Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Е, сада такви упадну у храмове Божије као разбојници и прекидају Литургије које нису по њиховим мерилима исправне.

SUBJEKAT OTAC ŽARKO 03

Подели на овим сајтовима

Да не увредим психичке болеснике, али овај фосил Жарко и неотесани хаџија и фашиста Младен су лудаци најгоре врсте.....јадни људи, молимо се браћо и оци за њих! :)

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Да не увредим психичке болеснике, али овај фосил Жарко и неотесани хаџија и фашиста Младен су лудаци најгоре врсте.....јадни људи, молимо се браћо и оци за њих! :)

добро сад, није баш у реду називати канонског свештеника СПЦ "фосилом"...

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Сва њихова правдања поступака које чине (чистота вере, правилно исповедање итд, итсл...) падају у воду када видим овај видео. Све ми је јасно. Јасно ми је и ко стоји иза овога. Све. А онда и књига.

Ја само једно питање овде постављам: Зашто се све ово чини? Ја овде нисам нигде, али НИГДЕ осетио бар на тренутак љубав. А ако нема љубави, може се и горе премештати-џаба је.

Хвала на пажњи.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Стефане, зар ниси раније видео ово ?

Свакако,чуо сам,али чуо-нисам написмено видео ову ствар. И заиста ме је шокирало,колико изнетих неистина,колико мржње...и то према блаженопочившем + Павлу,који му је опростио то што је супротно Уставу СПЦ основао политичку партију...

Нпр. овакве глупости је моја тетка чула у манастиру св. Стефана у Сланцима. Тамо заиста људима испирају мозак којакаквим глупостима,деле се "Рукумијски листићи" и сл...толико леп манастир,а профил људи који тамо иде је- Хаџи Андреј Милић...

:)

А овај клип што је окачио отац Иван сам гледао. Страшно. Не знам само зашто се толико ухватише за владику Игњатија у емисији. Али не,они "бране веру"...

Српска посла.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Цитат

Како мислиш да се ово дешава у Сланцима? Ниси ли можда нешто погрешно чуо?

сад сам и ја то хтео да питам, то ми је баш чудно за оца Андреја ...

они тамо јесу тврди, али свакако се надам да нису заблудели ...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Стефане, зар ниси раније видео ово ?

Свакако,чуо сам,али чуо-нисам написмено видео ову ствар. И заиста ме је шокирало,колико изнетих неистина,колико мржње...и то према блаженопочившем + Павлу,који му је опростио то што је супротно Уставу СПЦ основао политичку партију...

Нпр. овакве глупости је моја тетка чула у манастиру св. Стефана у Сланцима. Тамо заиста људима испирају мозак којакаквим глупостима,деле се "Рукумијски листићи" и сл...толико леп манастир,а профил људи који тамо иде је- Хаџи Андреј Милић...

confused

А овај клип што је окачио отац Иван сам гледао. Страшно. Не знам само зашто се толико ухватише за владику Игњатија у емисији. Али не,они "бране веру"...

Српска посла.

Рукумијски листићи се деле скоро свугде...

И ја их "делим" у Цркви...

А то је већином : "подсетник за исповест", "шта да урадимо да на буде боље" и слично...

Постоји још и : "О покајању" св. Јефрем Сирин, "О доласку Антихриста" св. Јефрем С. и тако даље...

А

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Цитат

Jos malo Obraz kulture  http://www.vesti.rs/Novi-Sad/Obraz-na-Salonu-knjiga.html

Pazi ti knjigu koju oni izdaju "Ajnstajn i Frojd, dva lazna jevrejska velikana". Mislim da ovde blesimetar

probija skalu bez svake sumnje.

најки ми обе, треба их ставити ван закона ...

стварно су болесни наслови, могу само да замислим количину мрака коју риче и уједа унутар корица ...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

а ко су ти свештеници и о чему се ради?

Па може се видети на сајту...није никаква тајна...

Једноставно имају своје исповеднике..који им продају причу о издаји СПЦ..и Епископима јеретицима..

