Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Али екуменизам је свејерес, то је св. Ава Јустин рекао.

А ССЦ је женевоцентрични екуменизам а против тога се Ава Јустин борио. СПЦ је донела одлуку 1997 да иступи из ССЦ али није спроведено од стране Светог Синода.

Ајд када буде неко питање у вези Образа поставите па ћу покушати да одговорим.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван
  Цитат

Али екуменизам је свејерес, то је св. Ава Јустин рекао.

А ССЦ је женевоцентрични екуменизам а против тога се Ава Јустин борио. СПЦ је донела одлуку 1997 да иступи из ССЦ али није спроведено од стране Светог Синода.

Ајд када буде неко питање у вези Образа поставите па ћу покушати да одговорим.

Да, екуменизам као синкретизам јесте свејерес. То не дао Бог да ико у православној Цркви заговара. Наравно, таквих несрећника нема у клиру наше Свете Цркве, али има оних који непрестано изврћу истину. Ми православни смо увек били за православни екуменизам и то је данас највећи подвиг: да будемо једно у Христуи истини.

https://www.pouke.org/audio.php?cid=622&id=4580&do=view

препоручујем да преслушаш ово предавање брате.

Подели на овим сајтовима

Преслушаћу то, хвала. А како мислиш да нико не заговара ССЦ?А шта је са владиком Иринејем Буловићем, са владиком Игњатијем Мидићем?

СПЦ је чланица ССЦ-а, и то је лоше, као и све остале помесне Цркве осим Грузијске. Дал је јерес када неко заговара теорију грана, односно да смо сви ми помало у Истини, да сви верујемо у истога Бога (а не исповедамо га исто)?

Зар није јерес када неко каже да римокатолици нису јеретици?Свети оци нас уче да је свако јеретик ко није Православац и да са њима нема општења никаквог а камоли евхаристијског.

А шта ћемо са Епископима који су се молили са римокатолицима, па и сам патријарх Вартоломеј је држо литургију заједно са папом?

Има ту много проблема...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Хајде полако... ај одговори ми прво на ово

Цитат

А шта је са владиком Иринејем Буловићем, са владиком Игњатијем Мидићем?

Где и када и документуј.

Подели на овим сајтовима

Па зар они не говоре како нам је РКЦ сестринска?То је јерес јер признају њих као Цркву. А знамо да је Црква само једна- Православна. Е то проблем. Када ископем неке документе поставићу овдје.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван
  Цитат

Па зар они не говоре како нам је РКЦ сестринска?То је јерес јер признају њих као Цркву. А знамо да је Црква само једна- Православна. Е то проблем. Када ископем неке документе поставићу овдје.

Све што причаш треба да документујеш. Ово су врло озбиљне оптужбе што радиш, а верујем да ниси ни свестан свега тога. Добро размисли пре ного што осудиш једног Епископа.
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Све што причаш треба да документујеш. Ово су врло озбиљне оптужбе што радиш, а верујем да ниси ни свестан свега тога. Добро размисли пре ного што осудиш једног Епископа.

Е то ви исто размислите када оптужујете владику Артемија или владику Никанора да су расколници.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Мој пријатељ је био члан "Образа". Каже да сте насилни.

Реци која је акција била у питању па да је он протумачио то као нешто насилничко?Дал има везе са геј парадом?

Било је туча са полицијом и тога, али и са разлогом. Али то су ситне ствари биле и не организоване. Једино разбијање је било 2001 када смо спречили геј параду. Добро било је неких мањих акција против анархиста и комуниста и атеиста, али не насиље. Али дали смо до знања да су и комунисти непожељни на улицама односно да нећемо дозволити АНТИФА марш у БГ гдје се шпрдају са Православљем.

