотине. 

On je pitao za Bibliju,ja sam govorioo Novom zavetu ili Jevandjelju...

Подели на овим сајтовима

On je pitao za Bibliju,ja sam govorioo Novom zavetu ili Jevandjelju...

Знаш ли када је и како настао текст Јеванђеља? То је, пријатељу, научни факат а не гатање. Новозаветни текстови су писани у периоду од половине до краја првога века (дакле, после Христа, неких 15-20 година настају први списи). Црква их је тек у четвртом веку сабрала и одвојила од других списа, направивши тако ово што данас називамо Новим Заветом. За то постоје чвртсти историјски, археолошки докази. Постоје списи отаца Цркве из другог, трећег, четвртог, петог, итд. века који цитирају ИСТЕ ОВЕ СПИСЕ КОЈЕ МИ ДАНАС ИМАМО, а које називамо Новим Заветом.  За ово што ви тврдите не постоје никакви докази, осим тврдње у Курану.

Подели на овим сајтовима

" Када пак говорим о Богу, говорим о Оцу и Сину и Светоме Духу; јер нити се Божанство разлива преко тога- да не бисмо увели мноштво богова; нит се унутар онога (једнога)ограничава -  да не бисмо били осуђени за сиромаштво Божанства; те да или због јендоначалија(=уског монотеизма) јеудејствујемо, или да због моштва (богова) јелинствујемо. Јер зло је у оба случаја подједанко, иако је садржано у супротностима.

Такве су, дакле, Светиње над светињама (тј. Три Лица Св. Тројице), које су и за Серафиме покривене, и прослављају се (од њих) троструким освећењима (тј. трисветом песмом - Ис. 6,2-3), и сходе се (=сабирају се) у Једно Господство и Божанство..."

св. Григорије Богослов

Подели на овим сајтовима

Ако погледамо заставе исламских земаља видећемо да је на њима нешто као млад месец.

Poštovani Grom, originalna zastava Islama je sa ispisanim rečima monoteizma: La ilahe IllaAllah. Imate na mom avataru primer Saudijske Arabije. Polumesec i zvezdu su uveli Osmanlije kao i štošta drugog. Nakon Osmanlija, mnoge muslimanske države slede primer Osmanlija pa i oni stavljaju na svojim zastavama neki oblik polumeseca i zvezde. Svako dobro

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Велика част нам је да вашој пажњи представимо преписку коју је отац Данил водио са следбеницима ислама. Оно што као црвена нит иде кроз целокупну преписку је љубав коју је Христов мисионар имао према муслиманима. У њему су се и на делу оствариле речи пророка Давида: „милост и истина сретоше се, правда и мир целиваше се“. Припадницима Мухамедове религије је стрпљиво, са пуно поштовања и љубави према њима, али не и према њиховим заблудама неуморно сведочио Онога Који је једини „Пут, Истина и Живот“ (Јн. 14:6). Од свег срца препоручујемо свим људима којима је Истина изнад свега.

http://www.svedokverni.org/pomirite-se-sa-bogom-postanite-ljubljeno-dete-svemoguceg-boga-prepiska-sa-muslimanima-svestenomucenik-danil-sisojev/

Подели на овим сајтовима

Муслиману који је поставио питање: „Како можете Исуса називати Сином Божијим? Свевишњи није ограничен ни временом, ни пространством, Он нема ни мајку, ни оца, Он је Вечан, Њему су стране жеље тела и ни једна жена не може Богу да роди дете – то је апсурд“.

То што Ви излажете заиста је апсурд и богохулство. Ако неко тако верује, онда могу само саосећати са њим и рећи да је далеко од истине и да уопште није хришћанин. Хришћанска вера је далека од такве заблуде. Ми верујемо у Једнога Бога, Који има Своје Слово и Свог Светог Духа. Једно Божанство, Једна Природа, Једна Власт, Једна Сила, Једна Воља, Која се познаје у Три Личности.