Једноставно слушаш духовника....и каквог фасујеш..

Ако си мислио на овог свештеника , онда ок, он нам је познат од раније :

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081

Иначе , да подсетимо:

У својој последњој књизи "Давид против Голијата" отац Жарко гавриловић пише следеће : "Патријарх Павле је имао ванбрачну ћерку која је удата занеког протојереја. За време док је био у богословији растурао је комунистичку литературу, био је члан комунистичке партије пре 2.св.рата,и у Сарајеву на демонстрацијама 1939. год. је узвикивао : "Доле српски Краљ!".Радио је за ОЗНУ и највероватније је многим убиствима огрешио своју душу ".Све ово ти се налази на стр. 327-8. Ево одмах и књиге ако не верујете својим ушима : David Protiv Golijata | Scribd

Помаже Бог Оче...

Да и на њега мислим...али имају и пар духовника по Србији...код којих иду...

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

Цитат

Jos malo Obraz kulture  http://www.vesti.rs/Novi-Sad/Obraz-na-Salonu-knjiga.html

Pazi ti knjigu koju oni izdaju "Ajnstajn i Frojd, dva lazna jevrejska velikana". Mislim da ovde blesimetar

probija skalu bez svake sumnje.

Анштајн...па ајде...али му на крају Милена рачунала...

А Фројда би ја лично забранио....у чему је проблем..

:)

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ако си мислио на овог свештеника , онда ок, он нам је познат од раније :

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081

Иначе , да подсетимо:

У својој последњој књизи "Давид против Голијата" отац Жарко гавриловић пише следеће : "Патријарх Павле је имао ванбрачну ћерку која је удата занеког протојереја. За време док је био у богословији растурао је комунистичку литературу, био је члан комунистичке партије пре 2.св.рата,и у Сарајеву на демонстрацијама 1939. год. је узвикивао : "Доле српски Краљ!".Радио је за ОЗНУ и највероватније је многим убиствима огрешио своју душу ".Све ово ти се налази на стр. 327-8. Ево одмах и књиге ако не верујете својим ушима : David Protiv Golijata | Scribd

Па мене не би ово чудило и патријарх је био човек.Није он цео свој живот провео без греха.Мене не би ни чудило нпр. да је +Артемије којег највише поштујем убачен да урушава Цркву.Ако је и истина ово што је написао о.Жарко то нимало не урушава углед(барем код мене) патријарха Павла.Чак је са овим више себе компромитовао него ли покојног патријарха.

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Цитат

Како мислиш да се ово дешава у Сланцима? Ниси ли можда нешто погрешно чуо?

Лоше сам се изразио,тј. недоречен сам: људи који долазе тамо су прилично чудни и причају овакве ствари. Нисам мислио на монахе,далеко било.

После недељне Литургије (пошто свако иде на друго место) ја се налазим са тетком да причамо; и она заиста увек "сазна" нешто ново док путује у 202 и пешачи са људима који иду у манастир...

Нпр. "Патријарх Павле је био началствујући пре пар година и рекао је да има сина који је умро,да би му на крају монаси рекли-Ми смо сви Ваша деца,не брините"...онда како је вл. Артемије пензионисан јер је био у "борби против свејереси екуменизма"...те како је патријарха Иринеја убацио ДБ у Патријаршију...како се лишавају службе свештеници који не дозвољавају да се Литургија служи "по новом"...

А јелте,моја тетка,старија жена која већ има педесет и кусур,не користи рачунар,нити гледа вести или чита новине,и увек долази са недељне Литургије збуњена и изненађена због таквих људи...

А неки човек увек носи са собом књигу "Лажна догматика Јована Зизјуласа" (+Ј. Зизјулас је овако без чина,представљен као механичар,а не митрополит пергамски)

Слава Богу,па манастир посећују клирици и духовници који разбијају овакве злокобне инсинуације,и подучавају народ.

Нпр. архимандрит Јован

Постављена слика.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...