С ВЕРОМ У ХРИСТА ПРОТИВ КОМУНИСТА

Подели на овим сајтовима

Документујте сви ви да је Образ клерофашистичка, насилничка и хулиганска организација. Испаде да ви боље знате за шта се ја залажем него ја сам ne_shvata

И боље знате које сам акције радио а које нисам nobelll

Ја вам кажем нисмо насилнци, да смо мирољубиви, али да знамо да се и изборимо када се мора. Да нисмо пацифисти, да знамо истом мером да узвратимо и да одбранимо част нашега народа.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Е то ви исто размислите када оптужујете владику Артемија или владику Никанора да су расколници.

Ето, опет иста прича! Где тога има на форуму? Не оптужујемо га ми са форума, већ износимо званичан став Цркве. Коме се не свиђа- нека да контра аргуменат. Иначе, да ли лично волимо Владику Артемија или Владику Никанора о томе је глупо и причати. Наравно да их волимо јер су наши срписки Епископи, али то што се неко не слаже са овим што раде је друга ствар. Када један Епископ каже за другога да  у није брат а са њим саслужује и седи у истом Сабору- озбиљно треба да се запитамошта се то дешава. Свакако, време ће све лепо показати идај Боже да завлада љубав и разум.

А ти брате уозбиљи се... схватим ја да је напад најбоља одбрана али овде то слабо пролази.

Хоћеш документовано да Образ ради против јединства Цркве? Хоћеш документовано да прекидају Литургију? Уживај:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081

Образ је потпуно скренуо са правог пута на велику жалост свих оних који су волели и подржавали.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Da, ovo je kleveta Somborac na racun naseg foruma....nadji to sto pises .

Navedeni episkopi su i dalje episkopi i mi ih dizivljavamo kao nase.

Ali po pravoslavnom predanju i tradiciji mi smo verni i sledimo zvanicne stavove nase Crkve i njene institucije...

U suprotnom, da nemamo poverenja u Crkvu i institucije i da ne verujemo da je Duh sveti vodi, kao sto i kaze pravoslavno ucenje o crkvi-eklisiologija, odavno bi se nasli van Crkve....

Подели на овим сајтовима

Па сам Младен каже да није Образ прекидо литургију већ збињени парохијани тог места који нису знали шта да раде. Схватају они и сами да је грех да се тако понашају на литургији, али у двоумици су. Незнају дал да учествују у таквој литругији која је самовољно уведене од неких Епископа или да је напусте. То је велики проблем за парохијане. Ја их у поптуности разумем. Односно хвала Богу што ми такве проблеме у нашој Епархији немамо јер је наш Епископ послушан СА сабору поводом питања литургије а самим тим је послушан и глави Цркве- Христу.

Питам се што поједини отварају двери, зар је то потребно?Што вам смета када се двери затварају?Никоме то није сметало и нашли се појединци који ће да мењају неке ствари. Незнам дал су они свесни да су збунили овај наш напаћени народ са тим новотаријама или обновљеством?Што да ми мењамо литургију коју је служуо рецимо један владика Николај или Ава Јустин?Што нам смета то?

Није разлог тај да се ми враћамо ранохришћанство, разлог је тај да се приближимо католичкој миси. То само слепац не види. Али опет кажем да није толки проблем затворене/отворене двери. Проблем је када мене неко учи да је душа смртна. Па што ја онда постојим?Ако је душа смртна и трула, што би се ја трудио да сачувам душу, да мање грешим када ће душа свакако као трулеш да нестане?

То је Богохулење и ово не говорим само ја већ ауторитети као што је Свети владика Николај, Ава Јустин, владика Василије, владика Никанор, отац Симеон Рукумејски, отац Жарко Гавриловић...

ДУША ЈЕ БЕСМРТНА свиђало се то некоме или не.

Подели на овим сајтовима

А ако сам икога овдје увредио, опрости те ми. Трудим се да будем културан и да не вређан ни вас ни канонске Епископе, желим само да зборим са људима који другачије размишљају о теологији.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат

Трудим се да будем културан и да не вређан ни вас ни канонске Епископе, желим само да зборим са људима који другачије размишљају о теологији.

Брате, дошао си на право место, тако и ми наше сусрете овде  доживљавамо....  smej.gif

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...