Слово Божије није просто скуп информација, већ Личност која је приликом Оваплоћења узела име Исус, како о томе и Коран говори (4, 169 (171)). Слово се вечно рађа од Бога и зато се назива Његовим Сином (Јн. 1). Не зато што Бог има жену (нека је што даље од нас такво безумље!) већ на несхватљив начин, као што и у нашој глави ум рађа реч која може у потпуности да га изрази. Тако се и Исус предвечно рађа од Оца без одвајања и страдања, без ичега телесног и животињског, већ духовно као што сијање на природан начин прати сунце. Зато Библија и назива Исуса Христа Речју Божијом (Јн. 1:1), Премудрошћу и Силом Његовом (1 Кор. 1:24), Иконом Бога невидљивог, рођеног пре сваке твари (Кол 1:15), сјајем славе и обличјем бића Његовога (Јевр. 1:3), Истинским Богом од Истинитог Бога (1 Јн. 5:20). Зар муслимани мисле да је Бог неразуман попут животиње? Ако не мисле тако, зашто не поштују истинитог Сина Божијег, Који је рођен без жене на духован начин?

Такође верујемо да Слово Божије није бездушно и да Бог није лишен природног живота. И ова Сила Живота је лична и назива се Духом Светим, Који од Оца исходи (Јн. 15:26) без одвајања, страдања, вечно. Као што и наша разумна душа нема само способност речи, већ и животну силу за оживљавање тела, тако и Бог поседује природни Живот, Којим Он оживљава Своје створење.

Ми верујемо да без обзира што постоје три Личности, Оне се не мешају у једно (као што се и код нас душа разликује од њене способности слова и животне силе), али су Један Бог, као што говори Библија: „Јер је Троје што свједочи на небу: Отац, Логос (Ријеч), и Свети Дух; и ова Тројица су Једно“ (1 Јн. 5:7)… Ми не додајемо Богу другове, јер знамо да су Слово и Дух вечни са Оцем јер су исте природе са Њим.

2004. г.

Подели на овим сајтовима

Ukoliko pojedinim Muslimanima čitanje ćirilice predstavlja problem na sajtu Svedok verni, mogu izabrati opciju da sve čitaju na latinici. Treba samo kliknuti na ovo što je obeleženo crvenom bojom i izabrati latinicu

svedok-verni-latinica-1.jpg

Подели на овим сајтовима

Истој жени на питање о уделу некрштене деце.

Ви сте у праву. У очима Божијим и Ви, и свако дете сте грешници. Ако не примите Крштење, отићи ћете у пакао. Разлог је једноставан. Као што човек у мафију доспева рођењем, тако се и човек који се родио већ налази у савезу са сатаном. Једино се у Крштењу овај савез раскида и Бога ступа у завет са човеком. Члан нечистог савеза не може ући у Царство Божије.

Овде треба запамтити да дете, које нема личних грехова, неће бити подвргнуто личној казни, већ ће само пребивати у тами јер неће имати очију којима би могло да види Бога. Одрастао човек, који се одрекао Крштења или који просто чини лична безакоња, биће кажњен и за своја лична злодела. 

Sta znaci ovo da ce da prebiva u tami?

Подели на овим сајтовима

Čitao sam ovog Sisojeva i ne sviđa mi se što iznosi neistine o Islamu. Da se razumemo, to što misionari je jedno. Međutim, problem je (bar za mene) kada počne da predstavlja svoja shvatanja kao islamsko učenje. Znači, kad počne da tvrdi kao npr:

У вези са Кораном треба рећи да је са једне стране тамо заиста написано: „One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, krscani i sabejci – one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela cinili – doista ceka nagrada od Gospodara njihova; nicega se oni nece bojati i ni za cim nece tugovati!“ (2, 59 (63)), док се са друге стране указује: 

„Nevjernici su vam, doista, otvoreni neprijatelji… Allah je nevjernicima pripremio sramnu patnju“ (4, 102 (101), 103 (102)). Зато Коран захтева да се са невернима (под којима се подразумевају и хришћани који верују у Тројицу) води непрекидни рат – „I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teze od ubijanja!“ (2, 187 (191)); „Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po sijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite“ (47,4). Запамтите да је Коран пун противречности и да је веома суров тако да тешко да ћете тамо наћи основе за миран живот. 

4: 101 Nije vam grijeh da molitvu na putovanju skratite, i kada se bojite da će vam nevjernici neko zlo nanijeti. Nevjernici su vam, doista, otvoreni neprijatelji.

4: 102 Kada ti budeš među njima i kad odlučiš da zajedno sa njima obaviš molitvu, neka jedni s tobom molitvu obavljaju i neka svoje oružje uzmu; i dok budete obavljali molitvu, neka drugi budu iza vas, a onda neka dođu oni koji još nisu obavili molitvu pa neka i oni obave molitvu s tobom, ali neka drže oružje svoje i neka budu oprezni. Nevjernici bi jedva dočekali da oslabi pažnja vaša prema oružju i oruđu vašem, pa da svi odjednom na vas navale. A ako vam bude smetala kiša ili ako bolesni budete, nije vam grijeh da oružje svoje odložite, samo oprezni budite. Allah je nevjernicima pripremio sramnu patnju.

Sisojev ili ne zna ili se pravi da ne zna. Ovo pišem bez zle namere, samo da ukažem na nepravilnosti.  Ova sura je objavljena u Medini. I sad mi vi objasnite koji su to hrišćani napadali muslimane u Medini?! Ovi ajeti imaju svoj kontekst koji je zanemaren. Ovde se radi o mekkanskim paganima. Pagan nije isto što i hrišćanin. Ima u rečnicima, enciklopedijama i sl. objašnjenja.

2:

190         I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu. 
space.gif

191         I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Časnoga hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! - neka takva bude kazna za nevjernike. 
space.gif

193    A ako se prođu - pa, Allah zaista prašta i samilostan je. 
space.gif

Зато Коран захтева да се са невернима (под којима се подразумевају и хришћани који верују у Тројицу) води непрекидни рат

Moguće je da su ovo u zagradu ubacili prevodioci čime se pokazuje njihova ličnost. Svejedno, ovo je neistina.

Запамтите да је Коран пун противречности и да је веома суров тако да тешко да ћете тамо наћи основе за миран живот. 

60:8       Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone - Allah, zaista, voli one koji su pravični - 
space.gif

9         ali vam zabranjuje da prijateljujete sa onima koji ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg izgone i koji pomažu da budete prognani. Oni koji s njima prijateljuju sami sabi čine nepravdu. 
space.gif

Osnov za suživot ima u Islamu i te kako. A istorija svedoči. I sva ta halabuka oko neprekidnog rata protiv hrišćana je samo milion puta ponovljena laž. 

Čitajući ovog Sisojeva primećujem jednu opasnu retoriku koja nudi samo jedno rešenje- sistem trećine. Tu nema mesta za suživota već samo za pokrštavanje svih i svakog ko je drugačiji. 

Zatim, Sisojev odlučno tvrdi:

Не треба клеветати Цркву. Једино се Црква и бори са наркотицима (док ислам производи наркотике – 80% хероина производе муслимани), алкохолизмом (код нас постоје групе трезвености, а ви их немате) и проституцијом (у исламу зато постоје институције љубавница и „привремених“ бракова).

Zamislite da ja kažem kako HRIŠĆANSTVO proizvodi narkotike i to 80% hrišćani. Razlika između religije i sledbenika religije je kao nebo i zemlja. Isto kao što neki ne znaju razliku između religioznosti i nominalnosti. Ovo za 80% heroina najverovatnije je mislio za Avganistan. Sad nas je ovaj učinio narkomanima, alkoholičarima i noćnim mušterijama. 

Ova statistika je dostupna na Internetu te svako može proveriti. Prema UN, pred invazijom 2001. godine maka je bilo samo 185 tona a kada je Zapad počeo da uvodi demonkratiju 2002. godine sprečavajući talibane da uništavaju površine maka proizvedeno je 3. 400 tona opijuma. 2003. godine  3 600 tona. 2004  godine  4 200 tona. 2005.  godine  4 100 tona. 2006. godine 6 100 tona. 2007. godine 8 200 tona. I tako je 2012. godini Avganistan najveći proizvođač opijuma. A pogledajte kako je bilo i pre nego što su talibani došli na vlast. Samo da napomenem da su talibani vladali samo oko 2 godine.

Alkohol je u Islamu kategorično zabranjen kao i narkotici. Ustavri, sve što opija, što pomućuje razum je zabranjeno svestrano. Prema UN, u Saudijskoj Arabiji alkohola svega ima 1%. Slobodno proverite. Najmanje alkoholizma ima u muslimanskim zemljama. Upoređujte izveštaje UN.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/58529/Default.aspx

Prostitucija u Islamu? U Islamu niko ne može da baci pogled a kamoli nešto više. Ovo o privremenom braku odobravljaju i praktikuju šije a ne muslimani. Idi nekom muslimanu i kaži da želiš privremeni brak pa ćeš videti kako ćeš proći.

Nema zvaničnih podataka o prostituciji u Rusiji. Pitam se zašto? 

A tek kad sam pročitao ovo:

Свим срцем молим Бога да између муслимана и хришћана влада мир. И саме полемике су управо зато и потребне, да би се уместо динамита муслимани научили реалном дијалогу.

Znači, mi muslimani generalno znamo samo dinamit dok vi treba da nas učite realnom dijalogu. Ovako su isto tvrdili za Indijance kauboji. Zato su ih izolovali u rezervate to što ih je preostalo. Dobar Indijanac- mrtav Indijanac. 

Ја сам у електронском облику добио више од десет претњи. Усмено још више. Што се тиче државе и њене позицие у вези са исламом, узрок безвољности је у томе што веру може да победи само вера, а не безверје. Либерализам се распао пред лицем исламске агресије, као што се својевремено распао пред Хитлером. Све те речи о меком исламу нису ништа више него прикривање шпијуна за врме рата. Муслимана се не треба бојати. Када је са нама Бог, никога се нећемо бојати.

Drugim rečima, postoji samo "islamska agresija" koja država prikriva i nju može da pobedi samo hrišćanska vera. Dakle, ja sam neprijatelj koga se mora rešiti sistemom trećine, bez obzira što dela svedoče drugačije. Suživot.

Извините молим, али ја у Корану нисам видео призиве за уважавање према другим религијама. Не видим то уважавање ни у историји ислама током свих 13 векова његовог постојања. Зашто онда обмањивати? Библија је јача од Корана, управо зато се муслимани панично боје да је читају. Не разумем како ја то гоним ислам.

Bog zna šta je taj čovek čitao. Iskreno, od čitanja se ne bojim. Čitam sve što mi dođe pod ruku. Pa, tako čitam i Bibliju. Znam još x koji isto čitaju Bibliju. Nama Biblija ne predstavlja problem. Ne znam kako su vama predstavili naš odnos prema Bibliji. Al, mogu da zamislim pored ovakvih talenata.

Čitao sam još, mučno mi je da postavljam još bisere. Ovi citati su iz gornjeg linka. Izabrao sam samo najproduhovljenije hrišćanskom porukom. 

I de mi recite, jel vi ovakvim govorom mislite da nekog privućete Pravoslavlju?! Jedno je misionarenje. Iznošenje svojih stavova, ... Međutim, ovo je poziv na svestrano istrebljenje. Ista retorika vildersona i kompanije. I onda se žalite na reakciju nepismenih muslimana. Ko god uzima kao osnov ovakve stavove, taj priziva rat ili podržava rat. Naravno, ne pravdam reakcije muslimana na nevine. A rat nikome dobro ne donosi sem kriminalcima i političarima.

Posmatraću šta sve objavljuje ovaj sajt Svedok, a onda ću da uradim svoj deo posla. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...